Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

17:20   СБ УН сазвао хитну седницу - Савет безбедности УН одржаће ванредну седницу о ситуацији у Украјини у 19:00 ГМТ, саопштава се седишту те организације у Њујорку

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

17:30   Припадници "Беркут" ће бранити Крим са руским пасошима - Генерални конзулат Русије је издао руске пасоше за првих шест припадника  "Беркут". Церемонија је одржана у згради Генералног конзулата Русије на Криму, а пасоше полицији је предао лично генерални конзул Вјачеслав Светлични. Он је нагласио да и поред прогона у медијима, издаја старе украјинске власти и претње њиховим рођацима, борци "Беркут" су остали верни заклетви и противе се агресији екстремиста."

У наредним данима, руске пасоше ће добити неколико десетина људи из специјалних снага. Старији Поручник Николај Денисов, један од оних који су данас добили пасоше, захвалио је Русији на подршци у тешким временима и додао да руски грађани желе мир и не подржавају оно што се дешава у земљи. Упркос добијању држављанства припадници "Беркут" намеравају да остану у Украјини и да бране Крим.  "Нико неће побећи" - рекао је Денисов.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

i treba te ustaše katoličke dobro izbatinati

Брате, мени их је жао...

А није добро да се антифашисти понашају исто као и фашисти...

Подели на овим сајтовима

Министарство спољних послова Руске Федерације: У Украјини се на удару се нашао и крхки међуцрквени мир

162130.b.jpg

Министарство спољних послова Русије позвало је све трезвене снаге Украјине да спрече срљање земље ка сукобу на верској основи, саопштава ИТАР-ТАСС.

„У Русији изазивају забринутост непрекидна дивљања екстремиста у Украјини која не престају јер су, очито, уверени да им је све дозвољено и да ни за шта неће одговарати. Зато настављају да намећу своју вољу и заводе свој поредак“ – каже се у коментару који је објављен на сајту надлештва.

„Није изузетак ни духовна сфера – подсећају у МИП РФ.

Након дестабилизације политичке ситуације, на удару се нашао и крхки, донедавно чувани, међуцрквени и међуконфесионални мир у тој земљи. Свештеницима канонске Украјинске Православне Цркве се прети физичком ликвидацијом и уништавањем њихових православних храмова. Протеклих дана дошло је и до покушаја насилног преузимања Кијево-Печерске и Почајевске лавре које нису само светиње Украјине, него и целог Руског света“.

„Све је то крајње опасно јер прети новим потресима и провоцира још већи раскол у украјинском друштву – истичу у МИП Русије. Зато позивамо све трезвене снаге Украјине да не допусте даљу ескалацију ситуације и да, док то није касно, спрече срљање земље ка сукобу на религиозној основи“.
Подели на овим сајтовима

Брате, мени их је жао...

brate isti ti su batinali do prije koji dan, to su aktivisti, a za svoju ideologiju ako ti je istinska treba i žrtvu da podneseš, meni ih nije žao, ti ljudi utiču na sudbine velikog broja ljudi, odgovornost je velika, prema  tome ja ih ne žalim ni malo, nego mi žao što ja ne mogu malo da im pokažem kako srbin tuče u glavu, sve ovo smo mi prošli, bar ja, tako da super znam o čemu se sve radi

Подели на овим сајтовима

Брате, мени их је жао...

Па не понашају се ни близу, ако је судити по овом снимку. Овај снимак не може ни да се пореди са оним снимцима из Кијева наводно мирних демонстраната. Ја бих рекао само их мало понела атмосфера, али колико видим не фали скоро ништа овим фашистима што клече.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Што се мене тиче, ако Руси не знају ко и са којим циљем стоји иза свих ових догађања у Украјини, ако не виде штету која се пасивним понашањем може нанети руском и проруском становништву, ако не виде страховит пораз на геополитичком плану, ако мисле да је и даље време за калкулације са државама европске уније и САД-а које им сваки час на разним пољима лупају цајпере, волео бих да им узму све до Москве па и даље.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Што се мене тиче, ако Руси не знају ко и са којим циљем стоји иза свих ових догађања у Украјини, ако не виде штету која се пасивним понашањем може нанети руском и проруском становништву, ако не виде страховит пораз на геополитичком плану, ако мисле да је и даље време за калкулације са државама европске уније и САД-а које им сваки час на разним пољима лупају цајпере, волео бих да им узму све до Москве па и даље.

Da, zapad ih sve vreme vara u dijalogu. Mislim da je ipak crta podvučena ispod koje Rusija neće ići.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

ovo si dobro rekao, budu li se sada pravili pasivni i zbunjeni, gotovi su, ali evo vidimo da nisu bas pasivni....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...