Jump to content

Избори у Србији 2023

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

WWW.DANAS.RS

Akademik Matija Bećković i lideri koalicije Nada, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi...

ДОС за понављаче.

Мени је несхватљиво колико су српски десни интелектуалци политички кратковиди. Џабе им сво србовање, беседе о српству кад са могу са овим другосрбијанским проглашивачима руку под руку.

Подели на овим сајтовима

On 1. 12. 2023. at 19:24, Bilbija рече

A ko je ukrao taj milion- dva? imas li nekakva saznanja ili ponavljas seoske abrove?

Свака приватизација је чиста крађа. Покуповали су вредну имовину за ситне паре. Како? Пре лицитације онај који купује ту имовину (бивши директори и екипа) поделе осталима коверте са по 5000 и више евра у зависности од вредности. То је један од начина легалне пљачке и богаћења.

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

On 1. 12. 2023. at 19:54, Milan Nikolic рече

Не може политика ,,срушити Вучића'' бити решење за Србију. Таква антиполитика није нормална. Није нормално пропагирати неку опцију против Вучића, а газити идеологију те опције. То је лаж и лицемерје. Оптуживати Вучића што се не замера западу до тачке ратовања и пропагирати странку која је суштински за Русију, а онда пристајати на санкције Русији, то је крајње злонамерно и катастрофално. Тиме никада нећемо спасити националне интересе и сачувати Србију.

Или то захтевају чланови одређених политичких партија, а своје чланство крију као змија ноге.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Владимир Владимирович Цар1 рече

где џаба:D, па ћерка му на платном списку Сороша, друга на државном буџету културе, цела та фамилија се озбиљно бави полтиком, од тога лагодно живе деценијама.

Не у том смислу џаба.

Подржати оне који би, између осталог, по свој прилици забранили свако помињање Чича Драже, а камо ли толерисали постојање његове спомен собе, и истовремено бити на отварању те спомен собе је феномен! 

А то што не би толерисали Чину спомен собу, је најмања штета коју ни проглашивачи приредили Србима. Спомињем је само у контексту тога да се "четништво" неких свело на политичку веганску гибаницу.

А и у прошлости се нису показали нарочито корисним за српство. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Kafanski amater рече

Свака приватизација је чиста крађа. Покуповали су вредну имовину за ситне паре. Како? Пре лицитације онај који купује ту имовину (бивши директори и екипа) поделе осталима коверте са по 5000 и више евра у зависности од вредности. То је један од начина легалне пљачке и богаћења.

OK, to ti kazes, ali imas ki neki dokaz? Podnesi prijavu ako imas konkretna saznanja...Nekada su pricali svi da je zemlja ravna a na kraju ispade da je okrugla. Tako i sa vasim pricama o kradji,. Svi lopovi a niko da podnese tuzbu sudu...

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Вилер Текс рече

беседе о српству кад са могу са овим другосрбијанским проглашивачима руку под руку.

Морам ово да кажем, па куд пукло....мислим, ми смо већина џинс генерација. Запало нас да слушамо роЦк и носимо џинс...такав је био историјски, културолошки циклус...Амери урадили своје...али није ми јасан имиџ Бежковића, а ни шта друго. Човек се облачи ко да је Енглез, неки лорд. Ћерка му жестока другосрбијанка...мислим да је било време да стане уз тај ПроГлас или како већ...

Морам признати да има баш дивних ствари од њега, песма о Тројеручици, па Вера Павладољска, и сл.. Али да човек живи на виској нози од пар песмица цо живот, да не буде дисидент кад се дисидентоавало, а кад се смело говорити одједаред на сва звна звони. Вазда владикама уз скуте и то, академик ко зна по којим критеријима...а ђе ћеш, чоче, у елити бРез Матије...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bilbija рече

OK, to ti kazes, ali imas ki neki dokaz? Podnesi prijavu ako imas konkretna saznanja...Nekada su pricali svi da je zemlja ravna a na kraju ispade da je okrugla. Tako i sa vasim pricama o kradji,. Svi lopovi a niko da podnese tuzbu sudu...

A dobro, svi smo odrasli u ovoj državi, svesni smo gde živimo i koji je mentalitet naroda, nismo mi sirotinja zato što smo čestiti nebeski narod koji je korupciju sveo na minimum. 

Подели на овим сајтовима

Да обновимо градиво :)

293739272_142474885063571_6614576766443226681_n.jpg.2def1cda674ac1cd100a49b3101e97e0.jpg

Треба видети ове трговце законодавне светиње, како се гурају на путу за храм. Ако их никад нисте видели како се гурају, гледајте их сад, гле, сад ће бити избори код нас у Србији. Гледајте их, кад се направе народни људи и разиђу по народу, с наученим својим улогама, као глумци кад иду на бину. Гледајте их, како, као мађионичари, праве од целе ове озбиљне земље једну позоришну бину, на којој глумирају једну невероватну комедију, у коју и све нас увлаче. Посматрајте, како цео наш живот народни постаје све комичнији, – ах не, но трагичнији, – што се више избори приближују, како губи све више своју реалност и све више се претвара у глуму. Посматрајте ове глумце, како иду из престонице у народ, и ону “господу – сељаке”, које је сирота култура једва успела да учини људима без светиње и морала, без срца и карактера, и који долазе из народа у престоницу, – посматрајте их сад приликом избора, кад излазе на зборовима пред народ и громогласно вичу: “ми смо најбољи људи у овој земљи, бирајте нас!”
Ко би од вас присутних овде, браћо, имао дрскости да каже за себе овде пред нама осталима: “ја сам најбољи човек на овоме скупу?” Нико извесно. Међутим, наћи ће се од данас до 1. априла стотине људи у нашој отаџбини, који су далеко од тога да буду добри, а који ће за себе пред хиљаде других, без устручавања и без стида, казати: ми смо најбољи, бирајте нас! И кад ти људи, који су далеко од тога да буду добри, обману народ и дођу у парламент као “најбољи” људи из народа, онда би било чудо, кад се храм законодавства не би обратио у трговину светињом и у мењачницу, било би чудо, кад се из тога храма не би чула блека и звекет новца. Или шта мислите? Мислите ли ви, да ови “најбољи” људи збиља долазе с намером, да скроје најбоље законе за народ? Варате се. Они долазе не да кроје најбоље законе за народ, но да воде за себе најудеснију трговину. Или шта мислите? Мислите ли ви, да они долазе да раде за народ и говоре истину у име народа. На жалост не. Они се толико уморе и настрахују приликом избора, да им је одмор у Парламенту најмилија ствар. И они се толико наговоре лажи приликом избора, да их је стид отворити уста у Парламенту и рећи истину, јер тиме би демантовали своју изборну лаж, која им је пропутила пут до овог храма народног.
Но не презирите ипак, браћо, храм народног законодавства, јер је он народна светиња; не презирите ту народну светињу због многобројних трговаца и мењача, који око ње трескају кесом и звецкају новцем. Верујте само, да би Христос данас завитлао својим бичем попут њих онако исто као што је завитлао бичем попут лажних народних представника свога времена. Верујте, да би Христос сматрао за мисију своју и данас, кад би се поново јавио, да очисти од трговине и храмове законодавства онако исто као и храмове молитве и храмове науке.

О трговицма у храму

(Ова беседа, уствари део беседе, најбоље говори и о тзв. демократији уопште. Милим да неће проћи дуго времена када ће хришћански свет - ако не проаднемо скроз пре тога - одбацити ове надри-изборе и недридекратију. Настајаће нови модели попут оног у Кини или нешто слично.)

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Мени се свиђа оваква политика, само да није неко подметање као са НДСС и сличнима, а чини ми се да није јер су врло компетентни људи у питању. Као такви, сигурно би подржали актуелну власт у националном смеру, у једну чвршћу и конкретнију самосталност. Свиђа ми се искреност о комунистичкој политици и жеља да следимо кинески пут. А како би то изгледало је јако широка прича, јер неки не схватају колико је важно јако вођство. Јак систем треба да испољава јаког вођу као што то ради Кина, да једна народна елита бира свог вођу који је најшколованији и најспособнији за ту позицију. Чујемо од стручних људи да је недостатак данашње Европе и запада, заправо у недостатку јаког вођства. Зато је по мени велики промашај срозавати углед Вучића који је врхунски политичар. Наше друштво треба да се уједини на паметан начин, веома мудро, опрезно, јер имамо довољно искуства на својим грешкама, веровањима разним злотворима са запада када су нас увлачили у сукобе са циљем најгорим по нас. Исти нас наводе да нас направе безумнима да се сукобимо са њима или са њиховим конкурентима, свака солуција им одговара, јер ми у њиховим конкурентима имамо искрене пријатеље, под условом да будемо увек то што јесмо, слободни, суверени у одлукама и способни да се бранимо.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@Владимир Владимирович Цар1

Проблем је у твом моралисању. Када некога погоди неморал, он се наљути, растужи, збуни, а када моралиста види нешто неморално он се обрадује.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@Milan Nikolic Павловић је био директор агенцје за приватизацију и - наравно - смењен!

Човек је атеиста, јавно је то говорио, али има потпуно здраве, стручне, ставове о еконимији - пре свега реалне! Никаве илузије у пинк бојама. И, као атиста, задивљујуће је који патриота и кој епоштовање ка вери и традицији.

Генерално, човек је пример, ајде нек' буде, демократског, културног, стручног аргументовања и вођења дискусија и јавних расправа.

Подели на овим сајтовима

У БГ СНС треба да прави коалицију са МИ. Ако не доживи фијсако.

@Milan Nikolic Питао си за кога би гласоа/ћу гласати. Да Шапић није у СНСу, и да нема МИ, гласао бих за њега на свим нивоим. Није јак још да води државу и не би ни добио довољно гласова, али дао бих му глас - нека јача.

Пошто се појавио МИ, гласаћу за њих. Наравно да не могу водити државу, али нека јачају. Србија нема опозицију. Има скоројевиће. Ја Јеремића не ценим, али ако је он најхаризматичнији опозиционар, онда знамо колико је сати. Србији треба јака, принципијелна, патриотска опозиција. Ти "лепотани" попут оног из ДССа, Јеремића, онда Заветници, Обрадовић...све је то танко.

Штета што је Пророковић, најбољи српски геополитичар подржаво Зевтнике.

МИ, ако опстану, су несумњиво најјача искра у новијој историји српске политике. Питање је колико ће имати енергије и одолети политичким ударима и мућкама. Ало ако то не издрже, онда и не требају....како би водили државу ако не могу да издрже унутрашње смицалице.

Бранко Павловић и Небоиша Катић су људи који могу да воде спрску економију у овим бурним окупационим временима. Знају шта могу јавно а шта "испод жита" у монетарној окупацији, и знају стање у свету. Зато МИ треба да придобије Катића. Али тешко се Срби слажу.

Подели на овим сајтовима

SLOBODNAKNJIZARA.COM

Духовни извори руске револуције, боље схватање догађаја из недавне прошлости...

Део о интелектуалцима и део о професионалној мржњи према Русији ми је врло занимљив. @Ćiriličar 

Подели на овим сајтовима

Фала на препоруци, ал' не верујем да ћу да купим/читам. Из простог разлога што, мислим, да ми је то добро познато. У оном обиму који је мени довољан.

Узгред, ја сам руски зет, деца су ми и Руси, а пратио сам доста како се то зло десило, испратио прећутане и сакривене чињенице и видео, осетио и доћивео колико је то утицало на друштво.

Сва та "научна" анализирања - оно што Ломпар ради код нас рециомо у "самопорицању", све је то ОК, али требао свако ко верује узети у обзир онај ирационални фактор кад се ради о мржњи ка Русима (то Ломпар не може код нас да уради, иако предаје на ПБФу, јер није довољно продуховљен) ...на Русе је Дух Свети прено водећу улогу Црквуе са Византије, они су Трећи Рим...не само на њих, али на њима ће се одиграти последњи догађаји, они су трећи народ по реду (у приципу Словени православни) који има важну уогу у домостроју спасења.

Први су Јевреји. Изабравши Аврама креће његово а касније јеврејског народа сведочанство многобошцима о Једином Богу, "Господу дад војскама". И из Јевреја је потекла и Богородица и Апостоли, Јован Крститељ, а и Павле који је, својим учењем, пренео хришћанство на друге - "ослободио" Јевреје те екслусзиве да буду само они Богопознатељи и пренео све на Нови Израиљ.

Други су Јелини. Њихова филосфија и тај таленат је прображен у учење и догме Цркве, и међ њима је основано прво хришћанско царство - Византија (преображај многобожачкког царства у хришћанско). Јелини су темељ постапостолском учењу - не у смислу да су велики Оци догмате били Грци, али ту, код њих је Црква темељила и систематизовала апостолско Предање, и та учења су се одржала 17 векова и одржаће се до краја света.

Трећи су Руси. Пагани сентименталног духа и велелепија које је крстила Света Мудрост цариградска. Трпељиви, невероватно трпељиви, кротки, народ заједнице, народ колектива - зато им је Бог подарио највећи део Земље, толико велик који није поседовао ни један народ у историји човечанства. А Дух Свети им дао жезал патријаршијски, Аврамов и Аронов. Њихова улога није да пишу нове дгмате него да их чувају до мучеништав. Улога да тај са тим жезалом дочекају Христа и Воскресеније! Није случајно њихова недеља Воскресеније. Њихово велелепије прелази у оптички "хаос", од мноштва украса. Али то је њихова љубав ка Богу.

Е...мржња ка њима има главну клицу у овоме што пишем - јер, по речима Госода, ако су Њега гонили и његове ће. Уколико је Русија више уз Бога, мржња је већа. Кад је пијани Јељцин био, Руси су били узор демократије а нису имали шта да једу. сада су зло веће од ИСИЛА.

ТУ је извор мрже ка Русима и због тога. Ниједан народ у историји није порушио своје богомоље и побио своје свештенике - и то су Руси! Иако су то водили не-руси и сатанисти. Али пустио их је Господ сатани директно у шаке "да до рока своју вољу врши".

Отуда, из тог извора, и српска љубав ка Русима. Наша љубав ка њима нема скоро ништа рационално. Ми смо скоро по свему различити народ од њих. Срби су данас ближе Швеђанима и Немцима него Русима.

Мислим да реч "простодушност" наприкладнија - Рус ако је верујући не може бити а да није протодушушан. Он не може бити аристократа по неком статусу, ма био и богат и на положају - он је аристократа по души, по крштењу, по вери својој.

ПС

Помало је, истински, трагична судбина Срба...мислим да су то велиани попут Николаја знали...аве Јустина, због неше географије. Много ОПАСНО кућиште имамо. На много опасном месту имамо домовину. Страдања су нам стално над главом, а мали смо окружени непријатељима. Ни у Јерусалиму нема толиког СУДАРА цивилизација колико ту где је Србија! Нема тог интензитета! Апсолутно не! Ту се судара ислам и хришћанство. Ту се судара источно и западно хришћанство. Ту се судара исток и запад генерално....много опасно подручје. И ту не може ни бити ни опстати неки велики народ. Могу само неки "герилци". Е, ушли су у неку нову еру, па ако Бог да да нова подела света закачи нас уз Русе...ту је Србима историјска шанса да неколико векова живе у миру. "И дрво се на дрво наслони, свак' на свога, ја немам на кога"! Како иде она песма...

За Србе се не може рећи: Срб су цивилизација! Срби су народ! Алу Руси...Руси су цивилизација.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...