Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

И још штошта ћу посведочити, ако Бог да, само полако. Биће нам свима на корист. И као неко ко је од рођења на инсулину, још више разумевам муке владике Јована, који је, како неко помену, добио шећер.

Имам и нека сведочанства љубљеног владике Кумановског Јоакима, али зато и дођох овде, да будем на корист и да сведочим Истину. Друго више ништа нећу коментарисати, да не бих био погрешно протумачен. Сестро, брате, опростите за неспоразум.

Постављам ти питање.. Јасно и гласно ..слушај добро и пажљиво

Како мислиш да ће то твоје, како га називаш - посведочавање(?) некаквог ''сведочанства'' љубљеног владике кумановског Јоакима, које ћеш ти овде објавити..посведочити... бити од користи Цркви у Македонији и Архиепископу Јовану који је на робији... ?

Зашто рецимо сам Владика Јоаким није искористио то ''сведочење'' пред јавношћу Србије па и Македоније на добробит Цркве Божије чији је посленик..кад му је то пре свега и позив ...

Него ''мора'' да има ''сведоке'' и ''посведочитеље'' ..

''чудно'' .. зар не...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Да, да... Све ћемо полако кроз разговор да разјашњавамо.

Ништа преко колена и ништа на силу.

И ко је био са Епископом Атанасијем, и шта је речено...

Све колико Господ допусти.

Ово пријатељу полако почиње да личи на полицијско саслушање..

ШТА ДА РАЗЈАШЊАВАМО... СТВАР ЈЕ ЈАСНА КО ДАН... !

Расколничка БАНДА-ЦРВЕНА Захтева од органа Државе Македоније да држе Архиепископа Јована у затвору 2 и по године без права на суђење иако је ТРИ ПУТА ОСЛОБАЂАН у македонији и ЈЕДНОМ У БУГАРСКОЈ..дакле 4 ПУТА..за дело које није ни починио ..

Шта да разјашњавамо..

Боље и конструктивније би било да ти овде разјасниш јел имаш неког из ЦРКВЕ У МАКЕДОНИЈИ КОГА ПОЗНАЈЕШ..Из П.О.А. , кад се већ ''китиш'' познанствима са МНОГОБРОЈНОМ РАСКОЛНИЧКОМ КАМАРИЛОМ..и њеним НЕЈЕМИНЕНТНИЈИМ перјаницама.. од АГАТА-нгела, преко Петра - бившег Србина, и Наума.. бившег Светогорца... Све некакви бивши.. као и Кирила-бившег..сада само Николе...

И како мислиш да ће то твоје ''разјашњавање'' и ''сведочење'' од расколника помоћи Цркви у Македонији дакле Охридској Архиепископији и њеном ПрвоЈерарху Јовану КОГА ТВОЈИ ''ПОЗНАНИЦИ'' ДРЖЕ У ЗАТВОРУ НА ПРАВДИ БОГА ?

Само ми то објасни..

САМО ТО...

Подели на овим сајтовима

Браво Dusho, ... Свака част Дане !

To je oдлично ''питање'' ..и парола је заиста права

Стварно добар плакат

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Мој мали коментар.Циљ ове теме,колико сам схватио као почетник на овом форуму,је да се пробуди савест и да допринос процесу ослобађања Архиепископа Јована,дакле нешто конструктивно,а не да се неко препуцава поводом нечије муке.Нема дилеме,став СПЦ и ПОА је јасан.Расколници су расколници и нема међупростора.Размењивање дасака за иконе ништа не значи као ни спорадична дружења монахиња и монаха из " мпц".Што не пређу у ПОА ако им је баш толико стало?Као да се ништа није догодило.Па каква је то црквена свест,осећај за заједницу,канонски поредак,Литургију.Нисмо ми две равноправне Цркве,па ето сада мало клирици комуницирају и размењују даске за иконе или се посећују.У смислу,ето то је ствар "врха" а ми се и даље дружимо,а они нека среде канонска питања.То је тупост,сакатост и храмљање,поготову код парохијског свештенства из "мпц" које због своје поповштине и парољубља ћути.У питању је врховна неосетљивост за Цркву,Литургију,поредак, спасење, а преосетљивост за паре,стомак, задњицу...

Подели на овим сајтовима

Хвала ти оче Иване,утешно. Дај Боже да неко из Македоније види ово па да му се срце мало смекша.

Подели на овим сајтовима

Брате Walter, нећу да коментаришем приземне нападе и разноразна коментарисања. Расколнике знам силом прилика (и није ми мило), доле сам студирао, доле сам рођен, доле имам фамилију која је (мање - више), такође силом прилика, у контакту са тим побројаним клиром расколничким. Друго, немој коментарисати нешто што није упућено теби, него брату Orthophill. Моје сведочење, којем се изругујеш на неразумљив начин биће управо доказ ко држи Блажењејшег у затвору (ко од расколничке јерархије). Дакле, при сваком сусрету питао сам зашто прогањају Блажењејшег, који је поглавар канонске Цркве, која општи са Васељенским Православљем. Ту је кључ у свим одговорима које сам добијао и које ћу овде износити! На твоје питање да ли познајем некога из Цркве у Македонији, одговарам: Да, познајем. Познајем владику Јоакима и нешто монаха. Зашто он сам не каже и посведочи? Он зна, и Бог. Вероватно из сличних разлога као и наш Сабор и Синод, који се увек огласе кад треба (а не онда када ми мислимо да треба). Даље, око дасака за иконе... Хтео сам рећи следеће... Како смо ми за нешто добри, а за нешто смо "црни ђаво"? За дружење и трговину (даске, митре, одежде - небитно), а за спасење и јединство у Једној Чаши - нисмо добри? Хтео сам да кажем колико је плитка расколничка свест, али нисам добро протумачен. Четвртина свештенства расколничке "МПЦ" говори о срамоти која се наноси Цркви Божијој прогањањем Архиепископа. На свети дан устоличења Његове Светости, нашег Патријарха Иринеја у Пећкој Патријаршији, знам колико им је било криво због свега што расколничка јерархија чини. Комунистичка творевина звана "МПЦ", и њихова перјаница рашчињени расколник Кирил, који је суђен и за стрешан злочин (то зна цела Македонија), у спрези са данашњом влашћу коју чини ВМРО - ДПМНЕ, из својих личних побуда, али и јеретчких (етнофилетизам је јерес), држи Блажењејшег у тамници. А неки се питају: Зашто је онда СДСМ (Модерни комунисти), опозиција у данашњој Македонији, која је наводно наклоњена Србији за разлику од ових првих који се убише да нам објасне да су они директни потомци Александра Македонског (читај: НИСУ СЛОВЕНИ), зашто су онда и они против Архиепископа када су просрпски настројени? Па, из простог разлога, што су наследници "јединствене партије", што су они творци раскола, тј. њихови претходници. ВМРО - ДПМНЕ огрезли у етнофилетизам. СДСМ - комунисти који су створили раскол. Нећу се више оглашавати. И сад увиђам да сам направио грешку када сам уопште на форум и дошао. Оци, благословите и праштајте...

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

• Гости

Нећу се више оглашавати. И сад увиђам да сам направио грешку када сам уопште на форум и дошао. Оци, благословите и праштајте...

хмм. мен се баш свиђа како пишеш. треба да останеш на форуму.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...