Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ako pravite neko ZRU okupljanje ja cu da vam donesem koštice a vi morate svima da pricate da sam vam posluzio voce...

Drveće. Ne voće, drveće.

Zgaziš žir i odgovaraš kao da si sekirom nasrnuo na stoletni hrast.

Ja lično verujem da je zigot ljudsko biće i ne bih ga namerno lišavala života. Ali je opasno zakonski tretirati zigot/embrion/fetus kao rođene građane jedne države. Ne vodi ničemu dobrom, a ima negativne posledice.

Mislim da bismo se svi mogli složiti oko toga da, što se delanja tiče, treba pre svega pružiti podršku onima koji se suočavaju sa neželjenom trudnoćom, a želeli bi da zadrže svoje dete, ali im okolnosti - roditelji, nezaposlenost, dečko, muž, svekrva koja kaže "jedan sin je dovoljan, nećemo da se imanje deli" - sužavaju slobodu izbora.

A svoje etičke stavove možemo iznositi slobodno.

Значи, кроз вагину, а из материце се избацује менструална крв.

Veliki procenat oplođenih jajnih ćeija se nikada nisu ni implantirale - što znači da se nisu prikačile na endometrijum materice. Neke od njih su prestale da se razvijaju još u jajovodu, a neke umiru baš zato što nisu mogle da se zakače za endometrijum. "Trudnoća" se ni na koji način ne manifestuje. Hormon hCG - na koji reaguju testovi za trudnoću - počinje da se luči tek nakon implantacije. Testiranje na prisustvo neimplantiranog zigota je komplikovano i skupo i radi se samo u istraživanjima koje pominju Mladen i Cloudking. Inače ne postoji nikakav način da znaš da se u tvom telu pojavila oplođena jajna ćelija. Menstruacijom se pre svega izbacuje neiskorišćeni endometrijum, a jajna ćelija je mali deo toga. Ali je tačno da se ni u kom slučaju ne "ispiški".

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

@@cloudking,

Ako mislis da je to plod, sto mi zovemo jabuka, ne, ali celo drvo je od jedne vrste, a taj plod potice iz te vrste drveta.

Beba nije isto sto i dvadesetogodisnjak, ali i beba i dvadesetogodisnjak su od iste vrste.

kakve veze to ima sa onim sto sam ja pricao? Daj ti meni dokaz kako embrion nije ljudsko bice. To zalazi direktno u biologiju, pa gde ti je bioloski dokaz? Sta u mom argumentu nije tacno i zasto? Nije valjda ne znas a tvrdis nesto?

Nije valjda da nemas dokaza a tvrdis nesto?

Подели на овим сајтовима

@@cloudking,

Ako mislis da je to plod, sto mi zovemo jabuka, ne, ali celo drvo je od jedne vrste, a taj plod potice iz te vrste drveta.

Beba nije isto sto i dvadesetogodisnjak, ali i beba i dvadesetogodisnjak su od iste vrste.

kakve veze to ima sa onim sto sam ja pricao? Daj ti meni dokaz kako embrion nije ljudsko bice. To zalazi direktno u biologiju, pa gde ti je bioloski dokaz? Sta u mom argumentu nije tacno i zasto? Nije valjda ne znas a tvrdis nesto?

Nije valjda da nemas dokaza a tvrdis nesto?

Neophodno je da se prvo dogovorimo sta je ljudsko bice.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ради се о процесу....развој и раст живота(човека) је процес.

Не може се издвојити само један тренутак тог процеса и рећи, е то није човек, и зато нема никаква права.

Такво размишљање је веома плитко. Абортус је прекидање процеса развоја.

Неко ће прекид тог процеса назвати абортусом или киретажом, неко чишћењем, а неко убиством.

Како год га назвали, прекинут је развој живота(човека). 

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Da li je ovo jabuka?

Jeste; to je jabuka (pod uslovom da je oprašena!!) Jabuku ne čini samo konačan oblik već svaki trenutak od kada tučak bude oprašen! Kada budeš držao jabuku u ruci seti se ove slike ...i toga da li je uopšte moguće da ta jabuka u tvojoj ruci nije bila ovo na slici!

Tebe čine svi trenutci od kada si začet! Današnji "Ti" isti si onaj "Ti" kada si imao deset godina! Isti si onaj "Ti kada si imao dve godine; isti "Ti" kada si imao osam meseci; pa mesec dana ...isti "Ti" nedelju dana pred rođenje ...ili kada si imao svega dvanaest minuta od začeća! Čoveka čini i faktor "vreme" a ne samo oblik! Čovek je vremenski kontinuitet ...u večitom "SADA" - ali ne bih ulazio u Teološka pitanja ... samo pravna i zakonska kako sam već naveo u jednom komentaru! Ako si Ti nepromenljivo "Ti" u svakom trenutku dana, meseca, godine ...onda si kontinuirano Ti i sa danom začeća!! Bez tog dana i prvih deoba ćelije po začeću "Ti" sada ne bi kuckao po tastaturi!

Ova slika sa cvetom je u stvari fantastična slika! Sjajno!

Ponavljam: kada budeš držao jabuku u ruci pomisli samo na to  da li je ona nastala niotkud ..ili je bila ovaj cvet!! Neke čak još i mirišu kao taj cvet! Bravo za pitanje!!

Подели на овим сајтовима

Veliki procenat oplođenih jajnih ćeija se nikada nisu ni implantirale - što znači da se nisu prikačile na endometrijum materice. Neke od njih su prestale da se razvijaju još u jajovodu, a neke umiru baš zato što nisu mogle da se zakače za endometrijum. "Trudnoća" se ni na koji način ne manifestuje. Hormon hCG - na koji reaguju testovi za trudnoću - počinje da se luči tek nakon implantacije. Testiranje na prisustvo neimplantiranog zigota je komplikovano i skupo i radi se samo u istraživanjima koje pominju Mladen i Cloudking. Inače ne postoji nikakav način da znaš da se u tvom telu pojavila oplođena jajna ćelija. Menstruacijom se pre svega izbacuje neiskorišćeni endometrijum, a jajna ćelija je mali deo toga. Ali je tačno da se ni u kom slučaju ne "ispiški".

Па да, али где одлазе из јајовода? Ваљда ипак у материцу, па кроз материцу, путем менструације, напоље. Нисам ни мислила на обичну тест траку из апотеке, већ на тест крви којим се мери присуство тј. количина бета hCG хормона. Зато се и назива биохемијска трудноћа, јер је једино могуће утврдити је путем анализе крви. Није видљива на УЗ. Бета hCG региструје и ванматеричну трудноћу, која, наравно, нема везе са биохемијском, али можемо да је поменемо, јер ни у случају ванметеричне (као што и сама реч каже) плод није усађен у материцу. Али то је већ друга прича. Знам да овај хормон креће са лучењем пет дана након спајања јајне ћелије и сперматозоида, а да је потребно, такође пет до седам дана да се плод усади у материцу (ово сам тако добро простудирала пре него сам, цупкајући, чекала да тих неколико дана прође па да урадим тест). Шта се дешава пре тога, е то већ не знам :) А, да се биохемијска трудноћа може манифестовати – може (али и не мора), као што сам горе већ писала. Али, мало сам збуњена сада... Да ли су, тзв., биохемијска трудноћа  и оплођена јајна ћелија за коју никада не можемо сазнати да је постојала једна те иста или различита ствар? :.mislise.

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Ради се о процесу....развој и раст живота(човека) је процес.

Не може се издвојити само један тренутак тог процеса и рећи, е то није човек, и зато нема никаква права.

Такво размишљање је веома плитко. Абортус је прекидање процеса развоја.

Moze. Mora. Ne moze drugacije. U suprotnom bi dosta zena zavrsil u zatvoru. Plitko je to sto ti neces da slusas argumente svojih sagovornika, vec smo teras svoju pricu. 

Mora se odrediti tacan trenutak kad covek dobija neka prava. Drugacije ne moze. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

@@cloudking,

Ja sam ti u prvoj premisi definisao, isto kao ii gore Petru. Ako to nije tacno, onda sta je i na osnovu cega gradis to?

Rekaao je da se dogovorimo, a ne da wlof saam odredi... 

Подели на овим сајтовима

ja sam reko termin "ispiski" jer tako zvuci.... malo dramaticnije... medjutim poenta je ista... ako je "oplodjena jajna celij" covek. 7 od 10 zena ubije po jednog coveka.... (prirodno)

Dakle, Ti, Dunja, Jelina, i josh 10 clanic foruma, sedam vas je "ubilo" po nekog "coveka" 

I to je cinjenica koju svako ko zastupa teoriju - zigot - nov covek.. mora da prihvati... u suprotnom je neiskren..

Подели на овим сајтовима

Jeste; to je jabuka (pod uslovom da je oprašena!!) Jabuku ne čini samo konačan oblik već svaki trenutak od kada tučak bude oprašen! Kada budeš držao jabuku u ruci seti se ove slike ...i toga da li je uopšte moguće da ta jabuka u tvojoj ruci nije bila ovo na slici!

Blazo je kolicinu tvog intelektuaalnog licemerja ne mogu da pojmim. Ajde ja da ti donesem oplodjene cvetove a ti mi ih plti ko kilo jabuka? 

Zaist si uzasno intelektulno neiskren da bi furo svoje, ne vredi diskutovati s tobom... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...