о.Небојша Написано Новембар 25, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2018 Без везе је објашњавати некоме ко се не разумије ни у математику , ни у стварни живот, али ништа не шкоди да се мало пише, а што не шкоди може некоме и да користи. Глупо одређивати колико је некоме доста за живот. Знам људе који су напустили посао у оближњој фирми, јер им је плата од 38.000 рсд, превоз и храна - мало, док људи оду да раде у иностранство, па иако су радили исти посао, не донесу исту своту новца. Што се свештеничке службе тиче, не може се поредити са св.ап. Павлом који је био мисионар и тек требао да преобрати незнабожце и свештеника који имао обавезе према парохијанима, а и они према њему. Поменути цитат се не односи на плату апостола, него да су добијали новац од Цркве за мисионарска путовања, неки су водили и жену са собом, док св.ап.Павле није то чинио, јер је имао занат, а сигурно и породично имање, јер је рођен као римски грађанин. Сад ако неко сматра да је свештеничка служба ништа и нешто непоштено, продавање магле, и да свештеник треба наћи неки поштенији посао, ту нема дискусије. Прво не може један слуга два господара служити, а друго гдје год би се запослио, тај послодавац тешко да би имао разумијевање за одсуствовање са посла, ради службе у Цркви. Да се бави пољопривредом мора имати земљу и машине, што је потребно генерацијама стварати, а не неко ко се мора селити по потреби службе. Знам за случај свештеника коме је Црквени одбор одобрио да посади малине на црквеној земљи, да би ту одлуку после пар година укинуо и нико није надокнадио труд, саднице, жицу и коље који су уклоњени са парцеле. Има свештеника који се баве пчеларством, али то изискује дуже одсуство с парохије, што је на селу гдје су људи слободни потражити свештеника кад им треба у свако доба дана и ноћи неприхватљиво. И по тој логици не би требало давати ни плате запосленима у здравству, просвети, управи, јер би се и они могли снаћи на тај начин. Да није све лако сјетих се почетка моје службе, кад дјед и баба из трећег села зову да им се дође кући и прочита молитва ,, јер их боли глава. Пошто нисам имао ауто морао сам пјешачити до аутобуске станице, па после од друге до њихове куће. Док сам дошао до њихове куће њих прошла и главобоља , а и воља за молитвом, па ме вратише са капије, наравно без награде, па опет сам све морао да поновим да док се нисам вратио у парохијски дом и тако је прошло пар сати. Или други случај; једне баке која је живила ван пута, па сам морао возити пар километара, оставити ауто , а па ако ме пусти чувар да прођем кроз капију и воћњак, ако не пусти онда да идем около дуплим путем до једне баке, која би ме наградила грдњама, јер мој претходник није хтио да да иде у пратњу кад јој је дјед умро, него их је фино чекао на путу, а сви су попови исти.... Протомајстор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Freedom Написано Новембар 25, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2018 Moje misljenje je da je dobro sto nasa Crkva lepo brine o nasim Svestenicima koji nam dobro Bogom svima donose molitvama. I treba da imaju. Ali mi smo pozvani na zrtvu milostinje..pa zar je lepo da neko nema da jede i jedva zaradi hiljadu dinara dnevno i nije mu tesko da da Svesteniku a taj slucaj ne vazi za one koji treba da su primer i ugled milosrdnih dela i u bar najmanju ruku solidarizacije sa prosecnim gradjanima..pa onda znaci pomoci onima koji to nisu.Ako vazi izreka za lek se ni hvala ne kaze koliko se to onda tice molitve kao leka i novca. Zar nije najpostenije sabrani novac od prihoda u Crkvi po prosecnoj plati gradjana deliti na svakog Svestenika plus bonuse za neka dodatna Sluzenja. Jer vidite i ovo ako Svestenik radi za narod i Crkvu koja ga placa i koja mu veruje zasto onda oni novac koji mu mirjani nude i daju ne prosledjuju da mirjani daju Crkvi u prilogu koja ce posle proceniti kome treba dati vise a kome manje. Zar je briga svestenika i mirjana da misle o sebi..onda neka uzmu lepo svi novac koji daju ili koji im se daje i daju samo Crkvi na prilog a ona potom sirotima. Ja sam za to da se zabrnani bilo kakvo uzimanje i davanje novca i poklona pojedincima. Ili ako se vec da zar pojedinac ne treba da ukaze poverenje braci i podeli sa njima i Crkvom ili jos bolje dati sve Crkvi kao Majci koja se o nama brine i koja zna koliko kome treba i ko se trudio..a zar onaj koji se trudio i koji je vest ne tezi ka tome da podeli sa bracom i pomogne im kao brat da i oni uzivaju u plodovima rada????Послато са SM-G361F користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 25, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2018 пре 2 часа, о.Небојша рече Што се свештеничке службе тиче, не може се поредити са св.ап. Павлом који је био мисионар и тек требао да преобрати незнабожце и свештеника који имао обавезе према парохијанима, а и они према њему. U pravu si; Pavlu je bilo neuporedivo teze, pa je ipak radio. Sto znaci da tek onda popovi nemaju nikakav izgovor, jer u odnosu na Pavla zive kao vojvode. пре 2 часа, о.Небојша рече Прво не може један слуга два господара служити, а друго гдје год би се запослио, тај послодавац тешко да би имао разумијевање за одсуствовање са посла, ради службе у Цркви. Да се бави пољопривредом мора имати земљу и машине, што је потребно генерацијама стварати, а не неко ко се мора селити по потреби службе. Знам за случај свештеника коме је Црквени одбор одобрио да посади малине на црквеној земљи, да би ту одлуку после пар година укинуо и нико није надокнадио труд, саднице, жицу и коље који су уклоњени са парцеле. Има свештеника који се баве пчеларством, али то изискује дуже одсуство с парохије, што је на селу гдје су људи слободни потражити свештеника кад им треба у свако доба дана и ноћи неприхватљиво. Slab pokusaj. Mi zivimo u 21. veku, ima more poslova koji ne zahtevaju ni poslodavca ni posebne uslove i alate. пре 2 часа, о.Небојша рече И по тој логици не би требало давати ни плате запосленима у здравству, просвети, управи, јер би се и они могли снаћи на тај начин. Oni imaju svoje plate od drzave; nesto sto su, kako videsmo, neki iz Crkve glatko odbili, a mogli su da dobiju. пре 2 часа, о.Небојша рече Да није све лако сјетих се почетка моје службе, кад дјед и баба из трећег села зову да им се дође кући и прочита молитва ,, јер их боли глава. Пошто нисам имао ауто морао сам пјешачити до аутобуске станице, па после од друге до њихове куће. Док сам дошао до њихове куће њих прошла и главобоља , а и воља за молитвом, па ме вратише са капије, наравно без награде, па опет сам све морао да поновим да док се нисам вратио у парохијски дом и тако је прошло пар сати. Или други случај; једне баке која је живила ван пута, па сам морао возити пар километара, оставити ауто , а па ако ме пусти чувар да прођем кроз капију и воћњак, ако не пусти онда да идем около дуплим путем до једне баке, која би ме наградила грдњама, јер мој претходник није хтио да да иде у пратњу кад јој је дјед умро, него их је фино чекао на путу, а сви су попови исти.... Bez uvrede, ali ovo su trice i kucine. Ako ti je ovo muka, onda ti muku u stvari nikad nisi ni video... АлександраВ and Јанко је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 25, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2018 A najvolijem od svega sto sam na ovakvim temama ja kao satro protiv popova, dok im u stvarnosti neprestano drzim stranu prakticno u svemu. Драгана Милошевић, АлександраВ, Јанко and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2018 Пошто видим да овде дебатирате о наплаћивању свештеничких услуга, подећам на тему од пре више од годину дана о наплаћивању помињања имена за умрле у Нишу. С једне стране наш народ само и скоро једино замера свештеницима на стварима које се тичу пара. Са друге стране није само "безобразни" народ крив за то. Ова тема од прошле године је пример до којих мера понекада може да доведе разузданост и несамоконтрола од стране свештеника. И због оваквих ствари свако од нас црквених, почевши од свештеника па на даље, губи морално право да се буни када се невољно нађе у друштву у којем неки људи почну са класичном "попови-лопови" причом. Оваквим поступцима нам се из руку измичу сви контрааргументи. Кога мрзи да чита целу моју поруку, пошто је дугачка, нека погледа само крај и статистичке податке и рачуницу коју сам извео, о "симболичној" суми која се наплаћује за помињање имена. Неки су се жестоко љутили кад су то читали. Није то био никакав напад на свештенике. Напад на свештенике је та срамна одлука и сво ћутање осталих, које и онако није успело да је прикрије него све процурило у медије као ударна вест, и повод за блаћење Цркве. После медији криви? А јесу ли? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Новембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2018 Kandidat za sveštenika treba da bude spreman da se "razapne" u toku svoje službe. Treba da ima jasnu svest šta sve sa sobom nosi sveštenička služba. Da zaboraviš na sebe. Ne znam koliko mladića koji žele da uđu u sve to imaju svest o tome. Čak i da imaju takvu svest, pitanje je da li će je zadržati tokom života. Lično mi se više sviđa ideja da se sveštenik postaje u zrelim godinama kad se manje-više čovek iznutra izniveliše. Sad, može on da bude spreman na sve to ali da li je i njegova porodica, žena i deca, spremna na to. Ima nekih prednosti i rimokatolički sistem. Kad te pritisne muka, treba novac za hranu, račune, rate, sve one potrebe tvoje dece (koje ne moraju da budu velike) kojih ne želiš da ih lišiš jer si ti sveštenik a jedini prihod dobijaš od naroda, onda vremenom često narod postaje neko u kome vidiš 500 ili 1000 dinara ( da ne idem dalje :D). Pa plus to imaš pritisak od eparhijskog centra vlasti. Ne pritisak da budeš bolji pastir već da izmiriš novčane potrebe prema njemu. To su velika iskušenja. Mislim da je pokojni vladika Danilo Krstić jednom rekao kad su ga pitali koja su tri najveća sveštenička iskušenja :"Srebroljublje, srebroljublje, srebroljublje." Malo ih je koji tome odolevaju. Evo primer, ja idem (kad mi obaveze dozvole) sa jednim sveštenikom, mojim prijateljem, u osvećenje vodice se s vreme na vreme. U početku mi finansijski momenat uopšte nije bio bitan. Mislio sam da službu Bogu činim. Sad, prvo što pogledam na sto dok pripaljujem onaj briket je koliko stoji pored tanjira. Da vidiš kako me uvredi ako su mi ti isti ljudi prošle godine dali 500 a sad 200 dinara, i koliko bolje pevam ako je situacija obrnuta. Jednostavno, čovek je u stalnoj opasnosti da izgubi osećaj i da zaborani šta on zapravo treba da radi. Što Obi negde reče, ni ja ne poznajem sveštenika koji je siromašan. U najmanju ruku su u proseku. Ako nema "vodica" na leto zato ima od oktobra do februara da se razbiješ. I to su samo vodice, verovatno kapne i od drugih obreda bar nešto. Da je crkva siromašna u globalu, to ne mogu da verujem. Bože me prosti, mislim da bismo popadali na dupeta kad bi se nekako saznalo o kojim sumama je tu reč. Samo od izdavanja zemlje koja je crkvenim opštinama vraćena restitucijom dobiju se ogromne pare. E, sad gde to ide i na šta se koristi, Bog sveti zna. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Новембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2018 пре 11 часа, obi-wan рече Slab pokusaj. Mi zivimo u 21. veku, ima more poslova koji ne zahtevaju ni poslodavca ni posebne uslove i alate. Просвијетли нас неуке и оне који чекају посао на Заводу за запошљавање. Који су то послови ? Али под условом да је легално, морално и да не гоји. Нико Цркви није нудио плате. У земљи у којој се дигла галама око доплатне маркице од 10 динара за Храм Светог Саве, тешко да би се нашло новца за свештеничке плате, кад се смањују плате и пензије осталим корисницима буџета. Осим тога тај који би давао плату могао би да то користи као средство уцјене или да је укине, као Ципрас у Грчкој иако су тамо свештеници имали примања од државе од стицања независности. И ако је неко тако благонаклон према Цркви зашто се не одрекне држава доприноса за ПИО и соц. и здр. осигурање које мјесечно износи 20.000 динара по свештенику. Па ако је доста 300 евра шта остане кад се тај износ измири? Овде Црквене општине имају годишњи приход око 450.000 динара. Док се да плата црквењаку, плати струја, ситне поправке, обавезе према Епархији и Патријаршији, мора се ићи по селу и молити за прилог и рад, да се нешто додатно уради. Благовесник and Протомајстор је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2018 пре 1 сат, о.Небојша рече Просвијетли нас неуке и оне који чекају посао на Заводу за запошљавање. Који су то послови ? Али под условом да је легално, морално и да не гоји. Npr. poslovi koji mogu da se rade za racunarom od kuce, honorarno, pocev od vrlo malih do ogromnih. Ima ih mali milion, a to je opet samo deo svega sto moze da se radi. Tu su npr. jos i duborezi i razni drugi radovi sa drvetom, kasiranje ikona (znam jednog odlicno koji s tim bas lepo prolazi), i svasta jos nesto. Potrebna je samo dobra volja. Takodje, kad svestenik resi da nikako ne trazi novac, a ovde imamo jednog staresinu hrama koji tako od veka radi, onda se narod prosto trka ko ce vise da ga casti i da mu dadne da ima. I taj nikad nije imao manje nego ostali, ali za razliku od vecine njih ima besprekoran obraz i ugled u celom gradu i okolini. Nema coveka da sam cuo da o njemu kaze bilo sta osim same pohvale - u njegovoj parohiji, i u svim drugim parohijama. Sto znaci - i stav je u pitanju, drzanje pred ljudima, jer oni gledaju na to najvise od svega. пре 1 сат, о.Небојша рече Нико Цркви није нудио плате. Ovo prosto nije tacno. U vreme jednog od ministara bio je vec uradjen kompletan predlog, da bi ga stopirali bas neki iz Crkve. пре 1 сат, о.Небојша рече Осим тога тај који би давао плату могао би да то користи као средство уцјене или да је укине, као Ципрас у Грчкој иако су тамо свештеници имали примања од државе од стицања независности Time se ne bi nista izgubilo. Naprotiv - cak i u takvom slucaju Crkva bi mirne savesti mogla da kaze "mi smo hteli, a vi odbijate saradnju". Ali je, kao sto rekoh, problem sto su upravo neki iz Crkve stopirali taj i takav predlog. пре 1 сат, о.Небојша рече Овде Црквене општине имају годишњи приход око 450.000 динара. Док се да плата црквењаку, плати струја, ситне поправке, обавезе према Епархији и Патријаршији, мора се ићи по селу и молити за прилог и рад, да се нешто додатно уради. Realno, licno smatram da i u ovakvim parohijama moze da se zivi sasvim normalno, samo je pitanje dobre volje i organizacije, nista drugo. `Ajde npr. kazi da od tih 450.000 ostane svesteniku samo 2/3, tj. 300.000... to je 25.000 mesecno u proseku, takva bi bila plata. Ja sam kao veroucitelj godinama imao takvu platu (oko 60% fonda), zena na njenom poslicu jos oko 15.000 - nas dvoje zajedno 40.000, i ako se trezno promislja i bar malo pazi na troskove, i tako moze da se zivi normalno i pristojno. TSCHeTSCHen and Благовесник је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Новембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2018 Има још до избора, па се не треба бавити бајкама. Да би се радио неки посао на рачунару, потребна је школска спрема, а то није богословија. Једино да није у питању рударење биткоина. Кад би тако могло свако би сједио и кликтао на компу, а паре само иду на рачун. Међутим сам живот је много тежи, ја сам нпр. радио преко распуста на утовару цигле, 5 пара по комаду, али ако слажеш она у пола, па удри док се не забројиш. За дуборез су потревне машине и занатско умијеће, као и тржиште које ће то узети. За иконе и прављење свијећа свештеник не може добити благослов, јер би био конкуренција манастиру и Епархији. Што се тиче тог свештеника кога народ хоће да бије што неће да прими паре, мислим да се преселио на Тибет и да живи од дестиловане воде и планинског ваздуха. Опште је познато да ако је нешто џаба, нико се неће отимати да то плати. Пробао је један с том тактиком па су људи с њим правили спрдњу, убацивали му ситан новац у чинију за водицу, давали по 20 динара за крштење и вјенчање и хвалили како су израдили попа. Људи су се натјецали ко ће мање дати, проналазили и давали новац из 90-их или завијали циглу у сјајни папир, стављали машницу и давали као поклон . Толико о ставу, поносу и односу. Држава је можда нешто обећала око плата у предизборно доба, али се никад конкретно није радило на томе. Реалност је да се иде у пореско по потврду да су обавезе измирене и онда овјерава здрав. књижица, да свештеник не може отићи у пензију , док не измири све обавезе.Скоро је умро један прота који је имао дуга и његова удова није добила пензију. Толико о томе како се држава отима да да паре поповима. Опет имаш проблем са рачуном, мора те жена чешће да шаље на пијацу. Обавезе су 100.000, црквењаку 180.000, струја 30.000 и увијек се нађе нешто ванредно да се уради или некоме помогне , сад управо сви по 100 е за КиМ. Овде свештеник нема плату од ЦО и тај новац у буџету не смије да троши свештеник за себе. Мени је жао што ниси имао пун фонд часова , али што не би треба да се одрази на тон разговора на форуму. Ја ти најискреније желим да што прије добијеш парохију и увидиш благодети овог живота. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2018 пре 16 минута, о.Небојша рече Да би се радио неки посао на рачунару, потребна је школска спрема Nije potrebna. Ja ga radim ne imajuci nikakvu skolsku spremu, samo ulozeno nesto vremena za ucenje online. Bavim se grafickim dizajnom. Ali osim toga, raspon mogucnosti i raznovrsnost poslova koji mogu da se rade preko racunara su maltene pa neograniceni. пре 16 минута, о.Небојша рече За иконе и прављење свијећа свештеник не може добити благослов, јер би био конкуренција манастиру и Епархији. I ovo nije tacno. Rekoh vec da znam popa koji to radi i lepo prolazi s tim, i ne samo da ima blagoslov nego skoro sve ikone isporuci eparhijskom magacinu. Ne, nije imao nikakvu vezu u tom magacinu, golja ko i ja. пре 16 минута, о.Небојша рече Што се тиче тог свештеника кога народ хоће да бије што неће да прими паре, мислим да се преселио на Тибет и да живи од дестиловане воде и планинског ваздуха. Опште је познато да ако је нешто џаба, нико се неће отимати да то плати. Opet potpuno netacno. Taj je staresina saborne crkve ovde u mom gradu. I ceo zivot, a ima vec godina, radio je kako sam objasnio. Licno ga poznajem, naravno. пре 16 минута, о.Небојша рече Опет имаш проблем са рачуном, мора те жена чешће да шаље на пијацу. Обавезе су 100.000, црквењаку 180.000, струја 30.000 и увијек се нађе нешто ванредно да се уради или некоме помогне , сад управо сви по 100 е за КиМ. Овде свештеник нема плату од ЦО и тај новац у буџету не смије да троши свештеник за себе. Onda lepo priones na molitvu i trazis od Oca nam da te uputi sta bi jos mogao da poradis da popunis te rupe i praznine. Je l`tako? Jes`tako. A ne da se kuka na narod, kako ne valja, i nije pobozan, i sta sve jos ne. пре 16 минута, о.Небојша рече Мени је жао што ниси имао пун фонд часова , али што не би треба да се одрази на тон разговора на форуму. Ја ти најискреније желим да што прије добијеш парохију и увидиш благодети овог живота. Meni nije zao, i to nema veze sa mojim boravkom na forumu ma ni crticu, jer je bilo odavno. Ja sam ti inace takav prgav i nikakav uvek. Dao sam otkaz jos 2014. godine, i sad radim ono sto rekoh povise. Ne, ne zelim nikakvu parohiju, premda sam mogao da se uguram da sam hteo. Zelim da radim to sto radim, i da na taj nacin mnozim svoje talente. I da zivim mirno, ako Bog da. A da ne bude da ista pricam napamet - sa mojim popom i jos nekima sam bio na xyz treba do sad, i sve sto sam video i stekao iskustva je sa terena, kako bi rekli. Милан Ракић and TSCHeTSCHen је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2018 пре 6 часа, Broken рече Ne znam koliko mladića koji žele da uđu u sve to imaju svest o tome. 0?... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Новембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2018 Ништа ти мене не конташ, али није важно, најважније је да си ти срећан у томе свом свезнању. Имам у парохији човјека који је завршио ЕТФ па чека посао, а ти самоук радиш и још си плаћен за то. Иако је по мени требало да се бориш да имаш 100% норме , него да дајеш отказ и после ти сви у Цркви криви Протомајстор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2018 пре 3 часа, о.Небојша рече Ништа ти мене не конташ, али није важно, најважније је да си ти срећан у томе свом свезнању. Имам у парохији човјека који је завршио ЕТФ па чека посао, а ти самоук радиш и још си плаћен за то. Иако је по мени требало да се бориш да имаш 100% норме , него да дајеш отказ и после ти сви у Цркви криви Naravno, kad se naidje na jasan argument onda je bacanje prasine u oci i prozivanje sagovornika obavezna pojava. I posle se buni kad ti neko odgovori ostro. Ja, vidis, radim ono sto najvise volim da radim, za sta najvise imam talenta, zato sam i dao otkaz u prvom redu. U tome para uopste nije bila nikakav presudan razlog. Osim toga, bilo je tu jos dosta drugih izuzetno gorkih razloga, ali para nije bila jedan od tih. Sto ce da kaze - niko meni za mene nije kriv, niti se uopste bavim time, ovo sto pricam/o je tema koja se tice svih nas u Crkvi, jer se tice naopakog i otuznog duha koji se uvukao medju mnoge i popove i vernike. A glede poslova koji mogu da se rade - opet ponavljam, ima dosta toga, samo treba dobre volje. Fakat jeste - i popovi mogu da rade nesto ako `oce, rekoh vec da znam neke koji rade i zarade solidno, ali velika vecina nece, jer je valjda sladja para bez rada. I da se kuka na "rdjav" narod, to obavezno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2018 пре 4 часа, о.Небојша рече Да би се радио неки посао на рачунару, потребна је школска спрема Ово једноставно није тачно. Рад на рачунару не подразумева само програмирање - што најчешће људима пада на памет - него било коју делатност која може да се обавља на даљину, што значи да не мораш да будеш физички присутан да би радио нешто. Можеш да дајеш часове нечега, можеш да куцаш текстове, пишеш текстове за веб сајтове, преводиш, правиш статистику у Екселу, да се бавиш обрадом фотографија, правиш/обрађујеш видео клипове, радиш графичка решења за некога, будеш виртуелни асистент (практично радиш као нечији секретар: заказујеш састанке, купујеш му ствари које му требају, правиш распоред шта и како треба да ради, итд), и још мали милион ствари. И за програмирање и све ово друго ти у 99% случајева не треба никаква спрема, јер клијента не занима папир који имаш него да ли умеш да завршиш посао који њему треба. Наравно, треба ти и знање енглеског у великом броју случајева (колико напредно, то зависи од онога чиме желиш да се бавиш), јер се углавном ради за послодавце ван Србије. Али и то није увек правило. Tumaralo., Жика and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2018 On 25.11.2018. at 14:36, obi-wan рече mnogo naroda zivi i sa dosta manje, i to naporno radeci neki crnacki pos`o, i ne kuka da je u krizi. . Sanja Т., obi-wan and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука