Jump to content

Зоран Ђуровић: Јављење светаца у есхатолошким телима

Оцени ову тему

Препоручена порука

Творевина није вечна, јер би у супротном била Бог (што је апсурд), него се ради о нашем неразумевању тога да Бог ствара нешто из вечности а то нешто има време. Стварање је ванвремено, а како то изгледа нама је доста нејасно ко шта су нам нејасни Света Тројица а један Бог, као што нам је нејасно како нема ничега пре Великог Праска, као што нам није јасна временска релативност између субјекта овде и субјекта у близини црне рупе и много тога. Занимаш се физиком, сигурно су ти познати сви ти парадокси (информациони, фајервол парадокс итд.).

Љубим ти душу! Право расуђивање.  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 994
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

На ове теме писаше давно Јустин Поповић, па није згорега прочитати редове које Ава може потписати без проблема

Помало Ава Јустин личи језиком на Аву Зорана: "Одрицати промисао значи бити безуман" (Догматика, 1, 313).

ТО ЖЕЛИМО ЈА И ЈУСТИН ДА ТИ ДОЧАРАМО

На све остале недоличности са твоје стране сам одлучио да не реагујем. То је, нажалост, твоје огледало, и могу само да тугујем што си такав. Даће Бог па ћеш једног дана схватити у чему је проблем и где је решење.

Пријатељу, шта да ти кажем: много си глуп. Као да си у делиријуму. Погубио си се и не можеш да размишљаш, мада ни пре ниси мислио. О мом речнику и о оваквим судовима, који су сасвим у складу са Библијом и отачком реториком, убрзо дајем текст. Можда већ сутра. После тога, само ће вас болети...  

Подели на овим сајтовима

Zar ovo nije dovoljno jasno?

Kol 3, 8 

A sad odbacite i vi to sve: gnev, ljutinu, pakost, huljenje, sramotne reči iz usta svojih.

Mt 15, 11

Ne pogani čoveka šta ulazi u usta; nego šta izlazi iz usta ono pogani čoveka.

Ef 4, 29

Nikakva rđava reč da ne izlazi iz usta vaših, nego samo šta je dobro za napredovanje vere, da da blagodat onima koji slušaju.

Jak 3, 5 – 13 (pročitajte sve)

...

10 Iz tih usta izlazi blagoslov i kletva. Ne valja, braćo moja da ovo tako biva.

11 Može li izvor iz istoga otvora točiti slatko i gorko?

...

Подели на овим сајтовима

Gube se ozbiljne prepiske i nestaju u moru  "natezanja" i razvodnjavanja clanova, koji se nisu ni osvrnuli recimo na odgovor o.Save o.Zoranu.

Tih prepiski koliko sam video bice jos, barem mi taj dojam ostavljaju.

Где се води дијалог њих двојице по овом питању? Прочитао сам један одговор о.Саве на његовој теми упућену о.Зорану, али на овој теми на коју је о.Сава позван од стране о.Зорана, нема још његовог одговора.

Да ли се негде другде води разговор између њих двојице? Има ли неко друго место на форуму и интернету?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Čim je u Bogu znači da nije tvorevina ali ideja o tvorevini i njenom oboženju je večno u Bogu.Ja nisam nigde video da neko tvrdi da je tvorevina večna.

Па добро, зар нисмо већ апсолвирали да св.Максим Исповедник разликује вечне идеје о творевини и остварење тих идеја? Једино да занемаримо његово учење.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Читај акатист св. Сисоју док бдијеш да би прочитао богодухне авине речи... 

Opet preporučuješ nešto što nisi čitao. Dobro, za akatist i da razumem, čuo si negde od nekoga da je dobar za to i to pa prosleđuješ - mogu da razumem. Ali da knjige koje preporučuješ nisi čitao - e to je već šarlatanstvo.

Подели на овим сајтовима

Где се води дијалог њих двојице по овом питању? Прочитао сам један одговор о.Саве на његовој теми упућену о.Зорану, али на овој теми на коју је о.Сава позван од стране о.Зорана, нема још његовог одговора.

Да ли се негде другде води разговор између њих двојице? Има ли неко друго место на форуму и интернету?

Na www.666com.  Тамо је и твој одговор на моје прецизно питање. Нећеш да учиш...   

Подели на овим сајтовима

Ни Милан није хтео да прихвати пружену руку, није одговорио. Приђи к'ави, неће ти он ништа :))) 

Одговор добијате постављањем питања на које не одговарате.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Не, душо, налетео си на Ђоковића на овом терену (и он псује као ава, нормалан човек

Он псује зато што има двадесетак година. Зато је нормалан. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ne treba ti o.Zorane sve ovo........

Да. Једино што сам и ја жива душа па се изнервирам кад видим да неко једе овнујско месо. Не бих ја, него ме она попадија уведе у грех, да као нешто овима кажем...  :D Остављам их њима самима. 

Подели на овим сајтовима

Стварање је ванвремено, а како то изгледа нама је доста нејасно као што нам је нејасно Света Тројица а један Бог, као што нам је нејасно како нема ничега пре Великог Праска

Па није баш тако. Имамо светог Максима и учење о логосима твари.

Имамо Кападокијце и Зузјуласа да можемо конкретно знати како је Света Тројица један Бог.

Има некога коме је јасно како има нечега пре Великог праска - Стивен Хокинг и остали. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...