Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Još malo ,,kretarda,, iz bogate pravoslavne riznice,al nekako osetjam da je i ovaj taliban pravoslavlja i verovatno kretardski jeretik koji ne veruje u Boga ustvari izgubljen u lošem prevodu 12:smeha::smeh1:0703_read

„На Његову реч нагрнуше све шикаре земаљске, и стаде да буја сваковрсно дрвеће… и сво жбуње наједном постаде богато грањем и лишћем, и појавише се такозване украсне биљке … све то настало је у једном временском трену, иако га претходно не беше на земљи…[2] Heкa изникне из земље… Ова кратка заповест постаде сместа велика природа и уметничка творевина, стварајући, хитрије од наше мисли, небројано мноштво врста растиња.“

Vasilije Veliki 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 4 минута, Heraklit рече

Još malo ,,kretarda,, iz bogate pravoslavne riznice,al nekako osetjam da je i ovaj taliban pravoslavlja i verovatno kretardski jeretik koji ne veruje u Boga ustvari izgubljen u lošem prevodu 12:smeha::smeh1:0703_read

„На Његову реч нагрнуше све шикаре земаљске, и стаде да буја сваковрсно дрвеће… и сво жбуње наједном постаде богато грањем и лишћем, и појавише се такозване украсне биљке … све то настало је у једном временском трену, иако га претходно не беше на земљи…[2] Heкa изникне из земље… Ова кратка заповест постаде сместа велика природа и уметничка творевина, стварајући, хитрије од наше мисли, небројано мноштво врста растиња.“

Vasilije Veliki 

Ти бре ништа не схваташ, зар не знаш да је то све трајало милионима година, погрешно тумачиш ;)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Heraklit рече

Ниједно биће није створено пре осталих него су све ствари заједно почеле да постоје, одједном и на једну те исту заповест

Да ли си ти толика дебилчина - реторичко питање, јер сумњи нема - да не видиш да ово негира директно 6 фаза стварања? И да је тиме избачено време из стварања, о чему сам писао на основу Августина и других отаца. Исти овај Атанасије говори о преегзистентном Христу, и текстове смо ти навели, али си ти глуп дечко. Треба да се помириш са тиме. Неке Бог створи да буду приглупи. Зашто је то тако, то ти неће бити јасно ни на Дан суда.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Justin Waters рече

Ateisti nemaju problem sa ličnim integritetom, tj ne osjećaju se da im nešto fali kao ličnosti, a tek hrišćani se ne bi smjeli tako osjećati, vjera da ti je konačna onotološka sudbina da te udomi sam Bog je već stvar integriteta.  

Možda se svetitelji tako osećaju, ne bih znao... mi ostali vapijemo.

A za one druge, koji nisu ni svetitelji a nisu ni falični, često se kaže: sila Boga ne moli.

Da sumiramo neke stvari:

1. Sam si došao do koncpecije o "restauraciji" koju si mi isprva osporavao

2. Gledište o duši ti je u suprotnosti sa Maksimovim

3. Zoki nije bio u pravu da Alah ne traži da ga volimo i da On nas ne voli

Takbir.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Да ли си ти толика дебилчина - реторичко питање, јер сумњи нема - да не видиш да ово негира директно 6 фаза стварања? И да је тиме избачено време из стварања, о чему сам писао на основу Августина и других отаца. Исти овај Атанасије говори о преегзистентном Христу, и текстове смо ти навели, али си ти глуп дечко. Треба да се помириш са тиме. Неке Бог створи да буду приглупи. Зашто је то тако, то ти неће бити јасно ни на Дан суда.

Aj probaj ponovo da pročitaš,sve si izbrkao.0703_read

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Плаво Небо рече

Ти бре ништа не схваташ, зар не знаш да је то све трајало милионима година, погрешно тумачиш ;)

Ви сте жалосна екипа, као они гремлини из филма. Ништа ниси читао о безвременом стварању, о стварању антиципираном у аевум, и сада се јављаш. Смејете се као луди на брашно. Стид вас није, јер се не стидите оних који виде вашу срамоту. Уместо да узмете да нешто студирате, овде се ... те... Нехигијена коју држите око ваше душе ће вас вргнути у блато.  

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Heraklit рече

Aj probaj ponovo da pročitaš,sve si izbrkao.0703_read

Схватам шта хоћеш да кажеш. Да је безвремени Бог створио време са првим даном стварања нама овог физички видљивог света ''И би вече и би јутро, дан први''. И уподобио време, дане и године нама људима.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Плаво Небо рече

Схватам шта хоћеш да кажеш. Да је безвремени Бог створио време са првим даном стварања нама овог физички видљивог света ''И би вече и би јутро, дан први''.

Управо те Василије побија. Лепо је то што те Кратос учи. Слепац... (ваљда си читао Јеванђеље). 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

7896634

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Управо те Василије побија. Лепо је то што те Кратос учи. Слепац... (ваљда си читао Јеванђеље). 

Добро, нећемо да се вређамо.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Плаво Небо рече

Добро, нећемо да се вређамо.

Не вређам те ни најмање. Жигошем само твоју дрскост што нећеш да се учиш а причаш глупости као неку науку. Ви немате ни најмање смирења - Кратос је изгубљен случај, јер му је Бог узео памет, а за тебе не знам, јер ниси учествовао у расправама -  и наводите текстове које не разумете и који говоре против ваших тлапњи. Не би се Василије звао Великим кад би један малоуман Кратос могао да га разуме. Индивидуа уопште не зна шта о чему говори текст који је навео. Ви нисте свесни какво незнање показујете. Ја бих се самоубио кад бих овако лупетао. Пропао бих у земљу од срамоте. Бог да вам опрости јер не знате што чините. 

Подели на овим сајтовима

Ако ко од вас мисли да је побожан, а не зауздава језика својега, него вара срце своје, његова је побожност узалуд.  https://pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&lang2=&book=59&search=

Ако ли неко мисли да нешто зна, још ништа није сазнао као што треба знати. https://pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&book=46&chap=8

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...