Jump to content

свештеник Александар

Свештеник
  • Број садржаја

    641
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by свештеник Александар

  1. @АвгустинАвгустине управо пратим твоју емисију. За сад честитам.Видећу до краја. За сада браво.
  2. Зар није Растислав Архиепископ Чешки и Словачки итд у титули?
  3. Боље по нечем другом да ме памтиш,да попијемо пиће и сл.Милан ми је драг,неоспорно је хришћанин и воли Цркву види се.Међутим паушалан је и неутемељен у осуди Митрополита.Прочитао је само Догматске теме,затим Заједницу и другачијост у издању моје Епархије,што је само један проценат од укупног опуса.Ни мени није баш право што Митрополит има удела у овој кризи,али да му не судимо олако и брзо,попут Милана.Лично га знам итд. Није заслужио форумско непоштовање,Ипак је он био чадо Софронија Сахарова.Г,Флоровског,био је код Св Јустина у Ћелијама ,ценио је Патријарха Павла,коначно био је и у мојој бившој парохији неколико пута,последњи пут на освећењу Цркве 2012.,о чему су Поуке извештавале.итд.
  4. Од кад нисам чуо овај израз,још од детињства.Шта ти је језик.
  5. Milan Nikolić je teoloska poturica. Ako je Turčin krvav do lakata,poturica je do ramena.U smislu upornog neutemeljenog,napabirčenog i priučenog pljuvanja Zizijulasa.
  6. Баш тако Ведране,браво. Ја имам сестру Македонку у Охриду,сестру од ујака,те се прикључујем тврдњи да ми Срби волимо Македонце.
  7. @Августин Ти си бре једна обична свађалица и волиш да се чикаш и задеваш са људима око било чега.
  8. @Августин Па и те се не убијаш баш од јавног објављивања.У ничији се приватни живот нисам мешао.Питао сам о. Мирољуба најдобронамерније јер ми је мило да свештеници буду професори а не само водоосвећивачи и сервисери.Знам тебе из виђења из Ваведења у Бг где сам ишао раних 90-тих.Но овде је тема о болном проблему у Украјини нећемо се препуцавати око неважних ствари.Настави да нас информишеш о даљим догађањима у Украјини.
  9. @Августин Елементарна пристојност кажеш.Па ти си овде марширао људе на најпростачкији начин.
  10. @o. Miroljub Драги оче,опрости на смелости,може ли се знати на ком Универзитету радиш и на ком предмету?
  11. @Августин Имам утисак Августине да си Ти један нормалан православни човек.Не ласкам никоме никада.Знам те из Ваведења из 9о -тих.Не слажем се са тим што си изјавио за Владику А.Ј.Није тачно да је отровао генерације.Претерујеш.
  12. @Aвгустин Мене Милан Николић игнорише зато што ја волим Зизијуласа и не слажем се са Миланом а и зато што боље познајем Зизјуласов опус од њега и не стоји уопште то што прича против Зиз..Драго ми је што је православни Јеврејин чак и волим то.
  13. @o. Miroljub Оче читам Твоја писанија о страдањима српских Свештеника убијених по налогу бугарских владика.Не могу да спојим све то.Како су они прали своју савест и правдали се пред Богом,рецимо пред служење Литургије? Знам да је питање помало наивно али ми је апсурдно само кад покушам да се удубим у свест тих људи,налогодаваца, тзв владика.Невероватно.
  14. Povodom videa o rodnovercima Ukrajine. Ima toga i kod nas.Recimo video sam na snimcima Acu Seltika iz Orthodox Celts,pa Svetlanu Stević etno pevačicu,pa Vesnu Pešić.Ja lično bih im bukvalno sve išutirao i popalio,pobacao,naravno ljudima ništa ne bih učinio,ali bih im toteme porušio kao i zastave rekvizite relikvije.Sve bih im spalio.
  15. И ја сам у чуду после вести о игуману Јефрему.Па до скора је давао подршку М.Онуфрију.И сад срчане сметње.
  16. Исправка.Мислио сам на тему не на сајт.Надам се да ме разумете.
  17. Није ми јасно чему уопште овај сајт о сатанизму.Ово могу да читају и лабилни људи,нервно болесни,деца,колебљивци у вери и сл.Даје се повод.
  18. Да додам дискусији неколико инф.Западни обред су Литургије западне Цркве,данас римокатоличке.Нпр.римска миса,амвросијанска Литургија на северу Италије,Милано и сл.,затим мозарабска Литургија или миса која се служи у Шпанији,галска Литургија,келтска Литургија итд.У САД постоје православне парохије које служе ове западне Литургије и најчешће су под јурисдикцијом антиохијске Патријаршије.Имате на јутубу колико хоћете тога као и на гуглу.Чини ми се да је овде биле тема о томе.
  19. Поводом начете дискусије.Нема речи присвојити природу, има да нас Отац усиновљује.Дух ништа није присвојио ни споља ни изнутра.Он сада уноси дах Есхатона тиме што оприсутњује Хс у историји и пребива на Њему.Он је на нама и над нама,што личи на израз споља,али то није никакво присвајање. Он је на Хс сада и у Есхатону,али то није присвајање,већ нераскидива заједница са Хс.Он помазује нашу природу,а Хс је сједуњује,а Отац нас усиновљује.Наша природа припада Ис Хс и сада и у вечности,Његова Ипостас ју је уипостазирала једном заувек и споља и изнутра.Ипостас наше природе треба коначно да буде Хс,без губитка наше ипостаси. Дух није уипостазирао људску природу нити ће.Он нас помазује и чини христосима након Крштења и у Евхаристији а надамо се и у Есхатону.Ту има разлике.Одлука је Св Тројице да се људска природа уипостазира само у Ипостаси Хс,сада и у вечности.Све ће бити ношено од стране Хс Ипостаси у Есхатону.Милан Николић може да машта и фантазира,али то није теолошко стваралаштво,већ лупетање,умишљено и гордо.
  20. @Vladan :::. ОК Владане,није добро говорити о Милану Николићу на тај начин,те се ја извињавам.Али шта рећи када он каже да је Дух Свети присвојио нашу природу у своју Ипостас?Како се зове та изјава ? Православље? Он то нас учи томе,јел? Дух Свети присвојио нашу природу у своју Ипостас. Ужас.Шта се све не лупета овде.Требало би админи мало да смире лупетања.Није лупетање слобода стваралаштва.Милан је лупетао.Али није ми манир да се са било ким свађам,а и празник је.
  21. Hvala Heraklite,važno je da ti zilotuješ i pljuješ Zizjulasa.Pozdravi Artemija i Akakija.
×
×
  • Креирај ново...