kopitar Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 6 минута, Рапсоди рече А зашто се не каже : " Узмите једите сви, ово је тело моје " него се каже : " Узмите једите ово је тело моје " . И каже се : " узмите и пијте сви " Ја читала светог Николаја Жичког, па знам одговор, , да вас видим теолози каква решења поводом овог питања нудите. Ovako je u katoličkoj misi: "Uzmite i jedite od ovoga svi: ovo je moje tijelo koje će se za vas predati." Vjernici za to vrijeme uglavnom kleče. Zatim svećenik uzima kalež i izgovara: "Uzmite i pijte iz njega svi: ovo je kalež moje krvi novoga i vječnoga saveza, koja će se proliti za vas i za sve ljude na otpuštenje grijeha. Dakle i za tijelo kaže "svi". Paradoksologija, Zoran Đurović and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 1 минут, Justin Waters рече Pazi ovo ovakvi izrazi su nepotrebni...ovo se misli najvjerovatnije na Sina kao Boga....ali ako mislis ina Sina Covjecijeg...onda je bilo potpuno bespotrebno uljucivati i Bogorodicu...nego je prosto Bog mogao iz van vremena da unese gotovu bebu u vrijeme i dadne ga Bogorodici i Josifu na usvojenje. A el mogao onda i da začne bez spermatozoida pošto može da stvori bebu bez keve i ćaleta? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Lele batke.Mora da je biio neki nebeski spermatozoid....šta sve čovek neće da pročita danas. Nije nebeski vec zemaljski, ti kao da zivis u 15 vijeku prije nove ere pa ti neke stvari nisu jasne. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Управо сада, Justin Waters рече Pazi ovo ovakvi izrazi su nepotrebni...ovo se misli najvjerovatnije na Sina kao Boga....ali ako mislis ina Sina Covjecijeg...onda je bilo potpuno bespotrebno uljucivati i Bogorodicu...nego je prosto Bog mogao iz van vremena da unese gotovu bebu u vrijeme i dadne ga Bogorodici i Josifu na usvojenje. Naravno da mislim da ga je rodio pre svih vekova ali majka ga nije tad, nego sad. Verujem u dve prirode neslivene nedeljive. Zoran Đurović and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Управо сада, Justin Waters рече Nije nebeski vec zemaljski, ti kao da zivis u 15 vijeku prije nove ere pa ti neke stvari nisu jasne. Znači otac mu je zemaljski? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 1 минут, Кратос рече A el mogao onda i da začne bez spermatozoida pošto može da stvori bebu bez keve i ćaleta? Mogao je. Mogao je i bez Bogorodice da se pojavi iz nicega, moga je da ne jede i ne pije cijeli zivot, mogao je da ne pati na krstu, mogao je da propovjeda kvantnu fiziku, i mogao je na kraju sve nas da vuce za nos...pa ipak nevjerujem da nas je vukao za nos. Zoran Đurović and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 4 минута, kopitar рече Ovako je u katoličkoj misi: "Uzmite i jedite od ovoga svi: ovo je moje tijelo koje će se za vas predati." Vjernici za to vrijeme uglavnom kleče. Zatim svećenik uzima kalež i izgovara: "Uzmite i pijte iz njega svi: ovo je kalež moje krvi novoga i vječnoga saveza, koja će se proliti za vas i za sve ljude na otpuštenje grijeha. Dakle i za tijelo kaže "svi". Можда не знам, сачекај зар католици не узимају само тело а не и крв ....или је дошло до промене ( нисам обавештена ) опростите на незнању ? Или то важи за старокатолике, а не за новокатолике које симпа о.Зоран ? Августин, Ivan Marković and kopitar је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Svojstva dviju priroda u jedoj Licnosti Sina Bozjeg su neslivena znaci nisu protivrecna. kopitar, Paradoksologija and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 4 минута, Кратос рече Znači otac mu je zemaljski? Otac mu je nebeski, a to sto je zacet od spermatozoida koji je imao brand new DNK uopste ne implicira imanje bioloskog oca. Bioloskog oca bi imao da je neko donirao spermu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Управо сада, Рапсоди рече Можда не знам, сачекај зар католици не узимају само тело а не и крв ....или је дошло до промене ( нисам обавештена ) опростите на незнању. Или то важи за старокатолике, а не за новокатолике које симпа о.Зоран. Trebao sam znati da je neka zezancije u pitanju , čim si se pojavila. Al si u pravu za tijelo ne kažu "svi". Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Ovaploceni Logos Isus Hristos sve Nebeske radnje moze raditi. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 9 минута, Justin Waters рече Mogao je. Mogao je i bez Bogorodice da se pojavi iz nicega, moga je da ne jede i ne pije cijeli zivot, mogao je da ne pati na krstu, mogao je da propovjeda kvantnu fiziku, i mogao je na kraju sve nas da vuce za nos...pa ipak nevjerujem da nas je vukao za nos. A čekaj ako bi se otelotvorio tako što je Duh svojom silom oplodio Presvetu,bez spermatozoida to bi za tebe bilo vučenje za nos i on onda ne bi bio čovek?Znači da recimo i da Bog stvori bwebu sad ispred tebe ti bi rekao da ta beba nije čovek jer nije začeta tako što je punoglavac oplodio jajne ćeliju? Ti stalno nabrajaš da je Isus potpuno isti kao mi,pa da te pitam onda el možeš ti da hodaš po vodi,el možeš da isceluješ ljude rečima,el možeš vaskrsavaš mrtve ili misliš da su to ustvari novozavetne bajke za malu decu? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 19 минута, Justin Waters рече Pa to i radim. Hristos je zacet od spermatozoida, koji je probio membransku opnu i usao u jajnu celiju Bogorodice nakon cega se poceo formirati zametak. Sve ostalo razvoj embriona u utrobi i na kraju rodjenje je bilo istovjetno kao i svakog covjeka. Eto kopitar me gore pita da malo ostavim prostora vjeri. I ostavljam, ne znam kako je Bog dosao do tog spermatozoida. Taj posao je odradio Sv.Duh. Ovo prvi put čujem , bolje to ne pričaj dalje . Mogao bi dobiti i sljedbenike , samo neznanam kako bi se zvali.. Ivan Marković, Volim_Sina_Bozjeg, Ћириличар and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 18 часа, Zoran Đurović рече ми треба само да преговарамо о моделу уједињења Можда, али то уједињење је неизводљиво, јер већина верника, обе стране, очекује спасење од два различита духа, да није тако не би се ни разделили. Другачије речено нема уједињења без обостраног; послушања, смирења, и покајања, а тога нема изузев на појединачном плану. Оно што је изводљиво, овим настојањем, никоме неће користити, а то је по питању нас Срба следеће. Два типа верника су у нас, постојана мањина и колебљива већина. Ови први готово и не мисле о "уједињењу",изузев да не омакну у њега, а већина других помно прати сваки помен истог. Већина се дели на рецимо "љубазне" и "сурове" који су непомирљиви противници, а заправо обмањује их исти дух, заблуде. У "љубазне" подразумевам и тебе свештениче, по твоме писању. Највећи могући успех твога пожртвованог ангажовања, пренето на Србе, је тај да учествујеш у охрабривању ватиканског поглавара да дође овамо. То је оно о чему нам прича један од оних наших смешних декица, и чему се добронамерно смејемо, "и бре деко, фантазираш". Ако дође, амо, биће крви свештениче и то највише крви оне мањине која ревнује за спасење. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 11 минута, Justin Waters рече Otac mu je nebeski, a to sto je zacet od spermatozoida koji je imao brand new DNK uopste ne implicira imanje bioloskog oca. Bioloskog oca bi imao da je neko donirao spermu. Otac nebeski sa zemaljskim semenom?!Ajoj... Ivan Marković and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука