Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Браћо и сестре, оци, помаже Бог! Ево, дошао сам на Ваш форум, не бих ли Вам био од користи, како Вама, тако и Цркви и Истини. Одмах сам дошао на ову тему, јер сам лично заинтересован за њу, и то већ годинама, практично од самог почетка страдања владике Јована. Немојте да вас збуњује моје име овде на форуму, ја сам Србин и у Српској Цркви сам, него сам рођен доле, па и данас сам често на релацији Београд - Скопље - Охрид - Битољ, итд.

Млад сам ја, чак и за доста људи овде на форуму, али имам шта рећи. Игром случаја, што због посла, што због родбине која и данас живи диле, на простору Старе Србије - Јужне Србије - Македоније (како Вам воља), често сам се састајао са расколницима. Упознао сам расколничког митрополита Дебарско - Кичевског Тимотеја, расколничког митрополита Струмичког Наума, расколниочког игумана Бигорског манастира, Партенија (и још монаха расколника Бигорских), итд... Зато се прикључих овде, да сведочим Истину колико сам у могућности, јер видим да сте и сами заинтересовани за страдања владике Јована, или... Кратко речено: Истомишљеници смо. Ето, понављам, колико је до мене, ја ћу се јављати и дискутовати. Надам се да нисам никоме на терет. Ако јесам, праштајте. Живи били сви! Целива Вас све целивом у Христу Господу, Ваш брат, а најмањи од свих...

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Браћо и сестре, оци, помаже Бог! Ево, дошао сам на Ваш форум, не бих ли Вам био од користи, како Вама, тако и Цркви и Истини. Одмах сам дошао на ову тему, јер сам лично заинтересован за њу, и то већ годинама, практично од самог почетка страдања владике Јована. Немојте да вас збуњује моје име овде на форуму, ја сам Србин и у Српској Цркви сам, него сам рођен доле, па и данас сам често на релацији Београд - Скопље - Охрид - Битољ, итд.

Млад сам ја, чак и за доста људи овде на форуму, али имам шта рећи. Игром случаја, што због посла, што због родбине која и данас живи диле, на простору Старе Србије - Јужне Србије - Македоније (како Вам воља), често сам се састајао са расколницима. Упознао сам расколничког митрополита Дебарско - Кичевског Тимотеја, расколничког митрополита Струмичког Наума, расколниочког игумана Бигорског манастира, Партенија (и још монаха расколника Бигорских), итд... Зато се прикључих овде, да сведочим Истину колико сам у могућности, јер видим да сте и сами заинтересовани за страдања владике Јована, или... Кратко речено: Истомишљеници смо. Ето, понављам, колико је до мене, ја ћу се јављати и дискутовати. Надам се да нисам никоме на терет. Ако јесам, праштајте. Живи били сви! Целива Вас све целивом у Христу Господу, Ваш брат, а најмањи од свих...

Добро си дошао брате..

И очекујем(о) конкретну креативну и конструктивну (акцију) помоћ.. ;)

Јел знаш још неког ..То је добро.. Јер личносни однос је можда и најважнији.. ако ништа друго а оно бар за разумевање ситуације онаквом какава је она у суштини..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Хвала, брате, Бог ти добро дао... Био сам једном код Агатангела, митрополита - расколника Повардарског. Човек који је јако чврстим везама повезан са владајућом гарнитуром. Да не испадне као неко пљување, јер није, говорим само што знам. Њему на част.

Иначе, неколико пута сам се састајао и са Петром.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Има ли неко линк ка видео материјалу доласка Владике Атанасија у Македонију?

Оче линкови ка том видео материјалу нису у функцији. Успео сам да нађем ово.

Беседа Његовог преосвештенства умировљеног Епископа захумско-херцеговачког г. Атанасија на Литургији у манастиру Светог Јована Златоустог у Битољу 9. Јуна 2010 године

http://www.fileden.com/files/2008/5/16/1914355//Omilija_na_Episkop_Atanasije_na_Evangelieto.mp3

Подели на овим сајтовима

Браћо, кад поменусте владику Атанасија, да Вам напоменем једну ствар. Ако се не варам, мислим да је пре две године био у манастиру Св. Јован Бигорски. Чини ми се да је то било после пропутовања Игумана Јелисеја Симонопетритског по Србији и српским земљама. Дакле, после тога су заједно кренули ка Грчкој, а успут се свратило и до Бигорског манастира. И сад, расколнички игуман Партеније му је рекао (парафразирам): Владико, Ви и Владика Амфилохије сте увек добродошли у овај манастир. Дакле, то је била тиха дипломатија владике Атанасија. Тамо је био присутан и расколнички митрополит Струмички Наум. И то је јасно и једино могуће ако се зна да је расколник Наум био у Григоријату, а такође и расколник - игуман Партеније (који је иначе јако добра особа). Од тада, када ми је то летос рекао Бигорски монах - расколник Захарије (тада још увек искушеник), ја се молим Богу непрестано, да та Светогорска веза, између наших владика и "расколничких Светогораца" уроди плодом.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

И, пре два - три месеца, игуман Зографски Амвросије је такође био у манастиру Св. Јован Бигорски. Посетио је, колико знам, и метох Бигорског манастира, Св. Георгије Победоносац - Рајчица (Дебар). Везе Светогораца трају... И, ако Бог да, ако се будемо довољно молили Богу, даће род по 30, 60 и по 100.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Браћо, кад поменусте владику Атанасија, да Вам напоменем једну ствар. Ако се не варам, мислим да је пре две године био у манастиру Св. Јован Бигорски. Чини ми се да је то било после пропутовања Игумана Јелисеја Симонопетритског по Србији и српским земљама. Дакле, после тога су заједно кренули ка Грчкој, а успут се свратило и до Бигорског манастира. И сад, расколнички игуман Партеније му је рекао (парафразирам): Владико, Ви и Владика Амфилохије сте увек добродошли у овај манастир. Дакле, то је била тиха дипломатија владике Атанасија. Тамо је био присутан и расколнички митрополит Струмички Наум. И то је јасно и једино могуће ако се зна да је расколник Наум био у Григоријату, а такође и расколник - игуман Партеније (који је иначе јако добра особа). Од тада, када ми је то летос рекао Бигорски монах - расколник Захарије (тада још увек искушеник), ја се молим Богу непрестано, да та Светогорска веза, између наших владика и "расколничких Светогораца" уроди плодом.

И неко друг је био заједно са Епископом Атанасије, али име тог другог неќу да ти каже бигорски монаси. Неќу да ти каже и шта је рекао еп. Атанасије место добар дан.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Видите ко је у структури расколника у Македонији.Кирил.Он ведри и облачи.Човек који је рашчињен због учествовања у злочину пре ступања у мантију и због неморала.Он је окрвавио руке и о томе ништа.НИШТА.То је доказано судски и правно,доказано.Пробудите се браћо Македонци и видите ко вам води "цркву".УЖАС.

Можеш ово да појасниш мало Оче?

Подели на овим сајтовима

Да, да... Све ћемо полако кроз разговор да разјашњавамо. Ништа преко колена и ништа на силу. И ко је био са Епископом Атанасијем, и шта је речено... Све колико Господ допусти.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Такође, не знам да ли је ико упознат, монахиње из Марковог манастира код Скопља имају добре односе са нашим сестрама из Манасије, и уопште из Браничевске епархије. Сарађују око иконописа, чини ми се. И монахиње из Марковог манастира купују даске за иконе од нас. Логично је, немају никог другог ко им је ближи. А то, да будемо јасни, не може без благослова "Архиепископа Македонског" Стефана... И опет, кад видите шта се ради са владиком Јованом... Ко да буде паметан?

• Волим 1

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Да, али Марков манастир, да тако кажем, припада расколничкој јерархији. Зар се пита владика Јован?

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Такође, не знам да ли је ико упознат, монахиње из Марковог манастира код Скопља имају добре односе са нашим сестрама из Манасије, и уопште из Браничевске епархије. Сарађују око иконописа, чини ми се. И монахиње из Марковог манастира купују даске за иконе од нас. Логично је, немају никог другог ко им је ближи. А то, да будемо јасни, не може без благослова "Архиепископа Македонског" Стефана... И опет, кад видите шта се ради са владиком Јованом... Ко да буде паметан?

Brate..

Neznam koliko ce ovo $to prica$ pomognuti Arhiepiskopu Jovanu i Crkvi u makedoniji..A to je SAMO I ISKLJUCIVO P.O.A. a nikako ne$to ili NEKO drugi ! Ovo $to ti pominje$ je jedna vrsta trgovine..i nekih, ajde da ih nazovem "diplomatsko-ekonomskih"odnosa i veza..ali to SA CRKVOM i DOBROM za CRKVU ..nema skoro nikakve veze.. REKAO SAM SKORO... Ima mnogo pametnijih stvari koje s emogu i MORAJU uraditi... TE takve stvari MORA DA BLAGOSLOVI ARHIEPISKOP OHRIDSKI JOVAN ..JEL TO JASNO... Sve ostalo je NECRKVENO.. AKO JE JAVNO!

Tako da svrha objavljivanja ovakvih "veza" nekako ne stoji na ovom mestu.. Pa Bigorski monasi prodaju godinama Mitre i odezhde po grchkoj.. PA $TA_?? Idu na Svetu Goru ali iuh NE PRICHE$CUJU..dakle ... ЋОРАК!

;)

Подели на овим сајтовима

Да, али Марков манастир, да тако кажем, припада расколничкој јерархији. Зар се пита владика Јован?

Брате... како бре ''да тако кажем'' ????!?!

Него како да кажеш ..????

Јасно и гласно,а не као нека сека,стидљиво..без увреде молим те.. Али него како него РАСКОЛНИЧКОЈ ЈЕРАРХИЈИ... Морамо ствари назвати правим именом јер они су ''мпц'' ГЛАВНИ КРИВЦИ ШТО АРХИЕПИСКОП ЈОВАН ЛЕЖИ НЕВИН У ЗАТВОРУ..и ту нема ВИШЕ компромиса..све кредите и наклоност су бацили под ноге и изиграли...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...