Jump to content

Размена мишљења о разним животно-психолошким темама

Препоручена порука

У задње време почиње да ме забрињава,за мање од месец дана пуним 25 година,већ сам потрошио 1/4 од 100 лета колико планирам да поживим  :kolcecb3hb8: .

Подели на овим сајтовима

Кад у размишљању о старости видим мог чичу и мене у некој кућици на периферији ( сви који ме знају, знају да ми је то сан) како чепркамо нешто по дворишту, а буљук унучића трчкара око нас, а синови са својим женама живе у слози и љубави ----онда једва чекам да остарим. Али сасвим је другачије  кад у том размишљању видим децу моју како немају посао или негде раде за 200 евра месечно, и од тог новца морају да издржавају породице, и још им ја шлогирана, у пеленама, паднем на руке, а нема новца за дом старих или за жену која би ме неговала. Е онда ме мука хвата, и почнем да призивам у свест мисао да, ако буде тако, онда је то по Божјем промислу и допуштењу, и да зато треба да се трудим и да и такав крст да носим без роптања и са поверењем у Господа

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Не бојим се старости,поготово откада је Господ у мом животу све препустам у Божијим рукама!

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Trebalo bi krenuti lagano sa promocijom lapota. Vedar ton, svetle boje, optimizam - PLJAS, gotovo!

-Chicha, kolko ti je godina?

-Pa i nije mn-PLJAS!

-Taman ti je, taman, sta ti meni nije!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Usamljenost, nemoć, nesposobnost za rad ili uopšte korisnu aktivnost, biti na teretu sebi i drugima - užasavajuće zvuči...

Da kraj života našeg bude hrišćanski, nepostidan, miran...

Подели на овим сајтовима

Nadam se da necu doziveti starost.

Ogormna je verovatnoca da neces kao ni ja. Ili cemo svi pomreti u nekim katastrofama, najverovatnije uzrokovanje ljudskim delovanjem, ili cemo to izbeci i dostici tehnoloski razvoj u kome ce se starost uspesno otklanjati.

Подели на овим сајтовима

Na ovoj temi sam napisala par iscrpnih postića čega se sada sve ne bojim...

Danas se razmišljam, kako je dobro, još uvek bojati se. Bojim se zilion stvari, ali uprkos svemu...dobro je.

Ono čega se danas bojim je - šta ako osvane jedan dan, kada ustanem i kažem sebi, ja se ovoga više ne bojim?

E, tada će tek da bude zlo i naopako. Jer ako osvane taj dan, nestaće i stid i sram. Savest. I tada više ništa kao čoveka ne može da te (sa) čuva.

Vidim ja da to drugima ide sasvim "odlično".

:)

Подели на овим сајтовима

Ја се бојим, тј. смета ми кад гледам у нешто оштро и то не само из близине него и из далека. И кад су ми салевали страву као малом (за што сам се исповедио касније :) ) од олова се формирало нешто између мача и игле. Па ви видите да страва не зна шта ради.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...