Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Заправо, мени се чини да је овај нови прогон Цркве у Македонији и изазван саопштењем Митрополита Илариона Алфејева да РПЦ жели да помогне у решењу раскола, будући да македонски расколници очигледно сада охрабрени оваквим руским ставом, желе да заузму што бољу преговарачки позицију уочи евентуалних преговора са СПЦ. У том смислу, Иларион и Руси би морали да реагују баш сада и да заштите канонску Охридску архиепископију, јер су управо они одговорни за ово ново дивљање расколника МПЦ. Ко зна шта су им Руси у тајности шапнули, а да ми и не знамо, па нам сада све ово делује изненађујуће?! Српска црква на Сабору треба да анатемише ове богоодступнике и цркворушитеље и тиме покаже и Русима да је догорело до ноката.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Морамо на неки начин анимирати остатак Србије који не зна за овај случај тортуре над нашим људима! Ово је стварно незапамћено!!!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Морамо на неки начин анимирати остатак Србије који не зна за овај случај тортуре над нашим људима! Ово је стварно незапамћено!!!

А што је најстрашније од свега је то што све ово - све време ама баш скоро да нико ништа не види шта се ПОА дешава!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ми са ЖРУа већ дуго то радимо, али треба нам подршка. Ја имам план како да сви знају за ово што се дешава у Македонији, овај ужас који свакоднавно приређује македонска власт и расколничка МПЦ.

Подели на овим сајтовима

Људе око мене углавном не интересује цео овај догађај, и ту се види наша отуђеност као народа генерално гледано! Чак и руси праве филм о страдањима Поа, а ми ...

Подели на овим сајтовима

• Гости

... е зато ће бити још много, много горе...

Данас сам се чуо са нашим драгим Владиком Марком, надам се да ће смоћи снаге да одржимо видео разговор са њим и са Владиком Давидом стобијским док су још у БГ.

Подели на овим сајтовима

Заправо, мени се чини да је овај нови прогон Цркве у Македонији и изазван саопштењем Митрополита Илариона Алфејева да РПЦ жели да помогне у решењу раскола, будући да македонски расколници очигледно сада охрабрени оваквим руским ставом, желе да заузму што бољу преговарачки позицију уочи евентуалних преговора са СПЦ. У том смислу, Иларион и Руси би морали да реагују баш сада и да заштите канонску Охридску архиепископију, јер су управо они одговорни за ово ново дивљање расколника МПЦ. Ко зна шта су им Руси у тајности шапнули, а да ми и не знамо, па нам сада све ово делује изненађујуће?! Српска црква на Сабору треба да анатемише ове богоодступнике и цркворушитеље и тиме покаже и Русима да је догорело до ноката.

! слажем се

Подели на овим сајтовима

• Гости

Бедници... нема шта друго да кажем!

Ту смо за све што можемо да помогнемо Архиепископији, на располагању смо нашој Светој Цркви. Сигуран сам да ће доћи велика подршка.

Подели на овим сајтовима

Ајој какви људи... Па зар не може да се алармира нека међународна организација за заштиту људских права? Ово је чист прогон на верској основи и траје већ годинама. Или православни нису интересантни за њих...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Зашто код наши медији не извештавају о томе шта се дешава? Да полиција упадне у нарко картел и хапси све редом у Македонији, досад би сви извештавали.

Ја нелетех на вест на фб-у, па свратих на ову тему. Требало би отворити нову тему, поводом данашњих дешавања, која су стварно за веровали или не.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ми све што се дешава стављамо овде, делимо информације са нашим пријатељима на фејсбуку и ширимо колико можемо...

Ево, чекам информације да видим да ли ћемо успети да организујемо Владике да нам се обрате преко нашег видео канала, да се људи још боље упознају.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Сада сам добио проверену иформацију:

Траже Владику Давида и Владику Марка у замену да ослободе људе које су без икаквих кривица заточили!

Идијоти безбожни и покварени! Ово је класично застрашивање да уплаше Стадо Божије- Цркву! Срам их било изроди комуњарски!

Ја сам огорчен и боље ништа више да не пишем јер нећу штедети језика па макар и на своју штету.

Молите се браћо моја и сестре за нашу брао и сестре у Македонији!

Звонко и остали који одлично знате енглески, обавезно јавите о свему овоме овом човеку:

https://www.facebook...ektarios.serfes

Напишуте му све шта се дешава данас и нека одмах ангажује људе у Америци! Молим вас у име Божије.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...