Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 2 минута, Васијан рече

Поређење мртвих џихадиста и Св. Старца Јосифа Ватопедског је, по мом мишљењу, сулудо.

Џихадисти изгледају као да су управо примили дозу хероина, док се Старац смеши блаженим и бестрасним осмехом пуним љубави.

Иначе, Старац се осмехнуо када је већ био упокојен. Његов првобитни израз лица при упокојењу је изгледао овако:

Svako vidi ono sta hoce. Ne vidim nikakvu razliku, bezveze je da kazes da su lica dzihadista u icemu drukcija po smijehu nego staraca Josifa. Podsjecas me jednom na jednom forumu kada sam se s nekim starokalendarcem sporio, i njegova je tvrdnja da nema mostiju medju novokalendarcima, i onda mu pokazem mosti jednog rumunskog svestenika novokalendarca, i on sta ovo tebi msoti pogledaj mu lice ovo ono...pokusava da se izvuce i da ospori bez ikakvog narocitog objasnjenja. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Васијан рече

Поређење мртвих џихадиста и Св. Старца Јосифа Ватопедског је, по мом мишљењу, сулудо.

Џихадисти изгледају као да су управо примили дозу хероина, док се Старац смеши блаженим и бестрасним осмехом пуним љубави.

Иначе, Старац се осмехнуо након упокојења. Његов првобитни израз лица при упокојењу је изгледао овако:

1-e1411559483186.jpg

hqdefault.jpg

Опростите на "оф топику".

Gde si Vasijane, druze stari, po krstenju :osmeh: .....nema te nesto.

Ovo su svetitelji po podvigu duha i ljubavi prema celom svetu.....oni drugi  su,...... ljubitelji nekih drugih stvari. :blush:

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Bokisd рече

Ovo su svetitelji po podvigu duha i ljubavi prema celom svetu.....oni drugi  su,...... ljubitelji nekih drugih stvari. :blush:

pa nema dva boga i dva raja... bolje razmisljaj o tome da ako je islam  u pravu, onda se i popa smesi iz istog razloga ko i dzihadisti ;)

a ako je pravoslavlje  u pravu, sta se onda kog mog smeskaju dzihadisti? ;)

Razmisljaj o tome...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Justin Waters рече

Svako vidi ono sta hoce. Ne vidim nikakvu razliku, bezveze je da kazes da su lica dzihadista u icemu drukcija po smijehu nego staraca Josifa. Podsjecas me jednom na jednom forumu kada sam se s nekim starokalendarcem sporio, i njegova je tvrdnja da nema mostiju medju novokalendarcima, i onda mu pokazem mosti jednog rumunskog svestenika novokalendarca, i on sta ovo tebi msoti pogledaj mu lice ovo ono...pokusava da se izvuce i da ospori bez ikakvog narocitog objasnjenja. 

Да, тачно је то. Свако види оно што хоће. Међутим, мени је чудно такво виђење једног православца, но шта је ту је. Разумем да атеиста, муслиман под утицајем демонског духа, или пак неко трећи, не увиђа никакву разлику између џихадиста и Старца Јосифа, али тешко разумем да то не види један православни хришћанин.

Несрећни џихадисти су умирали у еуфорији. Нешто слично дејству наркотика. Зато и осмеси и "блажена" стања. То се јасно види на свим приложеним фотографијама на интернету.

Међутим, суштинска разлика између Јосифа Ватопедског и несрећних и заведених слуга Антихриста званих џихадисти је у томе што се Старац осмехнуо бивајући већ телесно мртав. Док су џихадисти хитали у смрт у таквој суманутој нарко - еуфорији.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Bokisd рече

Ту сам, повремено навратим и читуцкам понешто интересантно и корисно. Као ову тему, на пример. :)

Цитат

Ovo su svetitelji po podvigu duha i ljubavi prema celom svetu.....oni drugi  su,...... ljubitelji nekih drugih stvari. 

Па наравно брате. Поређење Старца Јосифа и џихадиста confused1

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Васијан рече

Да, тачно је то. Свако види оно што хоће. Међутим, мени је чудно такво виђење једног православца, но шта је ту је. Разумем да атеиста, муслиман под утицајем демонског духа, или пак неко трећи, не увиђа никакву разлику између џихадиста и Старца Јосифа, али тешко разумем да то не види један православни хришћанин.

Несрећни џихадисти су умирали у еуфорији. Нешто слично дејству наркотика. Зато и осмеси и "блажена" стања. То се јасно види на свим приложеним фотографијама на интернету.

Међутим, суштинска разлика између Јосифа Ватопедског и несрећних и заведених слуга Антихриста званих џихадисти је у томе што се Старац осмехнуо бивајући већ телесно мртав. Док су џихадисти хитали у смрт у таквој суманутој нарко - еуфорији.

Vidjao sam u zivotu i druga mrtva tjelesa. Ne vidjeh na njima osmjeh. Na skoro upokojenom episkopu Jeronimu nije bilo osmjeha, na mnogim drugim gotovo svim umrlim pravoslavnim hriscanima nema osmjeha. Ako osmjeh starca Josifa uzmem kao neki dokaz njegovog susreta sa Hristom, onda mogu samo da pomislim sta je onim jadnicima preostalo. Zbog toga mi ne pada napamet icij smijeh na smrtnom odru tumaciti u svjetlu njegovog/njenog susreta sa Bogom. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, cloudking рече

pa nema dva boga i dva raja... bolje razmisljaj o tome da ako je islam  u pravu, onda se i popa smesi iz istog razloga ko i dzihadisti ;)

Razmisljaj o tome...

Po smislu pravednog i razumnog gledanja na stvari, izjednacavas svetlo i dobro ponasanje i nedrobronamerno ponasanje i delovanje.

Ne moze , iz istog izvora teci i cista i prljava voda. Stici do istog cilja, sa dva razlicita puta, je nemoguce. :coolio:

Nema neke velike filosofije ovde.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

Vidjao sam u zivotu i druga mrtva tjelesa. Ne vidjeh na njima osmjeh. Na skoro upokojenom episkopu Jeronimu nije bilo osmjeha, na mnogim drugim gotovo svim umrlim pravoslavnim hriscanima nema osmjeha. Ako osmjeh starca Josifa uzmem kao neki dokaz njegovog susreta sa Hristom, onda mogu samo da pomislim sta je onim jadnicima preostalo. Zbog toga mi ne pada napamet icij smijeh na smrtnom odru tumaciti u svjetlu njegovog/njenog susreta sa Bogom. 

Наравно брате. У питању је изузетак, не правило. Ни нетељност моштију није сведочанство, само по себи, да је у питању света личност. 

Што се тиче конкретно Старца Јосифа; цео његов живот и дело осликавају (доказују) ко је он био заправо. Тако да чудо са осмехом, након телесне смрти, може бити само плус и додатак осведочења његове светости од стране Бога.

Иначе, као што рекох, Ст. Јосиф се није упокојио са осмехом на лицу, већ му је израз лица био онакав са префложене фотографије. 

" Руке су му биле прекрштене на грудима, и међусобно завезане бројаницама. Израз Старчевог лица је био потпуно миран, као да спава. Али, остала су му полуотворена уста. Монаси се сахрањују потпуно умотани и зашивени у мандију. Игуман је наложио да се Старац умота у мандију, али да му се, након тога, открије лице. Оци су рекли Игуману да ће можда бити ружно за видјети, јер су Старцу полуотворена уста. Али, игуман Јефрем је инсистирао да ураде као што је био благословио. Ставили су Старцу једну газу испод вилице, и завезали је изнад чела, не би ли се уста затворила, али није помогло.

Спремање Старца за погреб је трајало још неких четрдесет пет минута. Старац је био умотан и зашивен у мандију. Остало је било још да се исијече мандија изнад старчевог лица, по благослову Игумана. 
 Исијекли су мандију... и задивили се! Старац је сам затворио уста, и насмијао се! Израз читавог лица показује озареност и радост. Искрени да будемо, такав израз лица никада нисмо видјели! Ово је прво старчево чудо након упокојења! Ето, како је старац Јосиф љубио своју братију - хтио је, по навици да служи браћи, да им учини по вољи и у тој малој ствари, чак и по упокојењу."

http://arhiva.eparhija-zahumskohercegovacka.com/node/2283

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Bokisd рече

Po smislu pravednog i razumnog gledanja na stvari, izjednacavas svetlo i dobro ponasanje i nedrobronamerno ponasanje i delovanje.

Ne moze , iz istog izvora teci i cista i prljava voda. Stici do istog cilja, sa dva razlicita puta, je nemoguce. :coolio:

Nema neke velike filosofije ovde.

Pa dobro kako objasnjavas da se  i jedni i drugi smeju nakon smrti?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, cloudking рече

Razmisljaj o tome...

12:smeha:

Баш ти хвала. Нарочито после оних фотографија.

Људи, стварно... Што качите те мртваце? Некима је то језиво.

Ја трубим овде како су верујући људи нормални, а ви тражили по гуглу мртве монахе и терористе?

Закопасте ме у старту, so to speak.

Подели на овим сајтовима

Треба овде употребити дар разликовања осмеха... овај... духова.

По делима су добили обојица. 

За Јосифа не бринем, а џихадисти нека је Бог у помоћи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, todor рече

За Јосифа не бринем, а џихадисти нека је Бог у помоћи.

On izlgleda kao da mu je bas lepo... cak mislim da  i vise smeje od onog vaseg svestenika

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

On izlgleda kao da mu je bas lepo... cak mislim da  i vise smeje od onog vaseg svestenika

Знам ја Клауде да си ти експерт за осмехе, кад год сам на форуму ти ме засмејаваш, сит се исмејем. хД

Само ово није то, јер превазилази твој делокруг. :П

Подели на овим сајтовима

Управо сада, todor рече

Знам ја Клауде да си ти експерт за осмехе, кад год сам на форуму ти ме засмејаваш, сит се исмејем. хД

Само ово није то, јер превазилази твој делокруг. :П

Da, da znam... al i dalje mi nisi odgovorio...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...