Justin Waters Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 22 минута, Zoran Đurović рече Прости ме, али ја никад не говорим у сликама о овим стварима, размишљам апстрактно. Sto tako rigidno? Apstraktne stvari se mogu kroz slikovit nacin prikazati jasnije. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 1 минут, Justin Waters рече Sto tako rigidno? Apstraktne stvari se mogu kroz slikovit nacin prikazati jasnije. Како за кога, ја волим овај други пут. У духовним стварима причам у сликама, у овима не. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 37 минута, Zoran Đurović рече Нажалост јесте! То се зове сложена личност (ипостас). Не зове се компликовани лик, као што је Кратос Непослушни, него сложена ипостас. То је из св. Августина, а имамо после канонизовано у Дамаскина: Једна ипостас Сина Божијег, у две природе, али које не гледамо више као делове, него уједињене у јединој сложеној ипостаси. Дакле, дугујеш по литар вињака мени и ВСБ! Pa lepo kaže Domaskin,Jedna Ipostas Sina Božijeg smo ne verujem da je pod složenom ličnosti mislio na čovečanski i ljudski deo već upravo ono što je i rekao da prirode ne gledamo kao delove a da je Ličnost Jedna i ista,Logos,Sin Božiji.Složena u smislu da ona sada je temelj ujedinjenja dve prirode.Tako da nema ništa od vinjaka. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 19 минута, Жика рече Знам све то. Ја критикујем и неке одлуке сабора- на пример не слажем се са осудом Оригена. Origen je bio zrtva politike. Vizantija onog doba je bila 20 puta nestabilnija od Bosne i Hercegovine. Malo neko ko je htjeo izazvati nemire koristio se religijskim temama. Zato su carevi vazda tezili da unifikuju vjeru kako bi imperiju drzali stabilnijom. Tako da bi s vremena na vrijeme strado neko samo zato da bi se smirile strasti. Zoran Đurović and Жика је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Pa lepo kaže Domaskin,Jedna Ipostas Sina Božijeg smo ne verujem da je pod složenom ličnosti mislio na čovečanski i ljudski deo već upravo ono što je i rekao da prirode ne gledamo kao delove a da je Ličnost Jedna i ista,Logos,Sin Božiji.Složena u smislu da ona sada je temelj ujedinjenja dve prirode.Tako da nema ništa od vinjaka. Стипсо! Нећеш се извући. Узми и лепо читај Чика Дамаскина. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 28 минута, Жика рече Знам све то. Ја критикујем и неке одлуке сабора- на пример не слажем се са осудом Оригена. Nije li Origenovo ucenje odbaceno vise zbog dualistickih ideja o emanacijama od kojih su materijalnije poistovecene sa zlom, a ne zbog apokatastaze? Ili sam nesto pogresno razumela? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 6 минута, Zoran Đurović рече Стипсо! Нећеш се извући. Узми и лепо читај Чика Дамаскина. Tjuti mogli smo ga večno izgubiti da je bio ulog veći recimo godišnja poraba vinjaka u nas dvojice. Ko zna šta bi isprogramirao. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Стипсо! Нећеш се извући. Узми и лепо читај Чика Дамаскина. Čekaj sad ovako,da preformulišem pitanje,da li je Hristos kad je bio beba imao ličnost kao i svi mi koja se razvijala kao i svaka naša i imao je drugu ličnost,ličnost božanskog Logosa ili druga varijanta on je imao ličnost kao i svi mi koja se polako osvešćivala i sazrevala dok nije postala ličnost Sina Božijeg ili treća varijanta nema ljudske ličnosti već je od početka otelotvorenja Logos,božanska ličnost Boga Sina ili ako ti imaš još neku varijantu...Ja kažem ova treća i mislim da Domaskin to isto kaže,i da tako uči PC pa čak mislim i katolici mada nisam baš upoznat sa njihovom hristologijom tako da neću napamet da pričam. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 2 минута, Justin Waters рече Origen je bio zrtva politike. Vizantija onog doba je bila 20 puta nestabilnija od Bosne i Hercegovine. Malo neko ko je htjeo izazvati nemire koristio se religijskim temama. Zato su carevi vazda tezili da unifikuju vjeru kako bi imperiju drzali stabilnijom. Tako da bi s vremena na vrijeme strado neko samo zato da bi se smirile strasti. Како се провео тамо папа Вирџил, ниједан више папа није хтео у госте византинцима! Кад су отишли да позову у госте папу Сержа, морали су испод кревета да га извуку! И све то у молитвама светих отаца:)) Није ми јасно како су папе наватале тај страх од слатке православне душе?... Нису ми јасни ови "православни" ревнитељи који причају само о неким злим католицима, а ми смо добри момци... Као да књигу у животу нису прочитали. Но, то је дух оних богомољаца, тако да је тешко ту нешто исправити... Труди се весели Ава, али мало руках, малена и снага... Жика, Paradoksologija, Justin Waters and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Čekaj sad ovako,da preformulišem pitanje,da li je Hristos kad je bio beba imao ličnost kao i svi mi koja se razvijala kao i svaka naša i imao je drugu ličnost,ličnost božanskog Logosa ili druga varijanta on je imao ličnost kao i svi mi koja se polako osvešćivala i sazrevala dok nije postala ličnost Sina Božijeg ili treća varijanta nema ljudske ličnosti već je od početka otelotvorenja Logos,božanska ličnost Boga Sina ili ako ti imaš još neku varijantu...Ja kažem ova treća i mislim da Domaskin to isto kaže,i da tako uči PC pa čak mislim i katolici mada nisam baš upoznat sa njihovom hristologijom tako da neću napamet da pričam. Nisi opšte upoznat sa Hristologijom čak ni sa osnovama. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 ili ovako pitanje kada Bog Sin uzeo ljudsku prirodu na sebe da li je onda sa njom i uzeo ljudsku ličnost pošto je i ličnost deo ljudske prirode ili ti njen nosilac kako god? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Nisi opšte upoznat sa Hristologijom čak ni sa osnovama. Navedi mi nekog Svetog Oca koji pominje delove Ličnosti Isusa Hrista? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Navedi mi nekog Svetog Oca koji pominje delove Ličnosti Isusa Hrista? Да ли би ти био љубазан да ми преко Вестерна пошаљеш 100 еу за оно из Дамаскина? Да не испадне погрешна она: Свака се школа плаћа... Volim_Sina_Bozjeg and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 I još jedno pitanje i odo da gledam Zvezdu ako je Hristova ličnost složena da li se onda ona razlikuje od druge dve Ličnosti pošto Otac i Duh nisu uzeli prirodu ljucku?Slivanje,neslivanje,božansko,ljucko.Mislite o tome.Samo neka koncepcija bude konzistetna.Ne može da bude da je mlada pola trudna il je trudna ili nije. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Да ли би ти био љубазан да ми преко Вестерна пошаљеш 100 еу за оно из Дамаскина? Да не испадне погрешна она: Свака се школа плаћа... Kako li aminuju dobre postove o.Save kad govori o konkretnoj teologiji kao da ga razumeju ili im se možda više sviđa i aminuju savin stil pisanja jer suštinu sa ovakvim znanjem ne mogu razumeti za amin.? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука