Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Оно што смо одлучили је да ће ова тема са страдањем Архиепископије и њеног Првојерарха Господина Јована бити истакнута на врху препоручених тема. То ће бити наш мали, незнатни допринос нашој браћи и сестрама који страдају у Македонији а најпре Његовом Блаженству Архиепископу охридском Господину Јовану. Треба да знају да мислимо на њих и молимо се Богу за њих.

Tako je..

И препорука.. да не кажем молба Светог Синода наше Помесне Цркве у званичном саопштењу поводом последњег утамничења Његовог Блаженства г. Јована, јесте била да свако помогне како зна и уме, на корист Цркве и владике Јована

Треба прочитати интервју и ЊЕГОВИМ РЕЧИМА МЕРИТИ, из простог разлога што стање у коме се Он и Црква у Македонији налазе, заиста је реално најближе Истинском стању Цркве.. по свим параметрима .

• Волим 1

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Треба рећи и то да му је (Архиепископу) породица жестоко страдала и страда због Цркве, страда клир и страда народ који је одан својој Цркви и неће да улази у заједницу са расколницима. И сами сте видели онај снимак када Владика Марко држи опело а силници га вуку и нападају. Наравно, никоме од невладиних организација које се наводно боре за људска права не пада напамет да дигне глас против овог злостављања у 21 веку! То много говори о њиховом лажном деловању, заправо у згртању пара а небризи за људе. Наташа Кандић & co. се убише доказујући како је Црква фашистичка или како већ, а очигледна страдања не виде, тј. неће да виде. Брига их.

Подели на овим сајтовима

Човек иде стопама исповедника какви су били свеци: Мартин, Максим итд.

• Волим 1

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

• Гости

Човек иде стопама исповедника какви су били свеци: Мартин, Максим итд.

Да, али је и наше да га бранимо и да сведочимо Истину. Најпре да се молимо за њега.

Питам се још какав однос имају обични људи у Македонији, не мислећи на главешине и старешине?

Подели на овим сајтовима

Да, али је и наше да га бранимо и да сведочимо Истину. Најпре да се молимо за њега.

Питам се још какав однос имају обични људи у Македонији, не мислећи на главешине и старешине?

Лично мислим да и у БЈРМ и у РС нажалост имају лоше мишљење о њему, зато што на медијима извештавају како је „проневерио”...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Ima jedan prilog Televizije AL-Dzazira u kome moze da se nasluti odgovor na ovo pitanje.. gde jedan obican covek, i vernik govori o tome.. mogli su (ali nisu(smeli)) da pitaju $iri broj ljudi..

POA je u apsolutnoj blokadi ..GOROJ NEGO SRBI NA KOSOVU I METOHIJI...

O tome se radi..

Подели на овим сајтовима

Подсетимо се филма почившег оца Данила Сисојева о расколу у Македонији.

И ако сам га гледао пре пар година, и даље је актуелан.

http://www.poa-info....iot_raskol.html

Подели на овим сајтовима

Нека Бог помогне Владици Јовану, у његовом сведочењу Христове истине.

А они што га нападају, нападају га из инфериорности, јер расколништво и јерес никада

не може бити супериорно.

Подели на овим сајтовима

Што мислите, да ние членовите на овој форум испратиме молба до претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорѓе Иванов (и до неговата сопруга Маја Иванова), во име на Христијанската љубов да го помилува Неговото Блаженство Архиепископот Охридски г.г. Јован?

Јас ќе бидам прв кој со име и презиме, матичен број и број на лична карта ќе се потпиши на молбата.

Мене не би ме зачудило да овој претседател и позитивно да одговори на молбата. Било кој да е друг претседател, би тврдел дека позитивниот одговор е невозможен. Но, Ѓорѓе (и Маја) и се е можно.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Што мислите, да ние членовите на овој форум испратиме молба до претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорѓе Иванов (и до неговата сопруга Маја Иванова), во име на Христијанската љубов да го помилува Неговото Блаженство Архиепископот Охридски г.г. Јован?

Јас ќе бидам прв кој со име и презиме, матичен број и број на лична карта ќе се потпиши на молбата.

Мене не би ме зачудило да овој претседател и позитивно да одговори на молбата. Било кој да е друг претседател, би тврдел дека позитивниот одговор е невозможен. Но, Ѓорѓе (и Маја) и се е можно.

Наравно, у име љубави људске најпре. Верујем да си свестан да Архиеписко страда на правди Бога? Схваташ ли и то да није се играти са Црквом и да сама Македонија неће имати благослова што мучи и убија свог Архиепископа који није хтео да буде у расколу? Разумеш, надам се да знаш шта значи бити у расколу и да Црква није држава и да је Црква изнад државе. То свакако и Твоје име говори.

Подели на овим сајтовима

Кад би Ѓорге Иванов (не Ѓорѓе како си написао ;)) имао реалну моћ да то учини можда не би било ни сулудо да мус елупи та петиција на астал.. Али пошто он ту моћ нема, и што је јп боље (или горе..зависи како гледаш), Архиепископ нема никакву кривицу да би био помилован за исту ..он би требао да буде пуштен брате, на осбову СТО ПУТА ОСЛОБАЂАЈУЋИХ ПРЕСУДА ДО САДА..!!! Тако да нити он има ту моћ, нити је судство тамо независно, а све и да јесте.. нико то не жели да уради.. То треба да се схвати... они реагују само(на жалост..) на притисак..

Стара школа..

Подели на овим сајтовима

Evo pomenutog priloga sa Al Dzazire

vidite i sami koliko kontradiktornosti.. Iz prostog razloga $to ne zhele sami sebi da priznaju istinu. a Mediji prednjace u stvaranju konfuzije..Naravno instruisani od drzave

Pa pogledajte samo naslov priloga... potpuno tendenciozan,..jer je u istu ravan stoje SPC i nekakav "mpc"... Otvorena manipulacija i obmana..

Подели на овим сајтовима

Срам да ми е не сум знаел како се вика мојот Претседател. Ама знам дека прима команди само од две страни и тоа од Груевски и од сопругата му Маја. Груевски нема шанси да му прати амин за ова помилување, ама Маја... Ако писмото е доволно лудо како Ѓорге и Маја може и да се добие позитивен одговор.

За проба пари не земаат.

Отец, по кој знае кој пат повторувам дека јас немам ништо против Архиепископот Јован, дека не тврдам дека е виновен, ами невин. Дека сум против тоа да биде в затвор, дека сум против тоа да ПОА не биде регистрирана во Македонија (но и против тоа да ПОА ја нарекува Р. Македонија БЈРМ, македонскиот јазик и народ славомакедонски, ама тоа не е битно за Есхтонот). Црквата е над државата, но не за да води политики за овие царства, ами за да води политика за идното Царство.

Од друга страна реалност е пресудата против АЕМ Јован, во однос на правниот македонски и овоземски систем. Истата пресуда е правосудна, исто така е реална можноста Ѓорге Иванов да даде помилување, напоменувам ако му испрати некое писмо во кое секој збор ќе биде избран со особено внимание. (без расколи и БЈРМ и слични други иритирачки работи, но со закани за проклетства и благослови)

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Срам да ми е не сум знаел како се вика мојот Претседател.

Није никаква велика срамота..али је довољан показатељ ко је тај човек и колика је његова реална утицајност у држави којој је претседник.. А управо то сам и рекао ...НИКАКВА !

Од друга страна реалност е пресудата против АЕМ Јован, во однос на правниот македонски и овоземски систем. Истата пресуда е правосудна, исто така е реална можноста Ѓорге Иванов да даде помилување, напоменувам ако му испрати некое писмо во кое секој збор ќе биде избран со особено внимание. (без расколи и БЈРМ и слични други иритирачки работи, но со закани за проклетства и благослови)

Е за ово већ треба да те буде срамота ! ..Бар због тога што си македонац - а пре тога, због псеудонима који користиш... (Ортофил)!

Јер Реалност, брајко мој, је да је Архиепископ Јован ТРИ ПУТА ОСЛОБАЂАН ЗА ДЕЛО, КОЈЕ НИЈЕ НИ ПОЧИНИО, а ЗА КОЈЕ СЕ ГОНИ - а и сада се налази у затвору.. и то на иницијативу ''мпц'' ..и других државних структура државе македоније, а пре свега службе државне безбедности..

И како да га Иванов помилује за нешто што није учинио..? Па што би га та држава коју ''претставља'' Иванов онда гонила и затварала..?

Јел теби јасно нешто уопште шта се дешава у Македонији, осим што незнаш ни како ти се зове претседник... ;)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...