Jump to content

Абортус - одузимање дара живота и могућности постанка нове непоновљиве личности

Препоручена порука

пре 18 минута, Istopljeni kamen рече

моја деца такође не гледају али све знају јер се у школи прича о томе, на инстаграму....нажалост, ја само имам чврст став да не треба улазити у тај свет.

Pa to, da bidmo zauzeli čvrst stav o zabrani moramo biti svesni tog zla. 

Sećam se prve sezone Velikog brata, koji je to skandal bio, pa kako to, pa to je voajerizam...kad ono, VB propao jer je previše urban i prefinjen. Sad imamo rijaliti bebu i abortus uživo, dno dna. Jadan mali Željko, luda majka, otac ga ne priznaje, vuku ga po rijalitijima, gaje ga kojekakve dadilje dok se mama seksa sa nekim likom...užas bre, ja ne znam kako socijalna služba ne reaguje. I opet Bože žali Miljanu koja sexa na tvu i pravi decu, a devojka za psihijatriju.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

Pa to, da bidmo zauzeli čvrst stav o zabrani moramo biti svesni tog zla. 

Sećam se prve sezone Velikog brata, koji je to skandal bio, pa kako to, pa to je voajerizam...kad ono, VB propao jer je previše urban i prefinjen. Sad imamo rijaliti bebu i abortus uživo, dno dna. Jadan mali Željko, luda majka, otac ga ne priznaje, vuku ga po rijalitijima, gaje ga kojekakve dadilje dok se mama seksa sa nekim likom...užas bre, ja ne znam kako socijalna služba ne reaguje. I opet Bože žali Miljanu koja sexa na tvu i pravi decu, a devojka za psihijatriju.

Слушај Нале, дај Боже да се заузме чврст став о томе, али ја се бојим да то има контра ефекат. потпуно...кување жабе...све мало по мало...миц по миц....и на крају ти све то постане нормално...огољено, јефтино, ето ја се молим Богу за своју децу, за сву децу, разговарам са мојима наравно сваки дан, али и са њиховим друштвом...треба се радити на деци, на конкретним примерима живота, неговати праве вредности, ширити их, ширити љубав.....ја сам за то да су ту троши снага, на креативно и другачије од понуђеног и пласираног, а за то је потребна воља, став и љубав...и Бог ће помоћи...и онда ти бар знаш да си нешто учинио, бар за то неко твоје окружење и нека тако свако ко има очи да види, уради за своје окружење и ето ти помака на добро...а ако седимо и разглабамо о негативном, у проблему смо...

дакле акција......свако на свом терену нека заигра, бар по мало...па сваки дан нешто ново...камен по камен воденица и ето нама здравог хлеба!

Подели на овим сајтовима

Легализацију овога зла извршио је, први у свету, сатаниста, Владимир Илич Лењин 1921. г., То јест, советска Русија након крваве револуције. Зашто сатаниста? Па јесте сатаниста најгоре врсте који је устао на Бога, на слуге Божије, на Цркву, вернике, Монархију и на сам - живот! Легализација абортуса управо и јесте одузимање Творцу удела у стварању живота - зато је и легализован.

Оно што се скоро један век спроводи, тешко је само "забранити". Треба нудити алтернативу. Нпр.,  може се прогурати у закон да се то мора вршити у здравственим установам, а тиме обавезати установе да информишу жену, шта је у њој. Ако и установа сматра да то није човек, показивати женама снимак са ултразвука.

Црква не ради скоро НИШТА по том питаљу, сем да грубо осуђује - грех јесте страшан, али треба наћи други проступ. Женама које су починиле придати посебну пашжњу духовну (од тога се зазире) и радити на просвећењу шта је то фетус. Свело се све ако неко са амвона сме да каже пар речи које увек погоде некога јер је то учинио...то је ужасно мало!

Црква треба да усмери мисију по пводом овога ка лекарима, да им понуди став Цркве. То се може организовањем предавања, у сарадњи са клинукама. Рецимо са начелником се договори предавање о томе да Црква изнесе свој став о настанку живота....дођу сестре, доктрои, владика или поп исприча, друже се културно...и то одмах даје ефекта. Сутра кад дође жена лекар јој каже...

Треба дати и стимуланс, алтернативу, женама да то не чине...младим девојкама, онима којима је то "једина опција"....један разговор мења све...а они који требају да разговарају...па неће их нико траћити.

Мисија свептеника ка потенцијалним абортусима је мисја ловаца на живот...то је тако близу, да можда разговор спасе једном Патријарха будућег, краља, генерала, научника ма кога....треба Црква да организује лов на живот...али све ј епасивно....осим таблоида...

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Ćiriličar рече

Треба дати и стимуланс, алтернативу, женама да то не чине...младим девојкама, онима којима је то "једина опција"....један разговор мења све...а они који требају да разговарају...па неће их нико траћити.

Abortuse po statistici najvišee vrše udate žene sa dvoje dece kući. Mlade su dobre i rađaju.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ekatarina_mala рече

Meni je to toliko bilo bolesno kad sam gledala prizor. To i samoubistvo . Dva najgora i najdublja zla. Groza.

Ja to ne mogu gledati. Nisam. To mi je bolno pri pomisli. Bebica najlepši, najčistiji i najmirišljaviji dar...

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ekatarina_mala рече

Abortuse po statistici najvišee vrše udate žene sa dvoje dece kući. Mlade su dobre i rađaju.

Da, dvoje dosta, sa trećim se zaigrali ali im ne pada napamet još jedno...to i razumem, ali postoji kontracepcija.

Pilula, spirala, podvezivanje jajovoda, vazektomija, flasteri....koliko mogućnosti...a na kraju abortus.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Natasa. рече

Da, dvoje dosta, sa trećim se zaigrali ali im ne pada napamet još jedno...to i razumem, ali postoji kontracepcija.

Pilula, spirala, podvezivanje jajovoda, vazektomija, flasteri....koliko mogućnosti...a na kraju abortus.

oko pilule i spirale bi mogli debatirati... ali dobro

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ekatarina_mala рече

oko pilule i spirale bi mogli debatirati... ali dobro

Ako neće više dece, što mogu da razumem, onda neka smisli način. Spirala je najpopularnija kontracepcija za udate žene sa decom.

Подели на овим сајтовима

Ako neće više dece, što mogu da razumem, onda neka smisli način. Spirala je najpopularnija kontracepcija za udate žene sa decom.

Спирала има нежељене ефекте на зид материце, може се десити да урасте у материцу и да створи компликације, ако има на нашем тржишту новијих типова...

Подели на овим сајтовима

pa nije kontracepcija...do koncepcije dođe..

https://mitropolija.com/2016/03/04/dr-antun-lisec-u-manastiru-podmainama-odrzao-predavanje-postovanje-zivota-zdravlja-predbracne-suzdrzanosti-svetosti-braka-bozjeg-dara-plodnosti-i-dostojanstva-zaceca/

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Istopljeni kamen рече

Спирала има нежељене ефекте на зид материце, може се десити да урасте у материцу и да створи компликације, ако има на нашем тржишту новијих типова...

Dobro nije da zagovaram bilo koji vid kontracepcije, samo napominjem da postoji izbor. A to za zid materice zvuči kao neki zastareli šraf pobogu, batalimo strašne priče za plašljive žene. I porođaj može svašta da izazove...

Dakle, ko neće više dece, neka smisli vid prevencije. Valjda je bolje od abortusa.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ekatarina_mala рече

Nijedna kontracepcija nije 100%, ali 99.9% je good enough :smeh1:.

Pusti Antuna da počiva u miru, ko neće više dece, ne treba da ih ima.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...