Jump to content

Размена мишљења о разним животно-психолошким темама

Препоручена порука

Da li postoji nešto čemu stremite, nešto što bi se moglo nazvati životnim ciljem, zadatkom, misijom... nešto čijim bi ostvarenjem mogli mirno da napustite ovaj svet?

Подели на овим сајтовима

Баш тренутно о овом размишљам :)

Једном ме је мој духовник питао шта желим.

Није ми се никада прије та реченица таква формирала у глави али тада сам као из пушке рекао:

"Желим да као свијећа мирно стојим пред Господом и горим за њега"

Ово не треба буквално да се схвати већ са једног духовног аспекта.

Још увијек тежим и маштам о томе.

Подели на овим сајтовима

Мени је циљ само да никада не станем, да се борим док могу да мрдам. Циљева има више него што би могао да завршим за три живота... Зато је ту Есхатон. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ја сам свој животни циљ схватио слушајући ову песму.

Много је дубока, имате текст испод, молим вас послушајте јер је стварно одлична.

http://www.youtube.com/watch?v=ri3Eny5TMmE

Породица, Љубав, здравље и чиста глава, па има ли већег богаства на овоме свету материјалном?

Звучи као клише, али мени је заиста животни циљ наћи некога ко ће ме прихватити баш онаквог какав јесам и волети ме свим срцем, па да заједно убирамо плодове тог живота до касне старости која би ми била резервисана за путовања у том неком моме идеалном сценарију.

Какве су ти мисли, такав ти је живот.

Подели на овим сајтовима

Звучи као клише, али мени је заиста животни циљ наћи некога ко ће ме прихватити баш онаквог какав јесам и волети ме свим срцем, па да заједно убирамо плодове тог живота до касне старости која би ми била резервисана за путовања у том неком моме идеалном сценарију.

+1

и да јој певаш ово! :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

да сазнам шта Господ жели или очекује од мене и да се својски потрудим да то остварим...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Мени је циљ само да никада не станем, да се борим док могу да мрдам. Циљева има више него што би могао да завршим за три живота... Зато је ту Есхатон. ;)

Hvala.

No ako može malo konkretnije. Važi za sve.

Koji je to ostvareni cilj koji bi vas učinio potpuno ispunjenima?

Подели на овим сајтовима

Па конкретно - не постоји ништа што би могао да завршим у року. Не постоји такав циљ, једина шанса ми је да добијем другу шансу и "мало више" времена. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па конкретно - не постоји ништа што би могао да завршим у року. Не постоји такав циљ, једина шанса ми је да добијем другу шансу и "мало више" времена. :)

inače volim da pročitam tvoje komentare ali ovo mi je preteško.

kad govorim o cilju, više mislim na ovozemaljske stvari.

Подели на овим сајтовима

Ух, вероватно сам пролупао... :)

Хоћу да кажем да не постоји ништа од овоземаљских ствари што би ме испунило па да кажем "ево сада могу мирно да умрем". Не зато што их не волим, већ напротив - зато што их волим и видим дубину у свему. Колико год да урадиш, увек може више и боље. И кад је у питању вера, породица, однос са ближњима, професија, уметност... Смрт ће ме свакако прекинути у нечему што сам урадио само "до пола". Надам се само да ме неће ухватити да не радим ништа, то би био пораз.

Надам се да сада има више смисла.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

да сазнам шта Господ жели или очекује од мене и да се својски потрудим да то остварим...

Nekad mi ne uspevam da istrajem u tome , cesto se pitam sta mi je namenjeno kojim putem ici? Nekad se razbijem ko zvecka snoozer_11

• Волим 1

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Свој највећи животни циљ сам испунила - родила сам децу. То ми је био приоритет над приоритетима, испуњење над свим испуњењима. Сада имам још само један важни животни циљ а то је да будем уз њих из све снаге док не одрасту довољно, тј. док не постану зрели људи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...