Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 1 минут, todor рече

Ниси ме ништа ни питао, па ми глупо да нешто одговорим. х)

pa evo

пре 20 минута, cloudking рече

Pa dobro kako objasnjavas da se  i jedni i drugi smeju nakon smrti?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, cloudking рече

Pa dobro kako objasnjavas da se  i jedni i drugi smeju nakon smrti?

Tvoja pretpostavka je da se smeju zbog iste stvari.

Malo je tvoje pitanje vise usmereno ka razlikovanju dve vere , hriscanske i muslimanske, i sigurno zahteva dublju raspravu.

Ne zelim da otvaram polemiku sa muslimanima i kako oni gledaju na djihad , sa cisto 'samoubilackog' stanovista.

Po nekom filosofsko - logickom razmisljanju, ne moze da bude isto stanje mentalne svesti, kod ovh primera, zbog razlicitog nacina stizanja do zamisljenog cilja.

Po gledanju na psihologiju stvari, ko zna sta se desava u glavi mudjahedina, mozda je vec i pre konacne smrti, projektovao u svojoj glavi i svesti, neko svoje izmaginarno stanje koje je trebalo da ga ceka i samo je u trenutku smrti , to i projektovano. Granicna stanja svesti fanatizovanih ljudi, prozvode razlicita stanja.

U pravoslavnom podviznistvu, sve je u smirenju i trpljenju. Iz takvog stanja se ide u 'nas zamisljeni' i ocekivani buduci duhovni svet. Razlika je velika.

Kako vec neko rece, razlikovanje osmeha, .....i u nasem obicnom zivotu, kaze se.....neko se smeje, od muke......neko od radosti.....i jedni i drugi se smeju.Tako je, kako je.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

pa evo

Па рекох већ: ''По делима их познајемо''.

Мајка која је управо родила дете и наркоман који је забо иглу у вену се не смеју исто, нпр. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Аурор рече

Они кољачи и убице су у праву?

То је прави, истински пут? 

Ok, sto se onda smeju dzihadisti ako je pravoslavlje u pravu?

A sto se tice koljaca, muslimanski teolozi kazu da to nije Islam i da je Islam religija mira dok su ovi koljaci samo zloupotrebljavaci religije u politicke svrhe... Sto je otprilike identican odgovor onome koji dobijes kad hriscanina upoznas sa nekim negativnim pojavama vezanim za hriscanstvo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, todor рече

Па рекох већ: ''По делима их познајемо''.

Мајка која је управо родила дете и наркоман који је забо иглу у вену се не смеју исто, нпр. 

Ah da... kevlar odbrana... "moja vera je najbolja i jedina i tu nema sta da se prica"- argument

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, cloudking рече

Ok, sto se onda smeju dzihadisti ako je pravoslavlje u pravu?

A sto se tice koljaca, muslimanski teolozi kazu da to nije Islam i da je Islam religija mira dok su ovi koljaci samo zloupotrebljavaci religije u politicke svrhe... Sto je otprilike identican odgovor onome koji dobijes kad hriscanina upoznas sa nekim negativnim pojavama vezanim za hriscanstvo.

Eto , kako si lepo sam dosao do rasudjivanja, na koje ti , vec par postovu ukazuju kolege.

Pomenuo sam pitanje gledanja islama na djihad u svom 'samoubilackom' obliku, gde je to i sa psiholoske strane , granicni oblik fanatizovane svesti i onda, se svasta dogadja.

Ovo odprilike identican odgovor od strane hriscna, koje si naveo,  nema nikakve veze sa primerom sv.Josifa. To je upravo, plod smirenja i trpljenja u duhovnoj borbi.

Tako da, dragi moj kolega, sam si dosao do , finog pravoslavnog stava, povodom ovog pitanja. Logika je cudo. :dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bokisd рече

Eto , kako si lepo sam dosao do rasudjivanja, na koje ti , vec par postovu ukazuju kolege.

Pomenuo sam pitanje gledanja islama na djihad u svom 'samoubilackom' obliku, gde je to i sa psiholoske strane , granicni oblik fanatizovane svesti i onda, se svasta dogadja.

Ovo odprilike identican odgovor od strane hriscna, koje si naveo,  nema nikakve veze sa primerom sv.Josifa. To je upravo, plod smirenja i trpljenja u duhovnoj borbi.

Tako da, dragi moj kolega, sam si dosao do , finog pravoslavnog stava, povodom ovog pitanja. Logika je cudo. :dobro:

ja tebe nista ne razumem

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Ah da... kevlar odbrana... "moja vera je najbolja i jedina i tu nema sta da se prica"- argument

Кад ће бре да те прође та жеља за троловањем?

Говоримо овде, са једне стране, о старцу, подвижнику, који је живео смирено, истинским духовним животом, а са друге о џихадисти, помахниталом убици фанатику.

И теби ту као није јасна разлика? Не зезај, касно је. 8-) Лаку ноћ.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

ja tebe nista ne razumem

Pa, to je zakljucak cele nase rasprave na ovu temu. Nije samo na tvoj poslednji post.

Jednostvano receno, iz naseg stanja svesti, kao vere smirenja i mira, dolazi do blazenstva, iz stanja fanatizma , ne dolazi isto stanje, po sustini.

Sam si to rekao, jer i u samom islamu, gledaju na ovu stvar sa mudjahedinima, kao zloupotrebu njihovog verovanja, gde smatraju da je Islam religija mira.

Tako kada spojis sve te stvari, taj hriscanski osmeh blazenstva je posledica smirenja, tj. tog mira koji si suprostavio fanatzimu. Ova ograda, da si dobio isti odgovor od hriscana, nije adekvatan ovoj konkretnoj situaciji. Tako si dosao , na iste stavove sa nama, povodom ovog pitanja. Rano ustajem, sutra mozemo nastaviti.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, todor рече

Кад ће бре да те прође та жеља за троловањем?

Говоримо овде, са једне стране, о старцу, подвижнику, који је живео смирено, истинским духовним животом, а са друге о џихадисти, помахниталом убици фанатику.

И теби ту као није јасна разлика? Не зезај, касно је. 8-) Лаку ноћ.  

koja razlika? smeju se obojica.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ivan Marković рече

Ja još ne videh međeda sa zakržljalim prednjim nogicama (koje liče na ručice)...

Kreacionista + mašta  > "dve kratke noge" = "sa zakržljalim prednjim nogicama".

Nego ja prevideh ono "aždaje" na početku... elem, sad pogledah druge prevode (da vidim da slučajno nisu udovi) i vidim da je zapravo Saša ubacio u svoj prevod reč "aždaje" kao prevod za reč "serpent" tj. zmiju.

https://en.wikisource.org/wiki/The_Travels_of_Marco_Polo/Book_2/Chapter_49

Takođe, nisu toliko kineski lovci, koliko Saša preuveličali veličinu ovog čudovišta...

Tako je dužina od 10 koraka u njegovom prevodu postala "visina od 30 koraka (okolo 10 m.)" a obim tela je od deset dlanova (oko 75 cm) postao "široke u telu 10 pedalja (okolo 2,5 m.)"

Zapravo je neko najverovatnije Marku opisao krokodile/aligatore uz tipično lovačko preuveličavanje...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Dao sam ti originalno Lakatoševo delo...ali ti ne gledaš...vrtiš me u krug...

Ja napisah da si slobodan da demonstriraš ove svoje tvrdnje: problem je samo što te anomalije niti su retke (u nauci generalno) niti se odmah pokušava da se utvrdi poreklo iste... u odnosu na radiometrijsko datiranje... a ne da demonstriraš šta je neko pisao o Poperu i Lakatošu, ili šta je Lakatoš pisao...

Saša, sada...

Saša je sada oborio teoriju evolucije?  :aplauz:12:smeha::)):aplauz:

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Bokisd рече

Mislim, da bi bilo fer, .....uvesti i jednu novu nauku, koja ce se baviti,..... posebno, nacinima interpretiranja podataka (  :google: ).......pa, da vidimo, konacno, .....sta je prava i objektivna nauka....:0228_hot:

Ja stalno pričam kreacionistima kako umesto jalovih pokušaja da promenite nauku, najbolje bilo da napravite svoju disciplinu istraživanja i opisivanja stvarnosti.

Predlog za ime: Istinologija.  (radi autorskih prava, mazno sam ime od Simpsona  https://youtu.be/9E9DmIy1voU?t=53 )

Pa da vidimo i uporedimo dostignuća Istinologije i nauke...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...