Jump to content

Pisum

Члан
  • Број садржаја

    461
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О Pisum

  • Рођендан Октобар 13

Profile Information

  • Пол :
    Мушко

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pisum's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

870

Форумска репутација

  1. Za crvena slova možda ste u pravu, za ostatak, pročitajet bar pravila koja ste sami doneli, a ona su više nego jasna. A što se tiše ĆERANJA, ćeraj se ti i nauči se bar malo pristojnog obraćana, to ti je dužnost kao adminu foruma. Prostakluke tipa ĆERAJ ne doliče ni tebi kao adminu ni onome čime se predstavljaš.
  2. Svaki profesor, je autoritet u svom domenu, ma šta da napiše. A ni jedan nije budala da izmišlja gluposti, već ima neku naučnu podlogu koja može da bude ispravna ili neispravna. A kritike na takvo pisanije imaju pravo samo autoriteti iz iste oblasti, a ne svako ko je tek naučio da čita. Zna se u svakoj nauci, pa i teologiji, ša ko i kada kritikuje, bilo poitivno bilo negativno. A ti autoriteti nisu samo a našeg BF, već sa BF svih pomesnih Crkava, pa i RKC i drugih. To je osnov porfesorskog delovanja, posebno sa titulama doktora nauka. Te titule nisu kupili u Megatrendu već su se debelo namučili da ih steknu. I njihovo je pravo da u svom domenu na nekoj osnovi postave temu koja može biti suprotna svakom učenju. Ako prodje naučnu i teološku proveru prošlo je, ako ne prodje zna se da gubi autoritet.
  3. Ne znam da li mene računaš u tu grupu, ali sve što sam napiao ima podlogu. Na žalost, postoje i neka ograničenja koja moram da poštujem, ne samo zbog osoba koje sam direktno ili indirektno pomenuo, već zbog izvora informacija koji je mei daleko bitniji. Ako smem da predložim, molim te ostavi sve, bar za neko vreme dok situacije ne krene da se kristalizuje, a hooće. Onda ćeš i sam videti ko jeste, a ko nije u pravu. Ko podmeće, a ko je govorio istinu. Istina nije uvek i odmah vidljiva, ali dodje vreme pa se pokaže. Hvala na razumevanju
  4. Evo dajem prlilog ovome jer mislim da jeste u skladu sa temom. Kada bi usko gledali, ne bi ni komentarisali, ali ovo pismo, zabrana, izazvala je i izazvaće daleko veće implikacije nego što mislimo. Na žalost, nije sve kako izgleda, a ne bih da ponavjam sve ono što sam pisao proteklih meseci u vezi dešavanja u "budućnosti" koja su se delom već desila. https://www.facebook.com/93589526605/photos/a.216440681605.144462.93589526605/10154518108976606/?type=3
  5. Mislim da je tu scenu snimio HISTORY o Prvom Vas. Saboru. Meni je promakla emisija, al' sam video deo tog haosa.
  6. Ma kakva legenda..... Pazi ovako... Sv. Nidža je bio odličan pisac, ali loš govornik. Poznato je i da je bio živac, kratak fitilj do zla boga. Nije mogao da se skrasi na jednom mestu nikako (zato je zaštnik putnika ) Na Prvom Vas. Saboru, nije bilo desetak ljudi, bilo je tu nekoliko stotina, a po procenama istoričara u dvorani je bilo izmedju 300 i 400 ljudi uvek. Car Konstantin, njegova straža i obezbedjenje, svi episkopi, prevodioci, pisari, sluge koje su donosile da se pije i mezeti. Debata žučna, svi u glas i svako ima argumente. Arije je bio odličan govornik i da je uspeo, mi bi danas bili Arijanci. Dakle, Arije se raspričao, Nidži pukao film i odvalio ga od batina, jer nije znao kako rečima da se suprotstavi. Kažu da je bio samo šamar. Nije, jer se u onoj gužvi šamar ne bi ni primetio. Ali onolike batine su se primetile, tako da je ispao skandal te su Nidžu lišili čina i prava. To je dobro došlo Ariju da ponovo tupi svoju jeres, ne bi li ubedio Cara da je ispravna. Onda je nekima palo na pamet (Nidžino društvo) da prošire priču kako im se Duh Sveti tri puta za redom javljao sa napomenom da vrate Nidžu. A kad se spomene Duh Sveti, tu nema oćeš-nećeš. Poenta jeste, kad se Nidža vratio, Arije je zanemeo od straha da ga ovaj ne odere još koji put, te mu nije prošla jeres, posebno što je bio naduven od proteklioh batina, pa nije mogao da priča valjano. E, to je istina, malo prilagodjena današnjem vremenu.
  7. Lično sam pre tri godine pre Sabora predložio kako da se problem reši. Malo više neobično i sigurno "malo" protiv ustavno, ali rešio bi se. Nije predlog prihvaćen jer nije u skladu sa duovnim vrednostima, a Crkvom, sa bla, bla, bla..... E, ajd, evo vam ga na. Pomaže ne molitva već nekoliko jakih bogoslova i djakona.... Sve se može da se ima petlje makar sevale varnice. Ako je to mogao Ivan Grozni, možemo i mi. Nema tu cile-mile, oću-neću, piškiću-kakiću..... Zna se kako to ide od kako je Sveti Nidža odrao od batina grešnog Arija.
  8. Zašto ne bi bili evolucionisti u nekim delovima, na primer mikro evolucija. Mogu se pozvati na Pismo, a a time ne negiraju Pismo niti da negiraju ono oko čega su se prvo zakrvili evolucionisti i kreacionisti. Kreacionisti tvrde da se od neživog ne može napraviti živo. Evolucionisti pak tvrde da može, a niko Pismo da pročita. A u Pismu lepo piše, da je Bog sakupio gomilicu zemlje (dakle, neživo) i od nje napravio čoveka. Tu se potvrdjuje evolucionizam bar u mikro sferi. Drugo, izvadio je rebro muškarcu i napravio ženu. Dakle, Svevišnji se igrao genetike i napravio nama muškima savršeni GMO za čijim ogama i stražnjicama okrećemo glave. Dakle, Božija volja da napravi savršeno GMO biće.
  9. Znaš kako kažu Grci: "Pistepse min erevna"-Veruj ne istražuj, posebno ako je u to umešao prstiće "Kalif u mesto Kalifa", dobri Iznogud
  10. Da znam to. A dužnost preuzima neki prota dr. bem li ga ko je, ako se dobro sećam. Meni totalno nepoznat lik.
  11. Ja sad napisah kako se ko oslovljava u Crkvi i u monaštvu, al' ne vredi. Treba pročitati, pa onda još jednom, pa shvatiti dok to mozak upije kao činjenicu.... No dobro, većina tako razmišlja, nisu oni krivi, već episkopska nebriga poslednjih 30 godina. U moje vreme nije se moglo desiti da neko monaha oslovi sa OČE.
×
×
  • Креирај ново...