Jump to content

ПиП

Члан
  • Број садржаја

    1457
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Profile Information

  • Пол :
    Мушко
  • Интересовање :
    Православље

Скорашњи посетиоци профила

2667 посетилаца

ПиП's Achievements

Дуго је са нама

Дуго је са нама (7/9)

869

Форумска репутација

  1. Имам једно питање за администрацију или некога ко зна о чему се ради. Пошто ми то пало на памет баш сада на овој теми ту ћу и поставити питање. Наиме, када се објави коментар, стоји одређено време те објаве, а када се тај исти коментар цитира, време које стоји у том цитату је увећано за један сат. Зашто је то тако?
  2. Млађони, јес да није тема ове теме, али како мислиш то "Ja dok sam bio ateista" када си ти по свим својим ставовима које овде пишеш три пута већи атеиста него неки који себе називају атеистима. Или мислиш да је Хришћанство "пресвлачење мајице" на којој пише Хришћанин, а на претходној је писало атеиста?
  3. ПиП

    Rešite zagonetku...:)

    Ја сам другим путем дошао до одговора. Ако саберемо прву, другу и трећу слику (килажу), добијемо 54 кг. Гледајући слике можемо да закључимо да се у том збиру мачка, зец и пас налазе по два пута свако. Значи 54 поделимо на пола и добијемо 27 кг као укупну тежину где је свако заступљен само једанпут. Даље одузиманјем једне од три слике можемо да израчунамо килажу сваке појединачне животиње.
  4. Живот је једини смисао живота. Давање живота т.ј. рађање је највећи дар Божији. Одузети тај дар некоме значи бити директно противник самога дародавца. Ситомаштво, богатство, патње и благостања овога света са тиме немају ама баш никакве везе.
  5. Овај свет треба спастити од мозгова као што си ти. Одавно нисам прочитао већи идиотлук!
  6. Није нека битна ствар али биће да је грешком стављен 11. месец а не 12., пошто отац Арсеније одмах на почетку помиње да се налазимо у посту а такође и 07.11. није била недеља него петак.
  7. Како хоћете. Ова тема има за циљ да људе наведе пре на то да преиспитају колико користи а колико штете од често пута узалудно проведеног времена. На теми коју си линковао, овако површно како сам погледао, више сам нашао "правдања" зашто седети за компом, него неких критичких мишљења, тако да ...
  8. Не видим разлог да се тема утапа у неку "мега" тему (која има уопштенији назив) и тиме изгуби као централно питање то је да ли су интернет и форуми корисна ствар или је то само још једна од замки савременог света која одвлачи пажњу човека од најбитније ствари а то је садржај његовог срца у којем се открива и Царство Небеско.
  9. Не знам колико ко има искуства у тим стварима, али заиста човек не зна колико је везан за нешто док не проба вољно тога да се одрекне. Говорим из личног искуства. Зависност од дувана, пића и дроге свима је видљива и донекле јасна, али зар и ти зависници не постају зависници тако што дуго времена тврде да нису зависни и да они контролишу те супстанце а не оне њих. Свакако у почетку то тако и бива, али после се неприметно улоге мењају. Наравно код медија и интернета ствари су другачије али отац Рафаило је у праву када каже да човек у тим моментима није у себи него ван себе и самим тим често се не бави својим срцем т.ј. собом што би свакако требало да буде најважнија делатност православног хришћанина. Такође мислим да је сврха православног поста као средства, управо у томе да човек спозна своје слабости и зависти од разних ствари и страсти, да би из те свесности започео разумну борбу против свега што га превише везује за овај свет.
  10. Да ли сте пробали свесно да се одричете (постите) гледања телевизије или кориштења интернета на неко дуже време (мислим бар месец дана) чисто да проверите себе колико сте зависни од тих ствари?
  11. Говорећи о духу чамотиње отац Рафаило Бољевић истиче да је често гледање телевизије као и борављење на интернету уствари бекство из себе самог и губљење драгоценог делатног времена, без обзира да ли се ради о православним сајтовима и форумима. Пошто и оведе на форуму има људи који су практично "инвентар форума", намеће се питање колико они од тога имају користи а колико штете и у каквом духовном стању се уопште налазе? Ваше мишљење? Ево исечка где можете послушати део где отац Рафаило помиње ово о чему сам писао: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_J9UofqFK9I#t=594
  12. Медији: У украјинској школи гостима служена „крв руске новорођенчади“12:21 8. децембар 2014. Прва украјинска гимназија „Аркас“ и удружење „Породична заједница“ у граду Николајеву одржали су добротворну изложбу за прикупљање средстава за потребе војника на југоистоку Украјине. Колачи које су направили ученици носили су тематске називе и сви су били посвећени догађајима на истоку Украјине, преноси РИА „Новости“, позивајући се на портал „Вести“. На изложби су представљени колачи са називима „тенкови за Москву“, „жуто-плаве звезде на Кремљу“ и „мозак Жириновског“, а као пиће гостима је служена „крв руске новорођенчади“. Фотографије и видео-снимци овог догађаја су брзо преплавили друштвене мреже и изазвали негодовање јавности. Како су објаснили ученици, који су заједно са својим родитељима припремали пециво за изложбу, „весели, патриотски“ називи су дати како би привукли што више купаца. http://ruskarec.ru/news/2014/12/08/mediji_u_ukrajinskoj_skoli_gostima_sluzena_krv_ruske_novorodjencadi_35679.html https://www.youtube.com/watch?v=RUSY1x9zU9Q
×
×
  • Креирај ново...