Jump to content

Zasto Marija hoce za "bracom" da vrati Isusa kuci

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 2. 12. 2023. at 11:30, Agnostik рече

Pa pito sam. Odgovori su odprilike toliko ne uverljivi ko i tvoji.

Ima mesta u jevanđeljima gde dva jevanđelista isti događaj opisuju na različit način, I to nije nimalo čudno jer svako doživljava realnost u skladu sa svojom istinom koju je dobio kroz, vaspitanje, obrazovanje, iskustva. Tako da mi nikada ne vidimo realnost nego uvek stvari doživljavamo kroz tumačenje koje prolazi kroz filter naše istine, to je naš sud zasnovan na istini da je nešto bilo ovako ili onako. jevanđelista je očigledno u toj situaciji razumeo na osnovu svog iskustva i istine da ga njegova brađa nisu verovala i da su mislilida je lud na neki način, Kao što i rada da bude lud hristov sledbenikza svetski način mišljenja.

U tom trenutku su njegova braća i majka možda i sumnjali u to da je on Bog koji je došao u telu. Možda je i Marija očekivala da se Neko kao Bog sasvim drugačije predstavi ljudima pa joj je sve to bilo nejasno. 

Pa zamislimo da mi dođe Anđeo Gospodnji i objavi mi neke istine, pa i ja bih posumnjao da me đavo možda ne iskušava, svakako bih morao da proverim sve što mi je objavio, slaže li se sa Božijim karakterom i slično što bi moglo da otkrije prevaru ili potvrdi istinu. 

Ne vidim ja da je čudno što su braća u tom trenutku možda i sumnjala u njegovu nauku.

Ali mi je daleko zanimljivije da on Mariju ne smatra svojom majkom nego joj se obraća sa "ženo". 

I budući da Hristos govori o nanovorođenju to mi možemo razumeti da se sinoviBožiji ne rađaju od žena već od Oca. 

Tako Hristos razgraničava i kaže za Jovana Krstitelja da je on najveći rođen od žena, a da je najmanji u carstvu veći od njega. 

Nameće se zaključak da rođeni od žena ne mogu naslediti carstvo već se moraju nanovo roditi ali vaj put od oca. 

Tako možemo razumeti da Hristos nije Marijin sin već je ona njemu samo dala telo u kojem će kao Bog da bude na zemlji.

Tako Marija nije bogorodica jer se sinovi Božiji ne rađaju od žena. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 31
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Креирај ново...