Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Nauka da...ali je problem ko kontroliše nauku.

Niko... So, failed again?

Цитат

Koliko i bil koji leš, dok se ne raspadne...premalo da traje od Marka Pola do Mao Ce Tunga...

Koliko znam ljudi obradom životinjskih koža malo produže trajanje te kože... ali nije baš mnogo ni važno... nemamo nikakve materijalne dokaze o suživotu ljudi i dinosaurusa... imamo lovačke priče koje je neko ispričao Marku, koje se kreacionistima priviđaju da liče na T-Rexa... i to je to...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Šta god, tekst je dobar. Pod pretpostavkom da si savesno proverio podatke.

Ту не брини, а Саша је баш у материји. Авокадо пак је сјајан полемичар. Право освежење за овај сајт. 

Подели на овим сајтовима

... naravno sve što sam pročitao od linkova je poluprofesionalni šabanluk.

1.) Pominješ aždaje iz bajaka kao prototip fantazije - a tvrdiš da su realni dinosavri bili drugačiji, ergo ljudska uobrazilja ne potvrđuje paleontologiju, right? Spileberg je za snimanje Parka iz Jure angažovao profesionalce (paleontologe), jer je hteo da mu film izgleda što realnije. Nisu svi dinoti bili diplodokusi ...

2.) To je tvoja ocena da se ne podudaraju. Verovatno je T-rex bio nešto kao kućni ljubimac ... a i druge vrste je Spielberg u filmu izmislio, onako od dosade.

3.) ;))))))) da, da Avokado je to rekao, i onda je to činjenica.

4.) A u tom duhu nevere produži. Na dobrom si putu. Šta da li sada sadrže ili ne sadrže C-14 ta tkiva? Šta ti misliš? Ako nisi siguran najbolje, pročitaj još jednom članak od ave ili pogledaj onaj YT video što si sam linkovao ... pa saberi.

+ Nije moje da dokazujem da su tvoje tvrdnje tačne. Ja ću ti dokazati da su netačne, zato googlaj sam. A ako ne nađeš, budi barem toliko pošten pa to priznaj i napiši, inače ne mislim da gubim vreme.

5.) To su osnove ... bre. Svejedan komad, zrno, plast, kop itd. prirodnog uglja i nafte sadrži C-14!!!!!!! Sve jedan, halo! Wake up!!!

Samo jedna vrsta nafte skoro da ne sadrži C-14, (ona je nastala iz podvodnih algi, kako se pretpostavlja, a C-14 nastaje u atmosferi), a ta nafta se koristi za hvatanje neutrina.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Niko... So, failed again?

:ani_biggrin:Ma neee! Ona je samostalna, pogotovu od budžeta pojedinih država...

пре 2 минута, Avocado рече

nemamo nikakve materijalne dokaze o suživotu ljudi i dinosaurusa... imamo lovačke priče koje je neko ispričao Marku, koje se kreacionistima priviđaju da liče na T-Rexa... i to je to...

Osim Marka, lovačke priče su slušali još i Elijan, Plinije Stariji, Flavije Filostrat i mnogi drugi...ali se istoričari prave naivni. A nešto stvarno treba biti maštovit pa pretpostaviti da biotkiva mogu da prežive sto miliona godina...msm, teoretski...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Ту не брини, а Саша је баш у материји. Авокадо пак је сјајан полемичар. Право освежење за овај сајт. 

Aha, ok. A što se ti tiče Avokada, razumeo sam da je advokat...pa je to i normalno.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Zoran Đurović рече

f5af3898e1c0219b4b19c1a75e1f5dae.jpg

Прљаво играш, аво Зоране. Кренем да читам текст с намером да се свађам, успут изградим аргумент, наоштрим тастатуру и онда стигнем до овог дела где се све што је било у глави потпуно помутило. Није фер. Постављање оваквих слика треба да буде регулисано женевском конвенцијом. 

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Ivan Marković рече

Pitao si gde su kosti dinosaura...pa eto ih...a ima i jaja...mislim da još nisu pronašli T-Rexa...

Mislio sam na lovačke trofeje, umetnička dela izrezbarena od tih kostiju i slično... bilo šta što nije lovačka priča...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Mislio sam na lovačke trofeje, umetnička dela izrezbarena od tih kostiju i slično... bilo šta što nije lovačka priča...

Hm, ae da ti poveruem....mada si mi nešto puno neprecizan u poslednje vreme. Kao da pomeraš golove...mada to nije logička greška, već samo koristan retorički manir. 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Ivan Marković рече

:ani_biggrin:Ma neee! Ona je samostalna, pogotovu od budžeta pojedinih država...

Ne pojedinih, nego skoro svih... kao i iz budžeta pojedinih korporacija... tvoja poenta je šta? Laminati kontrolišu nauku? :D

Цитат

Osim Marka, lovačke priče su slušali još i Elijan, Plinije Stariji, Flavije Filostrat i mnogi drugi...

Super. De prenesi ih da vidimo da li isto tako ne opisuju dinosaurusa kao ova kineska lovačka priča...

Inače, slušao sam ih i ja... naspram toga šta je sve moj teča lovio po Šumadiji... ovo kinesko čudovište je mala maca...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Прљаво играш, аво Зоране. Кренем да читам текст с намером да се свађам, успут изградим аргумент, наоштрим тастатуру и онда стигнем до овог дела где се све што је било у глави потпуно помутило. Није фер. Постављање оваквих слика треба да буде регулисано женевском конвенцијом. 

Slažem se...Hag i Ženeva da rade...ipak smo ovde sve muški...:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Hm, ae da ti poveruem....mada si mi nešto puno neprecizan u poslednje vreme. Kao da pomeraš golove...mada to nije logička greška, već samo koristan retorički manir. 

Ma jok, mislio sam na fosile stare milione godina kao dokaz da su kineski lovci lovili T-Rexa... :D

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Juanito рече

Удата:(( 

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

Laminati kontrolišu nauku? :D

Ne. Moja poenta je da onaj ko finansira nauku može da utiče i na njene rezultate u korist određenih ne-naučnih interesa...Pusti laminate, ne pravi slamnatog čoveka.

пре 4 минута, Avocado рече

Super. De prenesi ih da vidimo da li isto tako ne opisuju dinosaurusa kao ova kineska lovačka priča...

Samo napred, širok ti net. Ne moram ja baš sve ovde da skinem i prenesem. Ove Rimljane imaš i na engleskom pa ti ja tu nisam potreban. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...