Jump to content

Шта је то депресија?

JESSY

Препоручена порука

Što napaste ženu toliko..

EVo nađoh jedan rad :

fizička aktivnost se koristi kao lek protiv depresije, iako nije značajno donela pobiljšanja.... ali eto @Лапис Лазули se nije sama setila toga.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 749
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Нема универзалног рецепта, сваки случај је прича за себе, што једном помогне другом не  помаже. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Лапис Лазули рече

A pa ne, ne garantuje lopata osmeh, samo izlecenje od depre. A za osmeh treba nesto vise, ali to je vec poslovna tajna ;)

Kazem ja da nam je Lapiska zaljubljena. :)))

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Kaze : " Da niko ne kaze da vas kusa Bog, kusa vas vasa zelja. " poslanica po Jakovu. Tu je koren svake depresije, kao i svakog ljudskog nezadovoljstva ili pada. 

Zelja za necijom paznjom, ljubavlju, zelja za uspehom, boljim standardom, zelja za izbegavanjem neprijatnih situacija itd.

Uglavnom, sve sto nam se daje daje nam se kao neka opomena ili ispravljanje nekih nasih mana.

Slazem se da je jedno od najboljih resenja razgovor, ali se moraju piti i medikamenti kao i da covek posti, da se ispovedi pricesti, pa cak i na silu da provede vreme u prirodi, cak nije lose i da se pika neka igrica.

Dobra je i fora sa pisanjem misli u sveskama, da izbacis to iz sebe, pa ko zna mozda nekada se nalpse i neka knjiga od svega tog. Kao naprimer Stepski Vuk od Hermana Hesea.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Internet radio Blagovesti - Emisija "TIHI GLAS"

Tankosava Damjanović čita tekst "KAKO SE BORITI S DEPRESIJOM" ,

duhovna muzika po izboru oca Gavrila

"Zašto je strast tuge, uzbune, uznemirenja, tako rasprostranjena u savremenom svetu? Zbog gubitka vere. Zapad strmoglavo gubi veru.U našoj zemlji se takođe, na žalost, primećuje spad interesa k Crkvi. Kada u čoveku nema prave vere u Boga, jer i „I dlaka s glave vaše neće poginuti" bez volje Božije (Lk. 21,18), u njegovom srcu se pojavljuje uzbuna, uznemirenje, a to je već početak depresije. Čovek počinje svega da se boji i razmišlja: „Šta će se sa mnom desiti sutra, a šta ako se razbolim, penziju neću dočekati, šta ako me ubiju, eto kakve užase na televiziji prikazuju. Šta ako izgubim posao i umrem od gladi, a tu još ako dodaš ekonomsku krizu..." Zbog straha, uznemirenosti, ljudi se boje da veruju jedni drugima, da formiraju porodice, da rađaju decu. Vernik dobro zna: ako pomažeš drugima, sam nikada nećeš ostati bez parčeta hleba, - to je zakon duhovnog života.Još jedno projavljivanje neverja -- gubitak smisla života, a upravo on leži u osnovi depresije: „Nema smisla života, ja nikome nisam potreban" itd. .."

Подели на овим сајтовима

Шта ћемо са болееснима који нису верујући?

Преписати духовни лек и мотику?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Ja sam imao povremeno takva iskustva. Nadviju se crni oblaci i eto ti uninija. Sad nije pametno sto pisem ovako javno al nema veze. ?

Uglavnom, dodjes na neki vrhunac, imas neku svoju filozofiju, posao uzivas u hobiju, okruzen si ljudima koji vele iste stvari, ides u crkvu na liturgiju, upoznas i tamo puno dobrih ljudi i sve je super, ali fali ti dopuna. I eto tako ja poceh tu da pisem sa nekom curom javno, pa onda u pp. I sve krene super  pisemo romane, ali eto djavo umesa prste. Tu se nesto poreckamo i ostane to tako. Uglavnom ona nije znala sta zeli, a ja sam mozda i previse zeleo i ubrzavao stvari, i krene tu teranje kontre i tako i onda krivis tu osobu prozivas je itd sve nepotrebno zbog pogodjene sujete, pa zivot ide dalje ali ne ne mozes to tad da shvatia. I tako krene tu crni oblak. I onda se sve razbije kao kula od karata i liga se pretvori u Tvrtka iz razocarenja i trolovanja itd, svakakvih mlataranja. ? Uglavnom to krene da traje, posle pocnu da se nagomilaju porazi. E sad trajalo je to bas dug period. Bio sam i na Hilandar tamo dobio neke odgovore, onda citao akatiste s. Romanu, Kseniji, Bogorodici i citao razne molitve, vozio bajs i molio se u Paraklisu S. Romana ali nista, cak je i iguman S. Romana primetio da nesto nije oke samnom kada me je video prvi put, upravo ta tuga, vidi se to u ocima i po tvom stavu. I procitam u poslanici po Jakovu " da nas kusa nasa zelja" a ne Bog. Prevelika zelja prema necemu materijalnom a ne duhovnom usavrsavanju. Uglavnom morao sam i neke medikamente da pijem da bi se povrnuo al posle dva meseca postepeno prekinuo naravno uz razgovor sa doktorkom. Uglavnom sam citao da serotonin i csalol ne trebaju ici zajedno a oni bas to furaju i onda ti samo povecavaju terapiju. Ja sam reko ne i poceo da smanjujem.  Ali secam se posle silaska sa Hilandara sam otisao u S. Roman tamo se ispovedio i pricestio. Od tada sam osetio bolje poletnije i doktorka mi je rekla da je sve oke i da primecuje da mi je potreban razgovor vise nego bilo sta drugo. Ali pre kada bi se navukao tamni oblak nisam dobijao mnogo odgovora, cak sam se jedno vreme i zamlacivao sas horoskop ( i ako sam kasnije utvrdio da ima dosta slicnosti medju znacima ali ipak je Bog taj koji daje dusu i kada smo blizi Bogu nema horoskopa vec smo Hristoljubivi). Ond i to, da nam nije potrebno da nam neko oprosti vec da oprostimo mi toj osobi, onda da se osmeh na licu vraca kada postanes poslusan tj pocnes da vezbas poslusnost, prvo roditeljima pa onda i dubovniku itd. Zatim molitva zahvalnosti, hvala ti gospode na danasnjem danu i svemu sto me ceka u njemu, ili oprosti mi gospode svaki voljni i nevoljni greh koji danas ucinih  i daruj mi miran san.

Zatim isposti ti makar i nedelju dana, neka bude na vodi ali neka bude zestoko.

Pa koliko je lep odlazak u manastir jer je to na neki nacin priprema i za brak.

A naucio sam da posle bure dodje sunce jer prosto pocnu mnoge stvari da se otvaraju, kako ti duhovno sazrevas. Sve sto nije moglo tad sad se polako otvara, covek treba biti strpljiv i da se nauci podvigu.

Uglavnom Bog te prosto spoji sa ljudima koji vole da caskaju i tako, uglavnom imas sa kime da procaskas o lepim i ruznim stvarima. ?

I sad lepo setnja, vezbe, voznja  ekipa uzivancija, po neki osvojen vrih i tako. Hehe

Dobro navije se po neki taman oblak pa pocne covek i da mlatara po forumu i ovako  heeh al dobro prodje to brzo i super i onda se mlatara i sprda i tako ukrug. Hehe moraju postojati te borbe. 

Uglavnom posle svake bure dodje sunce bitno je samo da imas podrsku, ako je nemas onda odes u persun, al Bog nekako sve namesti da ne propadnes, osim ako to zaista sam zelis pa napravis karabol hehe. ?

Uf a kako pomaze onaj zestok zvuk iz auspuha pa gas patos, pa legnes ispod auta pa onako savumazan a srrcan jer si resio problem ides dalje. Hehe samo nadjes nesto sto te ispunjava. :)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...