Jump to content

Размена мишљења о разним животно-психолошким темама

Препоручена порука

Koliko tolerišete ljude oko sebe, ukućane, rodbinu, kolege na poslu, šefove, razne poslove koje dobijate i koje nema ko drugi da odradi... Kažete li otvoreno šta mislite ili prećutite, ulazite li u raspravu, možda konflikt, ropćete li u sebi? Hvala

hmmm...  :.mislise. ...ja na primer znam biti tolerantna i preko mere,ali nekad je tesko nesto istolerisati... 8086.gif

a propo ovog drugog pitanja,uvek se trudim da iskazem svoje misljenje ma kakav ishod razgovora bio... 8086.gif

Подели на овим сајтовима

Kada se neko nađe pametan, pa mi zvoni o odlukama koje sam donela a tiču se samo mog života, onda umem da pošandrcam pa to pređe iz zauzimanja za sebe u agresivnost :D Inače, tolerancija mi je na visokom nivou kad su u pitanju ljudi koji me slabo poznaju, a kad su u pitanju oni koji su mi bliski i znaju šta me živcira i smeta mi, a rade to, onda bude gadno :D

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Kada se neko nađe pametan, pa mi zvoni o odlukama koje sam donela a tiču se samo mog života, onda umem da pošandrcam pa to pređe iz zauzimanja za sebe u agresivnost :D Inače, tolerancija mi je na visokom nivou kad su u pitanju ljudi koji me slabo poznaju, a kad su u pitanju oni koji su mi bliski i znaju šta me živcira i smeta mi, a rade to, onda bude gadno :D

facenew22222222  facenew22222222  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

...често чујемо око себе људе који кажу нисам ценио-ла док сам имао-ла.....и тако је најчешће у  нашем животу, на жалост....

какав однос имате ви према томе....?  да ли сте свесни да имате драгоцену особу поред себе.....било да је то мајка, дете, другарица.....

да ли се трудите да то добро сачувате.....?

amiche.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Cenite ono što imate i budite zahvalni zbog toga

Umesto da tugujete jer nešto nemate, budite zahvalni zbog onog što imate. Vežbajte zahvalnost i ona će vam postati životni stav. Ako naučite da cenite ono što imate, otkrićete tajnu ispunjenog života.

294610-sreca.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Covek treba da bude svestan trenutka...neke stvari se nikad vise ne mogu ponoviti niti ispraviti...

Ljudi koji uvek vide ono sto nemaju a ne vide ono sto imaju i ne cene ono sto imaju --- nikad nemaju.Kaze jedna divna misao e sada koliko ima istine u njoj sve zavisi od osobe do osobe,i njenoh prohteva i zahteva.

Zahvalnost otvara sva vrata onome sto nemamo. Kad samo zahvalni za ono sto imamo i kad to cenimo tek onda nove stvari u zivotu koje nemamo mozemo imati. Ovakav mentalni preokret menja vas zivot naravno, odbijanje prelazi u prihvatanje, haos prelazi u red, zbunjenost u jasnocu. Glad u pun stomak, kucu u dom, stranca u prijatelja. Zahvalnost u dusevni mir u nama, i kreira viziju o boljem sutra. Danasnji momenat ako smo zahvalni ce sutra biti proslost sa finim uspomenama imanja a ne nemanja. A sutra je novo danas.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Волим све што имам овде и неби га мењао ни под којим условима .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

ono sto imamo ne cenimo,al kad ga izgubimo sve bi ucinili da ga vratimo
jel i kod tebe taj slucaj....?   da li si svestan toga i zasto ...?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Волим све што имам овде и неби га мењао ни под којим условима .
znaci svestan si sta imas i pretpostavljam, cenis.... :good2:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

znaci svestan si sta imas i pretpostavljam, cenis.... :good2:

Наравно .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Svako je barem jednom, dok je čekao u nekom redu, imao osećaj da ljudi u susednoj koloni mnogo brže napreduju.
Ne, nije u pitanju „loša karma“. Dvojica istraživača, Donald Redelmajer sa Univerziteta u Torontu i Robert Tibširan sa Stenford Univerziteta, tvrde da imaju naučno objašnjenje za to. 

shopping-263008_640.jpg

Foto: Pixabay.com

Oni su pokušali da saznaju da li postoji psihološki, a možda čak i objektivan osnov za to nelagodno osećanje da smo uvek u pogrešnom redu, bilo da čekamo na kasi u supermarketu ili smo zaglavljeni u saobraćajnoj gužvi. 

Naučnici su snimili kolonu automobila na autoputu kamerom postavljenom na jednom vozilu u susednom redu. Deo snimka na kojem automobil s kamerom napreduje brže od snimljene kolone prikazan je grupi od 120 osoba od kojih je čak 70 odsto reklo da su se kola našla u sporijem redu, dok je 65 odsto njih izjavilo da bi u slučaju da su bili za volanom svakako prešli u drugu kolonu. 

Redelmajer i Tibširan su njihovu reakciju nazvali „iluzijom loše sreće“ koju su najpre pokušali da objasne hipotezom selektivnog pamćenja koja pretpostavlja da se više sećamo neprijatnih nego prijatnih događaja. 

Ovde, međutim, treba biti obazriv s obzirom da, generalno, ljudi imaju pre tendenciju da brišu loše, a ne lepe uspomene, te bi logično bilo očekivati da se vozač seća automobila koje je on pretekao, a ne onih koji su pretekli njega.

Druga hipoteza, koju su naučnici i potvrdili, ukazije na postojanje kognitivne pristrasnosti kao rezultat uslova posmatranja. 

Kada se nalazimo u koloni u zastoju, vidimo napredovanje automobila u drugim kolonama. Imamo dakle vremena da ih dobro osmotrimo i memorišemo. 

Kada, pak, prolazimo pored kolone koja se ne pomera, proces pamćenja se odvija na sasvim drugačiji način jer se tada koncetrišemo na vožnju, što ograničava pažnju koju možemo da posvetimo susednoj koloni. 

Šta više, ako je susedna kolona u zastoju, proći ćemo pored čitavog niza automobila i to ćemo učiniti u relativno kratkom vremenu.

Kada nas pretiču, imamo osećaj da vreme teče sporije, a kada mi pretičemo druge, čni nam se da ono prosto leti.

Izvor: Tanjug

http://www.krstarica.com/zabava/zasto-drugi-red-uvek-ide-brze-od-naseg/

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Druga hipoteza, koju su naučnici i potvrdili, ukazije na postojanje kognitivne pristrasnosti kao rezultat uslova posmatranja.

Допада ми се ово запажање. Сигурно важи и у многим другим животним ситуацијама кад мислимо да другима иде боље него нама.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...