Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

"Анонимуси": Запад финансира и контролише Кличка

436969_vitali-klitschko02reutersfoto-reu

Запад контролише и финансира лидера украјинске опозиције Виталија Кличка, саопштила је данас хакерска организација "Анонимус Украјина".

Запад контролише и финансира лидера украјинске опозиције Виталија Кличка, саопштила је данас хакерска организација "Анонимус Украјина".

У саопштењу се наводи да су докази за те тврдње пронађени у електронској пошти саветника председника Литваније Лауринаса Јонавићијуса.

"Извршили смо хакерски упад код Јонавићијуса. Преузели смо све поруке и открили смо оне које је послао Кличко. Садржај писама показује начин на који западне земље финансирају и контролишу Кличка путем посредника у Влади Литваније", истичу "Анонимуси".

Организација је поставила линкове ка страницама са којих се могу преузети писма.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ма све су то западни плаћеници, негде сам видео и тарифе колико плаћају јадни народ.

Јефтино продају своју крв западним џелатима.

• Волим 1

NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!!

EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!!

СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!!

Подели на овим сајтовима

Kako imaju lep jezik, jel zna neko da li im je jezik sličan ruskom ? Kao recimo Sr. i Hr. ? Ili su velike razlike

Степен различитости је као између македонског и словеначког

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Meni je teško da razlikujem ukrajinski od ruskog jezika, meni je to isto.

Тако је то кад се учи словио и разни други мешпајзи :)

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Ма све су то западни плаћеници, негде сам видео и тарифе колико плаћају јадни народ.

Јефтино продају своју крв западним џелатима.

Kasnije smo saznali da je SFRJ bila odmah posle ww2 izmedju saveznika podeljena (po uticaju ) 50 % zapadu , 50% je dat uticaj sovjetima - mi smo to zvali Tampon zona. Stanje je (pre koji dan sam slušao naše uvažene diplomate na TV) oni smatraju isto, tačnije da je Srbija po dogovoru svetskih sila, odnosi se na uticaj,  danas ravnomerno podeljena izmedju zapada i istoka, jak je uticaj zapada a i Rusija je prisutna sve više , da su se sile dogovorile medjusobno vidi se i iz njihovog medjusobnog tolerisanja na našem prostoru, recimo  zapad nije jasno rekao ne Srbima kada su u Moskvi potpisivali Južni tok, štaviše nekoliko velikih zapadnih zemalja uključile su se i same u južni tok, zatim nisu se usprotivili dolasku ruskih kompanija, banaka i osnivanju centra za vanredne situacije. Možda takvo stanje bude i u Ukrajini ko zna videćemo. Ukrajina jeste velika ali ne dovoljno, niti dovoljno ekonomski snažna, ona spada u grupu većine svetskih zemalja a gde je i naša, kojom na neki način rukovode svetske sile a kojih je 5..6, hoću reći nije problem ako je neko iznad vas, na svetu sem tih 5...6 svetskih zemalja nema nezavisnih država, a pitanje je i da li pojedine sile imaju moć ili i one zavise od neke druge sile, npr. šta bi Amerika bez Kine-teško da bi opstala danas , problem je ako zemlje kojima već vlada neka sila nemaju u svom društvu ni minimalni konsenzus oko toga kojim putem država treba da se razvija i napreduje.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Meni je teško da razlikujem ukrajinski od ruskog jezika, meni je to isto.

Već sam vam to objašnjavao, ja zato tačno razlikujem ukrajinski od ruskog jer kako sam rekao ukrajinski ima sasvim zapadnu sintaksu i modelovanje rečenica i mnogo riječi zajedničkih sa slovačkim respektivno češkim, ustvari je to takva može se reći dosta poruštena verzija slovačkog ako se gleda sa slovačke ili češke strane kako to čujemo i zvuči nama ovdje. Zato Poljacima ukrajinski i ruski izgledaju sličniji nego Slovacima i Češima koji dosta toga svojeg prepoznaju u ukrajinskom. I zato sam vam napisao da će se Ukrajinac dosta lakše i brže sporazumjet sa Slovakom nego s Poljakom. Postoji takav krug sa dijalektološkim organskim prehodima - prelazima koji ide ovim smjerom: ruski-ukrajinski-rusinski-slovački-češki-poljski-bleloruski-ruski. Što su dva jezika bliže na tom krugu to će razumjevanje bit bolje, zato se Poljaci bolje razumiju s Bjelorusima nego s Ukrajincima jer iako su geografski jedni do drugih, Bjelorusi i Ukrajinci, dijalektološki su Ukrajinci na jednom a Bjelorusi na sasvim drugom kraju tog lanca ili kruga.

Ovo su dvije ključne dijalektološke oblasti u slavistici

takva velika lingvistička račvanja, jezikodjelnice i tromeđe

http://en.wikipedia.org/wiki/Polesia

http://cs.wikipedia.org/wiki/Poles%C3%AD_(region)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Polesie

Ovdje je nekad bilo i račvanje južnih Slovena, dakle

ta tromeđa gdje su se račvali istočni, zapadni i južni

Sloveni a tu su dan danas ostali Rusini kao svjedok toga

http://cs.wikipedia.org/wiki/Podkarpatsk%C3%A1_Rus

http://sk.wikipedia.org/wiki/Podkarpatsk%C3%A1_Rus

Ovo je dosta potresan film, jučer objavljen na You Tube,

na češkom je, ima ih na forumu takvih  ko će to razumjet

... a rozkaz nepřicházel , a naređenje nije dolazilo

Подели на овим сајтовима

Evo dam vam samo par primjera, ima ih mnogo ovakvih, tako da vidite

kako ne govorim napamet o toj sličnosti češkog, slovačkog i ukrajinskog:

SR         CZ             SK            UKR           RU

gledat - divat se - divat sa - дивитися - смотреть

radit - pracovat - pracovať - працювати - работать

gradit - budovat - budovať - будувати - строить, создавать

dječak - chlapec - chlapec - хлопець - парень

staklo - sklo        - sklo       -  скло      - стекло

Подели на овим сајтовима

Ukrajina više ne postoji pa nema ni šta da se smiruje . Galicija i Volinija nikad nisu ni trebale da pripadnu Ukrajini. sad mogu Rusi samo ponovo da ih ratom povrate što je irealno. Suviše su Rusi slabi i mislim da će izgubiti još teritorija. 

Uskoro će "rusofili" da ukapiraju da će Rusija da izgubi i svoju kolevku Kijev.

Sreća pa je evo Bosna pripala onome kome treba, kao i Hercegovina  ..Jel da?

Kao i Kosovo i Metohija.. uostalom. A Crna Gora tek .. da ne pominjem tu pravdu i doslednu borbu .. evo sad i Ukrajina.. konačno na putu pravde .. Svaka čast.

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Trebalo bi sada ovde napisati jedno milion reči na srpskom , pa na hrvtaskom, bosanskom, bošnjačkom, što da ne i na bugarskom i makedonskom.. pa onda izvoditi zaključak...  

Ali on se i bez toga vidi.. samo na osnovu već napisanih nebuloza ..

• Волим 1

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

ovo si lepo postavio ...

kako to da se srpski toliko razlikuje od ovih ostalih slovenskih reci a one su za ostale maltene identicne ..

Bice da se u ovome ogleda slovenski uticaj na neki jezik kojim su srbi vec govorili ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Trebalo bi sada ovde napisati jedno milion reči na srpskom , pa na hrvtaskom, bosanskom, bošnjačkom, što da ne i na bugarskom i makedonskom.. pa onda izvoditi zaključak...  

Ali on se i bez toga vidi.. samo na osnovu već napisanih nebuloza ..

Opet sličan bezobrazno drzak a uz to još i besmislen komentar kao onaj Gerhardov,

Objašnjavao sam zašto su ukrajinski i slovački/češki bliži nego ukrajinski i poljski.

I zašto u svakodnevnom kontaktu Ukrajinac lakše i brže razumije slovački nego poljski.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...