Jump to content

Размена мишљења о разним животно-психолошким темама

Препоручена порука

Плашим се авиона, некако му не верујем. Мислим да се страх полако смањује како све више летим, али ми стварно није пријатно. Једноставно му не верујем. Мислим да је то страх од смрти. 

Ne,nije to strah od smrti.U strahu od letenja ukorenjen je strah od gubitka kontrole.

Подели на овим сајтовима

Jedan deo mene, neće nikada ostariti, već će se kao dete verujem negde u umu igrati, čak i kada fizički, naprosto..fiziološki...ostarim.

S druge strane, ne bojim se starosti kao starosti...nego onoga šta ona nosi. Volela bih samo da ne budem tada nikome na teretu, ne dao Bog, zbog neke teške bolesti i da me pamet služi; volela bih vitalnu starost.

Ono šta me plaši, jeste ta nemoć, samo zbog neke bolesti. Da ne mogu da brinem i da se staram o sebi, ili ne dao Bog da ne znam ko sam.

A ovako, kao stadijum života, ne.

Ja imam neki "trip" u glavi, da ne patim od godina, kao da nikada ostariti neću, ne znam. Kao da živeću još života pet, najozbiljnije. Nekada me uhvati, kada shvatim šta sve nemam, pa me uhvati panika, ali onaj klasičan, e biću jednog dana stara, izborana, ovo, ono...ne.

Ako ja ne ostarim u duši i srcu, ovo me ne pokoleba i prevaziđem...što bi rekli,  ne umrem i ne ostarim pre prave i starosti i smrti, ja sam na konju. :)))  Živela još pet dana ili pedeset godina.

:)

Подели на овим сајтовима

Da, bojim se starosti, bolesti, nemoci i da cu nekom biti na teretu :(.

Подели на овим сајтовима

Бојим се да ћу у старости да будем ко онај чича из Кунг Фуа и да ћу да бијем све око себе и да будем много луд, па после нико неће смети да комуницира са мном.

А доћи ће ми и часови кад се ужелим приче, а не само да ломим цигле рукама...

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Бојим се да ћу у старости да будем ко онај чича из Кунг Фуа и да ћу да бијем све око себе и да будем много луд, па после нико неће смети да комуницира са мном.

А доћи ће ми и часови кад се ужелим приче, а не само да ломим цигле рукама...

Pa ce da ti dodje neko pile da ga poducavas borilackim vestinama i uvideti tvoju soft side, you sweet old man :D.

Подели на овим сајтовима

Pa ce da ti dodje neko pile da ga poducavas borilackim vestinama i uvideti tvoju soft side, you sweet old man :D.

Њега ћу тек да млатим. Мало да очврсне, а мало јер ћу да будем много луд од толико самоће и кунг фуа.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Њега ћу тек да млатим. Мало да очврсне, а мало јер ћу да будем много луд од толико самоће и кунг фуа.

Kad ocvrsne, onda ces da mu ispricas svoju tesku zivotnu pricu.

Подели на овим сајтовима

Младост не мисли много о старости, тако да тренутно немам никаквог страха. Мада сумњам да ћу икада имати некакав посебан страх од старости. Нема ту страха, једноставно је то најнормалнији могући круг који се мора обићи (иако је мало ти "сретника" који заиста доживе старост). 

Под старошћу сматрам све изнад 60 година. 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...