Jump to content

Претње и говор мржње према Србима на лету Виз Ера

Оцени ову тему

Препоручена порука

Један држављанин Данске, по етничкој припадности Бошњак односно, муслиман из Босне, је претио и псовао Србима мајку на лету из Данске за Тузлу, који је због магле преусмерен за Београд.

Оно што је права зона сумрака је што га Срби, попут овог пилота, практично оправдавају. Од 6:30.

Такође такве коментаре можемо наћи и на снимку инцидента.

Аутошовинизам у свим облицима је обољење које треба лечити. Наставили се овако појавиће се и апологете Анте Павелића.

Подели на овим сајтовима

Право сагледавање овог догађаја. Уз такво псовање су многи Срби убијани пуно пута кроз историју.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Аутошовинизам је најгора болест.

Уместо да га осуде, они га практично пуштају. Све ингеренције овде има Република Србија, само је мањак Срба који ингеренције треба да спроведу. А и Нова година је, не ваља се огрешито о Деда Мраза. Кад ће извињење Анти Павелићу? Другови и другарице здраво!

WWW.RTS.RS

Држављанину Данске је, након догађаја у авиону компаније "Виз ер" на релацији Билунд-Тузла...

Подели на овим сајтовима

ISKRA.CO

Онај Сулејман Имамовић, дански држављанин, који је јуче на небу изнад Србије претио да ће...

Још само да Марчело опева неправедно утамниченог Сулејмана који је лежао у српском казамату дугих двадесет сати.... Кво вадис Сулејмане?

Подели на овим сајтовима

On 30. 12. 2021. at 23:44, Вилер Текс рече
ISKRA.CO

Онај Сулејман Имамовић, дански држављанин, који је јуче на небу изнад Србије претио да ће...

Још само да Марчело опева неправедно утамниченог Сулејмана који је лежао у српском казамату дугих двадесет сати.... Кво вадис Сулејмане?

Expand  

Има неколико ствари које о којима би вредело размишљати у овом случају.

1. Човек је стварно испсовао све српско што је могао и што му је пало на памет и претио да ће убити, дићи авион у ваздух итд.  и да је само то било, ја бих га први осудио на максималну казну за та кривична дела. Међутим, он је псовао и балије, што ће рећи да није неки муслимански фанатик, него неки "грађански" Босанац који мрзи Србе, али не воли ни муслиманске фанатике. Ово говорим не у смислу оправдања да, пошто је псовао балије, није проблем што је псовао Србе и све српско. Наравно да је проблем, итекакав. И зато га не  бих осудио баш на максималну казну, него бих му дао "попуст" 10-15%. 

2. На прву лопту, свакако би требало да га Србија осуди за кривична дела и да овде робија. То би било исправно. Под условом да су наши затвори уређени и да би могао "поштено" да робија, у смислу да не буде ни на који противправни начин угрожаван. Али сви знамо шта се дешава у нашим затворима, колико има пребијања, силовања, разних других неправилности и злоупотреба. И то би се сигурно десило. Те би опет Србија дошла на тапет са свим могућим и немогућим оптужбама, и било би контрапродуктивно по нас. Поготову би био проблем што је он дански држављанин и што би Данска имала материјала да прави кампању на таквом случају. (На страну што иначе мислим да је то унутарзатворско злостављање недопустиво и да то не треба нико да доживљава, па ни он). 

Осим тога, ако је веровати оном пилоту из првог снимка, у Данској за та дела су казне ригорозније него код нас, и у том смислу бисмо могли бити мирни да ће га казна за ово стићи. (Мада, хм... затвори у Скандинавији су више хотели него затвори).

3. Пошто је он дански држављанин, Србија би свакако требало да реагује и на дипломатски начин, да упути неку ноту, или шта већ, Данској, да подигне прашину око овога, да не прође без медијске гужве. Јер и не треба да прође.

4. И последње, можда и није лоше показати мирно и цивилизовано понашање, у смислу - ево како се понашају ти "ваши" Бошњаци који су "јадне и невине жртве злих Срба", а како се према њима понаша Србија. 

Да резимирам: ако би се могло обезбедити да у српском затвору буде апсолутно заштићен од било каквог злостављања и противправног угрожавања (и због њега, а и због нас, из горе наведених разлога)  ја сам за то да му се овде суди, да буде осуђен и да овде робија. Нажалост, мислим да то није могуће обезбедити такве услове у нашем затвору.

Подели на овим сајтовима

On 31. 12. 2021. at 8:48, Родољуб Лазић рече

Међутим, он је псовао и балије, што ће рећи да није неки муслимански фанатик, него неки "грађански" Босанац који мрзи Србе, али не воли ни муслиманске фанатике

Expand  

Не. Он их је псовао и назвао балијама јер се не буне као и он што слећу у Србију.

Мислим да ако држимо до себе нема шта ту да се калкулише. Све ингеренције и права смо имали али ми смо југословенствовали по обичају. Плаћаћемо то скупо опет.

Подели на овим сајтовима

On 31. 12. 2021. at 8:48, Родољуб Лазић рече

Има неколико ствари које о којима би вредело размишљати у овом случају.

1. Човек је стварно испсовао све српско што је могао и што му је пало на памет и претио да ће убити, дићи авион у ваздух итд.  и да је само то било, ја бих га први осудио на максималну казну за та кривична дела. Међутим, он је псовао и балије, што ће рећи да није неки муслимански фанатик, него неки "грађански" Босанац који мрзи Србе, али не воли ни муслиманске фанатике. Ово говорим не у смислу оправдања да, пошто је псовао балије, није проблем што је псовао Србе и све српско. Наравно да је проблем, итекакав. И зато га не  бих осудио баш на максималну казну, него бих му дао "попуст" 10-15%. 

2. На прву лопту, свакако би требало да га Србија осуди за кривична дела и да овде робија. То би било исправно. Под условом да су наши затвори уређени и да би могао "поштено" да робија, у смислу да не буде ни на који противправни начин угрожаван. Али сви знамо шта се дешава у нашим затворима, колико има пребијања, силовања, разних других неправилности и злоупотреба. И то би се сигурно десило. Те би опет Србија дошла на тапет са свим могућим и немогућим оптужбама, и било би контрапродуктивно по нас. Поготову би био проблем што је он дански држављанин и што би Данска имала материјала да прави кампању на таквом случају. (На страну што иначе мислим да је то унутарзатворско злостављање недопустиво и да то не треба нико да доживљава, па ни он). 

Осим тога, ако је веровати оном пилоту из првог снимка, у Данској за та дела су казне ригорозније него код нас, и у том смислу бисмо могли бити мирни да ће га казна за ово стићи. (Мада, хм... затвори у Скандинавији су више хотели него затвори).

3. Пошто је он дански држављанин, Србија би свакако требало да реагује и на дипломатски начин, да упути неку ноту, или шта већ, Данској, да подигне прашину око овога, да не прође без медијске гужве. Јер и не треба да прође.

4. И последње, можда и није лоше показати мирно и цивилизовано понашање, у смислу - ево како се понашају ти "ваши" Бошњаци који су "јадне и невине жртве злих Срба", а како се према њима понаша Србија. 

Да резимирам: ако би се могло обезбедити да у српском затвору буде апсолутно заштићен од било каквог злостављања и противправног угрожавања (и због њега, а и због нас, из горе наведених разлога)  ја сам за то да му се овде суди, да буде осуђен и да овде робија. Нажалост, мислим да то није могуће обезбедити такве услове у нашем затвору.

Expand  

Ne kontas mentalitet, on je psovao Balije jer se ne bune, zato što nisu kao on, pravi. Nije on nikakav građanista, nego indoktriniran u ratu i možda  je počinio nešto za sta je ostao nekažen, što je redovna pojava, mučila ga savjest i onda kad je shvatio da leti za Bg, pomislio gotovo i pukao.

Okolina Tuzle je posebna priča, kameno doba u produženom trajanju, starinom sam od tamo, pamtim kada su bosi hodali i žene koje stave krpu i vruću tepisiju pite na glavi i tako hodaju, mnogi danas kada čuju da bi neko nekom mogao pojesti pitu sa glave ne kontaju o čemu se radi.  U ratu je bilo da uhvate našeg i da ga živog na ražnju peku i sl.

Tuzla je drugačija nedavno sam sjedio u kafiću i vide da sam Srbin, i pričaju vic: Baba oženio sam crkinju, pa što sine Srpkinju? Ne baba Srpkinju, nego crnkinju, a...dobro je..

Mediji su posebna priča, neće da jave kada misliman pomogne Srbinu ili obrnuto, ali ovaj psihopata je priča. Evo nedavno u Sarajevu, na kasi vehabija i druga kasa slobodna i odem tamo, za mnom 10 ljudi muslimana, dok se nije žena pobunila sa druge kase: ljudi radi i ova kasa, inače Bosna je neviđeno šarena, dosta putujem u posljednje vrijeme i to to je svjet do svijeta, čas kao da si na Bliskom Istokum, čas u Evropi, sve je tu sve kulture u svim oblicima. 

Taj Danski državljanin je izbjego iz nekog sela u Dansku i tamo na priči da se boji Srba dobio neviđenu lovu i uslove tvrdeći da je agresija bila iz Srbije, sa čim se slažem, jer se u Sarajevu naselilo jedno 200000 srbijanskih državljna koji treba vratiti nazad, među njima nema ni jedan Srbin, pravoslavac. Živjeli su 15 godina srpskim stanovima za dz. itd. 

Подели на овим сајтовима

Иначе он је овде псовао крст.

Па где су Аиде, Марчели, Г.Марковићи, Србљановићке, Чомићке, Чанци, лгбткјукју++++++++...?

Ћуте и кикоћу се себи у браду.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Могуће је да их је зато псовао као балије, што се не буне. Сад је снимак испресецан пиштањем и не може да се све разуме и да се повеже.

У том случају, што се мене тиче, максимална казна. У осталом делу, оно што сам написао мислим да стоји.

Подели на овим сајтовима

On 31. 12. 2021. at 11:22, Bilbija рече

Najmanji problem kod ovog incidenta je verbalno vrrdjanje,. Za to mize ds bude osudjen na uslivnu kaznu i to je sve. 

Expand  

Није то вређање. Било би оквалификовано као изазивање верске и националне мржње, што и јесте. 

Izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti

Član 317

(1) Ko izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili versku mržnju, ili netrpeljivost među narodima ili etničkim zajednicama koje žive u Srbiji,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno prinudom, zlostavljanjem, ugrožavanjem sigurnosti, izlaganjem poruzi nacionalnih, etničkih ili verskih simbola, oštećenjem tuđih stvari, skrnavljenjem spomenika, spomen-obeležja ili grobova,
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.

За кривична дела за која је прописана казна од 8 или више година  не може се изрећи условна осуда.

Плус:

Ugrožavanje bezbednosti vazdušnog ili pomorskog saobraćaja ili nepokretne platforme

Član 292

(1) Ko nasiljem prema licu u vazduhoplovu, na brodu ili nepokretnoj platformi koja se nalazi u epikontinentalnom pojasu, odnosno njihovom teretu, postavljanjem ili unošenjem u vazduhoplov, na brod ili nepokretnu platformu eksplozivne ili druge opasne naprave ili supstance ili uništenjem ili oštećenjem ili ometanjem uređaja za navigaciju ili prouzrokovanjem druge štete vazduhoplovu, brodu ili nepokretnoj platformi dovede u opasnost bezbednost vazdušnog saobraćaja ili pomorske plovidbe ili bezbednost nepokretne platforme,
kazniće se zatvorom od dve do deset godina.

Претпостављам да би за ово био окривљен, односно оптужен.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Креирај ново...