Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

Пошто је јасно да то није случај са свемиром управо због Великог праска и чињенице да простор-време и материја нису постојали, бар не у овом облику који имамо данас, пре више од 13,7 милијарди година, онда за универзум посматран као целину не важи очување енергије.

Ovo je zanimljivo. BB ne dokazuješ već ga prihvataš kao činjenicu, a činjenicu – da su fizikalni zakoni ZAKONI – negiraš, jer oni upravo i govore da BB u skladu sa zakonima nije moguć. Znači, ti tražiš od mene DA TI VERUJEM NA REČ? Zašto bi ja tebi verovao da zakoni koji danas važe (npr. gravitacija, zakoni termodinamike) nekada nisu važili?

I nisi odgovorio na logično pitanje – kako je moguće da on ni iz čega nastane nešto? Ja, stvarno pitam – budi jasan …

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

I jos nesto... propustio sam informaicju, ako su ziveli sa ljudima kada su izumrli i zasto?

Ne znas ti sta je nauka. Posto je poslije potopa atmosferski pritisak izgubio 50% svoje vrijedonosti, velike zivotinje nisu mogle imati pravilnu cirkulaciju krvi, krv nije mogla doprijeti do mozga brontosaurusa kao i svih ostalih dinosaurusa i oni su prosto riknuli, a ostali divovi ljudi su devoluirali u ove danasnje homosapiense, naravno mutacijama koje rade samo za kreacioniste, za evoluciju su izmisljena besmislica. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Ne znas ti sta je nauka. Posto je poslije potopa atmosferski pritisak izgubio 50% svoje vrijedonosti, velike zivotinje nisu mogle imati pravilnu cirkulaciju krvi, krv nije mogla doprijeti do mozga brontosaurusa kao i svih ostalih dinosaurusa i oni su prosto riknuli, a ostali divovi ljudi su devoluirali u ove danasnje homosapiense, naravno mutacijama koje rade samo za kreacioniste, za evoluciju su izmisljena besmislica. 

Wat8.jpg?1315930535

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Wat8.jpg?1315930535

Sta se cudis ovo ti je prava nauka nije laminatska evolucija. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ula Mark рече

Пошто је јасно да то није случај са свемиром управо због Великог праска и чињенице да простор-време и материја нису постојали, бар не у овом облику који имамо данас, пре више од 13,7 милијарди година, онда за универзум посматран као целину не важи очување енергије.

Ovo je zanimljivo. BB ne dokazuješ već ga prihvataš kao činjenicu, a činjenicu – da su fizikalni zakoni ZAKONI – negiraš, jer oni upravo i govore da BB u skladu sa zakonima nije moguć. Znači, ti tražiš od mene DA TI VERUJEM NA REČ? Zašto bi ja tebi verovao da zakoni koji danas važe (npr. gravitacija, zakoni termodinamike) nekada nisu važili?

I nisi odgovorio na logično pitanje – kako je moguće da on ni iz čega nastane nešto? Ja, stvarno pitam – budi jasan …

Ispod svake poruke imas dugme "citat" pritisni ga kad zelis da citiras nekog forumasa, tako je preglednije, tebi je lakse i tom forumasu stigne obavestenje da ga je neko citirao tako da moze brze da ti odgovori na eventualna pitanja...

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ula Mark рече

Ne, bolje ti nama objasni zasto bih ja TEBI verovao da je Isus hodao po vodi, zmija koja prica srusila eden, zapaljeni zbun koji govori je predao bozije zapovesti, jedan covek skupio sve zivotinje na svetu i stavio ih u barku  u koju ne bi mogle da stanu ni sve zivotinje iz dva tri zooloska vrta) a isus sa par riba napravio zurku za celu ulicu...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, cloudking рече

Omg... gde si bila celog mog (forumskog) zivota! :)

Ту и тамо... пуштала папирне Тираносаурусе с клинцима из краја.

Знаш ли од чега је то OMG скраћеница? :)))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Lady Godiva рече

Ту и тамо... пуштала папирне Тираносаурусе с клинцима из краја.

Знаш ли од чега је то OMG скраћеница? :)))

ne? :)

Svidja mi se tvoja lokacija ispod profilne ;)

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Avocado рече

Ja napisah da si slobodan da demonstriraš ove svoje tvrdnje: problem je samo što te anomalije niti su retke (u nauci generalno) niti se odmah pokušava da se utvrdi poreklo iste... u odnosu na radiometrijsko datiranje... a ne da demonstriraš šta je neko pisao o Poperu i Lakatošu, ili šta je Lakatoš pisao...

Već je to urađeno na početku...

bcalVDF.jpg

Ali ti se praviš Toša...pa šta ja tu mogu...

I ovo nisu nisu jedine anomalije, ali ne vredi da kačim druge, jer ćeš ti reći da su to kreacionističke manipulacije....ako su dakle dinosavri uzumrli pre sedamdeset miliona godina, onda ovakvi rezultati ne smeju da postoje, a postoje...

Za Popera, da je živ, ovo bi bila opovrgnuta teorija. Lakatoš, stari lisac, bi ubacio par ad hoc hipoteza da je spase...jer TE i dalje može da bude veoma korisna iako je opovrgnuta...Fajerabend bi prosto rekao da se evolucija ni po čemu bitno ne razlikuje od mitologije ili astrologije (ili heliocentrizma), ali da je to u redu jer "everything goes..." samo ako je korisno...

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, cloudking рече

I jos nesto... propustio sam informaicju, ako su ziveli sa ljudima kada su izumrli i zasto?

Čovek ih je istrebio jer su bilo najbolje meso za roštilj,teo je da ih pripitomi pa da ih uzgaja ko domaće životinje,nego su bili previše divlji ali je zato ta ljubav prema njihovom mesu ostala i dan danas širom sveta ,ljubav prema njiovom evolutivnom nasledniku-piletini.:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

Već je to urađeno na početku...

bcalVDF.jpg

Ali ti se praviš Toša...pa šta ja tu mogu...

I ovo nisu nisu jedine anomalije, ali ne vredi da kačim druge, jer ćeš ti reći da su to kreacionističke manipulacije....ako su dakle dinosavri uzumrli pre sedamdeset miliona godina, onda ovakvi rezultati ne smeju da postoje, a postoje...

Za Popera, da je živ, ovo bi bila opovrgnuta teorija. Lakatoš, stari lisac, bi ubacio par ad hoc hipoteza da je spase...jer TE i dalje može da bude veoma korisna iako je opovrgnuta...Fajerabend bi prosto rekao da se evolucija ni po čemu bitno ne razlikuje od mitologije ili astrologije (ili heliocentrizma), ali da je to u redu jer "everything goes..." samo ako je korisno...

Mnogo ti dobro radi mozak... samo radi pogresno...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Bravo, brate. Pošteno...

Nema tu nista posteno... niko nikada nije ni tvrdio suprotno.

Vi dizajneri ste od nauke stvorili neku svemogucu disciplinu koja nudi odgovore na sva pitanja, i zato likujete svaki put kad neko napise da nauke nesto o necemu "ne zna"... Ljudi od nauke su itekako svesni svih ogranicenja koja su trenutno stavljena pred nas kao izazov, i registrovanje nepoznatog je najnormanija i najocekivanije stvar... nista posebno tu nema... 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Bravo, brate. Pošteno...

I bas zato sto ocekujete da nauka nudi odgovore na svako pitanje, padate u tu zamku da boga iskljucivo dokazujete tamo gde nauka jos uvek nema jasno definisan stav o necemu.

A inace vas dizajnerski diskurs pravi neopisivu stetu civilizaciji i covecanstvu upravo zato sto onemogucava konstruktivnu kritiku nauke, jer ljudi koji bi mogli da valjano kritikuju nauku nemaju kad to da rade jer moraju da je brane od azdaja, kreacionistickih muzeja, potopa i raspevanih zbunova...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Kratos рече

Čovek ih je istrebio jer su bilo najbolje meso za roštilj

latest?cb=20110907065502

db106-01.jpg

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...