Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Пред почетокот на Литургијата Архиепископот го произведе во ипоѓаконски чин студентот на теолошкиот факултет во Белград, Стефан Бранковски.

На овој ден својот именден го слави и настојателката на Ставропигијата монахиња Магдалина.

https://www.poa-info.org/vesti/2019/08/20190804.html

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 2.8.2019. at 17:19, Срђан К. рече

Хвала ти што ме пратиш и што знаш да сам теолог.

Занимљиво да ти знаш да је моје срце слепо. То ти тако схваташ, јер је твоје такво. "Чистима је све чисто, а нечистима и невернима ништа није чисто, него је нечист и њихов ум и савест", каже Св. Апостол Павле. 

Ако пожелиш спасење и живот вечни, добро знаш где ћеш га задобити у Северној Македонији. Ја те не мрзим, када бих те срео у Северној Македонији, радо бих с тобом попио кафу, зато ти и говорим шта је добро за све вас. Битно је спасење, није важно политичко и национално надмудривање. То нам није донело добра.

Црква у Северној Македонији ће бити аутокефална, када одлучи да се обрати Мајци Цркви-Српској Православној Цркви. Други избор нема. До тада ће пребивати у расклоу, њене "Св. Тајне" ни у једној Цркви Православној неће бити признате( пре неколико година је са аеродрома у Скопљу враћена група верника, која је кренула у Јерусалим, на гроб Исусов-нису имали благослов Архиепископа Јована, већ "благослов" Стефанов, нису могли да иду у Јерусалим. То је био благослов патријарха јерусалимског. Видиш, ни у Јерусалим не можете без Цркве Православне. О "причешћу" и "крштењу" да не говоримо.

Остаје здраво, нека ти је Христос на помоћи.

Нису имали Израилске визе! Организатори су били авантуристи. Али можда Ерусалимски Патријарх почео да издаје и визе Ирзаелске, или пак када вас питају на израјелску границу где Вам је виза, Ви одговорите имамо благослов вл. Јована Вранишковског и онда вас пуште у Израел...
Зашто верујете у сваку глупост коју вам сервирају?
Ево Вам и објективну Меѓашијеву реакцију:
http://www.idividi.com.mk/vesti/makedonija/431853/

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
пре 27 минута, Orthophill рече

Зарем јас треба да се откажам од сите мои роднини и пријатели, за да бидам во единство со некои како овој...

Јединство је свеопште. Ту нема бирања! С неким хоћу, с неким нећу. Или си у јединству са свима који су у Цркви, па и са њим или си надвор од Црквата! 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...