Jump to content

о. Горан

Члан
  • Број садржаја

    173
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

    Never

О о. Горан

  • Рођендан 08/12/1979

Profile Information

  • Пол :
    Мушко
  • Локација :
    тромеђа БГ-Браничевска-Шумадијска

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

о. Горан's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

6

Форумска репутација

  1. Баш тако. Али то не могу мамине мазе са 600 евра и то сами, па ће још и да умру од глади, ма немој. Све се браћо окренуло. Мушкарци кукају ко жене, па ће још и спонзоре да траже. Жалосно! Не знате ви шта је беда или шта је глад, а камо ли нешто више. Млаки смо, превише млаки! А кад ниси ни студен ни врућ избљуваћу те из уста својих (Откровење). Зар Хришћанин кука, зар Хришћанин ропће? Тако се само призивају већа искушења. Буди задовољан тиме шта ти је Бог дао и имаћеш мир. Гурај напред са смирењем и уз Бога и имаћеш напредак. А ако кукаш далеко си и од тапкања у месту!
  2. Иначе моја супруга је завршила факс са двоје деце, а ја сам био ту за њу у сваком тренутку трудноће, дојења, измузавања(да извинете), купао децу више него она, радио као вероучитељ и у исто време фарбао паркет и радио у фото радњи... да не набрајам. Дакле дело чини, а не ленствуј и не држи предавања о лењости и немарности оправдавајући себе. Нападате другога, а не знате ни ко је он, ни шта је, а најмање вас то и интересује. Ето где одоше наши хришћани, па су због тога свештеници криви. Нарочито они који их изобличавају. Нисам ја безгрешан, а свакако тежим томе да не грешим, али сам зато свестан својих грехова и редовно их исповедам, чак и као свештеник. Требало би и ви да се посаветујете са вашим духовником о овоме, пошто овде о свему говорите само не о браку, породици... Заиста сам жалостан због таквих мишљења која ваша срца ЈЕДУ!
  3. А шта је са свештеницима који су завршили факултет из љубави према Богу и према Цркви? мааааааааали kraljica
  4. Жао ми је што тако шта чујем од тебе брате. Прво данас свештеник нити у селу нити у граду има неки углед, већ нажалост напротив! А пропаст је и у томе што га више нема ни у цркви. Данас се верни народ понаша према свештеницима као да смо фарисеји овога доба. clapc clapcШто се сигурнијег живота тиче, знају га само мали број оних који су на добрим парохијама. Моја жена је вероучитељ и не зарађујем много више него она. Има тога, не могу да поричем, али као и свугде има кукоља,а свакако мислим да о. Љуба није. Данас се хришћани понашају према нама свештеницима као да смо у неком риалити шоу и свако те гледа како и када и у чему ћеш да погрешиш да би те осуђивао, а своје грехе осудом покривају уплићући се у туђи живот и зараду, завидећи. Када би бдили више над собом не би о другима судили! Надам се да ће ово братија схватити као духовни савет, а не као по обичају потстицај на још већи гнев и јаз према свештенству. 0102_laugh smej.gif ekstra
  5. Отац је више у праву него што мислите браћо. Ја сам средњу и факултет, а умало и други завршио и у исто време радио и студирао(без тате и маме), оженио се и двоје деце имао и тек онда завршио. То вам само показујем, да не буде да причам. А што се мука тиче... У праву је што се тиче размажености, све хоћемо на готово и савршено. Па људи ово је све само не савршен свет, ово је свет егоизма и самољубља. Жени се брате, удај се сестро и уживај у сексу до миле воље, рађај децу и радуј се плодовима љубави са супружником! Верујте! И моћићете и да студирате и да рађате и да имате каријеру, јер ће те Бог укрепити и наградити силним благодатним даровима и снагом да пребродиш сваку препреку! И АМАН, НЕ ОСУЂУЈТЕ ВИШЕ СВЕШТЕНИКЕ!!! Јер тиме си већ много корака начинио уназад!
  6. Даље? Зна се! :cheesy2: Треба знати зашто је грех страшан. Он је оно шта нас одваја од заједнице са Христом, од Цркве. Хришћанин је биће заједнице не само што он није створен да живи сам, већ и зато што кроз ту заједницу остварује спасење. Дакле ако човек чини грех он се одваја од Бога и заједнице са Њим. Зато се и каже на светој Тајни Исповести да се тај поново присједињује заједници Цркве. А грех долази на разне начине и одасвуд.
  7. 0442_feel 0442_feel :group111: :group111: :group111: 0442_feel :group111: :group111: Много пута се питам и никако ми није јасно. Прво одакле се у човеку јавља тај покрет душе? Свакако да је у сржи овога великога греха који наједном обузима и најревносније хришћане најјачи корен зала-гордост. Само ако сами победимо своју сујету и пређемо преко увреда, а и клевета наших ближњих можемо победити ту страшну алу која прождире сваку несмирену душу. Само ако макар пожелиш да волиш човека (наравно и Бога у њему) успећеш да задобијеш брата, да опростиш и да ти буде опроштено. Нису овде прозвани само "ревнитељи" који опадају Цркву, свештенике и епископе, већ свако ко на било који начин руши заједницу Цркве. Тај који то чини, па макар био и у праву, дела нечастивога чини, јер чини управо супротно од онога зашто је Христос дошао - да омогући људима заједницу са Богом. А нечастиви чини само супротно од Њега, јер нас наводи на грех, а грех зна се ни због чега није страшан него зато што нас одваја од заједнице са Богом, а без Њега не можемо чинити ништа. Тј. све без Њега је НИШТА! Зато, НЕ МРЗИ БРАТА СВОЈЕГА ПА МАКАР БИО И У ПРАВУ!
  8. Док се мучиш са посним ослићем, нешто лепо миришеш носићем. То у рерни прасенце се пече, добри доме срећно Бадње вече!! pravopop pravopop pravopop
  9. Није ти то добро! bangin bangin Немој да ти то са ''искушењима'' буде као црквењаку и ономе са помислима: Помисли - А јели црквењак, јел имаш ти помисли? - А ко их нема брате. - Аха, значи и ти имаш помисли. Ма ја нисам имао помисли док нисам прочито ону књигу о помислима. - ? - Јесте тамо све лепо пише , како помисли нападају на човека и како ђаво не да човеку мира никако. - И сад имаш помисли а пре их ниси имо? - Па да, сад стално имам неке помисли. - Па какве су ти то помисли ? - Ево јутрос ја кренем на пијацу , реко идем мало да видим шта има па ћу код Пере у кафану, имам тамо неко друштво па се картамо тако... кад ја поред Цркве прођи а помисли ме нападну , све ми говоре - "ајд у Цркву Бошко, ајд у Цркву!" - ? - И синоћ кад сам ишо да легнем , помисли ме опет напале па ми веле - "Прочитај Бошко макар очењаш пре спавања." А ја легнем намерно , нисам се ни скино, реко нећете ви мени говорити шта да радим. А помисли ме опет тако нападну па ми говоре - "Грешни Бошко , никад ниси у Цркву ишо , никад се ниси Богу молио , каквом се добру надаш у животу?! . А ја ништа, сетим се како старац каже у књизи "Само их синко игнориши" и ја тако окренем се на другу страну и заспем као клада. А пре неки дан исто тако , дође ми комшија што сам у завади са њим и оће да се помири, ђубре бре оно маторо , све ми лозе скресо на међи, и сад оће да се помири. И кад он тако дође код мене а мене помисли нападоше -" Прими Бошко овога човека , он је твој ближњи" , ма шта мој ближњи ђубре бре једно и ја га избацим из куће , неће мене помисли смућивати. И ја ето просто не знам више шта да радим са тим помислима, како да се борим са њима, излудећу начисто. - И шта ћеш сад? - Знаш шта ћу , све ћу радити обрнуто од онога што ми помисли кажу , мислио сам ићи код баба наде да ми салива страву , али ми помисли говоре да то нерадим, е сад баш идем намерно код ње, неће мени помисли говорити шта ја да радим, ваљда ја знам шта ваља а шта не ваља. - А што не сачекаш попа па се исповедиш лепо о тим помислима? - Знаш шта црквењак, ја сам мислио да си ти паметан човек и да служиш ту Богу , али видим да си млого грешан, па и ти ми говориш исто што и помисли, ајд уздравље и немој ми се више обраћати. - Ајд ... ...
  10. Оче, ако ти треба поп група, ето ту си ти, о. Угрин, о. Агапије, ја и још по неко и ето ти поп групе!!! bighugbighug bighugbighug bighugbighug
  11. Ма, да, Брус Ли је био стари лопов, знам ја! bighugbighug bighugbighug bighugbighug
  12. Сестро, а што не постиш на риби? Осим ако болест није таква где захтева и мрсне намирнице. У сваком случају не треба да постиш на води!Када се код мене појави такав проблем, ја некоме не прекинем пост, јер га нисам ни установио bliss jeeee, већ благословим неку или неке намирнице које су неопходне. Тако не престајеш да постиш, а нити се тотално мрсиш. bighugbighug bighugbighug bighugbighug И не лажите доктора!
  13. Steroidi 0304_smile4Мораћу да почнем да делим овима у мојој цркви, много су слаби! 0304_smile4 crvenilo bliss jeeee
×
×
  • Креирај ново...