Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Како их није било страмота, да ухапсе мати Пелагију, која је са једну ногу у гроб! Бруки! Дали ови антихристи су имали баке, дали имају мајку? Како их није било срамота!

• Волим 1

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Stop progonu u Ohridskoj eparhiji

Izvor: Tanjug

Beograd -- Sveti arhijerejski Sabor SPC negodovao je zbog vesti o policijskom pretresu manastira i crkvenih jedinica i novih progona u Ohridskoj arhiepiskopiji.

2357752684fb22cd6da6a3112182453_orig.jpg

Foto: Tanjug, Arhiva

"Ovoga puta usmereni su ne prema arhiepiskopu ohridskom Jovanu, koji je nepravedno osuđen, već prema monasima i sveštenicima Ohridske arhiepiskopije, gde je policija od ranog jutra vršila premetačinu po manastirima i crkvenim jedinicama", izjavio je vladika bački Irinej novinarima u Patrijaršiji u Beogradu.

"Pošto se pred međunarodnom zajednicom ne može pravdati bilo kakvo gonjenje po verskoj osnovi, izmišljaju se pitanja poreza. Kakav porez može postojati kod ljudi koji žive od dobrote i milostinje drugih?", naveo je on.

Vladika bački Irinej je podvukao da monasi i monahinje nemaju ništa svoje da bi mogli da plaćaju porez i poručio da će Crkva preduzeti sve potrebne korake za zaštitu verskih prava i sloboda svojih vernika u Ohridskoj arhiepiskopiji.

On je uputio i apel svim relevantnim faktorima kako u Makedoniji, tako i u svetu da zaštite zakonitost ljudskih prava i verskih sloboda

Vladika bački Irinej je dodao da je Sabor SPC danas, između ostalog, raspravljao o crkvenoj prosveti i izrazio zadovoljstvo što je prizrenska Bogoslovija "Svetog Kirila i Metodija" vraćena u Prizren i normalno radi.

Kako je dodao, razmatrano je i pitanje organizacije i funkcionisanja eparhija SPC u dijaspori.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=05&dd=21&nav_category=12&nav_id=611204

Ово једино пронађох да медији извештавају. Зашто ћутимо? Мислим на државу, а пре свега на медије.

Подели на овим сајтовима

Траже Владику Давида и Владику Марка у замену да ослободе људе које су без икаквих кривица заточили!

Тај пословично ''миран и побожан'', народ у македонији..шта год то некоме требало да значи ..па и онај који иде редовно у расколничку ''мпц'' ни прстом не мрда по својој ''мирноћи'' ваљда.. на све што се дешава.. У њихово име хапсе монахе и монахиње.. и ВЕРАН НАРОД, П.О.Архиепископије, и држе их као таоце да би им се предали владике Марко и Давид..

Јел то држава,.. јел то нација... јел то може да се назове православни народ...

Не морате да одговарате... све је више него очигледно..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Ако је некоме промакло, на сајту СПЦ, нема ни реч о овоме.. Ударна вест је ''Четврти годишњи симпосион Српске теологије данас'' ...

Сигуран сам да ће бити јако интересантно и живо на симпосиону...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Изгледа да у Србији сви спавају, и анализирају изборне резултате. Невероватно!!!!!!!!!

Ima nas koji ne spavamo.. i necemo spavati dok nam braca stradaju...

Подели на овим сајтовима

Не спава се на Богословском факултету,Посебно в.Давид.

Чуо сам од људи какве се све службе служе,тамо.

А неки би рекли.Па да,он је коловођа тим ујдурмама.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Не спава се на Богословском факултету,Посебно в.Давид.

Чуо сам од људи какве се све службе служе,тамо.

А неки би рекли.Па да,он је коловођа тим ујдурмама.

Тако и треба. За почетак да ми свештеници бар на входу поменемо Архиепископа и многострадалну Архиепископију охридску па ће бити боље..

Подели на овим сајтовима

552829_10150847445971811_187737471810_9650343_1514499202_n.jpg

Било би добро да неко ко зна и уме преведе и постави ово на енглеском језику

руском... па и осталим језицима ..

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Bezumlje, ne znam šta drugo da kažem.

Македонијом круже такве гласине ко је и зашто ухапшен и такве глупости и будалаштине да је то просто за неверовати, о каквој се подметачини и превари свог сопственог народа ради..

Мало је рећи да је то право испирање мозга...

http://24vesti.com.mk/index.php/makedonija/293-makedonija/6785-2012-05-21-15-46-23

Подели на овим сајтовима

Идеја да се ураде мајце са мотивима страдања ПОА? То би сигурно допринело ширењу истине, а и могли би да организујемо да приход од мајци иде за помоћ њима!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...