Jump to content

brana

Члан
 • Број садржаја

  788
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Последњи трофеј

brana је имао/ла садржај са највише реакција!

О brana

 • Рођендан 01/01/1

Profile Information

 • Пол :
  Женско

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

brana's Achievements

 1. Помаже Бог, Ја често слушам о.Рафаила. Свака његова бесједа му је на мјесту. Оштар и духовит, проповједник. Тако је и на духовит начин, дошло до тога да му извку из контекста његову бесједу о хероину. А зашто би правио разлику између монаштва и мирјана? Нисмо ли ми сви једнако одговорони пред Богом, ми мирјани за повјерено нам стадо у породици. Монаси у манастиру, одговорност је велика. А молићу вас љепо, страшно је видјети кад је неко истетовиран, посебно женски свијет који треба да одгаја јунаке и неимаре а не харлекине. Свако добро од Господа Вам желим.
 2. Помаже Бог, о.Саво Моје питање није философско већ свакодневно и тиче се многих од нас у западним земљама преко Дрине. Сад ће у суботу и Михољске задушнице, напишем на папир имена крштених у СПЦ и да је било опело по православном критертијуму. Шта је са онима који су крштени у СПЦ, а није било опела, јер га нису хтјели , дакле особно се изјаснили да га не желе. Ја њих не пишем на списак кад су Задушнице. За Крстовдан сам била на Острогу, и тад су нам рекли, да можемо на списак ставити све оне који су крштени у СПЦ, да је то једини критериј. Ја сам по природи конкретна и држим се наших канона истовремено поштујући свачију вољу. Али ми често буде жао да су се неки свесно одрекли Православља и чак примили другу веру или неверу, и да сам ту беспомоћна. Тако да прочитам суботом за њих Акатист за покој душа, палим само свеће у Цркви, и њихова имена не дајем за помен. Какво је Ваше мишљење у таквим ситуацијиама? Свако добро од Господа Вам желим сестра Брана
 3. Слажем се са вама у исламском калифату жене носе одело ка у Венецији...
 4. Далеко смо ми од раних Хришћана у свему и далеко је више искушења и свега, да би могли сваке недеље да се Причестимо. Нисте ме добро разумјели или сте површно прочитали моју мисао, рекла сам да је пост тјелесни један од важних момената а не да је циљ сам себи. Ако умртвиш тијело имаш више шансе да постиш и душом то сам хтејла рећи. А не да шест дана цевчиш воду и идеш с епричестити. без обзира на све остало. ја нисам причала о формализму него о основним условима које морамо испунити или подњети да уопће можемо прићи Светој чаши. Ништа више.
 5. Е сад, драги моји мене ово јако занима што сте рекли:"Пост није услов причешћа ни у православљу ни у католичансту. То је чист зилотизам ко суза. Заправо нема услова за причешће другог сем покајања и припадности цркви!" Зар је то заиста тако? Често имам прилике видјети православне мирјане како се причешћују сваке неделје и то сматрају да је у реду, да се треба чим више Причешћивати. Ја нисам зилот далеко од тога, а волела би да сам мало жешћа у вери. Али се не причешћујем без поста без улја , наравно. И трудим се колико толико да живим како треба, како ми Причешће неби било на суд и осуду. Мене не занимају други људи, како раде, али кад ме питају, ја им препоручим да питају свештеника а ако инсистирају кажем пост без уља, које подразумева и сва остала уздржавања и од лоших дјела и брачне или изван брачне активности. Може ли бити покајања искреног без уздржања, напримјер солидно се наједеш и још штошта успут, е сад се идем покајати и Причестити. све је то заједно , једна те иста ствар, Ако си Православац, и желиш се Причестити, покушат ћеш то на најдостојнији начин, мада ми никад нисмо достојни, али морамо с епотрудити из петних жила. Толико драги моји, ако грешим праштајте и посавјетујте, ако не желим вам свако добро од Господа у овом посту, да се Причестите, тамо где треба, да не шврљате по туђим огњиштима нема тамо леба за нас. Нека хостије једу који год хоће, ја се молим Господу, да нико мој их не проба. Још једном свако добро и праштајте,
 6. Нећемо се подавити зато што неко мисли да треба да скачемо. Многи знамо да пливамо, иначе неби опстали као народ. народ чини државу и док год постојимо постојат ће и Србија, само се капетани на броду менјају, ништа више. Није то тако црно као што то дотични пише, баш је открио велику ствар. леп поздрав и мирно море.
 7. Нека их Свемилостиви Господ помјане у Царству Своме. Није наше да туторишемо гдје ће Бог кога послати, подсјећате ме на инквизицију, која је назаднје имала посла у Шпанији 1937. Није то наш посао. Чинјеница је да су мученички пострадали, и да су Хришћани , Православни, који због неразумјевања или недоступности у то вријеме, остали на том нивоу монофизитства. То историчари знају боље. Они су само једна архаична филијала Православне Цркве, наравно то је моје мишљење. Страдају то је чињеница и Господ зна све своје жртве. Не мјешајмо се у Његов посао. Чињеница је да страдају Хришћани, сетите се само да неће Господ од свакога ни жртву. Није свако достојан да погине за Христа. Свако добро од Милостивог Господа и праштајте.
 8. Отаджбина је и тамо гдје ти је срце Вама је свакако на Кордуну ка и мени у Лики. Барем нам то нико не може одузети. Једино још Шешељ од србских политичара то понавља нико више. Свака част владики Филарету што га се сјетио.На многаја љета владико.
 9. brana

  Шешељ стиже из Хага

  Па не бих рекла, да је то део радикалне странке. То је део неке друге странке. Ал ево хвала Господу да је ослободио сужња Војислава и да долази на слободу. Искрено се радујем и желим му да поживи уз своју породицу. Борио се као лав против језуита.
 10. Жао ми је, што и мени није....
 11. У Сребреници у одреду који је убијао је било и Хрвата и Словенаца. Шта беше по занимању д.Ердеемовић? Зар мислите и после толико година да су то Срби урадили? Па ви пишете историју на клозет папиру.
 12. Ја сам слушала јавно предаванје, блогове и његове књиге не читам, имам важнијих књига, само сам желила рећи, да ако је заблузио у секту, и пронашао прави пут, само га треба прихватити и бити весео. Нисам наслутила у тим предавањима секташку ноту, мада је брзо препознам, мене чак не пресрећу нити јеховини сведоци, и они ме мимоиђу. Чим стигнем, погледат ћу шта прича о Причешћу и осталом. Ту је кључ свега.
 13. Ево, ја коначно након дуже времена сам послушала предаванје М.Петровића. Ја о њему немам стварно инф. али не виђе да удара на темеље Цркве, да удара на Символ Вере, чак ми се чини да говори све у прилог Цркве. Ја не знам о његовој секташкој прошлости, али ако је има, само могу рећи:"Добродошао брате, међу Правоверне, без лажног лицемерја!" Нисам нигдје чула да мјења суботу за недјељу и сл. говорио је о геологији, чак његова теорија о настанку земље иде у прилог оргиналу како је у византијском календару. дакле никаквог протестантизма или адвентизма. Надам се искрено, да нема ништа заједничко са секташима, и да је то део његове опроштене прошлости.О прехрани има тако лијепих савјета, о начину живота, чак је и духовност како је он износи, у скалду са нашим светим прецима, стварно не виђе ништа што би ме саблазнило као обичну верницу. Али верујте из дна срца ме погоди, кад наше Владике заједно служе са папићима.. Ви познате догмате, и знате боље од мене, шта то значи.
 14. Ово написано улијева много оптимизма и добре воље сваком читаоцу. Да не познајем текућу проблематику не бих ни коментирала. Могу само рећи укратко да хрватска није радио дифузна агенција већ далеко компликованије "тржиште добре воље". Да ће се нешто битније промјенити за Србе, ја чисто сумњам, као што је већ писац навео, да смо сведени на ниво статистичке грешке. истовремено се та статистичка грешка третира као мало стадо. Каква ће бити судбина малог стада тешко је предвидјети, исто као што нисмо могли предвидјети нити у најцрњим сновима, да ће конститутивни, и релативно један од најстаријих народа на тлу днаашње европе, једностанвом бити збрисан са својих огнјишта. Тешко да ће ту моћи један митрополит било шта битније промјенити у смислу политичке дисциплине. више бих вјеровала сили и снази молитве него политичким говором. Утврђивање србског идентитета у хрватској? Послије брисања са лица земље, и насељавања цигана у напуштене србске куће, али дословно цигана, не мислим ту на синоним за било кога. Него хрватска држава насељава милитантне цигане које расељава из хрватских градова и насељава по селима. Мета су остарјели повратници, па се дешавало да су убили старицу од 82 године, претукли старца од 85 година и да не набрајам, нема куће која није обијена тамо гдје су населили цигане, Наравно и наоружани су и то не крију. А постоји и још једна пикантерија, на та преостали ниво статистичке грешке, харају хорде, јеховиних сведока, баптиста и суботара. Мета су им усамљени и остарјели људи, који се више и не сећају свога верског идентитета. Тако их све више одлази на свој задњи пут до гробља као припадници појединих секти. И онда одушевљење у Загребу, ето нама сламке спаса, уз богат програм и биране госте. Драги моји Срби, изгубили смо све овеоземаљске позиције, од констутитивног народа, до преосталих издисаја задњега србског бића на том несретном тлу. Не брани се србство на цвјетном тргу, негу у забаченим селима, у којима таворе закључани старци и старице, јер с ебоје откључати кућу док с ене увјере ко је. да не дуљим даље, желим вам свако добро од Господа, и данашњег Великог Светог Илије, да нас његов ватрени карактер заштити од свих обмана и лажи.
×
×
 • Креирај ново...