Jump to content

Размена мишљења о разним животно-психолошким темама

Препоручена порука

Budući da zaista ali zaista tražim samo i isključivo Carstvo Božje, ja jednostavno više nemam razmišljanja u pravcu ove teme.

I mogu vam reći da sam rasterećeniji i više nemam želju za nekom "pravdom" i borbom dokazivanja da smo svi isti.

... ako nekog zanima kako mi ide potraga za obećano nam Carstvo, prvo što sam naučio bilo je da privilegovanih nema :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Па код нас постоји категорија "повезаних", а само тако и можеш да завршиш неки посао без смарања. Јер друштвом владају, пре свега политички, "кланови". То је стварно катастрофа...

Што се тиче (поштено) богатих који квалитетније услуге поштено плате, ту немам ништа против. Све има своју цену.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

O cemu se inace raspravlja u ovoj temi, ne razumem? Da oni postoje u drustvu kao pojava - naravno da jeste, to se zna. Da li je neko bolji od drugih zbog toga sto je bogat i ima vlast i sl. -naravno da nije. To nije neki rebus za pravoslavce, tako mi se cini...

Подели на овим сајтовима

Не знам колико је све побројано привилегија, али права привилегија. Није ми фрка да чекам у реду кад морам да завршим посао, за добро парче меса се вазда снађем, итд.

Али стварно, без икаквих скривених или потуљених размишљања, не знам на које се привилегије мисли, ал да су стварно привилегије? МОже тема да буде интересантна кад би била мало конкретнија, овако испада да свако ко има шурњају у месној заједници спада у вишу касту.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

tema jeste slozena i sveobuhvatna i tako je i tretirajte....

meni je zanimljivo pitanje zasto se mi sami tako ponasamo....mi ljudi....zasto padamo u nesvest kada vidimo poznatog glumca ili glumicu, pevaca, pevacicu...fudbalera...zasto lepe devojke cim trepnu i nasmese se kontroloru u javnom prevozu ne moraju da plate kaznu dok neki neugledan covek ili zena moraju da napuste vozilo....zasto ljudi vole da se druze sa bogatim ljudima....da se hvale ako u njihovom susedstvu zivi neki biznismen.....zasto biramo kome cemo uciniti neku uslugu....a zato drugog i ne pogledati....zasto na kraju krajeva nemamo isti odnos prema svim ljudima.....?

..

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Рекао бих да постоје. Ево пример наших политичара. Скоро ништа не плаћају. Све услуге иду на рачун државе. 

По мени, то је неправедно. Сматрам да смо сви једнаки, али и да смо различити. Сви требамо да имамо исте шансе да испољимо своје различите дарове. Ако неко није талентован за певање, а талентован за керамику, зашто он није познат као неки певач? Зашто жене не падају у транс и туку се за аутограм када прође керамичар? 

По мени они су једнаки. Овај певач није рецимо талентован за керамику, па би га сутра у такмичењу постављања плочица у купатилу победио наравно талентовани керамичар. Једино ако је певач истовремено и керамичар. 

Мада сад сам се сетио и приче о талантима, па испада да и нисмо баш сви једнаки. Но, углавном та прича не говори да привилеговани треба да постоје само зато што су на политичкој сцени. 

А то око буса, то ми делује на класично женско манипулисање  :D Немам против вас жена ништа, само кажем. Наравно, и мушки су криви што падају на осмех. Исто тако кад неко падне на дечији тужан поглед. Испада да је дете у том моменту привилеговано. 

Подели на овим сајтовима

Најпивилегованији људи који имају душе  , који верују у Бога , који знају да воле , који су спремни да помогну другима и који су срећни због тог осећаја да су другима помогли , који су спремни и оно мало што имају да поделе са другима , који су срећни и са оно мало што имају . То су по мени превилеговани људи .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Зашто жене не падају у транс и туку се за аутограм када прође керамичар?
:)):)) :))

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

На ово питање по мени се може добити одговор ако се мало дубље удубимо у светоотачко предање које је под велом пацифизма и глобализма изокренуто и тумачи се погрешно под видом опште толеранције и једнакости која не прихвата никакве поделе али оне у стварности ипак постоје. Свето Писмо каже не можете служити Богу и мамону, поставља две стране у једној стварности , постоје они који служе Богу и они који му се противе. Христос каже ,, који са мном не сабира тај расипа, и који није са мном против мене је,, значи нема никаквог неутралног става или духовног вакума. Тако постоје и људи који служе духовном вавилону и они који служе новом Јерусалиму, којима је Овај свет бог и они су уствари идолопоклоници и себи граде идоле и ликове, и захтевају привилегије држећи их као мерило вишег статуса у погрешном систему вредности и доводе до социјалне неправде.  Овај став није општи али се може употребити на већину, увек постоје изузеци из општег система. Христос каже ,, тамо где је благо ваше тамо ће бити и срце ваше,, тј. ко шта више воли томе се и поклања и такве ствари више вреднује. Бог нам је свима дао слободу али је и рекао кроз свог апостола ,, плаћени сте скупо не будите робови људима,,

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

....већина људи мисли да богати, лепи , познати и сл. имају велике привилегије у односу на обичне ''смртнике''.....

они не чекају у редовима код лекара и у другим друштвеним институцијама....у месари добијају најлепше и најсвежије парче меса....не плаћају карте у превозу (ако се уопште и возе истим)...итд...итд...

каква су ваша искуства и мишљења на ту тему...?

Mislim da je sve to rasporedjeno kako treba da bude. Mozda tim bogatim, lepim i poznatim ljudima treba mnogo vise "dokaza" ljubavi Bozije. ;)

• Волим 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Koliko tolerišete ljude oko sebe, ukućane, rodbinu, kolege na poslu, šefove, razne poslove koje dobijate i koje nema ko drugi da odradi... Kažete li otvoreno šta mislite ili prećutite, ulazite li u raspravu, možda konflikt, ropćete li u sebi? Hvala

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...