Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Dobro, od, pa onda dokle?

Ciji je grad bio Danzig, Königsberg? I uopste, da li su psotojali Istocni Prusi i Istocna Pruska, ako nisu

( a po tebi je Poljska i nekakvi Poljaci kolevka ne samo Slovena nego i Evrope) onda nista. ne bih da te ometam

u besmislenom orgijanju. Poljska nikada nije bila niko i nista, stalno su bili necija moneta za podkusirivanje

i to njih danas uzasno boli, zato su se posvetili katolicizmimu i ispravljanju krivih Drina.

Pa njima, Poljacima vladali su mali Litvanci, Francuzi su im psotavljali kraljeve,

Kakva je bre to nacija izuzev sto su dobri katolici?

Poljaci su strasni antisemiti i zbog toga ih nikako ne volim.

E i ti si ga nalupetala peto pres deveto, sređuj si to sa Zawiszom, briga mene za to, Jagelonci vladali ogromnom teritorijom između Baltika i Crnog Mora i Češke uključujući i nju jedno vrijeme pa do Rusije u koji bi se sad uguralo pedesetak današnjih Srbija zajedno i sa RS. Odbili krimske Tatare i Turke na istoku u Hoćimu i pod Bečom. Bez Poljaka bi tu danas bio eurokalifat ili eurosultanat. Nigdje nisam vidio da se tako lupa kao ovdje. A nije mi jasno čemu vrijeđanje. U Aušvicu je završilo također 70-75000 Poljaka.

Подели на овим сајтовима

17:19

Министар одбране Украјине Павел Лебедев одлетео за Крим, не предавши никоме министарска овлашћења.

17:01

Саветница Јануковича Ана Герман оповргла гласине о оставци председника.

16:58

У Врховној ради се спрема нацрт одлуке о ликвидацији специјалних јединица МУП-а „Беркут“, изјавио је лидер фракције „Слобода“ Олег Тјагнибок на седници парламента.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

uuu pa nisam znao da su razlike u Ukrajine baš u tolikoj meri, mislio sam da je podela nešto više možda od nas Srba vojvodjana i Srba ispod Save i Dunava, ali opet nisam ni pomislio da su razlike ogromne.

Da me neko ne bi...što se tiče Vojvodine i Srbije, mislio sam na život jednog istog naroda u potpuno drugačijim društveno političkim strukturama u nekoliko stotina godina što moramo priznati jeste stvorilo razlike ali opet svi smo Srbi i Srbija nam je svima matična država. Tako da ne mislim na ne znam kakve razlike da me neko ne bi shvatio pogrešno kako pojedinci običavaju da rade namerno ili ne, ali uobičajeno...

da, jesu, i konfesionalno tj. crkveno, na zapadu pripadaju toj za vas nekanonskoj ukrajinskoj

pravoslavnoj crkvi i Grkokatoličkoj Crkvi a na istoku Ukrajinskoj Crkvi Moskovskog Patrijarhatu.

Ta druga je za vas kanonska i priznata a ta ukrajinska autokefalna je slično kao i MPC ili CPC.

Nije to ni blizu kao Srbima Vojvođanima i Srbima pod Dunavom i ostalim, ne može se to poredit.

Подели на овим сајтовима

Биће тамо жестоко, али ни мало наивно. Може доћи до ширих размера.

Све у свему, опет ће невини да страдају, на жалост.

Издледа да је на помолу договор власти и опозиције .

Тешко да ће то да буде (на жалост). Сети се само колико је у свим сличним ситуацијама било наводних преговора и примирја (као код нас приликом рата 90-их и после на Косову). Док покретачи ових нереда не постигну оно што су наумили, само ће глумити "добру вољу" да би мазали очи обичном народу како у Украјини тако и у свету.

Само да цитирам себе од јуче. Познати "мировни преговори" под "капом" оних који су све и започели.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Moguce je cak da dodje do pripajanja Krima i istoka Ukrajine Rusiji.

Bilo bi to trajno i dobro rješenje ukoliko niko oko tog ne bude pravio dalje probleme, ovako zajedno to k ničem ne vodi. Ustvari je to jedino mogiće rješenje koje onda bolje da se ostvari mirno nego silom i građanskim ili regionalnim ratom u slučaju da se upetlja Rusija, koji još može postat i cjeloevropskim u slučaju da se upetlja Poljska, NATO i sl.. Rizik od izbijanja rata je sad dosta realan.

Подели на овим сајтовима

Da li je u Ukrajini bilo od proglašenja nezavisnosti sporadičnih sukoba izmedju Ukrajinaca različitih konfesija ? U bilo kom smislu, ne smao oružanih, već na ulici, deca u školi, upadi u crkve i sl.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Meni je cudno i malo strano, a i nisam navikla da se na Politici vode nekakve lingvisticke rasprave,

Postoji ( nadam se ) i na ovom firumu PDF jezik, lingvistika pa pisite tamo o svojim dilemama i nedoumicama

jer je sto sve malo i shire  i dublje od ovog novokomponovanog ukrajinskog jezika na kome nije ni Gogolj , ali ni

Pasternak pisao. Zanimljiva je istorija jezika, pa  i slovenskih jezika, ali to zaista sa ovom kvazirevolucijom u Ukrajini

nema nikakve veze.

Pogledaj i ti počinješ provokovat a ni ne znam čemu ri to može bit dobro. Vidjela si već ako si čitala šta se piše da me neko pitao za sve te razlike pa sam to onda objasnio i s kratkih par primjera, minimalno koliko je moguće i sad bi mu taj odgovor trebao dati na sasvim drugu temu? Naročito onda kad i jezične razlike spadaju u srž tog problema. Tvoj problem je što ne priznaješ ukrajinski a vjerovatno ni neke druge jezike kao samostalne jezike ali to onda nije problem lingvistički već ideološki, politički i megalomanski.

Подели на овим сајтовима

Da li je u Ukrajini bilo od proglašenja nezavisnosti sporadičnih sukoba izmedju Ukrajinaca različitih konfesija ? U bilo kom smislu, ne smao oružanih, već na ulici, deca u školi, upadi u crkve i sl.

To je sad komplikovano: zapadni i pravoslavci i grkokatolici su zajedno protiv Moskalum - oni hočet do EU.

A Moskali su ruskopravoslavni Rusi i Ukrajinci i rusofilni grkokatolici, ruski petokolonaši - oni nehočet do EU.

Подели на овим сајтовима

Pogledaj i ti počinješ provokovat a ni ne znam čemu ri to može bit dobro. Vidjela si već ako si čitala šta se piše da me neko pitao za sve te razlike pa sam to onda objasnio i s kratkih par primjera, minimalno koliko je moguće i sad bi mu taj odgovor trebao dati na sasvim drugu temu? Naročito onda kad i jezične razlike spadaju u srž tog problema. Tvoj problem je što ne priznaješ ukrajinski a vjerovatno ni neke druge jezike kao samostalne jezike ali to onda nije problem lingvistički već ideološki, politički i megalomanski.

Ma sta bre ja ima da priznajem ili ne priznajem ukrajinski, slovacki, hrvatski ili moravski (ako ovaj zadnji uopste i postoji).

Priznajem torlacki jezi,k , ali za njega niko ne zna pa ga zato nikada i ne pominjem ili ako ga pominjem onda

to radim na lingvistici.

Ja zaista nikada ne provociram, narocito ne oko tih lingvistickih zackoljica, mene je ovde iznerviralo tvoje vidjenje

istorije Poljske, jezik je tu nevazan.

Подели на овим сајтовима

Објављено да Јанукович није поднео оставку и да тренутну ситуацију сматра државним ударом!

Ma on je proslost, tempi pasati , i za Ukrajinu, Rusiju, za ceo svet.

Koga vise briga sta i on gde i kako vidi?

Potpisuje juce sve sto mu se da, a onda bezi na Istok i prica da , sta? O drzavnom udaru?

Pa sto ga nije sprecio?

Подели на овим сајтовима

Ti rusofilni grkokatolici su ustvari ti naši latolički tj. grkokatolički ziloti 

o kojim sam vam već govorio, oni su katolički ultraši i također za Janukoviča

a protiv Timošenkove i protiv ulaska u EU. postavim vam još jedan njihov video.

http://gloria.tv/?media=540709

kako vidite situacija je složena.

A ovo je zanimljiv naslov:

Nad troskami východnej časti kedysi úspešného štátu Československa krúži

sup snažiaci sa chorému pacientovi vytrhnúť srdce a odpojiť ho od hadičiek

http://www.chelemendik.sk/Nad_troskami_vychodnej_casti_kedysi_uspesneho_statu_Ceskoslovens_784248512.html

Nad ruševinama istočnog dijela nekadašnje uspješne države Československa kruži

lešinar pokušavajući pacijentu na intenzivnoj njezi istrgnut srce i otpojit ga od aparata

podsjećanje na doba kada je podkarpatska Rus

bila nekada dijelom cvjetajućeg Československa

http://gloria.tv/?media=499414

Подели на овим сајтовима

Очигледно је да је Јанукович пребегао Русима.

А Русима мало фали да лепо оцртају нову територију, исток, крим и остале делове проруски настројене.

То наравно подразумева употребу војске ако буде потребно, и просто сумњам да ће ико имати храбрости да им се супротстави, тако да би тај сценарио прошао без жртава, мирно, демократски.

NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!!

EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!!

СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!!

Подели на овим сајтовима

Регионала Грушевского избили возле здания Рады

185893.jpg

Депутата от фракции Партии регионов Виталия Грушевского избили возле здания Верховной Рады Украины. Об этом сообщил нардеп Николай Рудьковский.

"Только что возле Верховной Рады избили депутата Грушевского", - сказал Рудьковский.

Посланика из редова Партије Региона Виталија Грушевског пребили су испред зграде Врховне Раде Украјине...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...