Снежана Написано Јун 2, 2017 Пријави Подели Написано Јун 2, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Mogu da uvedem i moju šifru u dijalog i da te vinem u nebesa barem za tren мене својом шифром не можеш али видим да себе можеш, драго ми је због тог Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2017 Пријави Подели Написано Јун 2, 2017 пре 4 минута, Снежана рече мене својом шифром не можеш али видим да себе можеш, драго ми је због тог Ti bre nisi uredna u praćenju komentera vidiš da je psihijarijska šifra prelazna bolest, leti malo samnom АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 2, 2017 Пријави Подели Написано Јун 2, 2017 пре 17 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ti bre nisi uredna u praćenju komentera vidiš da je psihijarijska šifra prelazna bolest, leti malo samnom много ми је батиша, муж ми две оставио у аманет Драгана Милошевић, Volim_Sina_Bozjeg and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2017 Пријави Подели Написано Јун 2, 2017 depresija to ti je crna ovca među ovcama, a u ovce se razume samo Pastir dobri dok psi laju na ovce sve a posmatrači govore kako su samo crne ovce one određene na koje psi laju bez upozorenja. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 5/31/2017 at 15:44, Матусал рече Заједничка особина коју сам ја приметио код оболелих од депресије је да су сви тешки контраши. У основи сваке депресије је нарцисоидност... мање или више. То је подлога, тј. плодно тло на којем расте и успева (де)пресија. "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
motorheadsd Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 пре 28 минута, Golub рече У основи сваке депресије је нарцисоидност... мање или више. То је подлога, тј. плодно тло на којем расте и успева (де)пресија. У неким случајевима је нарцисоидност узрок а не у основи сваке депресије. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 пре 12 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Na žalost ima svašta opterećujuće u "pravoslavlju", to je naš šlag monaškim podvizima, koji su uprkos nepravdama zlih očeva i nikakvim bogopotrebitim judima u životu, došli do saznanja da je spas čovjeka u tome što će podnositi mnoge muke iako u stvari to nijesu, i mnoge kazne će trpeti čovjekova duša a da te kazne za Boga ne samo da nijesu negu su mu sama teret i balast za spasenje te iste čovjekove duše. Nadam se da sam bijo konfuzno depresivan dovoljno za temu. ништа те ја не разумем брате Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 пре 13 часа, aliluja рече Da li je to zaista problem za dušu? Mislim da je takva pomisao veći teret za dušu nego sama činjenica da smo vanbračna deca. Neće nam se suditi po gresima naših roditelja ako se hranimo krvlju i telom Hristovim... jer upravo nas to razdvaja od nečistog i prosvećuje nas... niti ce nas njihova mlaka vera spasiti.. nego naša vatrena...Kada to jednom shvatimo ...videćemo koliko smo sami odgovorni za svoj život kojim upravlja ono u šta verujemo... Sanja Т. and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 пре 4 часа, Golub рече У основи сваке депресије је нарцисоидност. uopste se ne slazem s tobom... АлександраВ, Juanito and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 пре 26 минута, JESSY рече uopste se ne slazem s tobom... Наравно да је у питању тешка глупост. За цензуру баш нисам, али с обзиром на јако специфичан карактер теме, у искушењу сам да бришем сваку сличну небулозу. Оно што заиста не разумем је унутрашњи порив људи да лупетају о овоме. Је л' се осећају вреднијима кад онако суптилно набаце депресивним људима да су сами криви јер су нарциси, не моле се довољно, не мисле позитивно или шта смо све могли чути у великом репертоару глупости на овој теми. Имали смо неколико личних исповести побожних људи који су оголили себе и посведочили о чему се ту заправо ради. Ако и даље не разумете, ви сте социопате без икакве сумње. Sanja Т., Volim_Sina_Bozjeg, Јелена011 and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 1 hour ago, Juanito рече Наравно да је у питању тешка глупост. За цензуру баш нисам, али с обзиром на јако специфичан карактер теме, у искушењу сам да бришем сваку сличну небулозу. Оно што заиста не разумем је унутрашњи порив људи да лупетају о овоме. Је л' се осећају вреднијима кад онако суптилно набаце депресивним људима да су сами криви јер су нарциси, не моле се довољно, не мисле позитивно или шта смо све могли чути у великом репертоару глупости на овој теми. Имали смо неколико личних исповести побожних људи који су оголили себе и посведочили о чему се ту заправо ради. Ако и даље не разумете, ви сте социопате без икакве сумње. Овде је на теми, рекао бих, говорено само о симптомима, не о узроцима. Нарцизма има, али не мора да значи да га има код свакога. Лапис Лазули, Рапсоди and Bokisd је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 пре 34 минута, Иван ♪♫ рече Овде је на теми, рекао бих, говорено само о симптомима, не о узроцима. Нарцизма има, али не мора да значи да га има код свакога. Zar ne mozemo reci, da covek koji se preterano i sve ulaze i uzda 'se u svoje snage i svoju pamet, ( neka definicja narcizma, gordosti, kako vec ), ako dodje u neku neprijatnu i tesku zivotnu situaciju, moze doci do mentalnog i psihickog pucanja takvog coveka i usled toga ulaska u depresivno stanje ? Meni deluje, da je takva situacija savim realna i moguca. Sigurno postoje i mnogi drugi uzroci depresije. Treba obratiti paznju na sve aspekte ljudskog duha koja dovode do depresije. Meni je zanimljivo ( u smislu odgovora na to pitanje ), zasto dolazi do depresije kod mnogih zena kod prvog porodjaja ? Koji je tu uzrok ? Da li je medicinski i psiholoski objasnjen ovaj problem ? Матусал, Sanja Т. and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 Пар мисли, не узимајте их буквално, из неког мог искуства, није битно у коликој мери личног, а у коликој мери онога чега сам био сведок. Иначе, потражио сам сад мало и по нету, али не налазим неку конкретну листу разлога, само уопштено: траума, стрес, наследни фактори, супстанце и сл. Неко моје лично схватање је да депресија настаје онда када човек почне да губи наду. Прво, као што је овде описано иде бес, природна реакција која тера на борбу, али ако човек не верује у своје могућности, или не верује да му други могу помоћи, исцрпиће се и клонуће. Неће више имати снаге да се бори за оно што жели, али и даље ће патити. А у шта се то човек нада? Шта га то мучи? Е, то је различито код свакога. Свако има нешто посебно, неки посебан проблем. Али има и заједничког. Свако жели да превазиђе оно што га мучи, да оствари своје жеље, да се оствари, да осмисли своје време, нађе циљ итд. Кажу да је свака психолошка патња последица унутрашњег конфликта, између онога што желимо и онога што МИСЛИМО да не можемо. Људи, а нарочито који имају психички проблем, олако потцењују своје могућности, и одустају пре него што су и покушали. Али, није тако једноставно. ,,Мало депримирана мајка, много депримирана деца" рече једна психотерапеуткиња негде. Ако деца од најранијег узраста не буду добро емотивно нахрањена, после ће бити проблема. Просто, меланхолија, туга, страх, постају начин осећања, постојања. Али и то може да се поправи. А за то је потребан терапеут. Они тренирају да буду ,,стерилни", да зауздају лоше стране свог карактера, јер лоша реч је катастрофа за онога који се исповеда и ко је у боловима. Мој један другар отишао једном код једног познатог психолога, каже ми после ,,брате хтео сам да га бијем", а ,,само" зато што му је овај рекао ,,није ти ништа", крајње несмотрена изјава. У детињству се формира човек, у односу са родитељима, а касније и са вршњацима, и одатле потичу празнина, осећај ниже вредности, и унутрашња несређеност искустава. Не вреди се превише бавити прошлошћу, али она свакако може да да трагове који су корисни у размишљању о себи и откривању подсвесног. Дакле, и окружење игра одређену улогу, заједно са депресивним човеком потребно је да се промени и окружење у којем живи. На који тачно начин, то свако нек види за себе. Даље, шта још знамо, нпр. примећено је пост-трауматски стресни поремећај не настаје увек, већ само онда када се човек у трауматичној ситуацији осећа беспомоћно. Вероватно има везе са депресијом, верујем да су слични механизми, и опет је у питању безнадежност. А то одрасли, а камо ли то што људи из детињства могу носити осећај повређености. Има ту и нарцизма, чак и гордости, превисоког мишљења о себи и сходно томе очекивања, али не смем да кажем да је то код свакога. Свако нек види за себе. То је веома незгодна територија да се о томе прича. Као одговор на осећај ниже вредности људи развију осећај више вредности (компензација), и како онда да му кажеш да је уображен или чак горд, кад он заправо покушава да се одржи. Људи с једне стране причају како си вредан и заслужујеш све у животу, што је оно у шта депресивни не верују, а опет после кажу немој бити незрео, уображен, или горд. Али гордост итекако може бити узрок, јер тада човек има нереална очекивања. Има и људи који су се са егзорцизма враћали препорођени, не и потпуно излечени, јер је психолошки део остао. И тако... Потребно је освешћивати подсвесно. То није ништа специјално мистично, то су просто емоције које се догађају по аутоматизму, јер смо навикли тако временом, највероватније одрасли с тим, па више нисмо ни свесни. Зато, неко рече туга из ведра неба, или страх из ведра неба... ма није то из ведра неба, него нешто те подсетило на оно што те мучи, подстакло осећања, и то је тешко вербализовати јер је на нивоу емоција, асоцијација. Али је интересантно колико нам је потребно да и самим осећањима доделимо реч, како бисмо могли да радимо с њима. И за крај, рационално разумевање свакако помаже, али треба схватити да су психички проблеми пре свега емотивне природе, и тако им треба приступити, са пуно разумевања, са одговарајућом емоцијом, са својим примером, кроз личносни ОДНОС. Психотерапеути то раде, то је у суштини психотерапија, где терапеут постаје као родитељ, и само својим ставом и прихватањем човеку даје другачији сентимент, другачији поглед на самог себе и на свет. Даје нови модел понашања и осећања. ПС: ко је прочитао довде, хвала, да нисам писао џабе PredragVId, Paradoksologija, Sanja Т. and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 пре 21 минута, Bokisd рече Zar ne mozemo reci, da covek koji se preterano i sve ulaze i uzda 'se u svoje snage i svoju pamet, ( neka definicja narcizma, gordosti, kako vec ), ako dodje u neku neprijatnu i tesku zivotnu situaciju, moze doci do mentalnog i psihickog pucanja takvog coveka i usled toga ulaska u depresivno stanje ? Meni deluje, da je takva situacija savim realna i moguca. Sigurno postoje i mnogi drugi uzroci depresije. Treba obratiti paznju na sve aspekte ljudskog duha koja dovode do depresije. Пући ће ако не може да одржи слику о себи, тј. зависи колико се чврсто те слике држи, колико му је битна. То је неко моје схватање како и зашто, али нисам сигуран. пре 21 минута, Bokisd рече Meni je zanimljivo ( u smislu odgovora na to pitanje ), zasto dolazi do depresije kod mnogih zena kod prvog porodjaja ? Koji je tu uzrok ? Da li je medicinski i psiholoski objasnjen ovaj problem ? Хормони, хемија... исто ваљда ко и ПМС. Али верујем да има и психолошких чиниоца, пази није то мала промена за жену, ни мали доживљај. Негде сам читао, невезано за порођај, човеку су лекари помогли у неком смислу, имао је неки хендикеп, али он једноставно није могао да поднесе промену психички. Верујем да је овде исти механизам. Али све ово је само моје лично мишљење. Lady Godiva, Лапис Лазули, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 пре 9 минута, Иван ♪♫ рече ПС: ко је прочитао довде, хвала, да нисам писао џабе Paradoksologija, Иван ♪♫ and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука