Jump to content

Шта је то депресија?

JESSY

Препоручена порука

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

Tu teško da uopšte ima leka, frontalni režanj im ne funkcioniše.

Jasno , al da vidimo šta će dr Lapis da kaže, nakon Miroljuba i Zvonka Skenera , ona je treći hijerarhijski u nizu autoritet

Подели на овим сајтовима

• Одговори 749
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Alo raja? Šega-šala-pošalica, što bi uBosnu rekli :ani_biggrin::pivo:

Al fala vam na paznji, doci cu jopet kad mi dosadi poso :D

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Лапис Лазули рече

Шалиш ли се тако и са раком и осталим болестима које убијају?

Има нас који смо изгубили чланове породице од те опаке болести, па знамо из прве руке да за депресију нису криви они који је имају. Неки се и боримо са тим или сличним поремећајима, па смо у тој борби изгубили, између осталог, и део смисла за хумор.

Подели на овим сајтовима

Meni je zanimljivo istraživanje koji depresiju povezuju sad se ne sećam, ili s prisustvom ili odsustvom nekih bakterija u crijevu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Дејан рече

Najvažnija stvar kod depresije je da čovek ima svest da će proći.

Koliko se god čovek teško osećao , važno je da zna da će proći.

Dr. Lapis, kako bi Vi lečili sociopatiju i psihopatiju?

No da ne razocaramo narod, sociopatu preseliti u gsp prepun ljubopitljivih bakica koje bas on/ona zanimaju a narocito ih zanimaju da im kaaazu sve sto ih nikada nije zanimalo i tako do izlecenja. Psihopatu pak u isposnicu za zmijama unutra a medjedima spolja isto dok ne smeksa i bude fina krtina bez zilica.

Eto pa nek smo zivi i zdravi i ne dao nam Bog da dopadnemo dr.Lapis na lecenje :D

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Дејан рече

Najvažnija stvar kod depresije je da čovek ima svest da će proći.

Koliko se god čovek teško osećao , važno je da zna da će proći.

Dr. Lapis, kako bi Vi lečili sociopatiju i psihopatiju?

Kad će proći?

Ovako?

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Justin Waters рече

Meni je zanimljivo istraživanje koji depresiju povezuju sad se ne sećam, ili s prisustvom ili odsustvom nekih bakterija u crijevu. 

Da, to je poznata stvar, da crevna mikroflora utiče i na neurotransmitere.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Juanito рече

Шалиш ли се тако и са раком и осталим болестима које убијају?

Има нас који смо изгубили чланове породице од те опаке болести, па знамо из прве руке да за депресију нису криви они који је имају. Неки се и боримо са тим или сличним поремећајима, па смо у тој борби изгубили, између осталог, и део смисла за хумор.

Bog da mi dusu prosti ja ne znam bolje, i sa sobom se isto odnosim tako(humorom), da ne bude zabune da pricam iz neke lezaljke na maldivima sa crncima i palmama okolo... u istom smo sosu i necemo odavde izaci zivi,ali svakako ne zelim ikoga da vredjam time, ako smeta nek uklone admini.

Подели на овим сајтовима

То је с времена на време, у епизодама које пролазе, униније за монахе, депресија за мирјане, али просто гледајте као на облачак који долази, али и пролази...Из искуства људи (разне судбине и случајеви) које сам слушао, депресија обавезно следује након злоупотребе алкохола, стероида и нарочито наркотика, при чему се, банализовано речено,  организам вештачки навикне на константно одређену дозу допамина и других хормона у мозгу и процеса у телу, а што се свакако одражава и на психу, јер је човек тело, душа (а душа опет једним делом психа повезана са телом, а другим са духом) и ДУХ тј. човек је телесно-душевно-духовно биће. Но, не долази до депресије или унинија одмах, него често као каснији ефекат и флешбек. Настаје и од изненадног губитка неке особе или ствари,  доживљеног разочарања итд... Треба наћи узрок, али то често не можете сами, већ кроз разговор са ближњима и вама драгим особама, уз помоћ доктора, терапеута (психолога, психотерапеута, па и психијатра, свакако) и обавезно трезвеног духовника и прегршт молитава, личних, али обавезно и заједничких (саборних), молити се својим речима из срца, Акатистима у кући и у храму! Учествовати у Литургијама редовно, али их проживети у срцу, а не тек онако, површно...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Немој да вас закачи, ту не помаже ни трнокоп а камоли мотике.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Vasilije. рече

Još samo da Tvrtko iznese mišljenje, pa je tema kompletna.

Не свирам као по обичају

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Vasilije. рече

Ne kažem za tebe, nego vidim potencijal u ovoj temi. :)))

Добро. Немојте да се играте доктора. Јако опасна игра

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Лапис Лазули рече

Како иде посо?

По осмеху бих рекао да су руке жуљевите од лопате.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...