Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 24 минута, Kratos рече

Pa kakvo je to Carstvo Nebesko bez Cara?Nema na nebu demokratije.:D

Не кажем ја да сам у Царству Небеском, него да ми је глава у облацима. :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Mislim da si emotivno obojio pricu koja u stvarnosti ni iydaleka ne izgleda tako. Pa svkodnevno, ako kolko tolko pratis naucni svet, se desavaju neka nova otkrica  i neki novi brakethrough-ovi u nauci i niko nikoga ne iznosi na stub srama zbog njih! Ja nikada nisam video da se neko dogmatski drzi neku teoriju i da ne dozvoljava da je iko izazove na bilo koji nacin... ako imas neki primer, voleo bih da vidim malo detaljnije  o tome

Горе сам ти у два или три поста навео пар конкретних примера који су мене интересовали па сам мало дубље копао по Нету, да се не понављам.

У друштвеним наукама је то тек проблем јер су утицаји и далеко већи и разноврснији а кадрови сами по себи окошталији и конзервативнији, али се сад не бавимо тиме.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Lady Godiva рече

Не кажем ја да сам у Царству Небеском, него да ми је глава у облацима. :D

Ti živiš u oblacima mala i do tebe ne dopire moj glas....:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Avocado рече

Kreacionista + mašta  > "dve kratke noge" = "sa zakržljalim prednjim nogicama".

"Na prednjem delu, uz glavu, imaju dve kratke noge sa po tri kandže kao u tigra" a ovo je inače uobičajeno za međede, krokodile i slično. Krokodili imaju dve kratke noge naprednjem delu tela ali imaju i dve kratke noge na zadnjem delu tela, kodm ovih beštija se zadnje noge ne spominju. 

da ni čovek ni nijedna vrsta životinje ne može da im priđe od užasa.  " Iz istorije znamo da to ne važi ni za krokodile ni za međede. Lisandar, jedan od Aleksandrovih drugara, je golim rukama udavio lava...ljudi su bez problema prilazili medvedima i korokodilima i lovili ih ne na način koji je ovde opisan. Opet jer su bili mnogo hrabriji, snalažljiviji i inteligentniji od današnjeg čoveka.

u svoj prevod reč "aždaje" kao prevod za reč "serpent" tj. zmiju.

Svejedno...u pitanju je gmizavac...

Zapravo je neko najverovatnije Marku opisao krokodile/aligatore uz tipično lovačko preuveličavanje...

Ali Marko je znao šta su krokodili, zašto tako nije i napisao?

A zatim, zašto bi krokodile lovili na ovakav način...

" Oni čiji posao je da ih love izviđaju put kojim se najčešće kreću te zabadaju u zemlju nekoliko komada drveta sa oštrim gvozdenim šiljcima koje zatrpavaju peskom tako da se ovi ne vide. "

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Ula Mark рече

Zamisli da imaš teoriju koja ti tvrdi da u kosmosu ima 95% nečega što nema!!! Ja bih se realno ubio ... ;))))))))

12:smeha::))12:smeha:

пре 20 минута, Ula Mark рече

Deder gugnider!

:choir:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

"Na prednjem delu, uz glavu, imaju dve kratke noge sa po tri kandže kao u tigra" a ovo je inače uobičajeno za međede, krokodile i slično. Krokodili imaju dve kratke noge naprednjem delu tela ali imaju i dve kratke noge na zadnjem delu tela, kodm ovih beštija se zadnje noge ne spominju. 

da ni čovek ni nijedna vrsta životinje ne može da im priđe od užasa.  " Iz istorije znamo da to ne važi ni za krokodile ni za međede. Lisandar, jedan od Aleksandrovih drugara, je golim rukama udavio lava...ljudi su bez problema prilazili medvedima i korokodilima i lovili ih ne na način koji je ovde opisan. Opet jer su bili mnogo hrabriji, snalažljiviji i inteligentniji od današnjeg čoveka.

Svejedno...u pitanju je gmizavac...

Ali Marko je znao šta su krokodili, zašto tako nije i napisao?

A zatim, zašto bi krokodile lovili na ovakav način...

" Oni čiji posao je da ih love izviđaju put kojim se najčešće kreću te zabadaju u zemlju nekoliko komada drveta sa oštrim gvozdenim šiljcima koje zatrpavaju peskom tako da se ovi ne vide. "

A jel se zna razlog zasto mestani nisu ostavili pisane tragove o tim zivotinjama? 

Da li su one mozda bile vidljive samo polu.. (polo-u... polu-u)?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Lady Godiva рече

Комшо, не знам у какве си то нимбостратусе залутао.

Овде код мене нема ни роба ни слободњака, а краљева по најмање.

Nije nam isti postanski broj :(

Tvoji su oblaci verovatno od vodene pare a moji od cistih* THC isparenja

*- dobro sad... kolko su cisti to samo bog i Mita Švedja (druga ruka) znaju...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Nije nam isti postanski broj :(

Tvoji su oblaci verovatno od vodene pare a moji od cistih* THC isparenja

*- dobro sad... kolko su cisti to samo bog i Mita Švedja (druga ruka) znaju...

Bog a?Izgleda je čistak, Mito Mito bekrijo...:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Ula Mark рече

Ovde opet pišeš kao da je to sa entropijom FAKAT! ( A još red naviše me ubeđuješ da su zakoni UVEK važili)

Колико знамо, закони су важили до оног тренутка докле ми можемо да видимо у прошлост. Под "видимо" мислим на то докле физика коју познајемо може да нам да опис свемира после ББ. А то је негде ако се не варам до 10-32 секунде после ББ. Значи 0,000...и тако 32 нуле па онда јединица. Шта је било пре тога, са овом физиком коју имамо данас не можемо да знамо.

Проблем са ентропијом је што не постоји ништа у законима физике који су нам познати што би учинило да она увек расте у будућности, а опада како се иде у прошлост. Зато је постављена хипотеза  - мислим да се зове past hypothesis - која предвиђа да је наш свемир отпочео у стању екстремно ниске ентропије. Другог објашњења за овај проблем тренутно нема.

пре 42 минута, Ula Mark рече

I tu gešiš, jer vakuum nije »vakuum«. Za energiju nulte tačke si čuo (Zero Point Energy)?

I znaš zašto (ili od čega dolazi) DA TA POLJA IPAK IMAJU NEŠTO, DA NISU PRAZNA?

Inače sam i sam mišljenja da je vakuum najmisterioznija »substanca« u svemiru i da se u njemu krije odgovor nastanka svemira.

Ali, polako …

Да, наравно да вакуум увек има одређену енергију због принципа неодређености. Нисам се лепо изразио, кад сам написао "без енергије" нисам мислио на то него на оно што свакодневно подразумевамо под енергијом. Уосталом, сви модели настанка свемира "из ничега" се управо ослањају на ту енергију вакуума, без ње не би могли да постоје.

Подели на овим сајтовима

Полова аждаха је дуга 15 метара. Тако испада на основу оригиналног текста. 10 пасси, је 15 m.

1 passo = 5 piedi
1 piede romano = 29,6 cm
1 passo = 5 x 29,6 cm = 148 cm
Ове римске мере су задржали венецијанци. Преконтролисао сам. 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, GeniusAtWork рече

Колико знамо, закони су важили до оног тренутка докле ми можемо да видимо у прошлост. Под "видимо" мислим на то докле физика коју познајемо може да нам да опис свемира после ББ. А то је негде ако се не варам до 10-32 секунде после ББ. Значи 0,000...и тако 32 нуле па онда јединица. Шта је било пре тога, са овом физиком коју имамо данас не можемо да знамо.

Проблем са ентропијом је што не постоји ништа у законима физике који су нам познати што би учинило да она увек расте у будућности, а опада како се иде у прошлост. Зато је постављена хипотеза  - мислим да се зове past hypothesis - која предвиђа да је наш свемир отпочео у стању екстремно ниске ентропије. Другог објашњења з аовај проблем тренутно нема.

Pa nema dragi brate … BB je šupljiviji nego goblen. Jesi primetio u ŠTA SVE JA MORAM DA VERUJEM da bi prihvatio svet bez Boga Tvorca u koga VERUJEM! E, sada zamisli ko je ovde zbunjen.

Imaš model kosmosa koji uči da je 95% tog kosmosa »nevidljivo«, i imaš veru u Tvorca – 100% nevidiljivog! E, sada prvo je o.k. jer je to nauka, drugo glupost! ;)

+ Kosmos znači na grčkom ukras. E, sada zamisli jednu bombu da baciš negde i onda ona napravi UKRAS (red i poredak u odnosu na haos)

Цитат

Да, наравно да вакуум увек има одређену енергију због принципа неодређености. Нисам се лепо изразио, кад сам написао "без енергије" нисам мислио на то него на оно што свакодневно подразумевамо под енергијом. Уосталом, сви модели настанка свемира "из ничега" се управо ослањају на ту енергију вакуума, без ње не би могли да постоје.

+ ne vadi se sada na fiziku i fizičare … Ti meni lepo reci šta je to bilo u vremenu 0? Odakle to? Ne moraš da se vadiš na BB ili BG, rekao sam ti da ni sami astrofizičari ne veruju u taj BB.

+ Odakle TA ENERGIJA u kosmosu, koju sada prihvataš da postoji u »vakuumu« koji si pokušao da prepakiraš »kao ništa«?

Kako može u nauci nešto da bude bez uzroka? Kakva je to nauka? Kakva fizika?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Полова аждаха је дуга 15 метара. Тако испада на основу оригиналног текста. 10 пасси, је 15 m.

1 passo = 5 piedi
1 piede romano = 29,6 cm

Bravo! To su tri odrasle muške žirafe! Avocado će imati problem … :( jer gde da nađe takvog međeda!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

1 passo = 5 piedi
1 piede romano = 29,6 cm

Pa s obzirom na to da nisi "kreacionista" odnosno šestodnevski doslovac, ostaje mi samo da prihvatim nepristrasnost tvoje ekspertize...a ja još ne čuh za volikog međeda...ili krokodila. Ali možda je u pitanju mutirani Lale Gator, kojije iz postapokaliptične budućnosti nekako se teleportovao u prošlost, e da bi mi mogli sada da zekimo evolucioniste...:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

Pa s obzirom na to da nisi "kreacionista" odnosno šestodnevski doslovac, ostaje mi samo da prihvatim nepristrasnost tvoje ekspertize...a ja još ne čuh za volikog međeda...ili krokodila. Ali možda je u pitanju mutirani Lale Gator, kojije iz postapokaliptične budućnosti nekako se teleportovao u prošlost, e da bi mi mogli sada da zekimo evolucioniste...:ani_biggrin:

Нема лажи нема преваре... Скинуо сам оригинал на староиталијанском, онда скинуо књиге са старим мерама које су се користиле у Италији, видео римске, а како је Марко био венецијанац, онда сам проверио колико је то по венетским мерама и испада као по римским јер су ове две мере задржали. Неке су изменили, али су ове остале. Дакле нема нагађања по неким енглеским преводима и сл. Оригинал је закон. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...