Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sta jedan zivot cini licnoscu?! Fizika,hemija,ili ono sto mi zene u 70% slucajeva "ispiskimo"?!

Hmmm.... ne znam kako to da objsnim... ali u sustini kd vidis bebu robota i kada vidis bebu u kojoj je licnost umes da razlikujes licnost i robota... 

isto tko jsno mozes videti da izmedju fetusa i zygota postoji ta neka .... razlika... nesto zigotu nedostaje sto fetus ima.... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ako pravite neko ZRU okupljanje ja cu da vam donesem koštice a vi morate svima da pricate da sam vam posluzio voce...

Ako nas naučiš da zasadimo,onda ćeš verovao ili ne,nama dati više od jednoupotrebnog ploda odredjene voćke.

Ali to je već stvar ljubavi,da nekome ne daš jednu jabuku i odeš nego da ga naučiš da jabuku sam zasadi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ne. Nego daj ti da jeste. Ja ne mogu da dokazujem negaciju ;)

Kada tvrdis nesto, moras da imas razlog/dokaz/temelj zasto to tvrdis. To ti je osnovna logilka. Ali, sto da ne, ja cu prvi.

1.Onaj organizam koji pripada ljudskoj vrsti je ljudsko bice (Bioloska cinjenica)

2.Ja sam organizam koji pripadam ljudskoj vrsti

3.Ti si organizam koji pripada ljudskoj vrsti

4.Samim tim, ja i ti jesmo ljudska bica (logicki sledi iz proslih premisa)

Pa da nastavimo.

5.Embrion/Fetus je organizam koji pripada ljudskj vrsti (bioloska cinjenica)

6.Samim tim, embrion/fetus je ljudsko bice. (logicki sledi iz proslih premisa)

Ako mislis da nesto nije tacno, sta nije tacno i zasto?

Подели на овим сајтовима

Kada tvrdis nesto, moras da imas razlog/dokaz/temelj zasto to tvrdis. To ti je osnovna logilka. Ali, sto da ne, ja cu prvi.

1.Onaj organizam koji pripada ljudskoj vrsti je ljudsko bice (Bioloska cinjenica)

2.Ja sam organizam koji pripadam ljudskoj vrsti

3.Ti si organizam koji pripada ljudskoj vrsti

4.Samim tim, ja i ti jesmo ljudska bica (logicki sledi iz proslih premisa)

Pa da nastavimo.

5.Embrion/Fetus je organizam koji pripada ljudskj vrsti (bioloska cinjenica)

6.Samim tim, embrion/fetus je ljudsko bice. (logicki sledi iz proslih premisa)

Ako mislis da nesto nije tacno, sta nije tacno i zasto?

E ovaj Wlof kad krene sa silogizmima... jel si mrdnuo ti od sokratove dijalektike kad se prica o filozofiji? :D

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

@@cloudking,

Jel imas sta da kazes na argument? Koja premisa nije tacna i zasto?

Ako premise jesu tacne, onda zakljucak mora da bude tacan.

Ili, jos bolje. Jel imas ti neki dokaz koji potvrdjuje ono sto ti tvrdis? Ako nemas, zasto onda tvrdis ono sto tvrdis?

Kazes da embrion nije covek. Super. Samo treba dokaz za to. Sta bilogija kaze na to?

Подели на овим сајтовима

@@cloudking,

Ili, jos bolje. Jel imas ti neki dokaz koji potvrdjuje ono sto ti tvrdis? Ako nemas, zasto onda tvrdis ono sto tvrdis?

Kazes da embrion nije covek. Super. Samo treba dokaz za to. Sta bilogija kaze na to?

Ono sto si ti napisao se moze zvati raznim imenima... dokazom se moze zvati samo u snovima...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

@@cloudking,

Dokaz pa dokaz... kakav si bre ti to vernik? :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ono sto si ti napisao se moze zvati raznim imenima... dokazom se moze zvati samo u snovima...

Pa onda reci sta nije tacno kod toga i zasto. Ovim mi nisi nista rekao, samo da se ti ne slazes, samo mene briga jel se ti slazes ili ne, mene zanima sta je tacno a sta nije.

Pa izvoli. Sta nije tacno i zasto?

Ovo nema veze samnom kao sa vernikom. Gde ti je dokaz? Nije valjda da nemas dokaz koji je logicki i naucno tacan a tvrdis nesto?

Подели на овим сајтовима

Најпре бих захвалила Младену што се занима за моје репродуктивне органе, што има увид у проценте мојих оплођених јајних ћелија, а самим тим и у мој брачни тј. сексуални живот. Тим поводом бих желела да кажем, драги гледаоци крај малих екрана, а и ви у студију, а сви ме извините што износим баш све интимне детаље из свог живота, да сам оба пута затруднела из прве, што би се рекло. А, како сам у то сигурна, е, па, не могу сад и да цртам.

Такође хвала, опет,  Младену а и  cloudking-у што се занимају и за моје образовање и општу информисаност. Јако лепо с ваше стране.

Али! Јелену су ставили у чколу, тј. чколовала је од времена, те, с обзиром да је још увек млада и памћење је служи, сећа се многих ствари о којима су је тамо учили. Тако се сећа и шта су је учили о полним органима људи, како долази до зачећа и тд., и тд.... Сећа се и шта се дешава са неоплођеном јајном ћелијом (немогуће би било  да се не сећа, када сваког месеца има врло очигледан подсетник), као и са оплођеном која се развија у бебу (и овога је немогуће да се не сећа, јер,  гле чуда, има два жива доказа, од којих је један до сад малтретирао, јер није хтео да заспи), а сећа се и да неке јајне ћелије могу, из више разлога, да одумру одмах по оплођењу, пре него ли стигну да се усаде у материцу. Једино чега се, признаје, не сећа, је стручан назив за тај случај, но ту је Гугл да јој каже. Зове се биохемијска трудноћа. Хвала Гугле.

Е, ту долазимо до оног момента када Младен, а са њим и cloudking, тврди да је Јелена, као и велики број жена (али сада ћемо се задржати на Јелени), тј. њено тело, на тај начин убило ко зна колико оплођених јајних ћелија, или, како Јелена воли да их зове, људских бића, а да тога није ни свесна. Као прво, Јелена зна да ли постоји и минимална могућност да је трудна, те до изненађења не може да дође, а у многим случајевима, као што је већ и писала, често ради тестове. Као друго, биохемијска трудноћа, је, свеједно, трудноћа. Дакле, долази до изостанка менструације као и код сваке друге трудноће, што је јасан показатељ да се нешто дешава у телу жене, те ће свака паметна жена урадити тест или бета ХЦГ хормоне и знаће. У колико до изостанка менструације ни не стигне да дође, свеједно, та оплођена али одумрла јајна ћелија биће спонтано избачена првом следећом менструацијом, која је, обично, обилнија него свака нормална, може имати и пуно угрушака, може бити праћена боловима, јачим него уобичајено, а у неким случајевима је потребна и киретажа. Једино у чему се слажемо је да су овакве трудноће врло честе, те да их, ипак, многе жене и не региструју, без обзира на начин на који се завршавају (као што сам објаснила у последњој реченици), али ту се већ ради о општој култури и образовању жене, тј. њеном занимању за своје здравље.

Дакле, рекли смо да се та оплођена јајна ћелија избацује менструацијом – а менстуација иде кроз материцу и вагину, никако кроз мокраћни канал! Одумрле оплођене јајне ћелије не могу никако да се испишке, како Младен рече, у пар наврата. Колико је мени познато, постоји мокраћни канал, тј. отвор мокраћне цеви, сам за себе, који води у мокраћну  бешику (тј. из мокраћне бешике напоље), и нема везе са вагиналним отвором који води у вагину, из вагине у материцу. Значи, кроз вагину, а из материце се избацује менструална крв, вагина служи и као пролаз тј. порођајни канал приликом порођаја и нема никакве везе са мокраћном цеви кроз коју се избацује мокраћа из бешике. Отуда моје изчуђавање Младеновом писању.

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Е, кад смо ово овако нашироко простудирали, још да кажем да на теми оупште није било речи о спонтаном побачају, који се по свему разликује од намерног. Не знам зашто сте се вас двојица (Младен и cloudking) ухватили тога као пијан плота и скачете по форуму, све срећни што сте установили да је и то смрт. У конкретно овом случају о ком сам до сад писала, никако не можемо окривити жену за побачај а камоли убиство, јер се ништа није десило њеном вољом, ни на шта није могла да утиче и тд. Ово важи и за већину других спонтаних побачаја који се дешавају из безброј разлога, а мимо сваке воље и жеље жене. Спонтани побачај јесте смрт детета али никако није убиство. Па ни из нехата. А, ово не важи уколико је жена била немарна према свом и према здрављу свог детета (ако је пила алкохол, пушила, користила дрогу или недозвољене лекове или на било који други начин својим понашањем угрозила плод), па је сама изазвала побачај. Намерни побачај или абортус је већ сасвим друга ствар. То је, без сваке сумње, потпуно свесно убиство једног живог бића (не бих да улазим у случајеве када је абортус, једноставно, неопходан, као на пр. код ванматеричне трудноће или трудноће која на било који други начин угрожава живот мајке. То је већ за другу тему) О казнама и затворима не знам шта да кажем... Једино нешто што сам већ рекла, можда, и више пута, да постоји једна гора ствар од било које казне а то је живети са тим да си убио, наравно, као што рекох, ако имаш имало људског у себи.

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Sve je super sem dok se ne upustiš u pokušaj da definišeš pojmove "organizam" i "ljudsko biće", te da pod oba pojma podvedeš čoveka od 30 godina i embrion i argumentovano objasniš zašto bi tvoje definicije (zbog nužnosti koju nalažu tvoji stavovi - veoma nategnute i široke) trebalo da prihvatimo a ne tuđe. A onda si, da izvineš, sjeban, jer to ne možeš argumentovano da uradiš jednako kao što to ne može ni druga strana. Zato su tvoje silogističke igrice potpuna besmislica kojom samo možeš da sludiš čoveka dok čita beskrajne premise i zaboravi šta je uopšte bila prva. Zato što polaziš od toga da su pojmovi "organizam", "ljudsko biće" i "dete" nekakve objektivne kategorije, umesto veštačke kategorije koje su stvorene da nam pomognu u opisivanju. I onda se ovde stranama raspravljate o pitanjima poput "A od kad postoji dete?", "A kad fetus postaje dete?", "A kad nastaje život?"... umesto da je rasprava lepo počela sa time da su ovo sve veštačke kategorije koje su prirodi nepoznate i da je svaki, ali bukvalno svaki odgovor na gornja pitanja stvar konvencije. Mlađoni i Oblačić operišu sa užim pojmom "čoveka", a vi sa širim. Zato je jedino smisleno da raspravu sa ovog krajnje površnog i terminološkog terena prebacite na neka suštinska pitanja. A jedno od prvih pitanja, možda i prvo, na koje morate da odgovorite jeste: zašto treba poštovati život jednog bića? I ne da polazite od toga kako se "podrazumeva" da čovek ima urođeno pravo na život jer ćete onda opet skočiti na prethodni teren i pokušati da skupite/proširite definicije, već da veoma jasno i konkretno navedete zašto neko biće zaslužuje da živi. Ovako samo preskačete gomilu bitnih pitanja i padate iz problema u problem.

Definicije znaju da budu jako korisne, ali ne kad se koriste u cilju predstavljanja svojih stavova kao apsolutnih moralnih imperativa.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

@,

Pa, mogao si sam da pokusas da definises, pa da vidimo gde je problem. Moje silogisticke 'igrice" su deduktivni argumenti. bili bi besmislica kada bi forma bila pogresna i/ili ako bi premise bile ne tacne (a ja jos cekam da vidim sta je ne tacno).

Ajde malo da definisemo.

Organizam bi bio individualni oblik zivota koji ima uredjeni sistem koji ga odrzavaju u zivotu i/ili raste i razmnozava se.

Neke od definicija sa interneta:

http://www.biology-online.org/dictionary/Organism

An individual living thing that can react to stimuli, reproduce, grow, and maintain homeostasis. It can be a virus, bacterium, protist, fungus, plant or an animal.

http://dictionary.reference.com/browse/organism

a form of life considered as an entity; an animal, plant, fungus, protistan, or moneran.

An individual form of life, such as a bacterium, protist, fungus, plant, or animal, composed of a single cell or a complex of cells in which organelles or organs work together to carry out the various processes of life.

In biology, an organism is any contiguous living system, such as a vertebrate, insect, plant or bacterium. All known types of organism are capable of some degree of response to stimuli, reproduction, growth and development and self-regulation

http://www.yourdictionary.com/organism

any individual animal, plant, bacterium, etc. having various parts or systems that function together as a whole to maintain life and its activities

anything resembling a living thing in its complexity of structure or functions

Sto se tice definicije ljudskog bica. Ljudsko bice je svako bice/organizam koji pripada ljudskoj vrsti/Homo sapiens.

Ili svako bice/organizm koji se sastoji od ljudskog genoma.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...