Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не, не слажем се да треба да иду у затвор (али шта бих по том питању и могла да урадим када би такав закон био донет?) Већ сам горе написала да је много теже живети са тим да си наудио свом детету, него отићи у затвор. Ако имаш и мало људског у себи, наравно.

A sta sa onima koji ne smatraju da je to dete? Posto ti, niti bilo ko na ovoj temi ne moze da dokaze da je to dete? Svi koristite termin zivot, nerodjeno dete, potencijal i slicno....

Ali niko ne moze da dokaze da je to osoba koja postoji.....

Uzgred Jelena, ti jesi naudila sigurno nekoliko "dece" do sada, to jest tvoje telo, tvoj imuni sistem.... jer je 70 % zigota "izbaceno" iz tela... tog jelte, novog zivota kako ti zoves....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

btw... ljudi su sposobni da retorikom dobro zavaravaju sami sebe.

Mislim ima ljudi koji se zalazu da pas ima ista prava kao covek, ima vegana koji pricaju da su svi koji jedu meso ubice.. a ovde imamo i onih koji pricaju da je zigot - ziv covek... koji ima pravo na zivot... jer je eto.. potenciojal iz kog ce biti rodjen covek... a to potencijalno stanje nazivaju - zivim covekom.

Apsolutna intelektualna neiskrenost i 100 % prenesena empatija..... ali totalno lose usmerena... 

Подели на овим сајтовима

I ako nikad nije nastalo, taj organizam i dalje ima neophodne bioloske funkcije za zivot. Kada se te funkcije prekinu, zivot se prekida.

Samim tim, da, mogu.

Obrati paznju:

Ne prekidaju se nego nikad nisu ni pocele. Stvarno ne mogu ko papagaj da ponavljam isto dok ti odgovaras na nedto sto nisam rekao...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ne prekidaju se nego nikad nisu ni pocele. Stvarno ne mogu ko papagaj da ponavljam isto dok ti odgovaras na nedto sto nisam rekao...

Sta nije pocelo?

Procitaj moju poruku opet. Imas organizam. Taj organizam funkcionise. Kada te funkcije stanu/se prekinu, organizam je mrtav.

Sta nije jasno tu?

Подели на овим сајтовима

Sta nije pocelo?

Procitaj moju poruku opet. Imas organizam. Taj organizam funkcionise. Kada te funkcije stanu/se prekinu, organizam je mrtav.

Sta nije jasno tu?

A jel  svaki organizam isti? 

Jel organizam bez svesti i uma jeste covek ili nije?

I nagradno pitanje..

jel te ne smori nekad sopstvan retorika.. u kojoj se koristis svim trikovim da bi nazvao zigot zivi organizam( sto jeste) i to izjednacio sa ubistvom coveka ( sto nije) 

Подели на овим сајтовима

Ljudi, ja tekst nisam pročitao, moram da priznam da sam prošao kroz par komentara i ne znam šta da kažem na sve to, osim da ostajem pri tome da je zločin lišiti čoveka dolaska na ovaj svet, jer je predivno kad makar postoji potencijal da se neko rodi. Sad, gde i u kom trenutku počinje da postoji kao svesno biće, dal u testisima/jajnicima, prilikom začeća... Mislim da svodeći na suvo moralističko pitanje nešto što očigledno nije samo  kao takvo ne može da se reši, jer se tiče svih nas. Džaba priča o počecima ličnosti i čoveka kao misaonog bića ako obljutavimo hodeći ka tim istinama...

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Uzgred Jelena, ti jesi naudila sigurno nekoliko "dece" do sada, to jest tvoje telo, tvoj imuni sistem.... jer je 70 % zigota "izbaceno" iz tela... tog jelte, novog zivota kako ti zoves....

Jeси ли ти свестан шта си овде написао? Најлепше те молим да ми ово лепо објасниш. Али озбиљно.

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Pitanje za Mladena,po cemu je tvoj zivot ili zivot djevojke koja se odluci za abortus vrijedniji od zivota bebe koji se abortusom oduzima?!

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Jeси ли ти свестан шта си овде написао? Најлепше те молим да ми ово лепо објасниш. Али озбиљно.

Pa hocu. Vidis oko 70 % zigota, zena izbaci .. ispiski ih.... dakle  70 % oplodjenih jajnih celija nikad ne postanu embrioni pa fetusi pa bebe. Zena nikad ni ne sazna da je imala oplodjenu jajnu celiju...

Drugim recima, ako gledmo zigot kao zivo bice ... skoro svaka zena je "ispiskila" po neko zivo bice.. (osim one koja je ztrudnela iz prve... )

Mene iskreno prosto cudi da zene nisu upucene u te podatke.... 

Drugi deo, ti je valjda jasan.. da muskaracc zenu moze da tuzi za ubistvo ukoliko dodje do pobcaja, i ukoliko ima nekog osnova ... npr... pusenje, alkohol, hrana, moze da zen bude osudjena za ubistvo iz nehata... 

Ukoliko prihvatimo ove definicije koje se koriste  ovde.. 

Pitanje za Mladena,po cemu je tvoj zivot ili zivot djevojke koja se odluci za abortus vrijedniji od zivota bebe koji se abortusom oduzima?!

Pitanje za tebe, po cemu je tvoje telo vrednije od zivota te iste bebe, da ti taj isti zivot ispiskis? (a nisi ni svesna da je zivot "poceo" po ovoj definiciji ovde... jajn celij je oplodjena... samo se nije "primila") 

Moj odgovor... nije vredniji jer zivot bebe ne posotji, jos uvek. Postojace mozda u buducnosti. 

Подели на овим сајтовима

Sta nije pocelo?

Sta nije jasno tu?

Ne mogu da verujem... ali jos vise ne mogu da verujem sto se upravo spremam JOS JEDNOM da objasnim...

Dakle, plod se razvija... stvaraju mu se polako sistem po sistem organ po organ... i onda u jednom periodu kad treba da se oformi srce ono se iz nekog prirodnog razloga ne oformi i ne pocne da kuca. Jel razumes razliku izmedju prestanag rada srca (gde imas srce) i ne formiranje srca (dakle nikad se nije stvorilo)... kako ti zamisljas da funkcija kucanja srca prestane u organizmu koji nema srce ja stvarno ne mogu ni da pretpostavim...

Подели на овим сајтовима

Pa hocu. Vidis oko 70 % zigota, zena izbaci .. ispiski ih.... dakle  70 % oplodjenih jajnih celija nikad ne postanu embrioni pa fetusi pa bebe. Zena nikad ni ne sazna da je imala oplodjenu jajnu celiju...

Drugim recima, ako gledmo zigot kao zivo bice ... skoro svaka zena je "ispiskila" po neko zivo bice.. (osim one koja je ztrudnela iz prve... )

Pitanje za tebe, po cemu je tvoje telo vrednije od zivota te iste bebe, da ti taj isti zivot ispiskis? (a nisi ni svesna da je zivot "poceo" po ovoj definiciji ovde... jajn celij je oplodjena... samo se nije "primila") 

Isto tako pitnje za tebe, po cemu je zivot majke vredniji od zivot "bebe" p d mozemo da ubijemo "bebu" da bi spasili majku? (abortus u slucaju da je majci zivot ugrozen)

Pre nego sto skocis na mladju fa ga bijes samo hocu da kazem da je ovo sto pise tacno.

Подели на овим сајтовима

Odgovor Mladene.Onda pitanje.

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Moj odgovor... nije vredniji jer zivot bebe ne posotji, jos uvek. Postojace mozda u buducnosti. 

Извини, ја сад идем да... Не знам да ли да плачем или да се смејем, али идем. Па кад се искулирам враћам се.

П.С. Људи, да ли неко чита шта овај човек пише??

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Извини, ја сад идем да... Не знам да ли да плачем или да се смејем, али идем. Па кад се искулирам враћам се.

П.С. Људи, да ли неко чита шта овај човек пише??

Pa, za pocetak, informisi se... o sopstvenoj biologiji... 

Malo vise da citate sta ja pisem... bolje bi bilo i vama i meni.. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...