Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 2 часа, Kratos рече

El nađen fosil te reptilaste krave?

Nađeno koliko hoćeš... (poredio sam sa kravom po ponašanju, ne po izgledu)...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ivan Marković рече

Koža je prilično dugovečan materijal koja inače preživljava hiljade godina bez ikakvih prirodnih ili veštačkih konzervanasa...:ani_biggrin: Kosti trule...falio je jedan dobar potop da to nekako fosilizuje ili nešto slično...al ga nije bilo...pa šta da radimo?

Imamo sačuvane figurice od kostiju iz vremena daleko starijih od vremena Marka Pola... pokušaj ponovo...

Цитат

Gotovo sve te metode se zasnivaju na gomili pomoćnih pretpostavki i samo su vrlo relativno pouzdane. Vreme poluraspada nije zapravo nikakvo "vreme" već period tokom kog posstoji određena verovatnoća da će se određena količina čestica raspasti po izvesnoj stopi.Te stope poluraspada se zasnivaju na matematičkim ekstrapolacijama u prošlost. I podrazumevaju unapred pretpostavljeni uniformizam prirodnihprocesa. Dakle, kombinacija metafizike, matematike i cirkulusa.

Svako naše znanje (osim matematičkih aksioma) se u tvom filozofskom sistemu zasniva na gomili pretpostavki i samo je veoma relativno pouzdano, te ne razumem poentu tvoje primedbe...

Цитат

Pa šta s tim? Čim su shvatili implikacije njihovih istraživanja, postupili su kao stari dobri Staljin: Ukoliko činjenice nisu u skladu sa mojim mišljenjem, utoliko gore po činjenice...:ani_biggrin:

Nope. Čim su shvatili da neko zloupotrebljava njihov rad postupili su onako kako bi svaki pristojan čovek učinio.

Цитат

I da dodam: ...koji jesu radiometrijski datirani na osnovu metode koja se bazira na kombinaciji matematike, metafizike i nekoliko cirkulusa, uz određene teškoće razdvajanja kontaminiranih elemenata od onih originalnih. Sve ovo, razume se, ne može da sasvim diskvalifikuje ove metode, ali ne zato što su idealne, već što nemamo bolje...naravno, problem je što se na osnovu takvih metoda formiraju kategorički univerzalni iskazi. A ne hipotetičke konstrukcije, što bi bilo poštenije...

Da ponovim još jednom: koji su radiometrijski datirani na osnovu metode koje daje konzistentne rezultate, koju osporavaju samo pametnjakovići koji još uvek nisu uspeli da daju alternativne postulate na osnovu kojih bi se dobili drugačiji rezultati.

Цитат

Seti se Staljina...

Setio se... niđe veze.

Цитат

Ovo nije tačno.  Marko Polo opisuje stvorenje veoma slično T-REX-u

Ne baš... samo kada ubaciš svoju fantaziju u taj opis.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Imamo sačuvane figurice od kostiju iz vremena daleko starijih od vremena Marka Pola...

Naravno...ako su konzervirane nečim (recimo erupcija vulkana, pa ostanu pod lavom, npr., čuvane van atmosferskih uticaja bilo ljudskom inicijativom bilo prirodnim procesima i slično...a šta bi sa kožom? 

пре 9 минута, Avocado рече

Svako naše znanje (osim matematičkih aksioma) se u tvom filozofskom sistemu zasniva na gomili pretpostavki i samo je veoma relativno pouzdano, te ne razumem poentu tvoje primedbe...

Ne samo u mom. I sam znaš razliku između proof i evidence. Nisam ja kriv što je Vuk iskasapio srpski jezik. A ukoliko su nam metode samo relativno pouzdane, zasnovane na relativno pouzdanom znanju, onda i zaključci koji iz nje slede mogu biti samo relativno pouzdani. 

пре 13 минута, Avocado рече

Nope. Čim su shvatili da neko zloupotrebljava njihov rad postupili su onako kako bi svaki pristojan čovek učinio.

:ani_biggrin:

пре 13 минута, Avocado рече

Da ponovim još jednom: koji su radiometrijski datirani na osnovu metode koje daje konzistentne rezultate, koju osporavaju samo pametnjakovići koji još uvek nisu uspeli da daju alternativne postulate na osnovu kojih bi se dobili drugačiji rezultati.

Ne uvek. 

пре 15 минута, Avocado рече

Setio se... niđe veze.

On je baš voleo da mu se objavljuju radovi koji bi recimo osporavali marksizam kao naučnu teoriju...i podsticao je rad sociologa i ekonomista koji bi osporavali kolhoze...

пре 16 минута, Avocado рече

Ne baš... samo kada ubaciš svoju fantaziju u taj opis.

Ja o tiranosaurima ne fantaziram. Fantaziram o onij cici koju je @Zoran Đurovićokačio u tekstu. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Avocado рече

i onda se kineski lovci postaraju da sve kosti i kožu T-rexa temeljno unište, tako da ne ostane ništa osim priča i legendi, jer su se evolucionisti iz 21 veka vratili u prošlost i podmitili i njih...

http://edition.cnn.com/2015/04/21/asia/china-dinosaur-eggs-found/:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ula Mark рече
Iskreno mi se ovaj refuttal ad Avocada čini toliko amaterski ... ali dobro, krenimo redom.

Jel bi postojala neka razlika da ti se neiskreno čini amaterski? :)

Цитат

1.) Svako vidi ono što hoće. M. Polo daje jedan opis koji nije tendeciozan. Spielberg ih pokazuje kao jako "miroljubive". Pljuju otrov, imaju krila itd. Čak je i Spielberg ovde zakazao u Parku iz Jure, jer prikazuje dinasaure sa "perjem", a oni nisu imali perja. Svakako, aždaje iz bajaka mnogo se podudaraju sa reptilima iz Parka iz Jure, zar ne?

Ne, ne podudaraju se.

Nego, jel si ti to raspravu u kojoj si nekog (ko se inače nije ni predstavio kao profesionalac) "optužio" za amaterizam, započeo uzimajući holivudski film za referencu o stvarnosti???  12:smeha:

Цитат

2.) IKA kamenovi - da, tačno je. Jedan deo tih kamenova je falsifikat. Ali taj falsifikat je moguće lako razlikovati od originala, jer su gravure novijeg datuma. Svaki amater forenzik to može da utvrdi. Ali to u tom gore tekstu (link) ne pominju. Inače, ako neko falsifikuje dolare, nisu svi dolari falsifikat. To je otprilile logika "talkorigins" linka.

Ne, svi ika kamenovi su falsifikat.

Цитат
3.) Sama J. Schweitzer je evolucionista. Ona je otkrila ova tkiva, ona nisu mineralizovana - sva ona sadže C-14. Well, šta tu nije jasno?

Odakle ti podatak da tkiva koja je Mary Schweitzer (ne znam ko je J. Schweitzer) otkrila sadrže C-14? Ne kažem da ne sadrže, samo se ne sećam da sam to video u njenom radu.

Цитат
4.) Link koji treba da dolaže da su te kosti ipak starije, navodi amino acid dating. Well, nagradno pitanje. Koliko su po toj metodi onda stare ove kosti? 100.000.000 godina? ;))))))

Siguran sam da ćeš nam reći.

Цитат

5.) Dopis potvrđuje linkove u tekstu.

????

Цитат

6.) C-14 kontaminacije u uglju. Tek ovo je za sažaljenje: Na linku:  http://www.talkorigins.org/indexcc/CD/CD011_6.html čitamo:

A few processes that can add "modern" 14C to coal are:

• Sulfur bacteria, which commonly grow in coal.

Da li razumeš razliku između MAY add, CAN add ili add? Otkopaj bilo koju plast uglja, naćeš C-14. Bakterije nećeš. Razumeš zašto?

Razliku razumem. So what?

Ne, neću naći C-14 u svakom uzorku uglja... ali evo i da zamislim da hoću, ne razumem zašto bih našao C-14 u svakom uzorku ugnja i jedva čekam objašnjenje.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Avocado рече

i onda se kineski lovci postaraju da sve kosti i kožu T-rexa temeljno unište, tako da ne ostane ništa osim priča i legendi, jer su se evolucionisti iz 21 veka vratili u prošlost i podmitili i njih...

https://www.google.rs/search?q=dinosaur+egg+found+in+china&espv=2&biw=818&bih=714&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjp6u3woaTRAhUEXSwKHUePCZMQsAQIIQ&dpr=1.25

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Avocado рече

Izgleda da su lovci izradili te tvoje evolucioniste.http://www.independent.co.uk/news/world/asia/dinosaur-skeleton-and-hundreds-of-dinosaur-eggs-found-stashed-under-stairs-at-village-home-10444967.html:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ivan Marković рече

Naravno...ako su konzervirane nečim (recimo erupcija vulkana, pa ostanu pod lavom, npr., čuvane van atmosferskih uticaja bilo ljudskom inicijativom bilo prirodnim procesima i slično...a šta bi sa kožom? 

Ne znam tačno koliko kože mogu da opstanu, ali neko vreme sigurno...

Цитат

Ne samo u mom. I sam znaš razliku između proof i evidence. Nisam ja kriv što je Vuk iskasapio srpski jezik. A ukoliko su nam metode samo relativno pouzdane, zasnovane na relativno pouzdanom znanju, onda i zaključci koji iz nje slede mogu biti samo relativno pouzdani. 

Ma sve ok... samo ne vidim poentu prigovora... smatraš da je svo naučno znanje nepozdano... skapirali smo... ne moraš to sad baš da pišeš na svakoj temi gde neko pomene neko naučno znanje koje se ne uklapa u tvoj pogled na svet...

Цитат

On je baš voleo da mu se objavljuju radovi koji bi recimo osporavali marksizam kao naučnu teoriju...i podsticao je rad sociologa i ekonomista koji bi osporavali kolhoze...

Nije, ali nauka to obožava. One koji obore neku do tada cenjenu teoriju smatra velikanima... ova tvoja strana je ipak malo bliža Staljinu...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

Nisam baš siguran šta je poenta ovih linkova... nećeš valjda da tvrdiš da i danas dinosauri žive u Kini? Mislim, od kreacionista se baš svašta može očekivati, ali ovo je ipak malo previše... znam da su tu praznici, i tako pije se dosta, ali bar malo umerenosti ne škodi...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Nije, ali nauka to obožava. One koji obore neku do tada cenjenu teoriju smatra velikanima... ova tvoja strana je ipak malo bliža Staljinu...

Nauka da...ali je problem ko kontroliše nauku. 

пре 4 минута, Avocado рече

Ne znam tačno koliko kože mogu da opstanu, ali neko vreme sigurno...

Koliko i bil koji leš, dok se ne raspadne...premalo da traje od Marka Pola do Mao Ce Tunga...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Nisam baš siguran šta je poenta ovih linkova... nećeš valjda da tvrdiš da i danas dinosauri žive u Kini? Mislim, od kreacionista se baš svašta može očekivati, ali ovo je ipak malo previše... znam da su tu praznici, i tako pije se dosta, ali bar malo umerenosti ne škodi...

Pitao si gde su kosti dinosaura...pa eto ih...a ima i jaja...mislim da još nisu pronašli T-Rexa...

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Ivan Marković рече

Ja o tiranosaurima ne fantaziram. Fantaziram o onij cici koju je @Zoran Đurovićokačio u tekstu. 

Поред Саше, сада и тебе морам да убацим у душевно нормалне и исправно сексуално орјентисане мушкарце...:D:)) Ава је фалсификовао Сашин текст! Но, овај ме није избацио из пријатеља... :sunce:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Mislim, od kreacionista se baš svašta može očekivati, ali ovo je ipak malo previše...

Nisam kreacionista u tom smislu...bar ne još...:ani_biggrin:

пре 4 минута, Avocado рече

znam da su tu praznici, i tako pije se dosta, ali bar malo umerenosti ne škodi...

Ja ne pijem, ne pušim i ne drogiram se. Samo pijem kafu i gvaranu...:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...