Jump to content

Највеће искушење за човека је...?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 44 минута, Џуманџи рече

Како тумачите кушања која је Христос доживео у пустињи? Шта је у њима, по вашем мишљењу, кључно?

Гледај само на себе, угађај себи (и то одмах!),
задовољи своје потребе (све! или барем што више њих!)...

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• Одговори 127
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Mozda je najvece iskusenje , kako se najbolje snaci u ovom danasnjem 'ludom' svetu, kako odrzati neku ljudskost u sebi, neku ljubav i strpljenje prema svim ljudima.

I, naravno, kako odrzati veru u hriscanskog Boga, u moru raznih ucenja koja ne priznaju nikakvo postojanje, bilo kakvog boga, kao nacelo pravednosti i premudrosti.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Џуманџи рече

Како тумачите кушања која је Христос доживео у пустињи? Шта је у њима, по вашем мишљењу, кључно?

Ključno je u suštini kolko je satana ustvari slab i nemoćan ako je čovek duhovno jak sa Duhom Svetim kao izvorom svoje snage.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Нифада рече

U jednoj nemačkoj poslovici se kaže:vino stvara prijatelje,a suze ih stavljau u iskušenje.

:bighug:

•  
  • Pošto neki vole poslovice,kratkem mudrosti,evo još,a Latini su najbolji u tome.
  • Honores mutant mores - Počasti menjaju ponašanje (navike)
  • Nadam se da će se i u ovome neki prepoznati,a to je baš iskušenje.Ne znasm da li postoji neki dobra kišobran koji štiti od iskušenja.

:snoozer_11:

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

Моје емосије, емотивно реагујем и увек су ми емоције видљиве и ко ме мало зна, зна увек у каквом сам емотивном стању. Такође се често питам  што је нешто овако, било би боље да је другачије.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ја стварно не знам одакле да почнем, могу рећи само оно што никада није мени било искушење, а то је новац, како, зашто, што није  и како сам успевала да увек одолим том искушењу, стварно немам појма.Притом живим просечним / релативно / скромним   животом.

П.С.Ух, ваљда ме онај неће чути...   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Kratos рече

Ključno je u suštini kolko je satana ustvari slab i nemoćan ako je čovek duhovno jak sa Duhom Svetim kao izvorom svoje snage.

Kad si učio to i iz čega? :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Рапсоди рече

Ја стварно не знам одакле да почнем, могу рећи само оно што никада није мени било искушење, а то је новац, како, зашто, што није  и како сам успевала да увек одолим том искушењу, стварно немам појма.Притом живим просечним / релативно / скромним   животом.

П.С.Ух, ваљда ме онај неће чути...   

Uvek treba para onima o kojima ne vodimo računa, a to su stari i nemoćni.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

iskušenje je kad projektuješ svoje misli na nešto što ti nije potpuno poznato, prilagođavaš sebi..svom iskustvu i poimanju

Iskušenje je strpljenje ... u ovom svetu srpljenje je anahrono, arhaizam takoreći

i kad neko zatraži novac od tebe, a tebi prazni džepovi....

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Биљана 1234 рече

iskušenje je kad projektuješ svoje misli na nešto što ti nije potpuno poznato, prilagođavaš sebi... svom iskustvu i poimanju

Uz usrdnu molitvu kad su muke, hrišćanin stiže u zagljaj Bogu, pre ili kasnije.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ne staviti sebe u centar svega.... Mada mi se dosta dopada i ono što je Muramasa rekao...

пре 23 часа, Muramasa рече

Da počne da se divi svojoj vrlini i moralnosti i da sebe smatra dobrim.

Nisam mislio na hrišćansko viđenje toga, jer ga nemam, nego na svakodnevni život, po principu "devojke me neće jer sam fin i dobar... na poslu stradam jer sam mnogo vredan i moralan...".

To me i asociralo... A dobro je i ovo razmišljanje, opravdavati svoju slabost znači nikad ne dostići željeni potencijal...

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Много је велико искушење да се затвориш у неку своју сигурну зону, и не видиш прелеп и шаролик свет око себе, који је величанствена Божија творевина.

Тако ти се Интернет сведе на пет сајтова, вести ти се сведу на три извора вести, наука ти се сведе на потврду ставова које већ имаш... А све ти то штети и чини те човеком који кочи и себе и све око себе у неком напретку, како год ми видели тај напредак.

Можда то долази и из осећања само(за)довољности, не знам, али много штети, свуда.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Postaviti umesto Boga idola koji je ili kobajagi 'ja' ili neki tiranin zbog kog nikad ne smem da budem ono pravo ja.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, RYLAH рече

Много је велико искушење да се затвориш у неку своју сигурну зону, и не видиш прелеп и шаролик свет око себе, који је величанствена Божија творевина.

Тако ти се Интернет сведе на пет сајтова, вести ти се сведу на три извора вести, наука ти се сведе на потврду ставова које већ имаш...

Опет ти мама забранила изласке? :D 

Шала мала, одлично запажање. :)

• Волим 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...