Jump to content

Избори у Србији 2023

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

пре 26 минута, Milan Nikolic рече

Несторовић је пре хиљаду година подржао Вука, прошле изборе Бошка, какве туце партија је променио? МИ имају традиционалне вредности у смислу слободарства, почев од онога шта српска химна говори. То је основно чега се не треба стидети. Нагласак је на економији, што њихову политику разликује од карикатуралних десничара. 

Kakvo slobodarstvo? Kao nismo slobodni , robujemo zapadu? Naravno da je ekonomija i ekonomski napredak osnova. Ne moze biti slobode dok god Srbi rade za 300-400 evra. kakva crna sloboda kada ne mozes da omogucis dostojanstven zivot svojoj porodici. Pricati o tradiciji srpckoj je cista budalastina, treba pricati o parama, poslu, investicijama. treba otvarati radna mesta, traziti investitore. A oni su u Nemackoj, Britaniji, Austriji, Kini... je li Kina tradicionalni srpski prijatelj? Nismo culi za Kinu do pre 30 godina. Nemci grade fabrike po Srbiji a ne Rusija. A Nemci nam definitivo nisu "tradicionalni prijatelji". I sta bi sada trebali Srbi da urade? da otkace nemce i da nastave da zive bez posla a sve zbog  cega? Da bi neko mogao da se hvali kako eto mi srbi ne izdajemo tardicionale prijatelje? Jedini ako smo retardirani potpuno. Srecom imamo Vucica koji ovo odlicno kapira ali zna koliki su Srbu duduci pa ne moze javno da im kaze vec ih malo po malo prevaspitava. A ove druga opcija, prozapadana je identica Vucicu samo sto su glupavi pa javno govore ono sto Srbi danas bas i ne zele da cuju ali ce za koju deceniju prihvatiti bez problema,.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bilbija рече

Vidim dosta vas je prilicno naklonjeno Nestorovicu i ovoj novoj partiji MI. Meni deluju prilicno neozbiljno, amaterski i povrsno organizovano udruzenje bez ikakvih jasnih ciljeva . Koliko sam imao prilike da cujem zalazu se za nekakve tradicionalne vrednosti, da se vratimo nasoj tradiciji, da se serbija vrati srbima i slicne parole bez ikakvog smisla i znacenja. obicna prazna prica,. Pored toga kada kazu da nece u koaliciju ni sa kim je obicna glupost jer ako ni jedna politicnaa opcija ne osvoji apsolutnu vecinu nije moguce formirati vladu, gradsku ili republicku svejedno. Znaci izjavljuju da su su za destabilizaciju i perpetuiranje izbora u nedogled. Osnova demokratskog sistema je kompromis a oni su beskompromisni? Obicna besmislica. Pored toga nestorovic koliko vidim je prosetao kros tuce srpskih partija a izgleda mi i kao prilicno egocetricna osoba koja voli javno eksponiranje i voli da prica o svemu i svacemu a nije mu strano ni da palamudi o kojekakvim besmislicama. Mislim da ima neki kopleks o kome bi trebao da povede racuna mada je prilicno mator tako da nije vise ni bitno toliko.

Problem je sto je srbe lako zajebati jer ne koriste previse sivu materiju pa ima je lako uvaljivati slicne price,  dovoljno je videti koliko srba ce i danas optuziti srbiju i srbe za ratove u bivsoj jugoslaviji pored svih desavanja na planeti i sve hipokrizije i nepravde ( pogledati samo odnos prema Ukrajini i Izarelu) pa ce biti lako videti da dobar deo srba  nije sklon razmiljanju. kao vracanje tradicioalnim srpskim vrednostima? sta je to?  Koje su to "tradicioale" vrednosti? Vozimo polovne nemacke automobile, gledamo dnevnik na Samsungu, veceramo pizzu? koje su tradicionalne vrednosti? pasulj? taljige? Abrovi na poselu?

Ту у МИ има сјајних појединаца. А има и оних за које сматрам да нису баш своји.

Држава Србија, односно тренутна власт, води једину реалну политику, која може да се води док Руси не избију на Дунав. Може негде више можда да се затегне Западу, можда, али то је то. Криминал, корупција на локалном нивоу нису политика него људски недостатак који се не мења пуком променом власти. Ко то није разумео, у најмању руку је наивац.

Све остало су лепе жеље које постају реалност када НАТО ослаби.

Опет је то Бокан појашњавао:

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bilbija рече

Kakvo slobodarstvo? Kao nismo slobodni , robujemo zapadu? Naravno da je ekonomija i ekonomski napredak osnova. Ne moze biti slobode dok god Srbi rade za 300-400 evra. kakva crna sloboda kada ne mozes da omogucis dostojanstven zivot svojoj porodici. Pricati o tradiciji srpckoj je cista budalastina, treba pricati o parama, poslu, investicijama. treba otvarati radna mesta, traziti investitore. A oni su u Nemackoj, Britaniji, Austriji, Kini... je li Kina tradicionalni srpski prijatelj? Nismo culi za Kinu do pre 30 godina. Nemci grade fabrike po Srbiji a ne Rusija. A Nemci nam definitivo nisu "tradicionalni prijatelji". I sta bi sada trebali Srbi da urade? da otkace nemce i da nastave da zive bez posla a sve zbog  cega? Da bi neko mogao da se hvali kako eto mi srbi ne izdajemo tardicionale prijatelje? Jedini ako smo retardirani potpuno. Srecom imamo Vucica koji ovo odlicno kapira ali zna koliki su Srbu duduci pa ne moze javno da im kaze vec ih malo po malo prevaspitava. A ove druga opcija, prozapadana je identica Vucicu samo sto su glupavi pa javno govore ono sto Srbi danas bas i ne zele da cuju ali ce za koju deceniju prihvatiti bez problema,.

Треба и једно и друго.

Плате су веће од тога што си навео.

Немци и западњаци отварају фирме јер смо под њиховом управом, неки полу колонијални статус.

Ови прозападни би радили у економском смислу слично као Вучић (мада можда би био мањи ћар за народ) у националном смислу би радили све контра српских интереса. 

МИ ако има такта, може да србизује власт колико је год то могуће.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Justin Waters рече

Видјећемо, и градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић је прије него је постао градоначленик, био шоумен и коме сам давао промил шансе након што је освојио градоначелничко мјесто да ће урадити нешто добро, међутим дечко се показао да је ипак сазрио и Бања Лука се трансформише на боље и сасвим сигурно ће за завриједити мој глас и глас многих за сљедећи мандат

Веровао или не, кад причамо о локалу Београд сасвим добро функционише. Вртићи су бесплатни, дневна карта у градском превозу кошта 125 динара, стално се сређују паркови, терени. То што неко то не примећује, или ломи клупе по парковима или се шверцује у превозу већ није до власти.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Плате су веће од тога што си навео.

Odlicno i trebaju da budu vece. A sada reci mi zahvaljujuci kome i kom trzistu su vece? Kome prodajemo proizvode i obezbedjujemo te plate? Rusima? kamerunu? Brazilu? ne vec EU, nemcima, Francuzima. Oni su ujedno oni koji investiraju i otvaraju radna mesta. O kakvom kolonijalnom polozaju pricas? To je lako rasiti, dovoljno je da sve te fabrike izgradimo sami i da sami obezbedimo trziste za nase proizvode. Ako smo sposobni za to. A ako nismo onda treba to promeniti ako je moguce. I koristiti sve mogucnosti za razvoj i bogaceje srba i srbije. Osim ako siromastvo nije cilj i ideal. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bilbija рече

Odlicno i trebaju da budu vece. A sada reci mi zahvaljujuci kome i kom trzistu su vece? Kome prodajemo proizvode i obezbedjujemo te plate? Rusima? kamerunu? Brazilu? ne vec EU, nemcima, Francuzima. Oni su ujedno oni koji investiraju i otvaraju radna mesta. O kakvom kolonijalnom polozaju pricas? To je lako rasiti, dovoljno je da sve te fabrike izgradimo sami i da sami obezbedimo trziste za nase proizvode. Ako smo sposobni za to. A ako nismo onda treba to promeniti ako je moguce. I koristiti sve mogucnosti za razvoj i bogaceje srba i srbije. Osim ako siromastvo nije cilj i ideal. 

О реалном економско-политичком полуколонијално статусу.

Све те фирме стране су дошле на томахавк ракетама. Шта НАТО ради на Косову и Метохији? Једе филију и пије вино, јер немају шта да раде у животу? Критикујеш пети октобар, а не видиш да је то мач који је докусурио економију и пребацио је под контролу запада. Што су нам угасили све банке кад су по теби и овако биле низашта?

Не инвестирају него пљачкају. Мало су цивилизацијске околности другачије па не могу да нас окују у робље.

Поента је да српска власт треба да извлачи највише што може за народ, од запада. То је максимум у овим условима.

Да не постоји тај притисак, било би српских фирми које би извозиле где хоће, и северно и јужно и источно и западно. Не би били у свему конкурентни али у нечему би били, што се не зна може се научити и од истока и запада.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Bilbija рече

ovoljno je da sve te fabrike izgradimo sami i da sami obezbedimo trziste za nase proizvode

Jel ti imas budak umesto mozga? Pa covece NE mozes imati. Ostao je EPS i Posta i Telekom i pritisci su da s eprivatizuje? Kako s ljudi plitko to je cudo. Jes, sve u Italiji i Nemcakoj cvetaju ruze. Covece srusen je skandinavski model kapitalizma raj zemaljski, da neko da okupiranoj Srbiji da gradi svoje fabrike. Jesi ti zdrav?

Pa sto  Blek Rok drzi pola planete? Zato sto drzava ima svoje fabrike. Imas jedini moguci model, deo ruske drzavne privrede koja SVA RADI SA PROFITOM, ogromnim i imas kineski komunizticki kapitalizam. O cemu ti pricas?

Koji bre Nemci i Talijani i Francuzi....Skandinavja je bila raj za Nemacku, sad je i ona pukla. Tupis budalastine, verovatno imas nek placicu na zapadu, kola koja si sanjao i zadovoljan si jer ne radis u Srbji za 50 000. Meni ne mozes da pricas o tome, ja sam ziveo u najboljim evroskim zemljama, ukljucujuci Rusiju, Skandinaviju, Italiju i Svajcarski. Tupis gluposti.

Srbija NE MOZE da ima svoju privredu i da ima snage za to i volej Kako ce imati privredu kad 14 MILIJARDI deviznih rezervi ne moze da koristi kako oce? Ne moze da stampa novac kako hoce i nema monetarnu politiku. Ko preparan aploca Nemacka, Francuska, Italija....ajd ebre ne tupi. U pola Napolija karabinjeri ne smeju da udju, 90% su TUDJE zgrade UPISANE i smrdljive unutra sirotinja nema za racune.

U Stokholmu se REZU VRATOVI nozevima, siluje....ne tupi bre gluposti totalne. Ja imam platu 3500 evra i jedva decu hranim. Sta ti ima 10 000 i jahtu? Mani bre...Evrpa se NE MOZE oporaviti. Ne moze i narodi evroski su SIROTINJA puka pod dugovima nemaju NISTA SVOJE:

Подели на овим сајтовима

@Bilbija Удараш ко Максим по дивизији. Прво да разлучимо контесте - СИСТЕМ! САД банкари су окупирали пола света, наметнули су дивљи капиталзам и ЕУ која је њихов пројекат и која је у њиховом монетарном ситему вуку у провалију.

Које "своје" фирме?

У Јелишнграду Бањој Луци је некада 30 СТОЛАРА КОВАЛО ПАЛЕТЕ у које су паковане машине и извожене у СССР! Да! Не у Немачку. 100 цтраћих столова где су инжењери цртали. ТОКАР или ЦНЦ оператор су НОВОГ ЈУГА ѕарађивали за ЈЕДАН МЕСЕЦ. Голфа "сарајевског" за 2,5 месеци. Југо "на цести" регисторван био 9000 марака а Голф 22 500  марака. Да, роде, за један месец, човек ми причао, токар је пребацујући норму, искусан, зарадио новог Југа!

И ти причаш о "својим" фирмама? Којим својим човече? Блек Рок је купио 50% украјинске црнице то ти је 20% СВЕ цнице на планети. Где су девизне резерве Србије 1 милијарди? Може ли Табаковићка да каже: дајте нам наше паре и ми ћемо сад да покренемо НАШЕ фабрике?

Па може, али ће добити РАТ за 24 сата! Крвопролиће!

Јел ти видиш шта се десило у Аргентини? Једна Русија, један Путин док није направио хиперсонично оружје није смео да води споствену монетарну политику јер је руска централна банка имала споразум са ФЕДом из 1919 - након револиције, са Лењином га имала - и ТЕК кад је истекао онда је Путин почео да вди своју монетарну политику. Која црна Немачка бре - то су системске КУЛЕ О КАРАТА. ПРОФИТ нечији се рачуна у државно богатсво - НИЈЕ то богатсво државе него ПОЈЕДИНАЦА. А држава плаћа ЦЕХОВЕ и обезбеђује пљачку свога и тужих народа.

Досока су њихови народи могли да живе ОК, е сад НЕ МОГУ јер устао цео свет ПРОТИВ тога. СИСТЕМ је зло, и не дозвољава суверенитет ни по чему. Вучић зна то, али мора, иде том "пругом" и нада се да ће променти колосек једаред....за 2 сата РАТ и крвопролиће креће ако пређеш црти. Питање је где је црта суверенизма.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ćiriličar рече

Jel ti imas budak umesto mozga? Pa covece NE mozes imati. Ostao je EPS i Posta i Telekom i pritisci su da s eprivatizuje? Kako s ljudi plitko to je cudo. Jes, sve u Italiji i Nemcakoj cvetaju ruze. Covece srusen je skandinavski model kapitalizma raj zemaljski, da neko da okupiranoj Srbiji da gradi svoje fabrike. Jesi ti zdrav?

Pa sto  Blek Rok drzi pola planete? Zato sto drzava ima svoje fabrike. Imas jedini moguci model, deo ruske drzavne privrede koja SVA RADI SA PROFITOM, ogromnim i imas kineski komunizticki kapitalizam. O cemu ti pricas?

Koji bre Nemci i Talijani i Francuzi....Skandinavja je bila raj za Nemacku, sad je i ona pukla. Tupis budalastine, verovatno imas nek placicu na zapadu, kola koja si sanjao i zadovoljan si jer ne radis u Srbji za 50 000. Meni ne mozes da pricas o tome, ja sam ziveo u najboljim evroskim zemljama, ukljucujuci Rusiju, Skandinaviju, Italiju i Svajcarski. Tupis gluposti.

Srbija NE MOZE da ima svoju privredu i da ima snage za to i volej Kako ce imati privredu kad 14 MILIJARDI deviznih rezervi ne moze da koristi kako oce? Ne moze da stampa novac kako hoce i nema monetarnu politiku. Ko preparan aploca Nemacka, Francuska, Italija....ajd ebre ne tupi. U pola Napolija karabinjeri ne smeju da udju, 90% su TUDJE zgrade UPISANE i smrdljive unutra sirotinja nema za racune.

U Stokholmu se REZU VRATOVI nozevima, siluje....ne tupi bre gluposti totalne. Ja imam platu 3500 evra i jedva decu hranim. Sta ti ima 10 000 i jahtu? Mani bre...Evrpa se NE MOZE oporaviti. Ne moze i narodi evroski su SIROTINJA puka pod dugovima nemaju NISTA SVOJE:

Meni je malo nejasno sta vi ocekujete od zivota? kako zamisljate tu vasu Srbiju slobodnu i ekonomski nezavisnu? Kako zamisljate da bi trebao da izgleda vas zivot? Sta znaci tebi ko je vlasnik fabrike, da li je srbin, nemac ili izraelac? Kakve jahte, kakve gluposti? Kakvi prerezani vratovi? Dokle mislite da se sa glupostima zabavljate. Mlatite nevidjene glupposti o nekakvoj nezavisnosti. kakva nezavisost. Pa to ne postoji ni medju drzavama a ni medju pojedincima. niko od nas nije nezavistan iti moze biti i opstati kao nezavistan. To su sve besmislice sa kojima se zamlacuju biraci po Srbiji.

radis, primas platu, placas kredit ili stanariunu, oblacis i hranis porodicu, ustedis esto da odes desetak dana na more i to je to. To je zivot. manite se fatazija vise. tako zivi 7 milijardi ljudi na ovoj planeti i Srbija je jos solidna u poredje nju sa dobrom polovinom planete koja zivi jos gore od Srba.

Vidim medjutim da neki od vas imaju problema sa agresivnoscu, valjda ste frustrirani raskorakom izmedju ocekivaja i realnosti pa vam to izaziva agresivost.

nigde zivot ije bajka ali ja ziveci ovde u italiji sam video da se sa postenim radom moze pristojno ziveti. ije jednostavno i lako ali meni je dovoljno, vidim da ja kao stranac zivim jednako kao i ovdasnji starosedeoci, deca mi idu u skolu i ne dozivljavaju ikakve eprijatosti. nemamo previse ali imamo dovoljo i onom sto imam mogu da zahvalim upravo tom sistemu koji vama bode oci. na srecu niste vi ti koji odlucuju o sudbi ni Srbije vec sposobniji i pametniji od vas a i oni nisu "nezavisi" i nikada nece ni biti i vode Srbiju u pravom smeru. Tu mislim na Vucica a i kada dodje neko drugi samo ce nastaviti istu pricu, jer je ta prica dobra i korisna za Srbiju. 

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Вилер Текс рече

Све те фирме стране су дошле на томахавк ракетама. Шта НАТО ради на Косову и Метохији?

Vi o Kosmetu kaoo svaba tralala... Srbi su imali priliku devedesetih godina proslog veka da zavrse nacioalno ujedijenje tokom raspada jugoslavije ali problem je sto ni tada kao i danas srbi nisu bili jedistveni i imao si pola srba koji su demonstrirali protiv sopstvene drzave. zamisli danas da Vucic posalje trupe na Kosmet? sta mislis koliko bi bilo demostraata po Beogradu a koliko bi bilo dezertera. Srbija je izgubila tada priliku i ta prilika ce se mozda vratiti za neki vek a mozda i nece. Mi nista ne mozemo da uradimo na Kosmetu osim da ne prizamo nezavisost. I to je ono sto Vucic radi i jedino sto moze da uradi. Sve preko toga je cista glupost. Razlika izmedju V ucica i ovih drugih je sto bi ovi drugi priznali Kosmet kao nezavisnu drzavu. A sto se tice NATO-a, vidis da Rusija jedva izlazi a kraj sa njima i sta bi ti hreo? Da im se mi naj...mo majke? Maite se ljudi fantazija, spustite se na zemlju i suocite sa realnoscu, sopstvenim mogucnostima i sopstvenim limitima.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bilbija рече

Vidim medjutim da neki od vas imaju problema sa agresivnoscu, valjda ste frustrirani raskorakom izmedju ocekivaja i realnosti pa vam to izaziva agresivost.

Извини за "врућу" дискусјију...није то агресивност и није то што кажеш ако на мене мислиш. Ја сам дуууго ван Србије и знам ЕУ ко шупаљ џеп...то је систем који је пукао. О томе ти причам...

пре 5 минута, Bilbija рече

radis, primas platu, placas kredit ili stanariunu, oblacis i hranis porodicu, ustedis esto da odes desetak dana na more i to je to. To je zivot. manite se fatazija vise. tako zivi 7 milijardi ljudi na ovoj planeti i Srbija je jos solidna u poredje nju sa dobrom polovinom planete koja zivi jos gore od Srba.

Да, роде, ако си ти задовољан са тим, многи нису. Мој отац је био обични радник, у безбожној Југи је ДВЕ куће направио од радничке пате. Није крао, мајка није радила...није црнчио. Полако, натенане....поента је у томе рецимо "плаћаш станарину"....па што би неко плаћао станарину бре цео живот?

Што човке не би имао СВОЈ стан/кућу и не плаћао ништа? Имају/имамо своје станове? Да, алишто ИнфоСтан кошта пола плате? Или мени овде као "мој" стан а није мој. Ништа није моје, кад га отплатим није мој, опет плаћам, ништа није моје. О тоем ти причам. Да не редамо о школству, либерализму педерима, одузимању деце, паркирању, клупама...дааа, нема више клупа да седниеш. Све се диже и све је дођи, плати, остави паре и иди.

Италија? Знаш д аима барова где је за шанком једна цена, ако ти сервира пиће 50% скупље?. То је СИСТЕМ. Та болесна аждаја смао више профита, брже, брже, све платити, све....нема ту ништа, ни слободе ни среће ничега.

Ја не видим мој живот на то што шишеш, иако се свео на то донекле...

Мој проблем је тај јер ја знам за БОЉЕ. Памтим боље, хуманије....а млађи људи не знају ни з ашта сем за ово дивљаштво од државних система.

Која Немачка...па мој тетак је '80-тих за 5 година обичан зидар, није знао ни језика, заради 2 куће и све пољопривредне машине увезао. Људи на западу памет 4 пута боље, 400% је нека цифра преваре. Италија? Питај Талијана како је са лиром и без ЕУ било како је сада? О томе ти причам.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ćiriličar рече

Да, роде, ако си ти задовољан са тим, многи нису. Мој отац је био обични радник, у безбожној Југи је ДВЕ куће направио од радничке пате. Није крао, мајка није радила...није црнчио. Полако, натенане....поента је у томе рецимо "плаћаш станарину"....па што би неко плаћао станарину бре цео живот?

Je li tebi poznato da je socijalizam propao ekonomski? Sta mislis sta je razlog tome? nemacka nije, austrija nije, francuska nije. Pola juge se nastailo po evropi i ovde zive. I ne samo juga vec seo istok, poljska, ceska, rumunija, ukrajina, rusija. Pola se nasewlilo po evropi i sve je to evropa primila i uspela da odrzi ekonomski a istok je astavio da zivi na kreditima tog istog zapada. To je istia koja se tebi e dopada i zeleo bi nekako da ne bude istina. 

Kako i zasto si zavrsio na zapadu a eto dve kuce imas? zast si polacao ili placas stanarinu kada vec imas kucu ili dve? kapirs li koliko je besmisleno kritikovanje tog zapada a hvalospevi sistemu koji je propao?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ćiriličar рече

Која Немачка...па мој тетак је '80-тих за 5 година обичан зидар, није знао ни језика, заради 2 куће и све пољопривредне машине увезао. 

E ovde su pogodio sustinu problema. Zasto je on uvozio masine a nije iz Juge uvozio masine nemac? Mi smo uspeli da izvozimo onog Juga, ali pazi nije ga nasa pamet napravila vec italijani, proizvodili smo Golfa ali opet nije nasa pamet vec nemacka, nas je samo mauelni rad ....kao i danas uostalom. Jedino je vlasnik firme eko drugi a ne radicki savet koji je obezbedjivao polutke za radnike ...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...