Jump to content

Размишљамо ли о сопственој смрти? Како је замишљамо?

Препоручена порука

On 12.6.2018. at 8:24, Anastasija_ рече

Ne znam. Više od godinu dana osećam da nisam dete i da mi Bog sudi kao odrasloj... kao da mi je dao nekakav ultimatum koji ne znam kako treba da ispunim. Ako želi da me zgazi, samo nek to učini što pre.

Samo se zahaljuj za sve pomaze.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

On 12.6.2018. at 8:24, Anastasija_ рече

Ne znam. Više od godinu dana osećam da nisam dete i da mi Bog sudi kao odrasloj... kao da mi je dao nekakav ultimatum koji ne znam kako treba da ispunim. Ako želi da me zgazi, samo nek to učini što pre.

Mora ti prevedem ovaj znak sa nebesa,Bog rešio da te ženi.:)))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

@Кратос 

Ваљда да се уда!

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Драгана Милошевић рече

@Кратос 

Ваљда да се уда!

Pa to.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Кратос рече

Mora ti prevedem ovaj znak sa nebesa,Bog rešio da te ženi.:)))

Ne verujem. Poslao bi mi pravog čoveka, a ne periode gde se smenjuju tuga i apatija. Toliko da sam poželela da me zgazi i oduzme mi život, samo da to prođe. Želela bih samo da mi otkrije zašto, pre nego što se to desi.

Подели на овим сајтовима

Ma ne mislim

Послато са E6653 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Anastasija_ рече

Ne verujem. Poslao bi mi pravog čoveka, a ne periode gde se smenjuju tuga i apatija. Toliko da sam poželela da me zgazi i oduzme mi život, samo da to prođe. Želela bih samo da mi otkrije zašto, pre nego što se to desi.

Bog sa svakim od nas ima plan..bez brige..❤

Подели на овим сајтовима

Размишљање о смрти - најбољи савјетник, путовођа. Кад се деси то је само прелазак из једне собе у другу, сусрет са Љубљеним Христом. Негдје сам читала за једну Светитељку да јој је душа толико у овом животу чезнула за Христом, да је живот за њу био пакао. Прибројана је лику Св. Мученица, јер јој је душа тако патила. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Natasenka рече

Размишљање о смрти - најбољи савјетник, путовођа. Кад се деси то је само прелазак из једне собе у другу, сусрет са Љубљеним Христом. Негдје сам читала за једну Светитељку да јој је душа толико у овом животу чезнула за Христом, да је живот за њу био пакао. Прибројана је лику Св. Мученица, јер јој је душа тако патила. 

О којој светитељки је ријеч?

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Natasenka рече

A kome je ovaj život mio??!!7896634

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Zamislite čoveka koji umire. Leži na postelji nemoćan i ispijen. Smrt je tu. Čovek oseća njeno prisustvo. Podvlači crtu ispod potrošenih meseci i godina, i kao poraženi general gleda u dane koji su prošli, kao svoju razbijenu vojsku posle bitke. Čovek u jednom takvom trenutku zasigurno žali za nečim. Da li čovek na samrtnoj postelji žali što više vremena nije proveo na internetu, što nije odgledao više serija ili što nije malo više odmarao?
Prisustvo smrti u našim mislima je često najmoćniji lek da se osvestimo. Kada neko umre u našoj blizini, primećujemo kako sve glupe, plitke i površne teme i brige nestaju. Svi u blizini smrti odjednom imaju ispravan pogled na život.
Kada su generali u Rimu trijumfalno ulazili u grad, na dvokolici, tik pored njih, uvek je stajao rob, koji je držao lovorov venac iznad glave generala-pobednika. Njegov zadatak je bio da u uho generala neprestano ponavlja samo dve reči: memento mori/ sećaj se smrti.
Sećanje na smrt zadržava pravi pogled na život. U suprotnom general, kome hiljade ljudi kliču ime, brzo bi bio ubeđen da je mnogo više od onoga što jeste. Kada počnemo da lutamo u životu i da radimo pogrešne stvari, zamislimo sebe na samrtnoj postelji i upitajmo se za čim ćemo žaliti u tom trenutku.

http://nenadgugl.com/samrtna-postelja/

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
On 20.7.2019. at 13:04, JESSY рече

Podvlači crtu ispod potrošenih meseci i godina, i kao poraženi general gleda u dane koji su prošli, kao svoju razbijenu vojsku posle bitke.

Zato bih volela da dam svoj život da spasim tuđ. Onda moj život ne bi mogao da bude promašen.

Više od svega se plašim promašenog života

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...