Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 49 минута, Heraklit рече

„Што се тиче посебних звезда или великих светила, није се ово појавило као прво, а оно као друго него су у једном дану и на једну заповест сва она призвана у биће. Такво је било и првобитно саздавање четвороножаца, птица, риба, стоке и биљака…
Ниједно биће није створено пре осталих него су све ствари заједно почеле да постоје, одједном и на једну те исту заповест.“

Atanasije Veliki (il nema pojma il je loš prevod u pitanju 12:smeha:)

http://dinosaur-island-bioniclesaurus.wikia.com/wiki/Kratos

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Не вређам те ни најмање. Жигошем само твоју дрскост што нећеш да се учиш а причаш глупости као неку науку. Ви немате ни најмање смирења - Кратос је изгубљен случај, јер му је Бог узео памет, а за тебе не знам, јер ниси учествовао у расправама -  и наводите текстове које не разумете и који говоре против ваших тлапњи. Не би се Василије звао Великим кад би један малоуман Кратос могао да га разуме. Индивидуа уопште не зна шта о чему говори текст који је навео. Ви нисте свесни какво незнање показујете. Ја бих се самоубио кад бих овако лупетао. Пропао бих у земљу од срамоте. Бог да вам опрости јер не знате што чините. 

Свети Василије Велики нам говори да је ''дан'' који се помиње у Књизи Постања и трајао колико је Бог желео како би трајање тог истог дана уподобио нама људима: ''И би вече и би јутро. Пророк говори о трајању дана и ноћи… ‘И бu вече u би јутро, дан један’. Зашто је назван ‘један’, а не ‘први’?.. Овим (Пророк) одређује меру дана и ноћи и сабира их у једно, јер, двадесет четири часа чине цео један дан, ако се под једним даном подразумева (обданица) и ноћ“ (Шестоднев, 11, 8)''.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Ти си прилично глуп и необавештен човек. 

:)):)):))

Опет криза, а :smeh1:... Ово је нека нова врста опсесије, форумска опсесија, до сад непозната у науци, ово је први случај. А и иде некако са надимком дотичног јер већ смо имали једног Ђуру Чворовића :smeh1:.

91cb7c430be1cdf285d41d44e7a5fcff720dfe69

(Овако падне сваки пут кад ме чачка )

Дакле, ја лепо и пријатељски кажем човеку да је потпуно недорастао теми, како интелектуално тако и образовно и он се опет брука, по ко зна који пут. Све оно што је рекао Митрополит Иларион у мом линку, није у колизији са оним што је поставио дотични спорокапирајући( читај: никакокапирајући :smeh1:). Е сад, шта је он све умислио у његовој глави, каква је то конфузија и папазјанија, то је већ његов проблем. У сваком случају ништа паметно није, а од било какве памети је далеко к`о ми од времена абиогенезе. Кад би иста стварно била мислим...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Heraklit рече

„Што се тиче посебних звезда или великих светила, није се ово појавило као прво, а оно као друго него су у једном дану и на једну заповест сва она призвана у биће. Такво је било и првобитно саздавање четвороножаца, птица, риба, стоке и биљака…
Ниједно биће није створено пре осталих него су све ствари заједно почеле да постоје, одједном и на једну те исту заповест.“

Atanasije Veliki (il nema pojma il je loš prevod u pitanju 12:smeha:)

:))

Немој молим те више, зар ти их није жао, разбисмо присталице лажи и њиховог ду`овника( кака хипотеза таки и ду`овник :))) у парампарчад. 

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Нико ми није одговорио на изглед луцкасто питање(како се не сударимо овде на земљи са анђелима или ђавлима:ani_biggrin: ) а у вези са дилемом  , шта бива након смрти земаљске, да ли горе одлазимо само душом, а тело у гробу до свеопштег васкрсења , јер анђелске  силе  постоје   бестелесно  , да ли ми аналогно томе по смрти телесној овде ,  можемо горе обитавати само душом (до свеопштег Васкрсења) у некој перспективи сличној  анђелској (бестелесно ) ?  Без обзира на првобитно бестелесно стварање код анђела. ? 

За мене не важи закључана тема....изнад сам закона....  12:smeha:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Тема за сада откључана....пожурите пишите, ако је нешто остало недоречено, ко зна колико ће још бити откључана.....:D

Са љубављу...ваша Рапса....:smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Тема је комотно могла остати закључана јер је закључак кристално јасан.

Тзв. ТЕ која сама по себи покушава да негира Стварање сем што је лаж, материјалистичка јерес и најглупља научна хипотеза икада постављена прилагођена је филистрима и полуинтелектуалцима и у томе лежи успех исте.  Полуинтелектуалце је одлично описао Слободан Јовановић, а то су отприлике они који су довољно интелигентни да се баве и специјализују неку област науке( или уметности) којом се професионално баве, али су незаинтересовани за духовност или су интелектуални конформисти малтене неспособни да о важним стварима као што је ова изнесу сопствени суд.

250px-Slobodan_Jovanovi%C4%87,_by_Uro%C5

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, о.Горан рече

Тема је комотно могла остати закључана јер је закључак кристално јасан.

Jal ti to rekao drugar?

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3194565/sok-gostovanje-miroljuba-petrovica-u-jutarnjem-urlao-i-brutalno-napao-devojku-ciji-je-brat-preminuo-prateci-njegove-savete-pukla-bi-ti-crna-pogibija-video?ref=fbkurir&fbclid=IwAR2an6KEdmoFVxscXVKxxSLt8ygk2h4whTltmj8J0dr2jCJhP89xR55tzNM

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Zoran Đurović рече

Nije ti ovo fer, avo. To što je Miroljub kreacionista nije argument protiv kreacionizma. To što kreacionizam ne prolazi naučni metod je sasvim dovoljno.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

Тема за сада откључана....пожурите пишите, ако је нешто остало недоречено, ко зна колико ће још бити откључана.....:D

Са љубављу...ваша Рапса....:smeh1:

Поново ради биоскоп!!!!!! :cheesy3:

:whackado:girl_smiley:whackado:girl_smiley:whackado:girl_smiley

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

...

Како си се одмах нашао прозваним кад поменух полуинтелектуалце и филистре :)). Одма' си се јавио, к'о на дугме ...

Подели на овим сајтовима

"To što kreacionizam ne prolazi naučni metod je sasvim dovoljno"

:smeh1:

Ако ти кажеш то мора да је неизоставно тачно.

Битно да га еволуција пролази :))...

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Lady Godiva рече

Nije ti ovo fer, avo. To što je Miroljub kreacionista nije argument protiv kreacionizma. To što kreacionizam ne prolazi naučni metod je sasvim dovoljno.

Mислим да ниси разумела поенту. Реч је о томе да је МП другар попов, и овај га је стално промовисао, а ја сам раскринкавао овде да суботарски кретардизам нема никакве везе са православном вером у Бога Творца, и да је то душевна болест, односно јерес. Ја сам не знам пре колико година упозоравао и на Перановића, и пре него што је изашао ашов и лопата и набијање на колено, а људи су мислили да претерујем. Овај је сада својим идиотским тезама помогао човеку да умре и бранио му да се обрати официјалним докторима. Тако сам и ја овде официјални доктор за ове теме, а овај поп најобичнији дунстер. Човек је необразован, а уз то и дрзак, па му Бог дао да се прими на кретардизам. Надам се да ћу до краја живота написати неколико књига о овим глупостима. 

Мада ово није питање само интелекта, јер да јесте, нешто би научили. Као што и креационизам (кретардизам) није питање логике, јер бисмо онда имали несумњиве и нужне логичке доказе да Бог постоји. А у класичне доказе више нико у свету науке не верује, јер су они еуклидовског типа, а сада знамо да постоје нееуклидовске математике. Још мање имамо неки логички доказ да је Библија тачна, као што то немају муслимани за Куран, мада је њихова позиција очајнија, што је за очекивати, јер су само деградирана верзија јудеохришћанства.   

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...