Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Kratose da napravimo zbirku tvojim pogrešnih učenja ne bi stalo u 100 strana ove teme. Ponavljam ovo nije dogma na vaseljenskom nivou i to svi znaju, ona neće biti obavezujuća, jer ako ne bude obavezujuća za istok onda ne može biti obavezujuća ni za zapad ali zapad to može poštovati kao što ti poštuješ razna tvoja naklapanja. A jeres ima biti osuđena samo na vaseljenskom saboru a ti pre toga možeš da imaš lično mišljene ili stav do te obavezujuće odluke koja bi bila donešena na vaseljeni. Koja moja pogrešna učenja?Ovo jeste katolička dogma usvojena 1854. i svečano proglašena od strane pape Pio IX poslanicom “Ineffabilis Deus”. Nisi ni pročitao tekst odma si kreno da lupetaš ko otvoren prozor. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Управо сада, Кратос рече Koja moja pogrešna učenja?Ovo jeste katolička dogma usvojena 1854. i svečano proglašena od strane pape Pio IX poslanicom “Ineffabilis Deus”. Nisi ni pročitao tekst odma si kreno da lupetaš ko otvoren prozor. Ovo nije vaseljenska dogma dragi moj Kratose i isto je obavezujuća koliko i tvoje naklapanje da Ličnost Isusa Hrista nije postradala na Krstu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Imao bi pitanje za O.Zorana da li ex katedra može predstavljati problem i da li su rimokatolici spremni da ona ne bude obavezujuća za vaseljenske odluke? Odnosno da li može papa ex katedra da donese vaseljenski dogmat? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Odnosno da li može papa ex katedra da donese vaseljenski dogmat? У овој констелацији звезда, не. Paradoksologija, Justin Waters and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Ti si, dragi VSB, otjelotvorenje onog 'veci katolik od pape', tj. veci zagovornik ekumenizma i od samog Ave... Paradokso, ja sam to sto mi stalno prebacujete rekla u kontekstu toga da treba da postoji briga o pravoslavnima prije svega (ako cemo da se vodimo logikom ljubavi), koji se zbunjuju i smucuju ovim rasprama o ekumenizmu, i zavedeni su bilo kojim ekstremnim stavom, + ili -. Dakle pravoslavni kao grupacija u odnosu na katolike kao grupaciju. Nije se odnosilo na domen licnih odnosa, dovoljno puta sam objasnila nepreciznost svoje tadasnje izjave posle... No, kao da mi se hoce ucitati bigotizam i neljubav uopste... Eto, da nastavim govoriti u toj slici: Nije mi neka ljubav da bratu okrenem ledja i bratimim se sa prijateljem koji mi je drag. Naravno to ne znaci da se ne bratimim s ovim, nego da je moja ljubav suplja, licemjerna i sebicna ako volim ovog drugog a onog kog bi bilo logicnije da volim i marim za njegovu dobrobit, ne. Ja licno imam prijatelje Hrvate i Bosnjake od prije rata i posle rata u Bosni, ako znate sta to znaci... A moji prijatelji katolici su pravi cestiti hriscani, pravi ljudi. Kao i muslimani. Kao i ateisti. Рапсоди, Жика and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ovo nije vaseljenska dogma dragi moj Kratose i isto je obavezujuća koliko i tvoje naklapanje da Ličnost Isusa Hrista nije postradala na Krstu. Ma ne,to je Vatikanska dogma koji važi samo za državljane Vatikana. A gde sam ja to rekao da Ličnost Isus Hrista nije postradala na Krstu?Ti i dalje ko prozor nastavljaš. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 15 минута, Дијана. рече Ili sam pretjerano idealista... Ниси, ти си дивна особа... Чули смо твој став, али како нема конструктивног доприноса, и не може да га буде, јер не познајеш теологију, замолио бих те да зилотишеш на другом месту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 3 минута, Дијана. рече Ti si, dragi VSB, otjelotvorenje onog 'veci katolik od pape', tj. veci zagovornik ekumenizma i od samog Ave... Pa slušaj vidim da me opet nisi razumela. Kao što nisi razumela ni pozicije o.Zorana i o.Save. To su dve suprotne pozicije jedna je zvanična druga je pozivanje na kritski sabor koji je oličenje papizma ako se insistira da je obavezujući za svo pravoslavno življe. Dakle nisam pričao o nikakvim ličnim sagledavanjima i bilo bi dobro da se toga ubuduće oslobodimo svi mi. Justin Waters and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 6 минута, Zoran Đurović рече У овој констелацији звезда, не. Dakle imamo ono što sam naveo ranije da su razlike te dogmatske prirode koje opšte nisu donešene da vaseljenskom nivou ustvari samo ORUŽJE u rukama onih koji deluju da Crkva i dalje bude razjedinjena i da djavdjav i dalje stoji na vratima Crkve kao što je i Hristos rekao, da će djavdjav uraditi ali da neće moći srušiti Crkvu.? Ni paklena vrata neće moći porušiti Crkvu? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 15 минута, Zoran Đurović рече Ниси, ти си дивна особа... Чули смо твој став, али како нема конструктивног доприноса, и не може да га буде, јер не познајеш теологију, замолио бих те да зилотишеш на другом месту. Zasto zilotisem kad pokusavam da vidim cijelu sliku, necu da studiram teologiju sada, vjerujem na rijec vama koji ste to ucinili, ali ne samo jednom, nego svima koji su mi ovde dostupni... Pa nemojte mi cas ne volis, cas ne razumijes, ne znas... Ne ljutim se, prozreh vas. A sto me ne slusate kad pricam o ljubavi, dragi Avo? Prema svima, ukljucujuci talibane, neznavene, protivnike u raspravi, cak i opadace nase licnosti? Ako vi licno niste u necem u pravu, vasi bespogovorni sljledbenici i obozavaoci ce biti u zabludi. Zato ima mnogo trvenja, jer je mnogo toga ovde zasnovano na ostrascenosti i prema idejama i prema vasoj licnosti i prema sopstvenoj licnosti. To je sve suvisno. Cak i tu kad vasi ostrasceni sljedbenici napadaju one za koje umisle da su Vasi protivnici, nisu oni krivi, vec Vi. Ja vas kritikujem, a mozda Vas ja vise volim nego oni, i vise za Vas brinem. Ko zna? Ne, nisam divna, vec idealista. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 7 минута, Кратос рече Ma ne,to je Vatikanska dogma koji važi samo za državljane Vatikana. A gde sam ja to rekao da Ličnost Isus Hrista nije postradala na Krstu?Ti i dalje ko prozor nastavljaš. Nekoliko puta smo naterani i Vedran i ja da ti citiramo tvoje odgovore, pa si na kraju mrtav ladan pročitavši tvoje lične citate koje smo ti postavili rekao da spinujemo tvoje odgovore. Sad tju da pamtim a citate traži sam. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Dakle imamo ono što sam naveo ranije da su razlike te dogmatske prirode koje opšte nisu donešene da vaseljenskom nivou ustvari samo ORUŽJE u rukama onih koji deluju da Crkva i dalje bude razjedinjena i da djavdjav i dalje stoji na vratima Crkve kao što je i Hristos rekao, da će djavdjav uraditi ali da neće moći srušiti Crkvu.? Ni paklena vrata neće moći porušiti Crkvu? Pa sve ti je jasno. Kod onih najsirovijih zilota i fariseja artemitskog tipa, problem i sablazan su i sam klupe, orgulje i izostanak oltara u katolickim hramovima. Dok kod onih malo prefinjenijih su kompleksne teoloske teme. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече To su dve suprotne pozicije jedna je zvanična druga je pozivanje na kritski sabor koji je oličenje papizma ako se insistira da je obavezujući za svo pravoslavno življe. Ja mozda slabo razumijem to sto si pobrojao, mada, iskreno, sumnjam u to. Ti slabo razumijes sve to, plus ono sto ja govorim. Ovo sto sam ti citirala, je netacno, ironicno, suprotno je ta tacno. Otac Sava iznosi zvanicni stav PC, potkrepljen Velikim saborom, takvo izvrtanje cu ti progutati na naivnost, ajde reci mi da su Rusi i Svetogorci protiv odluka VS, evo ja cu odma' da se pokatolicim, ne treba ekumenizam Imam utisak kad bi Sveta gora otisla u raskol, da bi vi bili u stanju da kazete, neka, talibani, kao i za Ruse, neka ih, papoidni vlastoljupci... Кратос and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Nekoliko puta smo naterani i Vedran i ja da ti citiramo tvoje odgovore, pa si na kraju mrtav ladan pročitavši tvoje lične citate koje smo ti postavili rekao da spinujemo tvoje odgovore. Sad tju da pamtim a citate traži sam. Šta da tražim kad tako nešto ne postoji a ljudi nek čitaju pa nek vide,ko laže ti ili ja. Volim_Sina_Bozjeg and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Код Артемија је проблем католика што су католици.То је тотално лудило.Био сам присутан када му је то рекао пок.митрополит Јован.Јер ако Артемије каже да је екуменизам јерес ту нема конкретне оптужбе него само за комуникацију(било какву) са католицима,па кад је тако значи да су по Артемију католици криви што су католици.То већ излази ван граница теологије и иде у област психијатрије. Zoran Đurović, Јелена011, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука