Jump to content

Шта је то депресија?

JESSY

Препоручена порука

пре 6 часа, Dragi рече

Zar mi biramo bolest? U Beču smo imali sveštenika, stradao je u saobraćajnoj nesreći tako što je neka žena u suprotnom smeru ulice izgubila kontrolu nad njenim automobilu i udarila direktno u kola gde nam se vozio pop kao putnik; bio je negde u provinciji da osvešta neko slavlje. Zar je sveštenik stradao zbog nekih svojih duhovnih uzroka? 

Zbog čega bi bili krivi, što verujemo da pomerimo goru sa jednog na drugo mesto, ali gora se ne pomera? Kao da molimo Boga da imamo depresiju i slično.... 

Lenjost, to je tačno. To je moja velika bolest.

Mi ne biramo bolest, mi biramo u šta ćemo da verujemo. Pa ako izaberemo da verujemo u zablude onda bolest dođe spontano.

Цитат

Zar je sveštenik stradao zbog nekih svojih duhovnih uzroka? 

Da sveštenik je stradao zbog duhovnih uzroka. Ako nekoga ujede stršljen to samo znači da ga je nešto na duhovnom planu ujelo, a stršljen samo ogleda to nešto. Nema slučajnosti u Bogu, sve je do tančina isplanirano po uzoruna zakone života tako da bi mi mogli da prepoznamo svoje greške i da bi se uklanjali od njih.

Ali ljudi ne žele da prihvate odgovornost za svoj život pa rađe biraju da veruju da je neko drugi kriv a da su oni nedužne žrtve okolnosti.

Цитат

Zbog čega bi bili krivi, što verujemo da pomerimo goru sa jednog na drugo mesto, ali gora se ne pomera? Kao da molimo Boga da imamo depresiju i slično..

Depresija je samo jedna od posledica neposlušnosti Bogu.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 749
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, Violetta Valery рече

Hristos kaže da ako neko više voli majku ili oca više od Njega, da ga nije dostojan. Zapovedio nam je da ljubimo bližnje svoje, pre svega roditelje, a ne da ih se odričemo.

Ako ti više voliš oca i majku od života, A Bog je Život, onda ti Bog nije na prvom mestu, bar sam ja tako razumeo tvoje reči da bi volela da umreš pre nego umre neko od tvojih.  Čitaj ono šta pišem u kontekstu, a ne izmišljaj neke svoje kontekste da bi se opravdala.

Цитат

Moji roditelji nisu grešni kao ja. Oni imaju hrišćansku radost i duboko su zahvalni za dar života. Ne plaše ga se kao ja.

Ako su oni tako pravedni odkud im ti takva, Ti si ono šta oni imaju u sebi. Ti si ogledalo njih samih

Tako roditelji žive u nama kroz naše vaspitanje, a naša deca ogledaju ono novo kuda mi stremimo. 

Kada su dvoje u braku onda oni razmenjuju ideje i iz toga se rodi neko novo mišljenje, neka nova stremljenja,i to se ogleda u njihovoj deci. KA da se dvoje razuću u mislima i idejama pa izgube ono šta to njihovo dete predstavlja onda ostanu i bez deteta.

Kada dvoje sebičnih ljudi u braku ne prihvataju ništa od drugog bračnog druga onda u takvom braku nema dece. 

Цитат

Ne mogu da se složim ovde sa tobom. Farisej je bio veoma zadovoljan svojim životom, svojom pravednošću i onim što čini, ali Hristos nije bio zadovojan njime. Ne verujem da iko sa minimumom uvida u svoju grešnost može biti zadovoljan.

Imam ja drugara alkoholičara koji je vrlo zadovoljan svojim životom, ali će ga gresi stići na kraju. To što je farisej zadovoljan je zato što je kod dobrog gospodara sluga obučen dobro kao i Sin pa ih je lako pomešati.

Jer đavo ljuide mami euforičnim osećanjima, kao kad kupiš nova kola, nov telefon, osvojiš lepu devojku ili mladića o kome sanjaš. Tako da ljuidi pomešaju telesne užitke sa duhovnim, i zadovoljni su svojim životima, ali u dubini duše oni su tim izborom začeli seme patnje koje će im doći glave.

A farisej nema uvid u svoju grešnost inače bi se pokajao. On misli da je pravedan. On je ko naš @Bokisd sav je u nekoj pravednosti a ne vidi da mu njegove bolesti svedoče da je na pogrešnom putu

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ralex рече

Ako ti više voliš oca i majku od života

Volim, neuporedivo više od ovozemaljskog života u svetu koji u grehu leži. Smrt me ne plaši. Plaši me gubitak bližnjih.

Boga nemoj da poistovećuješ sa ovim životom.

пре 2 часа, Ralex рече

Tako da ljuidi pomešaju telesne užitke sa duhovnim, i zadovoljni su svojim životima, ali u dubini duše oni su tim izborom začeli seme patnje koje će im doći glave.

Farisej se ne zanosi ničim materijalnim, niti telesnim, nego duhovnim u čemu misli da je ispravan.

Po čemu bi on mogao da zna da greši, ako bi se oslanjao na svoje varljive ljudske osećaje?

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Violetta Valery рече

Boga nemoj da poistovećuješ sa ovim životom.

Bog je Život i kroz život, tvoj život, on priča sa tobom, 

Taj život što živiš Bog je spremio samo za tebe i to je ono najbolje što on ima za tebe. I kad se ti tako odnosiš prema daru Božijem i odbaciješ ga onda ti radiš protiv Boga koji je tvoj pravi roditelj a ne tvoji telesni roditelji. 

Zato Hristos kaže da nikoga na zemlji ne zovemo ocem jer mi imamo jednog Oca koji je na nebesima.

Stavljajući svoje telesne roditelje ispred Oca nebeskog ti činiš veliki greh

Bog zna sve tvoje misli, osećanja, snove, planove i na osnovu njih je kreirao tvoj život tako da bi ti mogla da učiš od njega. Nema slučajnosti, sve je s razlogom tu.

Подели на овим сајтовима

Nigde nisam rekla da odbacujem život, niti da roditelje stavljam ispred Boga.

Rekla sam da ne umem da živim i da se radujem životu, kao moji roditelji što umeju, ali to ne znači da neću živeti najbolje što umem.

Ako su moji osećaji ispravni, verujem da to neće biti dugo, ali to neće biti moja volja, nego Božija i ja sam Mu za to neizmerno zahvalna.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Violetta Valery рече

Nigde nisam rekla da odbacujem život, niti da roditelje stavljam ispred Boga.

Rekla sam da ne umem da živim i da se radujem životu, kao moji roditelji što umeju, ali to ne znači da neću živeti najbolje što umem.

Ako su moji osećaji ispravni, verujem da to neće biti dugo, ali to neće biti moja volja, nego Božija i ja sam Mu za to neizmerno zahvalna.

Evo ovde si rekla da nebi volela da nadživiš roditelje. čisto da ne bude da lažem

I kakvo je to uzdanje u osećaje da nećeš živeti dugo. Ti osećaji su dar od đavola a ako budeš živela usklađena sa zakonima života koje je postavio Bog živećeš još dugo dugo. Samo prestani da slušaš sotonu u sebi, svoj intelekt. On je taj koji bi da što pre umreš

Подели на овим сајтовима

Ne optužujem te da lažeš, to sam napisala i to mislim. Život ne odbacujem, to je samo moja želja, a biće kako je Božija volja.

Osećam da će biti tako zato što mi Bog na svakom koraku pokazuje koliko je život krhk i prolazan.

Imam redovnu saradnju sa institutom koji me na dvadesetak dana podseti na stradanje hemo-onkoloških pacijenata, počevši od dana kada je bolest te vrste odnela dragu mi osobu.

Svaka sirena sa rotacijom, svako škripanje pri naglom kočenju... A kada i zaboravim na ovo, put me nanese do spomenika i grobnice branioca Beograda, na obodu Košutnjaka, jer živim nedaleko odatle.

Naša vera govori da se smrti treba sećati u svakom trenutku, jer to sećanje nas čuva od greha.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Violetta Valery рече

Ne optužujem te da lažeš, to sam napisala i to mislim. Život ne odbacujem, to je samo moja želja, a biće kako je Božija volja.

Osećam da će biti tako zato što mi Bog na svakom koraku pokazuje koliko je život krhk i prolazan.

Imam redovnu saradnju sa institutom koji me na dvadesetak dana podseti na stradanje hemo-onkoloških pacijenata, počevši od dana kada je bolest te vrste odnela dragu mi osobu.

Svaka sirena sa rotacijom, svako škripanje pri naglom kočenju... A kada i zaboravim na ovo, put me nanese do spomenika i grobnice branioca Beograda, na obodu Košutnjaka, jer živim nedaleko odatle.

Naša vera govori da se smrti treba sećati u svakom trenutku, jer to sećanje nas čuva od greha.

Bojim se da ti pogrešno tumačiš te znakove pored puta. Ja bih rekao da te Bog upozorava da da ne grešiš i da se okreneš ka životu u radosti jer je tu zdravlje i dug život. 

Inače kad pomenu Rak, to je bolest koja govori da čovek zbog nečega sam sebe jede iznutra, Tako rak debelog creva govori da se čovek teško oslobađa prošlosti i da se jede u vezi nečega povezanog sa oslobađanjem od prošlosti. Rak pluča govor da je neka tuga u pitanju, Krvni sudovi, srce i krv ukazuju na nedostatak radosti, leukemija je nedostatak smisla. 

Ovo ti pišem da obratiš pažnju na to kakvim se mislima baviš jer od toga zavisi tvoje zdravlje i mentalno i fizičko. 

Подели на овим сајтовима

Mislim da si potpuno preskočio priču o pravednom Jovu i smisao njegovih stradanja i da razmišljaš isto kao njegovi zemljaci što su ga krivili zbog toga što strada.

Sve i da si u pravu, da su ljudi u moralnom smislu uvek krivi za svoju bolest ili neko drugo stradanje, a nikada viša sila, ne verujem da bi Hristu bilo ugodno da stojiš sa strane i osuđuješ ih.

Ako neko ima leukemiju ili Hodžkinsa, sigurno nije moje da mu filozofiram o smislu, kada je i moje viđenje smisla maglovito. Smisao neka da Hristos, a ja ću trombocite i štogod materijalno njegovoj porodici. Ta prokleta bolest mi je već odnela dragu osobu i učiniću sve što mogu da smanjim broj njenih žrtava.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Violetta Valery рече

Mislim da si potpuno preskočio priču o pravednom Jovu i smisao njegovih stradanja i da razmišljaš isto kao njegovi zemljaci što su ga krivili zbog toga što strada.

Sve i da si u pravu, da su ljudi u moralnom smislu uvek krivi za svoju bolest ili neko drugo stradanje, a nikada viša sila, ne verujem da bi Hristu bilo ugodno da stojiš sa strane i osuđuješ ih.

Ako neko ima leukemiju ili Hodžkinsa, sigurno nije moje da mu filozofiram o smislu, kada je i moje viđenje smisla maglovito. Smisao neka da Hristos, a ja ću trombocite i štogod materijalno njegovoj porodici. Ta prokleta bolest mi je već odnela dragu osobu i učiniću sve što mogu da smanjim broj njenih žrtava.

Ја ти причам неке ствари да ти помогнем да победиш, али ти не желиш то, ти би да будеш праведна жртва. Упоређујеш себе са Јовом.

А све што сам ти рекао је да ако верујеш Христос те може исцелити, само чини оно шта је он говорио да треба чинити.

Извини што сам те смарао

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Violetta Valery рече

Želim samo da budem pravedna, a stradanje koliko Bog odredi. Ne znam šta smatraš pobedom.

Na sudu se traži istina, i da bi čovek mogao da bude pravedan treba da živi u istini, da ima istinu kao deo svog uma. Ako šovek živi u zabludi on ne može da bude pravedan. Vaspitanja, obrazovanj, beđenja uverenja, iskustva... sve to čini našu istinu, ali mi smo kroz vaspitanje i ostale stvari dobili jako puno zabluda i sad naš sud počiva na zabludama, zato nam je teško da budemo pravedni. Jer šta je pravda? Znači ide istina ka osnovu koje sudimo, pa su posledica našeg suda misli i osećanja, A posledica osećanja je naše ponašanje, Jer kako se ko oseća tako se i ponaša. E to naše ponašanje je pravda koja potiče od istine koja je u nama, 

Ako imamo istinu u sebi onda će naš sud biti blag sa milostivim, zahvalnim, osećanjima punim ljubavi pa že naše ponašane naša pravda biti onakvi kako treba da budu. 

Ali ako smo u zabludi onda će naš sud da bude loš sa puno gneva, besa, ljutnje, jada pa će shodno osećanjima i naša pravda biti nepravda.

Srećom mi svojom voljom možemo da utičemo na to kako će naša stina da izgleda i možemo da je menjamo od zabluda ka istini a i obrnuto. 

Jer kad se ko sprema da učini nešto loše on u svom umu opravdava to loše delo( kad su drugi prama meni loši imam pravo i ja da budem loš prema njima) i tako u svom umu stvara zabludu.

A kad se neko sprema da učini neko dobro delo onda on u svom umu opravdava to dobro delo i gradi istinu. 

Pa Pismo kaže; u dela ruku svojih zaplešće se bezbožnik.

I opet dolazimo do toga da traba tvoriti ono šta je Isus govorio da bi se živelo u istini, i da ako se ON kao Istina ne nastani u nama naša dela ne mogu biti pravedna.

Tako ako ko strada zato što je u zabludi takvo stradanje mu se neće uzeti u pravdu već ako strada pravde radi biće nagrađen. 

A ti razmisli je li tvoje stradanje od ljudi ili od zabluda.

Подели на овим сајтовима

Урођено је човеку, да приђе Богу. Сама вера у Бога сведочи о живом присуству Божије благодати. Међутим, човек лако уводи себе у обмане кад приступи вери. Постоји читава битка, драматична и изазовна, у историји хришћанства у међусобним поделама. Толико је могућих застрањења, а толико је већ и укорењених застрањења по свету. Зато је једина истинита Црква она Коју називамо Католичанском, а то значи да Њена Истина јесте потпуна у свакој епископији, чему заправо и служи Православље.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Milan Nikolic рече

Урођено је човеку, да приђе Богу. Сама вера у Бога сведочи о живом присуству Божије благодати. Међутим, човек лако уводи себе у обмане кад приступи вери. Постоји читава битка, драматична и изазовна, у историји хришћанства у међусобним поделама. Толико је могућих застрањења, а толико је већ и укорењених застрањења по свету. Зато је једина истинита Црква она Коју називамо Католичанском, а то значи да Њена Истина јесте потпуна у свакој епископији, чему заправо и служи Православље.

Svaka crkva koja ugađa svetu je zastranila. Jer Eklesija znači izašli, izašli iz sveta. 

A kakav je crkveni život danas? Zajednička molitva a onda nazad u svetski način življenja.

Nema tu ništa od Hrišćanstva. 

Ono malo monaha po manastirima je kao nešto izašlo iz sveta a ovamo zavisi od priloga ljudi koji žive svetski, pa i monah na kraju brani svetski način življenja jer mu egzistencija zavisi od toga.

Kakvo bre prisustvo Božije blagodati, koga ti farbaš

Blagodat Božija se dobija samo kad se tvori pravda, kad čovek živi u Istini. A u prethodnom postu sam opisao šta je pravda i kako ona zavisi od istine.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...