Jump to content

Све то красно, похвално, позитивно о православљу, католичанству и протестантизму

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 weeks later...

Božićni koncert - Vánoční koncert 2010 | Harafica, kostel svatého Františka Xaverského, Uherské Hradiště, Morava, Češka Republika 

Novogodišnji koncert - Novoroční koncert, kostel sv. Vavřince, Hluk, Morava, Česká Republika 2019

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • 4 months later...
On 29.3.2016. at 20:09, Zayron рече

Meni je predavao biblistiku

i egzegezu prije 30 godina.

To si zaista u pravu,

vrijedi ga poslušat. :)

Ovako je fra Bonaventura Duda molio od Gospodina nadu i vjeru 'za čas smrti svoje' | Bitno.net https://www.bitno.net/vjera/duhovnost/fra-bonaventura-duda-o-svojoj-smrti-bonaventura-duda-smrt/#.XUWHpRjQMDk.whatsapp

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, kopitar рече

Ovako je fra Bonaventura Duda molio od Gospodina nadu i vjeru 'za čas smrti svoje' | Bitno.net https://www.bitno.net/vjera/duhovnost/fra-bonaventura-duda-o-svojoj-smrti-bonaventura-duda-smrt/#.XUWHpRjQMDk.whatsapp

Ево једна анегдота коју сам чуо.

Неколико дана прије 90-ог рођендана фра Бонавентуре, један други фратар најавио је да ће бити одржана миса тада и тада за фра Бонавентуру, који је напунио 90 година. Позвао је људе, који могу да дођу. А који не могу доћи на ту... нека дођу за десет година.

:)

Уживајте и нађите што тражите...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Богољуб 1 рече

Ево једна анегдота коју сам чуо.

Неколико дана прије 90-ог рођендана фра Бонавентуре, један други фратар најавио је да ће бити одржана миса тада и тада за фра Бонавентуру, који је напунио 90 година. Позвао је људе, који могу да дођу. А који не могу доћи на ту... нека дођу за десет година.

:)

Штавише да ће фра Бонавентура славити мису на свој 90 рођендан, а који не могу тада, нека дођу за 10 година.  :)

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

Постоји тренд да људи препричавају мудрости из других вера или времена. Једну сам поучну анегдоту чуо од католика, али не знам сасвим сигурно сада је ли реч о католичким редовницима, можда фратрима. Ако неко зна оригинал, ако је монашка, нека напише. (Иначе,  на западу нису сви монаси ... монаси су редовници, али нису сви редовници монаси. Као што су крушке воће, али нису све врсте воћа крушке. Фратри нису монаси, као ни исусовци, али бенедиктинци нпр. јесу ркт монаси. А сви скупа су ркт редовници.)

Углавном, ако је права мудрост, онда се зна од Кога је и вреди поделити. Ова ме је мало подсетило на овога доброћуднога фра Бонавенутру.

Био је неки стари редовник којега никада нису чули да је и о коме изрекао неку осуђујућу или ружну реч. Онда су се млади редовници досетили да га искушају и тражили су да каже нешто о ђаволу. Старац се малчице замислио и рекао ово:
"Упоран је... Упоран."

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
pxl_270814_8727700%2B%25281%2529.jpg
AVANTINOVINE.BLOGSPOT.COM

Može i ovako... Puno je onih kojima neće biti drago što vide Srpski tenk...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...