Jump to content

Избори у Србији 2023

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

Oko 1,5 MILIONA ljdi iz BiH je otislo poslednjih 30 g. U ratu je poginulo oko 100 000 svih.

Pitam ja tebe sta kazes na ovo:

TRI STVARIvape nebu za OSVETOM:

1. Ubistvo sa predumisljajem!

2. Kinjenje udovica i sirocadi!

3. ZAKIDANJE RADNICKIH PLATA!

To su ti reci najveceg strpskog Sveca posle Sv. Save - Nikolaja.

Oces da kazes da je biti kum predsednika republika koja je stvorena u krvi naroda, kao po pravilu, zaraditi 100tine milona? Je li to neki raj, sta li, a da se ljudima isplacuje pola minimaca preko racuna pola ispod stola?

Oces da kazes da je to patriotizam? Meni takav ne treba, i zbog njega SVAKO KO MOZE I IMA KUDA, mnogi imaju stan i kucu u vlasistvu i NECE da zive tu u tim gubernijama! To sto ti gledas preko naslova veze nema sa stvarnoscu!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Јел можеш мало да постиш па да не спомињеш моју жену или брак чак ни у метафоричном контексту?

Како те бре није срамота, бедниче.

Ja coveka, pa eto zameni u moju zenu! Jaka stvar. Sta se palis. Ostavi se posta svakome po njegovm. Ostavi se duhovnih saveta.

Eto, zameni subjekat, neka bud emoja zena u metaforicnom smislu. Veze to nema sa tvojom zenom, ali ocito logika ti nije na mestu. Znas sta znaci drugo lice kad se koristi ne govori se o TEBI? Eto neka bude prvo lice...drugo lice je jer sa tobom govorim. Sta se palis bez razloga. Ta recenica ima veze sa tvojom zenom kao sa lanjskim snegom...reagujes na misao koja niti je jezika, niti logicka.

I jos "bednice" i jos "posti"....alal vera sketizma, pola vas treba popovi da bdete sa tim savetima.

DA SNS i SNSD imaju DUBOKU KORUPCIJU SISTEMSKU u svojim redovima, za to su najodgovorniji Predsednici tih stranaka! DA! Je li tebi to nepoznato?

Pa mozes se praviti Englez, ali to je ocigledno. I DA "NEBO VAPI ZA OSVETOM" za one koji svoj narod iskoristavaju, narodni znoj, trud, vreme dato u ovom zivotu da rmbace za NISTA. DA!

Da, ja ne verujem u politicke mesije DA! Namazite ih na snitu, okacite im slike - umesto ikone! DA! Da okuprani smo, ali u tim gubernijam aokupiranim DOMACE GEDZE najpre nagrabe sebi i svojima, pa onda patriotizuju. A od toga nema srece ni njima ni narodu - i sam ces videti.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ćiriličar рече

Ja coveka, pa eto zameni u moju zenu! Jaka stvar. Sta se palis. Ostavi se posta svakome po njegovm. Ostavi se duhovnih saveta.

Остави се ти неумесних метафора.

Тако са мном нећеш причати.

Да јесте, бедно да тако разговараш са братом. 

Бог ти добро дао.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ćiriličar рече

3. ZAKIDANJE RADNICKIH PLATA!

А ти размисли да ли је овај грех некада био злоупотребљена да би се под маском правде учинило још веће зло. 

Толико од мене.

Подели на овим сајтовима

Pa ona jeste gruba, ali nikave skrvene namere niti jedne POMISLI, naprotiv, da ima veze sa tobom ili tvojom zenom. Na kraju krajeva to jezicki tako. Koriscenje drugog lica, ne tebe.

Logicno je da koristi drugo lice jer sa TOBOM pricam, tebi dokazujem, argumentujem - prosto jezicki nije ispravno prisvajati to sebi sto ti radis. Sam si sebi to spocitao, ja to nisam ni pomislio, ne dao Bog, ali ni pomislio.

Sasvim mi je svejedno, rekao sam ti, zameni u prvo lice, i ne doticeme se - nije tu rec o meni i tebi apsolutno. E sad, spocitavati mi toliku podlost da hocu da te uvredim ili st avec...to je van svakog smisla. Ali dobro.

Dakel, ako ti je lakse, povodom unitarista u BiH, korupcije u FBiH: Mene ne interesuje ako se zena moga komsije kurva, interesuje me da se ni ja ni moja zena ne kurvamo i da pokusamo sacuvati cits brak!

I sta je tu meni/tebi/bilo kome uvredljivo? Teroricko pitanje...

Ili kako sam rekao? Ovako: Ako se moja zena kurva onda tu braka nema!

Pa da, to je istina, apsolutna. Bez obzira na formulaciju i koje lice jednine koristim(o).

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ćiriličar рече

Pa ona jeste gruba, ali nikave skrvene namere niti jedne POMISLI, naprotiv, da ima veze sa tobom ili tvojom zenom. Na kraju krajeva to jezicki tako. Koriscenje drugog lica, ne tebe

Добро брате, опраштам.

Бог ти добро дао.

Не можеш користити такве метафоре и правдати их логички и граматички јер садрже увреду.

Немам жеље ни воље да се даље улазим у дискусије и разговоре, до даљњег.

Подели на овим сајтовима

Да додам:

• Неки људи ове, попут Мшура, а и ти помало - у бре, рећи РЕЧ критике на председника - човече, к'о да си цркву срушио. Бре људи, маните се идолопоклонства. Јавне личности су подложне критици, ако нису спремне на то, још ако неким људима који их критикују праве неугодности - онда су они болесни и криминалци.
  • Правити од неких обичних људи неке свеце, месије и којешта је лудило. Посебно како то медији под контолом раде.
  • А кад смо већ код наших председника Додика и Вучића - Додик је сељачко, мудро, и радно дете. Вероватно је од малих ногу секао купус по Лече пољу и где већ. Способан је, куражан, радио је, студирао и правио је паре и пре сра*а која су нас задесила - убеђен сам да се одао бизнису, да је потрошио време на бизнис колико на политику да би направио огромне паре.Наравно не можеш доле направити паре ако ниси у дослуху са власти - али ипак, зна шта је бизнис, има то од дечаштва је са оцем зарађивао и поштујем.
  • Професионални политичари, попут Дачића, Вучића - ок, кажимо "имају право". Али нити ми они могу бити неки узори и спасиоци, нити било који професионални политичар. То су људи који ништа у животу сем политиканства нису радили. Они себе виде у тое - супер! Историјск еличности? Ма супер.
  • Али мени НИЈЕ СУПЕР такво окружење, мени није супер такво лидерстов и ја имам право на то - и као и да то изнесем.

У чему је пробелем? У чему? Ако ниси за Вучича, или су либераш, или су аутошовиниста, или си издајник, или си издајник јер не радиш и Вучићевој фабрици уместо у Немачкој, Гркој или ма где. Како гор, јесли ли рекао реч на Вучића, па то је ЈЕСРЕС.

Ми не причамо о Кесићу, ми причамо о људима честитим који имају свој мозак и њиме разишљају.

НЕМА НИКО право да се НАПЕЧИ на фотељу власти, Бог зна како да дође до ње, и да са те позиције свакога ко не мисли као он сматра неким изродом одродом, и које чим. А они "други" Кесићи, Бјелогрлићи, Чеде - е видиш њима "држава, читај Вучић, и паком и капом дели МИЛИОНЕ ЕВРА, којекавиг пројеката, и којечега - и кавгају са њима по медијима. Они су средство да се одржавају тензије, а остали су МАРВА за гласове.

Па види, нити сам Кесић, а нећу ни да бдем марва. Што реко Домановић и српски во је во, па макар РИКНЕ!

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Вилер Текс рече

Добро брате, опраштам.

Ма како оћеш - сагласан да је груба формулација, али везе нема да има икаве крајње намере...језико је бесмилено да има. Мада то не оправдава грубост и неопрезност ка саговорниу, која је, признајем, уследила. Али ако оћеш веруј - не из ината да доказујем, терам своја мишљење, него ето, чусто причамо - ја немам доказе за своја мишљења, то су закључци на основу неих вести. Најбоље је да нисма у праву, али бојим се да јесам.

Ја говрим са своје ачке гледишта. Рецимо, мени да неко џаба да зграду Радишића у БЛуци, мене би било срамота имати такво нешто. Али исто тако знам, да би можда имао две, три такве и газио по тужем зноју и којечим да сам наступао у одреженим, другачијим животним околностима. Сви смо ми само јако грашни људи. Ако понекад идемо испраним путем, чинимо исправно - па није то само до нас.

Владика Атанасије је рекао да ћемо "одговарати и за наша добра дела". Јер дискутабилно је шта је добро од доброга које сам, ако сем, га уинио, шта је "моје" добро.

Кроз ту призму ја критикујем и председнике...

Праштај ти за грубост, неопрезност у метафорисању. Можа не треба јавно изностити, мад ајо во мали форум, али да, сматрам да увек требамо своје недостатке да гледамо. Ја могу са тобом да критикујем Вучића, али у другом контесту, сусједском, на Балкану - е па не може неко и ФБиХ да мени критикује мог председника! Зато сам ти рекао оно....те контесте не мешам. Ово је "интерна" критика и незадовољство.

Он је наш председник, да је најгори, а НИЈЕ најгори, опет је наш. Не критикујемо га из мржње, него бриге и донекле љубави и ка њему. Јер волећи Србију не можемо њега заобићи, он је на челу Србије.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ćiriličar рече

Праштај ти за грубост, неопрезност у метафорисању

Све је у реду. Опрости и ти за контра увреду 

Што се тиче, осталог, нико не каже да не сме да се критикује. Али се морају гледати реалне околности и учити из историје.

Да ли мислиш да не постоје људи који су свесни партократије и закидања плата, свесни искуствено, али неће рушити власт да се не би поновила историја у којој су дошли гори?

Ствар је у томе да мораш имати оперативно и конкретно способне људе а не људе који само увиђају реалне проблеме. На пример МИ.

Кажеш да ниси кесић, и ја верујем да ниси, али видим да си употребљавао реторику пешчаника помињући "губерније". Мало се замисли над тим брате.

Имаш на интернету па наручи књиге Велика лаж нашег доба, Духовни извори руске револуције, погледај по Јутјубу снимке и реторику опозиције пре 5.октобра. 

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Вилер Текс рече

да си употребљавао реторику пешчаника помињући "губерније"

Јој Текс,

Брате много велике ствари ваљаш и ваљате. Те рушење, те ово, те оно. Ово је форум ЖРУ са 20 посетилаца - које рушење. Ко руши власт и како? Преко ЖРУ? Који пешчаник? Ја у животу нисам то отворио. "Губернија"? Нема пешчаник ни ико монопол на ту реч. Губренија јер се неки понашају као губернатори. Зашто се то користи? Па Русија је велика, тешко је било контролсати губернаторе на локалу. У том, погрдном, контесту се то каже и нема везе са пешчаником. Дакле власторжац на локалу који ради шта хоће.

То што смо ми причали, о новој окупацији - па и Немачка је губернија. Можда гора од Србије у смислу окупације гора.

Зато губернатори.

А рупење? Па колико ја знам једини сам ја овде говрио да је Јово Бакић болесна комуњара и да иза благе фаце зјапи јако агресиван човек, и критиковао његове изјаве "гањање по улицама" и којешта, пливањ по Сави или куда већ - ласичан "зао дух" револуције.

Не вијајте се тим великим стварима. Ликови попут оног Бркића, таблоидаша и Златановића су смешни, таман ја рушим кога ту и то међ 20 посетилаца од којих вас тројица прочитате пост. То је РАЗГОВОР, форум, размена миљења. Поглед, лични на ствари у Србији.

Узгред - ти шетачи по БГ, па то западне службе шаљу поруке председнику - сам знаш како то иде данас. Кад је непослушан да боље слуша. А, ето, ми га критикујемо да је превише послушан.

Ја да сам Вучић, не бих их тук'о, али кад блокирају ауто-пут или неки мост окупуао бих их доообрано воденим топовима. Сад је супер, 'ладо. Затворе мосте, пошаљеш ватрогасна кола и и окупаш ихдобро да им се гаће смрзну, после се повучеш и па нека уживају.

ПС

Фала за препоруке, али о револуцији у Русији добрано сам упућен...нема од тога ништа. Нико у Србији није спреман на кавгу. Могли би изазвати инцидент, да чак неко и страда, али већина Срба је нормална, свесна стања, иако незадовољна не би наседала на те форе запада. То ти је једноставно Текс...кад револуционари придобију војску и полцију могу нешто, до тада могу само да будалешу. Вучић је ту мудар, стари лисац, пусти их да се истрефу по улицама, да се уморе....ја би их јос, кад се намаље надају, окупао добро шмрковима...оно ненадано, "случајно" и онда пустио да скиче по својим екранчићима.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Вилер Текс рече

Ствар је у томе да мораш имати оперативно и конкретно способне људе а не људе који само увиђају реалне проблеме. На пример МИ.

Има нешто што се зове меритократија - дакле стручни људи. Не мора партија и не може имати 100 000 људи у администрацији, нажалост партократија ради обрнуто.

Имаш стручњаке, распишеп конкурс за ВД јавне фирме и ћао. Контолиш га, ако краде стрпаш га у затвор и то је то, Које људе?

А власт? Па не мора неко имати 120 кила и бити висок 220 да би био храбар. Председници днас не иду у бој, они у кравати "иду у бој" за свој народ. Треба да сачува народ, да не гине узалуд и не страда....наше елите често нису водиле рачуна, много се страдало а није требало. Са те стране поштујем Вучићево "обреновићештво"...али мислим да је се много изгрешио. Да је мало, скро ништа ризиковао, и да је био много сервилан, више него је потребно. Тиме се довео, и Србију, у незавидну ситуацију у јашкој геополитичкој ситуацији иначе. Многи чак сматрају наступајућа времена есхатолопким...не спори нико сложеност ситуације. Зато треба имати народ иза себе, Цркву и имат кураж...па и ризиковати.

Овако је много тих "пијачарских" фора...запад се не може лагати. Они цене кураж и отвореност...па једног Путина су гурали до зида...нема са њима "наши партЊори". Само подвучеш црту, такву да је и њима прихватљива, али не даш на себе...и онда они то укалкулишу у своје планове.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ćiriličar рече

Брате много велике ствари ваљаш и ваљате. Те рушење, те ово, те оно. Ово је форум ЖРУ са 20 посетилаца - које рушење. Ко руши власт и како? Преко ЖРУ? Који пешчаник? Ја у животу нисам то отворио. "Губернија"?

Нисам ја мислио да ти нешто рушиш. Поента је да нико није дебил па да не види партократије и корупцију. Али нико није глуп да верује да се то може избећи неком новим магичним свежим људима. О томе се ради. Ови МИ треба конкретно да уђу у државне институције, председник да се "додикује" под хитно. 

Кад сам рекао пешчаник, нисам мислио конкретно да ли си њих читао или не, него из тог миљеа долази израз губернија у пежоративном смислу.

Много си тога написао, не могу на све да одговарам, немам времена. Поздрав

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ćiriličar рече

Само подвучеш црту, такву да је и њима прихватљива, али не даш на себе...и онда они то укалкулишу у своје планове.

Ово је суштина.

пре 2 часа, Ćiriličar рече

Узгред - ти шетачи по БГ, па то западне службе шаљу поруке председнику - сам знаш како то иде данас. Кад је непослушан да боље слуша. А, ето, ми га критикујемо да је превише послушан.

И овим си све рекао.

Евидентно је да им и овакав није по вољи. По мом мишљењу.

Лако је нама да седимо на трибинама и бићемо да је селектор дебил.

Подели на овим сајтовима

Али бити за Павића и калкулисати санкције Русији је за лудачку кошуљу. Џаба полемисати. Боље да се објединимо око Вучића и да се молимо Богу. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...