Jump to content

Саопштење за јавност Информативне службе Српске Православне Цркве

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат

Има ли разлике између суђења некоме и критичког става о нечијем понашању?

Хајде да ти одговорим на ово, пошто је у овоме суштина питања (и о политичарима, архијерејима и осталом наведеном...), приметио сам по себи да када сам у добром духовном стању, нпр. после Свете Литургије и причешћа, у миру, већина ових ствари одлази као ветром однешена, не узнмиравају ни ум, ни душу. Молитва за све извире сама.

Плашим се да смо у већини случајева у прелести и да пишемо под утицајем страсти. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 321
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 16 минута, Вукашин рече

А ми нисмо? :smeh1:

То може да каже пророк Божији, а кад ми грдимо свештенике, плашим се да је чешће под утицајем демона и страсти, него по праведном гневу и истинском ревновању.

Pa ne grdimo ih, nego treba da se kaže kako jeste.

Vidiš da sam stavio znak pitanja na kraju, pa sad.. ? 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Вукашин рече

Плашим се да смо у већини случајева у прелести и да пишемо под утицајем страсти. 

Јел се то односи и на Ђуровића, кад пише оно о чему пише/ је писао? На пример оно "Апел владикама да не зезају попове", или о Амфилохију као издајниуку и расколнику. Или смо у прелести и пишемо под утицајем страсти само ти, ја, Пера, Мика, Лаза....?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Вукашин рече

Хајде да ти одговорим на ово, пошто је у овоме суштина питања (и о политичарима, архијерејима и осталом наведеном...), приметио сам по себи да када сам у добром духовном стању, нпр. после Свете Литургије и причешћа, у миру, већина ових ствари одлази као ветром однешена, не узнмиравају ни ум, ни душу. Молитва за све извире сама.

To sve da, ali ne znači da ne treba preispitivati sve, i sebe i sveštenike i vladike. Znaš ono, sa nekakvim rasuđivanjem ipak da pristupamo.

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

Dođi i vidi.

Povedite nekog koga volite i dođite u Crkvu družeći se sa svetiteljima i o.Djurovićem tako, da se okupite onako kako Hristos kaže: gde su dvoje, troje sabrani u moje ime tamo sam i Ja.

Oslobodite se u ljubavi tako da ne škiljite na jedno oko, nego da ste slobodni po blagodati kao što je Hristos slobodan po prirodi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Родољуб Лазић рече

Јел се то односи и на Ђуровића, кад пише оно о чему пише/ је писао? На пример оно "Апел владикама да не зезају попове", или о Амфилохију као издајниуку и расколнику. Или смо у прелести и пишемо под утицајем страсти само ти, ја, Пера, Мика, Лаза....?

@Вукашин Извини што постављам питања на која није лако одговорити.;)

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Родољуб Лазић рече

@Вукашин Извини што постављам питања на која није лако одговорити.;)

Односи се на све осим на твоје критичко мишљење које је плод искључиво твог смирења. :)

Подели на овим сајтовима

Da se podsetimo malo kako to cenjeni gdin Lazic snishodeci svome smireniju nije sudio Djurovicu

STANJESTVARI.COM

На Богословском факултету мора постојати табуисана чаша за воду...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, The Godfather рече

Da se podsetimo malo kako to cenjeni gdin Lazic snishodeci svome smireniju nije sudio Djurovicu

STANJESTVARI.COM

Tuzilac, sudija i presuda. Nijedan tekst mu nije van tih okvira. O Bogu mozes od njega da cujes iskljucivo bonton.

Подели на овим сајтовима

И шта је ту суђење и пресуда? 

А волим обашка што сам једино  ја виђен као судија и пресудитељ. Нико од форумаша то није,  а сам Ђуровић - подразумева се да није.  

То се зове објективност у приступу. Али од фанова очекивати објективност, да ли је могуће? :dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Односи се на све осим на твоје критичко мишљење које је плод искључиво твог смирења. :)

А ја сам тврдио да сам смирен? 

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, The Godfather рече

STANJESTVARI.COM

Читам поново и - допада ми се. Хвала ти што си нас све подсетио на овај одличан текст.:aplauz:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Родољуб Лазић рече

И шта је ту суђење и пресуда? 

А волим обашка што сам једино  ја виђен као судија и пресудитељ. Нико од форумаша то није,  а сам Ђуровић - подразумева се да није.  

То се зове објективност у приступу. Али од фанова очекивати објективност, да ли је могуће? :dobro:

Tekst ti je takav. I svaki naredni.

o.Zoranu ne lajkujem komentare koji su vezani za Crkveno ustrojstvo, jer ja malo znam o tome( eto objektivnost) i za razliku od tebe ne vristim kad ih ti komentarises. Mislim da malo znas o duhovniku Crkve Ruzica pogotovo to koliko je on informisan.

Nema ljutis ali tekst na stanju stvari ti je lekcija o bontonu koja mene ne vodi niti razmisljam o tome.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Tekst ti je takav. I svaki naredni.

Па није. Ти очито не знаш шта је критичко разматрање. И бркаш то са осуђивањем.

Не знам који је то "сваки наредни"?  Нисам писао више овакве текстове, писао сам поруке овде на Поукама. А за Ђуровића ћу ипак морати много више да се молим, он је баш "тврд орах". Али средиће се и то, даће Бог.

Али ово је све једна велика дигресија илити спам у односу на тему. Извињавам се читаоцима и форумашима што сам  активно учествовао у томе. Ја сам  прокоментарисао Ђуровићеву поруку и тако је кренуло.А онда су фанови морали да се огласе и после сам наставио са њима...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...