Jump to content

Избори у Србији 2023

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

Алтернативни путеви. Ја сам погрешио, Нестор за 1 дан 200 000 прегледа, Павић за 3 дана 175 000. Оба на К1. 

Краткорочно, Вучић је миран. МИ неће у дил са Ђиласом (Бошко и Јовановић би једва дочекали). На дуге стазе, МИ могу да постану озбиљан играч.

Подели на овим сајтовима

SPUTNIKPORTAL.RS

Истовремено са стварањем хаоса због „изборне крађе“ у Србији коју нико није видео ни доказао, али...

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Вилер Текс рече

Тачно тако.

Ја сам за опцију да се сви са свешћу о отаџбини и држави укључе у власт. Да ли сви, баш сви, у МИ тј који су виђени на снимцима из изборног штаба, ноћ после избора, ту свест имају, имам резерву. Али да може добро да испадне, може.

Увек може добро да испадне, а ако узмемо у обзир период историје од 100 год у назад? Шта је добро испало?

Проблем је у томе што је све то наш народ, да ли су црвени или плави, левичари или десничари, демократе, монархисти, републиканци итд., коју год идеју да припадници нашег народа спроводе у дело, ми на крају остадосмо гладни.

Да би једна држава напредовала она мора да има квалитетно становништво.

Погледајте на ком месту деценијама у назад се налазимо на листама најкорумпиранијих европских држава. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Наше искуство слободне државе се баш у тих сто година развијало у мучном трежњењу по питању европе и уопште запада. Ко мисли да је лако могло бити све другачије тај је наиван, али сада је тај тренутак другачијих околност, како у нашем искуству тако и на међународној сцени. Многе земље су у другачијим околностима, а не мислим на колективни запад.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Дејан рече

Увек може добро да испадне, а ако узмемо у обзир период историје од 100 год у назад? Шта је добро испало?

Проблем је у томе што је све то наш народ, да ли су црвени или плави, левичари или десничари, демократе, монархисти, републиканци итд., коју год идеју да припадници нашег народа спроводе у дело, ми на крају остадосмо гладни.

Погледајте на ком месту деценијама у назад се налазимо на листама најкорумпиранијих европских држава. 

Мислим да је пуно лепих жеља а мало увида у реалност. Не кажем да треба одустати од лепих жеља, него треба радити само оно што у том тренутку може, чекајући тренутак у коме ће моћи више. 

Конкретно, из јако удобне позиције МИ може да каже треба то и то. А да ли из међусобне позиције може да се уради то и то. 

Мислим да би било најбоље да се укључе у власт и изнутра делају, као Арно Гујон.

Ствар је у томе, што би многи на њих одмах скочили, због предрасуда према власти. А власт представља државу.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Дејан рече

Лепо си ово рекао....проблем је што је то више него уско. Ово намеће питање: зашто народ није "квалитетан"?; Да ли је само народ одговоран за свој "неквалитет"?

Пар паралела: како то да руски народ побије своје свештенике, епископе, поруши своје богомоље? То се не памти у историји народа? Да ли ће Бог, како то рече Златоуст, искати душе парохијана из руку свештеника/пароха? Или убаци шта наш Николај говори о државним вођама? Како ће неки сељак у степи знати које зло га је снашло од завере америчких банкара, преко бољевика који им као демони нуде бољу будућност, а лоша им је, преко бољара који им пију крви свештенства које не ради шт треба да ради?

Дакле тај "неквалитетни" сељак је ударен из дна пакла, вишеслојно, преко људи и демона "којих би се марва постидела и вепрови дивљи посрамили".

Или оно 300 Срба, бркатих, воде их 3-ица усташа на клање? Да је српски народ после Првог рата УЧЕН ко му је непријатељ, и учен да се не братими са онима који се нису покајали - не би тај народ био клан као стока! Него је ДРЖАВНА политика била да су нам Орвати браћа - НИСУ! Јесу али заблудела, и као таква, као Каин, треба да се покају. Уместо покајања добили смо нож.

И тако редом. Пента је да су за "квалитетност" народа одговрни МНОГИ! Не одговара свако сам за себе, јер онд аје то индивидуализам и нема ништа са хришћанством!

Обрћеш ствари наопако - најпре се морају издвојити здраве ЕЛИТЕ, и повести, просветлити народ. Није народ прсветљавао Апостоле, него Апостоли народ - или? Па су просветлили све, и убице, и силоватеље, и многобошце и све. Окрећеш ствари наопако. За "квалиетет" народа одговрно су (и) елите као и Цркве.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Ćiriličar рече

Или оно 300 Срба, бркатих, воде их 3-ица усташа на клање? Да је српски народ после Првог рата УЧЕН ко му је непријатељ, и учен да се не братими са онима који се нису покајали - не би тај народ био клан као стока! Него је ДРЖАВНА политика била да су нам Орвати браћа - НИСУ! Јесу али заблудела, и као таква, као Каин, треба да се покају. Уместо покајања добили смо нож.

Pa znali su to Srbi 1990 pa su proglasili Milosevica za agresora i isporucili ga Hagu... 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ćiriličar рече

Лепо си ово рекао....проблем је што је то више него уско. Ово намеће питање: зашто народ није "квалитетан"?; Да ли је само народ одговоран за свој "неквалитет"?

Пар паралела: како то да руски народ побије своје свештенике, епископе, поруши своје богомоље? То се не памти у историји народа? Да ли ће Бог, како то рече Златоуст, искати душе парохијана из руку свештеника/пароха? Или убаци шта наш Николај говори о државним вођама? Како ће неки сељак у степи знати које зло га је снашло од завере америчких банкара, преко бољевика који им као демони нуде бољу будућност, а лоша им је, преко бољара који им пију крви свештенства које не ради шт треба да ради?

Дакле тај "неквалитетни" сељак је ударен из дна пакла, вишеслојно, преко људи и демона "којих би се марва постидела и вепрови дивљи посрамили".

И тако редом. Пента је да су за "квалитетност" народа одговрни МНОГИ! Не одговара свако сам за себе, јер онд аје то индивидуализам и нема ништа са хришћанством!

Обрћеш ствари наопако - најпре се морају издвојити здраве ЕЛИТЕ, и повести, просветлити народ. Није народ прсветљавао Апостоле, него Апостоли народ - или? Па су просветлили све, и убице, и силоватеље, и многобошце и све. Окрећеш ствари наопако. За "квалиетет" народа одговрно су (и) елите као и Цркве.

Слажем се са тобом, сматрам да нисам изврнуо ствари. 

Чињеница је да се на емоциионалном описмењавању народа не ради ништа. Исто је тако чињеница да добар део народа није нити малолетан, нити малоуман. Даћу ти један пример, са непуних шест месеци укупног радног искуства добио сам задатак да колегиницу која преко десет година ради у струци, научим основним стварима њеног посла и ако је хиерархиски дебело изнад мене. На крају се испоставило да и није толики проблем што не зна ни основе, већ што не жели да зна. Када би знала посао, онда би га и радила, а то угрожава зону комфора седења у цивилној гардероби по цео дан , испијање кафе и прикупљања информација о туђим животима. Увек ће бити неки директор у кризи средњих година који ће то да покрије јер му је "пушка редовно чишћена". Прво, колико је таквих, друго, мислиш да је у овој причи претстављен неко ко је луд и мутав и не зна шта ради и које су последице тих недела на околину?

Дакле, завладала је социопатска реалност. Нисам песимиста, али нама треба нешто што би се мерило са чудом Божијим да се ишчупамо из овг племенског морала и малограђанштине.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bilbija рече

Pa znali su to Srbi 1990 pa su proglasili Milosevica za agresora i isporucili ga Hagu... 

И неки који данас србују не сматрају да је то изручење грешка, како се мени чини.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Дејан рече

Даћу ти један пример, са непуних шест месеци укупног радног искуства добио сам задатак да колегиницу која преко десет година ради у струци, научим основним стварима њеног посла и ако је хиерархиски дебело изнад мене. На крају се испоставило да и није толики проблем што не зна ни основе, већ што не жели да зна. Када би знала посао, онда би га и радила, а то угрожава зону комфора седења у цивилној гардероби по цео дан , испијање кафе и прикупљања информација о туђим животима. 

Parazitiranje, nerad, zloupotrebljavanje polozaja, veza, fuserisanje... to je kod srbaa sve vrlina, sto maje radis i zivis na grbaci nekoga drugoga ti si sposobniji i pametniji a samo budale rade. To je srpski moralni kodeks i dok tako bude srbija i srbi ce biti sirotinja koja ce gledati preko tarabe u tudje dvoriste . 

Подели на овим сајтовима

Први пут да могу рећи да бих имао за кога гласати да имам право гласа на изборима у Србији. Ако Бог да, до следећих избора ћу узети држављанство, чекам још неке формалне ствари да прођу. 

Томе се надам да ће МИ-глас из народа, постати релевантан фактор. Смета ми Несторовић, који се толико испроваљивао за вријеме короне, да нисам сигуран који ће враг у политици. Највише ми се допада Бранко Павловић и његово виђење политике, а нису лоши ни Павић ни Љепојевић. По самом Павловићу, у једном интервјују рекао је да је Несторовић истакнут као фронтмен јер је најпопуларнији од свих. Дакле његова појава је више као маркетиншки трик, али се искрено надам да ће како МИ буде јачао да ће Несторовић имати мање запажену улогу и да ће остали који су стручнији од њега да се истакну у првом плану. У једном интевјују током емисије накачио је шајкачу и нешто као исказује патриотизам...спрдња или озбиљно, али за ових 30г толико се људи у јавности китило националним симболима и нико од њих ништа значајно и конкретно није урадио. Тако да сви који би се и даље китили српством, за мене су аутоматски манипулатни и промашен случај. Тако је и са Несторовићем док се не докаже супротно. Видјећемо, и градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић је прије него је постао градоначленик, био шоумен и коме сам давао промил шансе након што је освојио градоначелничко мјесто да ће урадити нешто добро, међутим дечко се показао да је ипак сазрио и Бања Лука се трансформише на боље и сасвим сигурно ће за завриједити мој глас и глас многих за сљедећи мандат. 

Оно што ме посебно радује су оставке неких као и дебакл свих редом од Дачића, Обрадовића, Јеремића, Стаменковићке, Радуловића продавача магле, Јовановића, Шешеља и свих осталих промашених случајева. 

Прозападна опозиција...надам се да су тренутна аномалија. 

СНС--све речено о њима, Бог само Србију чува од тога шта јој раде и надам се да се и њихово вријеме ближи крају. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Vidim dosta vas je prilicno naklonjeno Nestorovicu i ovoj novoj partiji MI. Meni deluju prilicno neozbiljno, amaterski i povrsno organizovano udruzenje bez ikakvih jasnih ciljeva . Koliko sam imao prilike da cujem zalazu se za nekakve tradicionalne vrednosti, da se vratimo nasoj tradiciji, da se serbija vrati srbima i slicne parole bez ikakvog smisla i znacenja. obicna prazna prica,. Pored toga kada kazu da nece u koaliciju ni sa kim je obicna glupost jer ako ni jedna politicnaa opcija ne osvoji apsolutnu vecinu nije moguce formirati vladu, gradsku ili republicku svejedno. Znaci izjavljuju da su su za destabilizaciju i perpetuiranje izbora u nedogled. Osnova demokratskog sistema je kompromis a oni su beskompromisni? Obicna besmislica. Pored toga nestorovic koliko vidim je prosetao kros tuce srpskih partija a izgleda mi i kao prilicno egocetricna osoba koja voli javno eksponiranje i voli da prica o svemu i svacemu a nije mu strano ni da palamudi o kojekakvim besmislicama. Mislim da ima neki kopleks o kome bi trebao da povede racuna mada je prilicno mator tako da nije vise ni bitno toliko.

Problem je sto je srbe lako zajebati jer ne koriste previse sivu materiju pa ima je lako uvaljivati slicne price,  dovoljno je videti koliko srba ce i danas optuziti srbiju i srbe za ratove u bivsoj jugoslaviji pored svih desavanja na planeti i sve hipokrizije i nepravde ( pogledati samo odnos prema Ukrajini i Izarelu) pa ce biti lako videti da dobar deo srba  nije sklon razmiljanju. kao vracanje tradicioalnim srpskim vrednostima? sta je to?  Koje su to "tradicioale" vrednosti? Vozimo polovne nemacke automobile, gledamo dnevnik na Samsungu, veceramo pizzu? koje su tradicionalne vrednosti? pasulj? taljige? Abrovi na poselu?

Подели на овим сајтовима

Несторовић је пре хиљаду година подржао Вука, прошле изборе Бошка, какве туце партија је променио? МИ имају традиционалне вредности у смислу слободарства, почев од онога шта српска химна говори. То је основно чега се не треба стидети. Нагласак је на економији, што њихову политику разликује од карикатуралних десничара. 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...